1. Vermogen van
  2. Frans van Seumeren

Frans van Seumeren vermogen

€350 miljoen

Geboortedatum: 5 mei 1950
Woonplaats: Nederland
Bekend van: Voetbalclub FC Utrecht
Geboorteplaats: De Meern
Beroep: Ondernemer
Vermogen: €350 miljoen

Altijd al benieuwd geweest naar het vermogen van Frans van Seumeren? Zoek dan niet verder! Op deze pagina presenteren we verschillende info over Frans van Seumeren zoals wie het precies is en wat het vermogen en salaris is in 2024.

Wie is Frans van Seumeren?

Frans van Seumeren is een Nederlandse ondernemer, die sinds 2008 eigenaar is van Betaaldvoetbalclub FC Utrecht. Hij was als directeur van bergingsbedrijf Mammoet een van de hoofdverantwoordelijken voor het bergen van de Russische onderzeeër Koersk.

Concurrentie

Frans van Seumeren werd op 5 mei 1950 geboren in het landhuis Voorn aan de Stadsdam in De Meern. In 1973 werd hij, vlak nadat hij van school kwam, directeur van kraanverhuurder Seumeren Kraanbedrijf, een familiebedrijf, dat later zijn naam zou veranderen in Van Seumeren Holland B.V. In 2000 nam het concern zijn grootste concurrent, en eveneens Nederlands bedrijf, Mammoet over. In deze nieuwe samenstelling onder de naam Mammoet verwierf het bedrijf wereldwijde bekendheid met het bergen van de gezonken Russische onderzeeër Koersk in 2001. Voor deze prestatie kreeg Van Seumeren samen met zijn broer Jan een onderscheiding van de Russische president Poetin. Na vijf jaar directeur bij Mammoet te zijn geweest stopte hij in 2005, waarna hij een voettocht maakte door Zuid- Europa. Eenmaal terug nam de Merenees een belang in een rederij en stak hij geld in de regionale voetbalkrant Rondom Voetbal. Tevens was hij tot eind 2016 voorzitter van amateurclub V.V. De Meern uit zijn voormalige woonplaats.

Carriere van Van Seumeren

Op 2 april 2008 maakte voetbalclub FC Utrecht via een persconferentie bekend dat Van Seumeren voor een bedrag van zestien miljoen euro 51 procent van de aandelen van de eredivisionist had gekocht en daarmee eigenaar van de club werd. Met de overname kwam een einde aan een roerige periode, die al vanaf het begin van het seizoen 2007/ 08 had gespeeld. Zowel Geert Ensing, directeur van hoofdsponsor Phanos, als Joop Leliveld, vastgoedondernemer en voormalig speler van de club, hadden meerdere malen aangeboden FC Utrecht over te nemen, maar elk aanbod was tot dan toe gestrand. Van Seumeren kondigde aan zich voor een periode van minimaal tien jaar aan de club te willen verbinden en eventuele winsten weer in de club te zullen steken.

Wat is het vermogen van Frans van Seumeren?

Het vermogen van Frans van Seumeren in 2024 wordt geschat op €350 miljoen. Dit bedrag werd berekend aan de hand van verschillende betrouwbare nieuwsbronnen. Of dit bedrag 100% accuraat is, kunnen we geen definitief antwoord geven. Het zal er in ieder geval wel in de buurt liggen.

Huidige salaris van Frans van Seumeren

Ook over het huidige salaris van Frans van Seumeren kunnen we geen precies antwoord geven. Dit bedrag is momenteel onbekend. We kunnen hierover natuurlijk wel speculeren als we kijken naar het beroep van Frans van Seumeren.

Andere celebrity’s:

Veelgestelde vragen

Wat is het geschatte vermogen?

Het vermogen van Frans van Seumeren wordt geschat op €350 miljoen

Wat is het huidige salaris?

Het salaris van Frans van Seumeren in 2024 is niet bekend.

Bekend van?

Frans van Seumeren is bekend als Ondernemer.