1. Vermogen van
  2. Familie van der Valk

Familie van der Valk vermogen

€ 410 miljoen

Geboortedatum: 1939
Woonplaats: Nederland
Bekend van: Hotels
Geboorteplaats: Amsterdam
Beroep: Bedrijf
Vermogen: € 410 miljoen

Altijd al benieuwd geweest naar het vermogen van Familie van der Valk ? Zoek dan niet verder! Op deze pagina presenteren we verschillende info over Familie van der Valk zoals wie het precies is en wat het vermogen en salaris is in 2024.

Wie is Familie van der Valk ?

Van der Valk Hotels en restaurants is een Nederlandse horecaonderneming. De aanvang van het familiebedrijf Van der Valk voert terug naar 1939, toen Martien van der Valk sr het dranklokaal De Gouden Leeuw in Voorschoten ombouwde tot een hotel. De Gouden Leeuw was begonnen door de vader van Martien van der Valk, Nicolaas van der Valk in 1862. Toen het werd omgebouwd was het zijn streven elk van zijn elf kinderen een eigen hotel te geven. Gerrit van der Valk, de latere concernleider, kreeg het zesde hotel. Hij wilde het concern veel groter maken en stichtte behalve hotels ook motels.

Arrestatie van Gerrit

Tijdens de coronacrisis trokken de van overheidswege genomen maatregelen tegen het virus een spoor door het concern. In 2020 werden een aantal hotels gebruikt als opvanglocatie voor coronapatiënten. E Nederlandse Belastingdienst en Arbeidsinspectie konden bij de eerste generatie Valken, met name Gerrtit van der Valk en zijn broer Arie, op weinig waardering rekenen. Het was een publiek geheim dat er in een aantal Van der Valk vestigingen zwart werd betaald. In februari 1994 werd Gerrit van der Valk op Curaçao gearresteerd en vastgezet in Koraal Specht gevangenis. Het was het begin van een langdurige getrouwtrek tussen de Fiscale inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) en Van der Valk. Uiteindelijk werd de kwestie door Van der Valk afgekocht met een bedrag van 213 miljoen gulden. Een aantal familieleden werd veroordeeld.

Vestigingen

De belastingaffaire bespoedigde de reorganisatie van het concern. De leiding van het concern werd overgedragen aan de jongere generatie. Bij de reorganisatie is het concern opgesplitst in negen zelfstandige houdstermaatschappijen, die binnen de familie “staken” genoemd worden. Sinds 2000 is Van der Valk een franchiseorganisatie, waarbij het beding geldt dat elke franchisehouder een afstammeling moet zijn van Martien van der Valk. Een deel van de familie exploiteert haar vestigingen onder de merknaam “Valk Exclusief”. Dit betreft de vestigingen van de staak Voorschoten en de vestigingen van de staak Master. Deze twee staken met een aantal hotels in Nederland en daarbuiten splitsen zich 2011 af van de Vereniging Licentiehouders en de gemeenschappelijke Dienstorganisatie. Enkele activiteiten, bijvoorbeeld de website Valk.com en loyaliteitsprogramma Valk Loyal, worden nog wel gezamenlijk door negen familie- staken gedaan. Hoewel de naam het doet suggereren, bieden Valk Exclusief vestigingen, dus niet per se een hoger kwaliteitsniveau. Als voorbeeld dient hotel “Het Arresthuis” in Roermond, de enige vestiging met 5 sterren, welke valt onder de bestaande Van der Valk. Merknaam.

Het logo van de Van der Valk- ondernemingen is de afbeelding van een Toekan. Toen het vogelpark Avifauna in Alpen aan den Rijn door de familie werd gekocht had de schilder Jan van Haastrecht een grote Toekan geschilderd op een muur. Toen besloten de hotels en restaurant van het concern de Toekan te gaan gebruiken als logo. Er prijken al Toekans op de eerste posters van het vogelpark. Sinds 2013 maakt Avifauna geen onderdeel meer van het concern, maar is nu een stichting zonder winstoogmerk.

Wat is het vermogen van Familie van der Valk ?

Het vermogen van Familie van der Valk in 2024 wordt geschat op € 410 miljoen . Dit bedrag werd berekend aan de hand van verschillende betrouwbare nieuwsbronnen. Of dit bedrag 100% accuraat is, kunnen we geen definitief antwoord geven. Het zal er in ieder geval wel in de buurt liggen.

Huidige salaris van Familie van der Valk

Ook over het huidige salaris van Familie van der Valk kunnen we geen precies antwoord geven. Dit bedrag is momenteel onbekend. We kunnen hierover natuurlijk wel speculeren als we kijken naar het beroep van Familie van der Valk .

Andere celebrity’s:

Veelgestelde vragen

Wat is het geschatte vermogen?

Het vermogen van Familie van der Valk wordt geschat op € 410 miljoen

Wat is het huidige salaris?

Het salaris van Familie van der Valk in 2024 is niet bekend.

Bekend van?

Familie van der Valk is bekend als Bedrijf.