Autoverzekering 2021

Bent u op zoek naar de beste autoverzekering 2021? Lees dan verder.

Laatste update 17 december 2020

 • Samenvatting

  Het eerste wat je leest wanneer je op de website van FBTO gaat, is: “Verzekering stel je zelf samen”. En we zien dat dit inderdaad zo is. Je kiest welke basisverzekering je wilt hebben. Je hebt keuze uit WA-verzekering, WA-plus verzekering en WA-Casco verzekering.

  Voordelen

  Nadelen

 • INSHARED

  Meer informatie
  Samenvatting

  Zodra je op de website van Inshared gaat kun je meteen lezen wat voor voordelen ze aanbieden. Ze handelen alle niet alleen snel, maar ze zijn ook goed voor je portemonnee. Je kunt ook meteen je premie berekenen.

  Voordelen

  Nadelen

 • Samenvatting

  Bij Unive kun je zowel particuliere als bedrijfsverzekeringen afsluiten. Ze worden apart gehouden zodat je niets over bedrijfsverzekeringen zal zien wanneer je allen in particuliere verzekering geïnteresseerd bent.

  Voordelen

  Nadelen

Beste Autoverzekering 2021

Een autoverzekering aansluiten is één van de belangrijkste handelingen die je moet plegen wanneer je een auto gekocht hebt. Je bent verplicht om een verzekering aan te sluiten. Daar kun je niet onderuit. Wat je wel kunt kiezen, is de plaats waar je je auto kunt verzekeren en voor hoe duur. Nu rest alleen nog de vraag welke autoverzekering is het beste? Je kunt een verzekeringsmaatschappij kiezen met een plan die helemaal aan jouw wensen voldoet en dat voor de laagste prijs. Laten we eens kijken welke de top 10 Autoverzekeringen te koop zijn in 2021 en waar je de goedkoopste autoverzekering kan vinden.

NaamDienstenMeer informatie
FBTOVerzekeringen
INSHAREDVerzekeringen
UNIVEParticuliere en zakelijke verzekeringen
Centraal beheer AchmeaVerzekeringen, pensioen en bankproducten
OHRAVerzekeringen en bankproducten
HEMAVerzekeringen
AEGONVerzekeringen, pensioen en bankproducten
Nationale NederlandenVerzekeringen, pensioen en bankproducten
United InsuranceVerzekeringen
AllsecurAlleen autoverzekeringen
 • 1. FBTO

  Meer informatie

  Het eerste wat je leest wanneer je op de website van FBTO gaat, is: “Verzekering stel je zelf samen”. En we zien dat dit inderdaad zo is.
  Je kiest welke basisverzekering je wilt hebben. Je hebt keuze uit WA-verzekering, WA-plus verzekering en WA-Casco verzekering. WA-verzekering bestaat alleen uit het vergoeden van de schade aan (spullen van) anderen. Bij de andere 2 verzekeringen kun je dit uitbreiden met ruitschade, diefstal, eigen schade aan auto, etc.
  Wanneer je een verzekering gekozen hebt, kun je dan overgaan naar de aanvullende modules. Zo kun je regelen dat je geen hogere premie krijgt bij een schade of dat je je eigen herstelbedrijf kunt regelen. Nadat je die uitgekozen hebt kun je je verzekering online afsluiten en meteen je premie berekenen. Als je vragen hebt kun je de FAQ doornemen of een medewerker je vraag stellen.
  Bij schade kun je zelf kiezen hoe je dit meld en je kunt hier ook je premie, met of zonder kenteken, online berekenen.
  Behalve autoverzekeringen heeft FBTO ook andere verzekeringen aan te bieden zoals motorverzekering, reisverzekering, zorgverzekering, woonhuisverzekering en nog veel meer.
  Op de website geven ze je verder informatie over allerlei zaken. Bijvoorbeeld wat je moet doen wanneer je onderweg pech hebt opgelopen of wanneer je 18 jaar geworden bent.
  Vele klanten hebben recensies achtergelaten en je kunt zien hoe tevreden ze zijn met hun geleverde service.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. INSHARED

  Meer informatie

  Zodra je op de website van Inshared gaat kun je meteen lezen wat voor voordelen ze aanbieden. Ze handelen alle niet alleen snel, maar ze zijn ook goed voor je portemonnee. Je kunt ook meteen je premie berekenen.
  Wanneer we naar hun autoverzekering kijken, zien we dat ze 4 soorten dekkingen aanbieden, namelijk:
  WA-verzekering, die alleen schade aan anderen vergoedt. Deze wordt meer bij auto’s die ouder dan 15 jaar zijn gekozen.
  Beperkt Casco verzekering. Hier wordt er in meerdere gevallen ook vergoedt. Dit is een verzekering die meer door auto’s tussen de 6 en 15 jaar gekozen worden.
  Beperkt Casco extra verzekering. De helft van de schade van je auto wordt verzekert. Meest gekozen door auto’s tussen 6 en 13 jaar.
  Allrisk autoverzekering. Dit wordt het meest gekozen door auto’s die jonger dan 6 jaar zijn.
  Verder kun je ook een verzekering voor inzittenden aansluiten en krijg je ook nog hulp bij autopech.
  Natuurlijk biedt Inshared ook andere verzekeringen aan zoals reisverzekering, inboedelverzekering, caravanverzekering, enz.
  Heb je meerdere verzekeringen bij hun aangesloten en geen schade opgelopen? Je kunt 7% premie terugkrijgen bij de Persoonlijke Jaarbeloning of Collectieve Jaarbeloning krijgen.
  Verder krijg je ook nog de nodige informatie en kun je de veel gestelde vragen doornemen om te zien of de jouwe er ook bij is. Alles is duidelijk op de website aangegeven en je zult alles vinden waarnaar je zoekt.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. UNIVE

  Meer informatie

  Bij Unive kun je zowel particuliere als bedrijfsverzekeringen afsluiten. Ze worden apart gehouden zodat je niets over bedrijfsverzekeringen zal zien wanneer je allen in particuliere verzekering geïnteresseerd bent. Het is goed georganiseerd.
  Zowel bij particuliere als bij bedrijf autoverzekering krijg je 3 varianten van de verzekering:
  WA-verzekering
  WA + beperkt Casco
  Allrisk
  Het verschil ligt bij het inhoud van de verzekeringen. Bij de particuliere WA-verzekering bieden ze vergoeding van andermans auto en je krijgt 80% no-claimkorting. bij bedrijfsverzekering zijn er enkele verschillen. Zo worden bedrijfsgebouwen die schade opgelopen hebben vergoedt. Je kunt alles uitgebreid op de website lezen.
  Bij beide verzekeringen kun je aanvullende verzekeringen nemen zoals inzittendenverzekeringen en pechhulp. Ook hier is het mogelijk om meteen online je premie te berekenen.
  Daarnaast zijn er ook andere verzekeringen die je kunt aansluiten waaronder fietsverzekering, inboedelverzekering, reisverzekering, woonverzekering, etc.
  Bij bedrijfsverzekeringen zijn er ook speciale pakketten voor Zzp’ers, MKB’ers, verenigingen, Agrariers en mensen in het detailhandel.
  Alle informatie krijg je duidelijk te lezen op de website. Als je vragen mocht hebben kun je ze ook een email sturen of je kunt een kantoor in jouw buurt opzoeken en persoonlijk gaan.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Centraal beheer Achmea

  Meer informatie

  Behalve verzekeringen ben bij Centraal Beheer ook terecht om andere zaken te regelen zoals hypotheek, pensioen, sparen, beleggingen en lijfrente.
  Mensen bezoeken Centraal Beheer voor verschillende zaken, dus hebben ze hun website goed georganiseerd zodat men preciest weet waar ze moeten zijn. Zo is de website verdeeld in privé, Zzp, zakelijk en voor adviseurs.
  Als we naar de privé autoverzekering kijken zien we ook dat het in 3 categorieën geplaatst kan worden:
  WA-verzekering. Meest gekozen voor auto’s die 10 jaar of ouder zijn.
  WA + verzekering. Meest gekozen voor auto’s tussen de 6 en 10 jaar.
  Meest gekozen voor auto’s die 6 jaar of jonger zijn.
  Naast deze standaard verzekeringen heb je ook de keuze om ze uit te breiden met 1 of meer aanvullende verzekeringen zoals schadehulp voor inzittenden, pechhulp en ongevallenverzekering.
  Je premie kun je ook meteen op de website berekenen. Binnen 1 minuut weet je hoeveel het bedraagt.
  Natuurlijk kun je ook andere verzekeringen afsluiten. Naast autoverzekeringen zijn inboedelverzekering en doorlopende reisverzekering hun meest verkochte verzekeringen. Alle nodige informatie is op de website te vinden, maar je kunt natuurlijk ook contact met ze opnemen als iets onduidelijk is.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. OHRA

  Meer informatie

  Naast verzekeringen afsluiten ben je bij OHRA ook terecht om spaar- en beleggingsrekeningen te openen.
  Zodra de website opent zie je dat je meteen een vraag kunt stellen als je die mocht hebben. Zo hoef je niet ernaar te gaan zoeken. Ook kun je meteen zien waar je een wijziging kunt doorgeven of een schade kunt aanmelden of claimen.
  Ook hier zijn er 3 variaties van de basisverzekering: WA-verzekering, WA + verzekering en Allrisk verzekering. Daarnaast zijn er ook aanvullende dekkingen die je kunt nemen om je gewenste pakket samen te stellen.
  Alle informatie over je autoverzekering vind je allemaal op 1 webpage. Ook de premie kun je daarop berekenen. Alles is dus netjes op één plek geplaatst zodat je het gemakkelijk kunt vinden.
  Er zijn ook andere verzekeringen die je kunt aansluiten. Van motor- en toonverzekeringen tot reis-e en huisdierenverzekering. Ze staan allemaal mooi op een rij aangegeven. Om verdere informatie in te winnen of met anderen te kunnen discussiëren, kun je altijd nog hun forum bezoeken.
  Op de website van Independer heeft OHRA een score van 7.9 en dat is bepaald uit het gemiddelde van 12.000 beoordelingen. Een goede score dus.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. HEMA

  Meer informatie

  HEMA houdt zich voor het grootste deel alleen bezig met verzekeringen.
  Zoals bij alle websites voorheen kun je ook bij HEMA je autopremie meteen berekenen. HEMA biedt 3 soorten basisverzekeringen:
  WA
  WA + Casco
  WA + volledig Casco
  Natuurlijk zijn er ook aanvullende dekkingen die je kunt nemen zoals pechhulp en autorechtsbijstand. Je krijgt alle informatie die je daarover nodig mocht hebben. Als je ergens anders al verzekert bent en naar HEMA wilt overstappen, kun je gebruik maken van hun overstaphulp om dat te regelen.
  Naast schadeverzekeringen, zoals reisverzekering en ongevallenverzekering, kun je ook zorgverzekeringen afsluiten. Ook hebben ze een notarisservice met de nodige informatie daarover. Voor elk categorie hebben ze een andere klantenservice.
  Bij Trustpilot hebben ze een score van 8,1 en dat is gebaseerd op de beoordelingen van over 1200 mensen. Het is een goed georganiseerde website heel duidelijk is en ook goed werk verricht.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. AEGON

  Meer informatie

  Aegon regelt zowel particuliere als zakelijke verzekeringen. De website zelf is een beetje een warboel, dus het gaat even duren voordat je weet wat alles betekent en waar je moet zijn voor je autoverzekering.
  Je hebt verzekeringen voor auto’s en daarna verzekeringen voor andere voertuigen. Je hebt de standaard 3 variaties waaronder WA-verzekering, WA-Extra verzekering en Allrisk verzekering. Als je wilt kun je de Allrisk verzekering verder uitbreiden. Naast Allrisk basis heb je ook nog:
  Allrisk Compleet
  Allrisk Royal
  Als je deze uitgekozen hebt kun je je verzekering verder uitbreiden met, bijvoorbeeld, verzekering voor inzittenden of accessoire dekking. Alle informatie wordt je duidelijk uitgelegd. Behalve de voordelen geven ze je ook aan waarom bij Aegon verzekeren best een nadeel kan zijn. Ze willen dus zo eerlijk mogelijk zijn.
  Je bent ook bij hun terecht voor andere vormen van verzekering zoals reis- en inboedelverzekering. Tevens helpen ze je ook met sparen, je pensioen, beleggingen en je hypotheek. De website zit boordevol informatie, dus het is niet vreemd dat het een beetje ingepakt zit.
  Heb je een adviseur nodig? Daar helpen ze je graag mee. Je kunt op hun website je postcode invullen om zo na te gaan of er eentje bij jou in de buurt is.
  Ook zij hebben goede reacties binnen gekregen. Hun reisverzekering geeft een score van 4 uit 5 sterren gekregen.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Nationale Nederlanden

  Meer informatie

  Ook bij Nationale Nederlanden kun je zowel particulier als zakelijk je zaken regelen. Behalve verzekeringen ben je ook bij NN terecht voor beleggingen, sparen, leningen, hypotheken, creditcard zaken en pensioen.
  Je hebt nogmaals keuze tussen 3 variaties van autoverzekeringen: WA-verzekering, WA Extra en WA Casco. Deze kun je uitbreiden door enkele aanvullende dekkingen uit te kiezen. De website is heel netjes in elkaar gezet en je zult dus alle nodige informatie gemakkelijk kunnen vinden. Ze geven zelfs aan welke schade ze niet vergoeden.
  Je krijgt de kans om meteen je premie te berekenen. Er extra aspecten zoals het krijgen van een korting van 85% en je premie na 4 maanden terug krijgen wanneer je ontevreden bent.
  Verder zijn er ook andere verzekeringen die je kunt afsluiten. Ze zijn in diverse categorieën verdeelt: Op de weg, woonverzekeringen, reisverzekeringen, gezinsverzekeringen en een verzekeringspakket waar je korting kunt krijgen.
  Het is een simpel en goed georganiseerde website. Je weet precies waar je moet zijn om je zaken te regelen.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. United Insurance

  Meer informatie

  United Insurance houdt zich voor het grootste deel bezig met verzekeringen. Verder helpen ze je ook met leningen en energiebesparing. United Insurance belooft je de meest goedkope verzekeringen aan te bieden.
  Ze adviseren je welk autoverzekering het beste bij jou zal passen door middel van een schema. Je krijgt de standaard 3 variaties: WA, WA Mini Casco en WA Casco (Allrisk). Ik zie nergens aangegeven dat je ook aanvullende dekkingen kunt kiezen. Het blijkt dat alles in de 3 standaard verzekeringen is geplaatst.
  Er zijn genoeg redenen waarom je je auto bij United Insurance moet verzekeren. Je krijgt 14 dagen bedenktijd, je bent binnen 5 minuten verzekert, je krijgt een hoge korting op je premie, een snelle schadeafwikkeling en je kunt wanneer dan ook opzeggen.
  De website ziet er netjes uit en de verschillende soorten verzekeringen zijn in diverse categorieën geplaatst. Ze hebben geprobeerd je zoveel mogelijk informatie te geven.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Allsecur

  Meer informatie

  Allsecur houdt zich uitsluitend bezig met autoverzekeringen.
  Het eerste wat je op de website van Allsecur zult lezen, is de vraag “Hoeveel gaat u besparen?” zij beloven je ook dat je een goedkope verzekering bij hun zult afsluiten. Je hebt ook meteen de kans om je premie te berekenen.
  Hun voordelen zijn ook meteen aangegeven. Je krijgt snelle hulp bij schade, je krijgt een gratis Premie alert en je krijgt tijdens de zomervakantie gratis pechhulp wanneer je in het buitenland bent. Verder kun je op hun rekenen om je passende advies te geven omtrent je autoverzekering.
  De 3 hoofddekkingen gelden hier ook: WA-verzekering, WA + beperkt Casco en Wa + Volledig Casco. je hebt keuze uit 4 aanvullende dekkingen om je gekozen verzekering af te maken.
  Het is ook een website die goed georganiseerd is. Je krijgt niet teveel op je scherm, want dat kan best verwarrend zijn.
  Allsecur doet het best goed. Ze hebben een score van 8.2 op de website van Independer en ze hebben 6 maal op een rij de Beste Service Award gekregen.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste Autoverzekering

U heeft inmiddels alle top 10 autoverzekeringen op onze lijst doorgenomen. Er zijn dus diverse websites waar je een autoverzekering beste kunt sluiten. Ze hebben bijna allemaal dezelfde 3 basisverzekeringen, maar de inhoud kan van website tot website veranderen. Door ze allemaal na te gaan kun je precies zien welk verzekering jij het beste vindt. Nog een voordeel van deze websites, is dat je meteen je premie kunt berekenen. Zo kun je ze vergelijken om te zien bij welk je het goedkoopst zult betalen. Vergeet niet om de aanvullende verzekeringen ook erbij te berekenen. Er zijn verder extra zaken waarop je moet letten. Of ze je kunnen helpen wanneer je autopech hebt, hoe snel ze een schade kunnen afhandelen en of als er manieren zijn om geld terug te krijgen van ze. Misschien wanneer je langer dan een jaar schadevrij gereden hebt. Het is niet het belangrijkste aspect van een autoverzekering, maar zo een aanbod is wel een leuke extraatje. Sommige websites houden zich alleen bezig met verzekeringen, maar er zijn ook enkele ertussen die je met je bankzaken kunnen helpen. Als je daarmee ook hulp wilt hebben, is het natuurlijk ook een voordeel om beide zaken op een website te kunnen doen. Uiteindelijk zul jij beslissen welke beste verzekering auto bij jou belangen past.

Het is in Nederland in tegenstelling tot de inboedelverzekering, verplicht om je auto te laten verzekeren. Dat staat in de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (Wam). Het is niet alleen voor auto’s bestemt, maar ook voor andere voertuigen die men op de weg gebruikt. Een verzekering zorgt ervoor dat schade, die door jou veroorzaakt is, vergoedt wordt. Het is ook mogelijk om je eigen auto te laten vergoeden, maar dat gaat je natuurlijk meer geld kosten. Er wordt ook schade op andere gebieden vergoedt, maar het vergoeden van andermans vervoer is het belangrijkste reden waarom je je auto moet verzekeren. Ook wanneer je je auto niet rijdt en gewoon in de garage staat, moet het verzekert worden. Denk dus niet dat je geld kunt besparen door het dan niet te verzekeren. Dus zorg ervoor dat je voertuig verzekert is om moeilijkheden te voorkomen.

Welke autoverzekering is het beste?

Om nou echt te zeggen welke autoverzekering de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen. Vergelijk autoverzekering daarom om de beste te vinden die voldoet aan jouw persoonlijke wensen en eisen.

Wat zegt de consumenten bond over autoverzekeringen?

De consumentenbond beste koop autoverzekering is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie over de beste autoverzekeringen. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van een goede autoverzekering.