Fietsnavigatie

Een fietsnavigatie is ideaal om wegwijs te blijven tijdens het fietsen. Hier vind u de beste fietsnavigatie 2023.

Laatste update 18 april 2023

 • Fiets gps beste koop

  Garmin Fietscomputer Edge Touring

  Meer informatie
  Samenvatting

  Ben je binnenkort van plan om andere landen in Europa te bezoeken? Dan moet deze fietsnavigatie ook in jouw tas te vinden zijn. Het is een fietsnavigatie van het merk Garmin die met een voorgeladen fietskaart van Europa komt en staat bekend als de beste fietscomputer van 2023 en is de beste fiets gps prijs kwaliteit verhouding.

  Voordelen

  Volledige kaart van Europa

  Rijbaanbegeleiding

  Beste fietscomputer

  Nadelen

  Geen gratis kaartupdates

 • Beste fietscomputer

  Mio Cyclo 405 HC Fietscomputer

  Meer informatie
  Samenvatting

  Deze GPS navigatiesysteem van Mio komt ook met een fietskaart van Europa die continue geupdate wordt en die ook nog je prestaties bijhoudt.

  Voordelen

  Hartslag- en cadanssensor

  ‘Surprise-Me™’-functie

  Nadelen

  Accuduur niet bekend

 • Beste fiets gps navigatie

  Mio Cyclo 315 HC

  Meer informatie
  Samenvatting

  Hier hebben we weer een fietsnavigatie van het merk Mio. Ook deze komt met een hartslagmeter en cadanssensor. Ideaal voor wanneer je landen in West-Europa gaat bezoeken.

  Voordelen

  Gratis kaartupdates

  Surprise Me™-functie

  Nadelen

  Geen verkeersinformatie

Beste Fietsnavigatie 2023

We weten al dat sommige auto’s met speciale GPS navigatiesystemen komen. Je geeft aan waar je naartoe wilt gaan en het wijst je de weg en hoe lang het zal duren om deze weg af te leggen. Ook wanneer je je auto zonder navigatie komt kun je rekenen op je smartphone om je de weg te wijzen. Maar je smartphone op een fiets gebruiken kan best vervelend zijn. Gelukkig zijn er navigatietoestellen te krijgen die speciaal voor fietsen zijn gemaakt. Je hoeft het niet vast te houden. Je plaatst het op je stuur en kijkt dan welke wegen je moet nemen om je bestemming te bereiken. Het is ook een handige tool om bij je te hebben wanneer je op vakantie gaat en je van plan bent om jezelf met de fiets te verplaatsen.Lees verder om fietsnavigatie vergelijken en welke de beste fietsnavigatie 2023 te koop zijn op dit moment.

Beste Fietscomputer 2023

NaamKaartdekkingHartslagmeterAccuduurMeer informatie
Garmin Fietscomputer Edge TouringEuropaNee15 uur
Mio Cyclo 405 HC FietscomputerEuropaJa-
Mio Cyclo 315 HCWest-EuropaJa12 uur
TEASI One 3 Extend + 49 routes BeNeLuxEuropa | BeneluxNee12 uur
Navman Bike 1000West-EuropaNee10 uur
Garmin eTrex Touch 25EuropaNee-
Mio Cyclo 405EuropaNee-
Mio Cyclo 605HCEuropaJa15 uur
Garmin eTrex Touch 35EuropaNee-
Garmin eTrex 20xEuropa | West-Europa Nee25 uur
 • 1. Garmin Fietscomputer Edge Touring

  Meer informatie

  Ben je binnenkort van plan om andere landen in Europa te bezoeken? Dan moet deze fietsnavigatie ook in jouw tas te vinden zijn. Het is een fietsnavigatie van het merk Garmin die met een voorgeladen fietskaart van Europa komt.

  Het heet Edge Touring en zal zeker goed van pas komen. Om de meest geschikte route te vinden en om ervoor te zorgen dat je de experience krijgt die je wilt hebben, kun je aangeven welk soort fiets je gaat rijden. Of het een gewone fiets is, een toerfiets of een mountainbike. Het geeft ook diverse attracties aan die je zult tegenkomen zodat je even kunt stoppen om een hapje te eten of om een leuke activiteit te doen.

  Als je zelf niet weet waar je naartoe kan gaan, dan kan de GPS fiets navigatie je hier ook helpen. Je kunt Garmin Connect of Garmin Adventures downloaden om je leuke routes aan te wijzen. Dit zijn tochten die mensen al gedaan hebben en die ze gedeeld hebben zodat anderen er ook van kunnen genieten. Zo kun je ook je eigen ervaringen met mensen delen en je eigen routes plaatsen.

  Het komt met een waterdichte touchscreen die dus wel tegen een paar druppels regen kan. Het kan 15 uur continue lang werken en weegt maar 98 gram. Verder komt het niet met accessoires en kun je niet handfree bellen ermee of handsfree instructies krijgen. Maar wat het wel doet, doet het goed.

  Voordelen

  Volledige kaart van Europa

  Rijbaanbegeleiding

  Beste fiets gps navigatie

  Nadelen

  Geen gratis kaartupdates

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Mio Cyclo 405 HC Fietscomputer

  Meer informatie

  Deze GPS navigatiesysteem van Mio komt ook met een fietskaart van Europa die continue geupdate wordt en die ook nog je prestaties bijhoudt.

  Het is heel eenvoudig om mee om te gaan. Je kunt het vrijwel meteen gebruiken. Het geeft je meerdere routes die je zou kunnen nemen en geeft ook nog aan hoe lang het zal duren om die af te leggen. Verder komt het ook nog met een geïntegreerde ANT+-sensor, ANT+-hartslagmonitor en snelheids- en cadanssensor. Zo kun je je eigen prestaties bijhouden en krijg je diverse statistieken te zien.

  Bij sommige andere navigatiesystemen kan het moeilijk zijn om het scherm goed te kunnen lezen, maar bij de Cyclo 405 HC heb je dit probleem niet. Het heeft een 4-inch touchscreen scherm die een antiglare laag heeft. Je gaat dus continue alle routes en gegevensgoed kunnen zien. Je kunt het met je smartphone koppelen en ook verschillende social media berichten erop lezen. Als je de ritten die je afgelegd hebt later weer wilt bekijken, dan kun je die later weer op Strava bekijken door met MioShare te verbinden. Verder is het ook waterbestendig en kun je de tijd ook nog zien erop. Het wordt niet aangegeven hoe lang de fietsnavigatie kan werken.

  Voordelen

  Hartslag- en cadanssensor

  ‘Surprise-Me™’-functie

  Nadelen

  Accuduur niet bekend

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Mio Cyclo 315 HC

  Meer informatie

  Hier hebben we weer een fietsnavigatie van het merk Mio. Ook deze komt met een hartslagmeter en cadanssensor. Ideaal voor wanneer je landen in West-Europa gaat bezoeken.

  Deze navigatie bevat vooraf geïnstalleerde fietsroutes. Je geeft gewoon aan waar je naartoe wilt gaan en hoe snel je daar aan wilt komen en de navigatie zal je 3 routes aanwijzen. Je mag ook je eigen routes opladen zodat anderen er ook gebruik van kunnen maken. Je kunt met de ‘Shake and Share’ functie deze zelfde route met vrienden delen zodat zij het ook kunnen gebruiken en met je mee kunnen fietsen.

  Het weegt niet zwaar en het touchscreen scherm is gemakkelijk te lezen. Ook in het zonlicht. Naast het aanwijzen van routes, kan de Cyclo 315HC ook nog je prestaties meten en ook trainingsprogramma’s aanbieden zowel voor binnen als buiten. Het kan tot 12 uur lang werken. Jammer genoeg komt het niet met bluetooth, handsfree bellen of spraakbesturing. Het is ook niet waterdicht.

  Voordelen

  Gratis kaartupdates

  Surprise Me™-functie

  Nadelen

  Geen verkeersinformatie

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. TEASI One 3 Extend + 49 routes BeNeLux

  Meer informatie

  Dit is niet alleen de ideale apparaat om bij je te hebben wanneer je gaat fietsen, maar ook wanneer je met je boot gaat varen, gaat skiën of gewoon wanneer je gaat joggen of wandelen.

  Dit navigatiesysteem komt met 49 voor geïnstalleerde routes, dus het zal je diverse routes aan kunnen wijzen. Of je nou op land bent of te water gaat. Het kan 4 profielen combineren: fietsen, boot, ski en wandelen. Je kiest het gewenste profiel uit en de GPS zal je de gepaste route aanwijzen. Natuurlijk kiest het paden die het beste zijn en die niet moeilijk begaanbaar zijn. Voor de fitness-functie kun je aangeven welk afstand je wilt afleggen en hoeveel calorieën je wilt verliezen.

  Verder heeft het nog tal van andere extraatjes: je kunt kiezen voor Basic Mode en Easy Mode, je krijgt een gedetailleerde track-record, de 5 laatste actieve routes worden opgeslagen, bij een verkeerde toeslag kun je de route her berekenen, je kunt je routes met anderen delen en nog veel meer. Dit is dus het ideale apparaatje voor avontuurlijke personen.

  Ideaal voor mensen die een kaart van Europa en Benelux nodig hebben. Je krijgt een extern geheugenslot dat natuurlijk altijd welkom is. Alle informatie kun je leen op het 3-inch touchscreen scherm. Het heeft een batterijcapaciteit van 2650 mAh en het kan 12 uren lang continue werken voordat het weer opgeladen moet worden.

  Voordelen

  Turn-by-Turn navigatie op land-, bus- en wandelwegen

  Voetgangersfunctie

  Nadelen

  Geen thuislader

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Navman Bike 1000

  Meer informatie

  Zul je je binnenkort fietsen door West-Europa? Dan kun je misschien een kijkje nemen of je de Navman bike 1000 wel zou kunnen gebruiken.

  Dit navigatiesysteem heeft al 23 landen voor geïnstalleerde landen in West-Europa. Je hoeft het dus alleen tevoorschijn te halen en te gebruiken. Je geeft gewoon aan op het 3-inch touchscreen scherm waar je naartoe wilt gaan en achteraf kun je nagaan hoeveel afstand je afgelegd hebt, hoe snel je gereden hebt en hoeveel calorieën je verloren hebt. Het geeft jouw exact locatie weer en geeft je handige informatie zoals eerste-hulplocaties, fietswinkels en plekken waar je een hapje en een drankje kan pakken.

  Het is waterbestendig dus het kan wel tegen een regenbuitje. De accu duurt 10 uren lang en daarna moet hij aan de oplader. Jammer genoeg krijg je geen gratis kaartupdates en is het scherm moeilijk te lezen in het zonlicht.

  Voordelen

  OpenStreetMaps met 23 landen

  Via punten

  Nadelen

  Geen Bluetooth

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Garmin eTrex Touch 25

  Meer informatie

  Met dit navigatiesysteem van Garmin zul je een heel prettige tijd beleven wanneer je met je familie op reis gaat naar andere landen in Europa. Je zult altijd de beste en snelste paden kiezen en hoeft dan niet op anderen te rekenen om je wegwijs te maken.

  Alle kaarten van Europese landen zijn al erin geïnstalleerd. Je kunt het zo nodig meteen kunnen gebruiken. Je kunt verder ook recreatieve paden en routes downloaden als je dat nodig vindt. Het is ook ideaal voor beginnende geocoachers, want je kunt papierloos geocoachen met 250.000 vooraf geladen caches. Het komt ook nog met een 3-assig kompas met kantelcompensatie.

  De 2.6-inch touchscreen is helder en gemakkelijk te lezen. Je kunt ook nog gebruik maken van het OnRoute TopoActive en je krijgt ook nog beschermingsfolie, een fietssteun, een autosteun met zuignap, ventilatieroostersteun, polskoord en nekkoord mee. Je krijgt ook nog gratis kaartupdates.

  Voordelen

  3-assig kompas met kantelcompensatie

  Gratis kaartupdates

  Nadelen

  Geen Streetview functie

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Mio Cyclo 405

  Meer informatie

  Hier hebben we nog een fietsnavigatiesysteem van het merk Mio. Het is net als de voormalige 405 CH. Alleen komt het met minder functies.

  Hier krijg je een navigatiesysteem die het volledige kaart van Europa bevat. Het maakt dus niet uit welk land je bezoekt. Het zal je bij elk stap bijstaan en je de beste routes aanwijzen. Het is heel gemakkelijk om te gebruiken. Het komt met een handige ‘Surprise Me’ functie die j 3 routes geeft gebaseerd op afstand, tijd en bestemming.

  De 4-inch scherm is groter vergeleken met andere fietsnavigatiesystemen en je krijgt allerlei prestatiegegevens en statistieken die je erop kan bekijken. Het heeft ook een handige antiglare scherm die ervoor zorgt dat je geen last zal hebben van het zonlicht die op het scherm zal stralen. Verder meet het je calorieën, kun je de tijd erop achterhalen en is het waterbestendig. Je krijgt een fietsmontagekit mee.

  Voordelen

  ‘Surprise-Me™’-functie

  Caloriemeting

  Nadelen

  Geen automontage

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Mio Cyclo 605HC

  Meer informatie

  Hier hebben we nog een geavanceerdere fietsnavigatiesysteem van Mio als je vindt dat je navigatiesysteem met meer kenmerken dient te komen. Dit is de ideale tool voor mensen die, naast het reizen, ook aan fietswedstrijden doen.

  Ook hier krijg je het complete kaart van Europa die je vrijwel meteen kunt gebruiken. Het werkt net als de vorige navigatiesysteem van Mio. Alleen kun je er meer mee doen. De ANT+ snelheids- en cadanssensoren zullen nagaan hoe snel je gaat en hoeveel trappen je genomen hebt. Verder dal de ANT+-sensoren (FE-C) zal je helpen het gewenste baanweerstand aan te passen en te controleren. Tevens zal de ANT+-hartslagmonitor je hartslag monitoren en alle gegevens zullen via statistieken aan jou gepresenteerd worden.

  Je gegevens kun je vervolgens sturen naar je MioShare account door gebruik te maken van Wifi. Ook kun je social media berichten op je fietsnavigatiesysteem ontvangen zodat je niet telkens je smartphone tevoorschijn hoeft te halen. Het is ook goed om te weten dat het tegen alle weersomstandigheden kan en dat het waterdicht is.

  Dit exemplaar komt ook nog met een interface die intuïtiever is dan de voorgaande. Dat maakt het nog gemakkelijker om mee om te gaan. Het kan 15 uren lang continue meegaan.

  Voordelen

  Caloriemeting

  ANT+-hartslagmonitor

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Garmin eTrex Touch 35

  Meer informatie

  De volgende fietsnavigatiesysteem is weer afkomstig van het merk Garmin en dit heeft ook een voorgeladen kaart van Europa.

  Of je het nou tijdens je vakantie wilt gebruiken of gewoon tijdens een wandelingetje; het zal in beide gevallen goed van pas komen. Ga je een berg beklimmen? Neem het dan ook mee, want je zal het dan zeker ook goed kunnen gebruiken. Naast de ANT+ sensoren en smartphonemeldingen komt dit versie ook nog met andere eigenschappen waaronder een 3-assig kompas met kantelcompensatie, een barometrische hoogtemeter, OnRoute TopoActive uitbreiding, een fietssteun, autosteun met zuignap en ventilatieroostersteun, polskoord, beschermingsfolie en nekkoord.

  Verder kun je ook nog recreatieve paden en routes downloaden. Tevens zul je gratis kaartupdates krijgen. Jammer genoeg komt het niet met Bluetooth of wifiverbinding zodat je je gegevens niet kunt delen.

  Voordelen

  Barometrische hoogtemeter

  ANT+ sensoren

  Nadelen

  Geen bluetooth

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Garmin eTrex 20x

  Meer informatie

  De eTrex 20x van Garmin komt ook met voorafgeladen kaarten van Europa/West-Europa met schaduwreliëf.

  Het is voorzien van een zeer gevoelige GPS-ontvanger met HotFix® en GLONASS ondersteuning. Het geheugen is eenvoudig uit te breiden met een Micro USD kaart. Daarnaast is het ook nog voorzien van OnRoute TopoActive uitbreiding en krijg je ook nog een fietssteun, autosteun met zuignap en ventilatieroostersteun, polskoord, nekkoord en beschermingsfolie mee.

  Het bevat niet veel eigenschappen vergeleken met sommige andere navigatie, maar het heeft genoeg kenmerken waar je gebruik van kan maken als fietser.

  Voordelen

  GPS-ontvanger met HotFix® en GLONASS ondersteuning

  Voetgangersfunctie

  Nadelen

  Geen verkeersinformatie

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste fietsnavigatie

Een fietsnavigatie bij je hebben kan van pas komen wanneer je je in een vreemd land bevindt. Je hebt een fiets gehuurd en wilt enkele plekken bezoeken, maar weet niet precies waar die allemaal liggen. Dankzij dit apparaatje hoef je op niemand te steunen. Het zal je moeiteloos de juiste routes aanwijzen en je ook nog van verdere informatie voorzien.

Zoals je al gezien hebt zijn er verschillende soorten fietsnavigatiesystemen te krijgen. De ene komt ook nog met een hartslagmeter terwijl de andere ook nog voorzien is van een barometer. Het is eigenlijk niet moeilijk om na te gaan welke jij zou moeten uitkiezen. Het moet de kenmerken bevatten die jij nodig hebt. Als je niet snel een berg zult gaan beklimmen, dan hoeft het geen barometer te hebben.

Wat is de beste fietscomputer?

Als je simpelweg gewoon een navigatiesysteem wilt hebben die je van de ene plek naar de andere brengt, dan hoeft het niet veel kenmerken te hebben. Maar als je op je gezondheid let of doe je mee aan een wedstrijd en wil je weten hoe groot je snelheid is? Dan kun je liever voor een navigatiesysteem kiezen die je dit informatie kan geven. ER zijn enkele die je hartslag en je snelheid kunnen meten. Ook geven ze je alle gegevens mooie in een statistiek weer en kun je het met anderen delen.

De meeste navigatiesystemen komen met vooraf geïnstalleerde kaarten. Kies liever diegene waar je gratis updates kunt krijgen, want die zijn natuurlijk beter te vertrouwen en door de jaren heen zullen ze alle veranderingen die men maakt implementeren. Het liefst wil je een snelwerkend apparaat, maar dat is gewoon zo moeilijk te achterhalen. Wel kun je recensies van mensen lezen om te zien of ze te langzaam zijn in het loaden.

Dit zijn kenmerken die op de eerste plaats komen, maar er zijn ook andere die handig kunnen zijn. De touchscreen schermen zijn erg handig, maar ze zijn meestal moeilijk te lezen wanneer zonlicht op ze schijnen. Een antiglare scherm zal natuurlijk goed van pas komen hier. Tevens is het ideaal wanneer je een fietssteun meekrijgt en ook een steun voor in de auto. Of een koord zodat je het om je nek kan hangen.

Het ligt dus helemaal aan jou welke eigenschappen je fietsnavigatiesysteem moet hebben. Betaal niet teveel voor opties die je nooit zal gebruiken, maar zorg ervoor dat de kenmerken die ze wel hebben van goede kwaliteit zijn. Heeft u inmiddels eentje uitgekozen uit onze top 10 fietsnavigatie lijst?

Welke fietsnavigatie is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever een goedkope fietsnavigatie kopen terwijl andere gewoon de beste fietscomputer willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 fietsnavigatie samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over fietsnavigatie?

De consumentenbond beste koop fietsnavigatie is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.