Webhosting Nederland 2020

Een eigen website launchen is niet altijd even gemakkelijk. U kunt een handje geholpen worden door de beste webhosting Nederland te gebruiken

Laatste update 18 juni 2020

 • Beste Hosting Provider Keuze

  Vimexx

  Meer informatie
  Samenvatting

  Als we de header van de website kunnen geloven, dan is Vimexx met zijn 5 van 5 sterren het best beoordeeld hoster van Nederland. Hun doel is om mensen te helpen hun website gemakkelijk online te plaatsen en te beheren.
  Met Vimexx kun je meteen aan de slag door eerst je eigen Domainnaam in te vullen, maar voordat je dat kunt doen moet je eerst weten wat ze allemaal te bieden hebben.

  Voordelen

  Het is geheel veilig

  Je hebt keuze uit 4 goedkope pakketten

  Nadelen

  Geen

 • Beste Prijsklasse

  Yourhosting

  Meer informatie
  Samenvatting

  Bij Yourhosting hebben ze 15 jaar ervaring met webhosting. Hier heb je diverse mogelijkheden waar het maken van je website één van is.
  Om te beginnen moet je eerst kijken of de domeinnaam die je wilt hebben vrij is, want als er al eentje bestaat met die de naam al heeft ga je een andere moeten bedenken.

  Voordelen

  Je hebt keuze uit 5 pakketten

  Ze hebben 15 jaar ervaring met webhosting

  Nadelen

  Eerst kijken of je gewenste domeinnaam vrij is

 • Favoriete keuze

  Antagonist

  Meer informatie
  Samenvatting

  Ook bij Antagonist krijg je boordevol extraatjes om je website op te bouwen.
  Antagonist geeft je tal van mogelijkheden zodat je je website helemaal bij jouw wensen past. Een website opzetten gaat heel snel en is heel eenvoudig

  Voordelen

  Het maakt je website 40% sneller dan andere

  Het wordt 24/7 lang beveiligt

  Nadelen

  Geen

Beste Webhosting 2020

Het internet is vrij groot en heeft veel mogelijkheden. Een van ze is het launchen van een eigen website om producten te presenteren aan potentiële consumenten. Daarvoor heb je een website nodig en die kun je krijgen van andere webhosting sites. Er zijn ook gratis varianten van ze te vinden, maar die geven je veel minder mogelijkheden. Webhosting sites zijn veel beter en veiliger. Lees verder om de beste webhosting te koop top 10 door te nemen.

Top 10 Webhosting | Beste Webhosting 2020

NaamAantal pakkettenGeld terug garantieMeer informatie
Argeweb430 dagen
Yourhosting5100 dagen
JouwWeb330 dagen
Neostrada314 dagen
Porton530 dagen
Hosting4ever514 dagen
Sohosted630 dagen
Argeweb3Geen limiet
Versio614 dagen
Hostnet330 dagen
 • 1. Vimexx

  Meer informatie

  Als we de header van de website kunnen geloven, dan is Vimexx met zijn 5 van 5 sterren het beste hosting provider van Nederland. Hun doel is om mensen te helpen hun website gemakkelijk online te plaatsen en te beheren.
  Met Vimexx kun je meteen aan de slag door eerst je eigen Domainnaam in te vullen, maar voordat je dat kunt doen moet je eerst weten wat ze allemaal te bieden hebben. De voordelen van Vimexx zijn:
  Veiligheid: een website heeft een server nodig en jouw website zal veilig opgeslagen worden op één van hun servers in Ede.
  Sublieme snelheid: hun SDD schijven, hoog rekenkracht en goede internet connecties zorgen voor een goede snelheid.
  Het is helemaal simpel in gebruik.
  Goede service: Natuurlijk helpen ze je graag en beantwoorden ze alle vragen die je mocht hebben. Wanneer er problemen gespot worden grijpen ze meteen in.
  Ze hebben 4 goedkope pakketten waaruit je kunt kiezen:
  Start pakket: de ideale plek om te beginnen. Dit kost € 0,45 per 1 maand.
  Plus pakket: hier krijg je een ruime opslag en dataverkeer. Dit kost € 4,49 per 1 maand.
  Compleet pakket: Dit kost € 6,99 per 1 maand.
  Maximaal pakket: Dit kost € 9,49 per 1 maand.
  Alles wordt ook nog in een backup geplaatst zodat je alles na 30 dagen nog terug kunt vinden. Je kunt ook zien wie allemaal je website bezoeken dankzij de statistieken.
  Als je vindt dat het toch niets voor je is of als je ontevreden bent, kun je binnen 14 dagen je volledig betaald bedrag terug krijgen.

  Voordelen

  Het is geheel veilig

  Je hebt keuze uit 4 goedkope pakketten

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Yourhosting

  Meer informatie

  Bij Yourhosting hebben ze 15 jaar ervaring met webhosting. Hier heb je diverse mogelijkheden waar het maken van je website één van is.
  Om te beginnen moet je eerst kijken of de domeinnaam die je wilt hebben vrij is, want als er al eentje bestaat met die de naam al heeft ga je een andere moeten bedenken.
  Ze hebben al 160.000 tevreden klanten die hun producten gebruiken. Wanneer we naar hun hostingpakketten kijken, zien we dat ze allemaal veel te bieden hebben. Je krijgt een complete lijst zodat je precies kunt zien wat je met elk pakket krijgt.
  XS hosting: dit is hun kleinste pakket. Je moet € 10 aan setup kosten betalen. De eerste maand betaal je € 2,- en daarna € 5,- per maand.
  S hosting: Ook hier moet je setup kosten betalen. De eerste maand betaal je € 4,- en daarna €7,- per maand.
  M hosting: dit is hun populairste pakket. Vanaf dit pakket zijn er geen setup kosten. Eerst betaal je € 6,- en daarna € 11,- per maand.
  L hosting: De eerste maand betaal je € 10,- en daarna € 14,- per maand.
  XL hosting: De eerste maand betaal je € 14,- en daarna 19,- per maand.
  Bij elk pakket krijg je een tool genaamd MijnWebsite die je kunt gebruiken om je eigen website te maken. Je kunt ook websites zoals Joombla! En WordPress gebruiken.
  Natuurlijk hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid bij deze goede webhosting provider en krijg je de beste service. Als je niet tevreden bent kun je binnen 100 dagen je geld terugkrijgen.

  Voordelen

  Je hebt keuze uit 5 pakketten

  Ze hebben 15 jaar ervaring met webhosting

  Nadelen

  Eerst kijken of je gewenste domeinnaam vrij is

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Antagonist

  Meer informatie

  Ook bij Antagonist krijg je boordevol extraatjes om je website op te bouwen.
  Antagonist geeft je tal van mogelijkheden zodat je je website helemaal bij jouw wensen past. Een website opzetten gaat heel snel en is heel eenvoudig. Redenen waarom men voor Antagonist kiest:
  De websites van Antagonist zijn 40% sneller dan andere websites. Dat is goed, omdat elk seconde je 7% conversie kost.
  Het is veilig. Je website wordt 24/7 beveiligt, er worden backups voor je gemaakt en er is gratis SSL voor iedereen.
  Ze zijn heel trost op hun Helpdesk die bekroond is om hun goede service.
  Bij Antagonist krijg je 3 pakketten waaruit je kunt kiezen:
  Slim: dit is ideaal voor starters. De eerste 12 maanden betaal je € 4,99 per maand en daarna betaal je € 6,24 per maand.
  Plus: hier kun je meerdere websites opzetten. De eerste 12 maanden betaal je € 9,99 per maand en daarna € 12,49 per maand.
  Pro: voor zakelijke websites en webshops. De eerste 12 maanden betaal je € 19,99 per maand en daarna € 24,99 per maand.
  Op de website krijg je een hele lijst van alles wat je met je pakket meekrijgt waaronder 75+ gratis Apps en onbeperkte sub domeinen. Ze helpen je ook graag aan informatie. Als je nog niet alles afweet van webhosting, dan kun je de vragen aan de onderkant doornemen of ook je eigen vragen aan hun stellen.
  Je krijgt ongeveer 30 dagen de tijd om aan te geven of je tevreden bent. Als dat niet het geval is, dan mag je je geld terugvragen.

  Voordelen

  Het maakt je website 40% sneller dan andere

  Het wordt 24/7 lang beveiligt

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Neostrada

  Meer informatie

  Neostrada heeft een tal van tevreden klanten die met plezier hun webhosting zouden aanbevelen.
  Bij het opzetten van je website hoef je niet veel te doen. Met één klik is je website online en heb je keuze uit wel 413 gratis scripts zodat je het helemaal naar wens kunt opzetten. Niets is zo vervelend als een website die niet wilt uploaden. Daarom hebben ze clustertechnologie en supersnelle SSD’s die je website razendsnel laten laden.
  Hier krijg je 3 pakketten waaruit je kunt kiezen:
  Standaard Starter: dit kun je krijgen vanaf € 0,85 per maand.
  Premium Pro: dit is hun meest populaire pakket. Deze kun je krijgen vanaf € 6,36 per maand.
  Reseller Plus: deze kun je krijgen vanaf € 8,00 per maand.
  Je kunt gebruik maken van gratis Let’s Encrypt certificaten en je krijgt filters om ervoor te zorgen dat je geen spam e-mails krijgt. Natuurlijk kun je hun online helpdesk om hulp vragen als er iets mis mocht gaan. Ze staan 7 dagen in de week voor je klaar.
  Je krijgt altijd nieuwe updates zodat je met de nieuwste technologieën werkt en je website veilig blijft. Als je niet tevreden bent ermee, dan kun je binnen 14 dagen je geld terugkrijgen.

  Voordelen

  Je keuze uit wel 413 gratis scripts

  Er zijn 3 pakketten

  Nadelen

  Niet zo beveiligt als de andere hostings

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Strato

  Meer informatie

  Hier ben je terecht voor het opzetten van professionele websites voor een betaalbaar bedrag.
  Ook hier kun je vliegensvlug een website opzetten. Je krijgt natuurlijk ook vele extraatjes waarmee je je website helemaal naar wens kunt opzetten. De SSD harde schijven zorgen ervoor dat je website lekker snel loadt en de SSL certificaten zorgen ervoor dat je altijd beveiligt bent.
  Je kunt kiezen tussen 5 pakketten:
  PowerWeb Starter: deze is ideaal voor beginners. Hier hoef je geen setup kosten te betalen. De eerste 3 maanden betaal je € 1,- per maand en daarna € 3,- per maand.
  PowerWeb Basic: ideaal voor dynamische sites. Deze wordt door Strato aangeraden. Hier hoef je ook geen setup kosten te betalen. De eerste 6 maanden betaal je € 1,- en daarna € 6,- per maand.
  PowerWeb Advanced: ideaal voor zakelijke websites. Vanaf dit pakket moet je wel setup kosten betalen en deze bedragen € 5,-. De eerste 6 maanden betaal je € 1,- en daarna € 10,- per maand.
  PowerWeb Pro: ideaal voor uitgebreide sites. De eerste 3 maanden betaal je € 1,- en daarna € 18,- per maand.
  PowerWeb Ultimate: ideaal voor ontwikkelaars. De eerste 3 maanden betaal je € 1,- en daarna € 28,- per maand.
  Je mag flexibel van pakket wisselen. Als je niet tevreden bent, dan mag je de eerste 30 dagen je geld terugvragen.
  Strato kreeg in 2016 de prijs voor Best Choice Award van WINMAG Pro.

  Voordelen

  Ze bieden 5 pakketten aan

  Heeft in 2016 de prijs voor Best Choice Award van WINMAG Pro gekregen

  Nadelen

  Er staat niet veel over beveiliging

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Hosting4ever

  Meer informatie

  Hosting4ever biedt pakketten voor diverse doeleinden. Je kunt kiezen voor een pakket die helpt met het opzetten van een WordPress account, eentje die je help bij het opbouwen van een website of eentje voor reguliere hosting waarbij je een server met klanten kunt delen.
  Het is betaalbaar en betrouwbaar. Zo kun je websites en blogs voor diverse redenen opzetten. Hier bieden ze 5 pakketten aan:
  Small hosting: het kleinste en goedkoopste pakket. Je betaalt hiervoor € 1,49 per maand.
  Medium hosting: deze kost € 1,99 per maand.
  SSD hosting: dit is hun meest bestelt pakket. Hiervoor betaal je € 2,99 per maand.
  WordPress hosting: hier betaal je € 2,49 per maand.
  Website builder: deze kost maar € 1,99 per maand.
  Elk pakket komt met gratis webapps die je met één klik kunt installeren. als je niet tevreden bent kun je binnen 14 dagen je geld terugkrijgen.
  Natuurlijk ben je ook altijd bij hun terecht wanneer je vragen hebt of iets niet begrijpt.

  Voordelen

  Je hebt keuze uit 5 goedkope pakketten

  Je mag gratis webapps installeren

  Nadelen

  Heeft behalve dat niet veel mogelijkheden

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Sohosted

  Meer informatie

  Bij Sohosted kun je zowel hosting als VPN pakketten krijgen. Het is ook mogelijk om van een webshosting website naar hun te verhuizen en geven je dat ook stap voor stap aan.
  Elk hostingpakket geeft je diverse tools om je eigen website op te bouwen. Zo krijg je een gratis website builder zodat je je website zonder moeite gaat kunnen opbouwen. Je hoeft helemaal geen technische kennis hiervoor te hebben. Je krijgt ook SSL certificaten zodat je altijd verzekert bent van een veilige website.
  Er zijn in totaal 6 pakketten waaruit je kunt kiezen. 3 zijn voor webhosting alleen en de andere 3 voor webhosting en domein.
  Voor webhosting alleen heb je:
  Standard: deze kost € 3,95 per maand.
  Pro: deze kost € 7,95 per maand.
  Premium: deze kost € 11,95 per maand.
  Voor webhosting en domein heb je de volgende pakketten:
  Standard: deze kost € 4,99 per maand.
  Pro: deze kost € 8,99 per maand.
  Premium: deze kost € 12,99 per maand.
  Bij elk pakket krijg je een gratis ‘In 7 stappen naar meer bezoeker’ E-book om te helpen met het opbouw van het aantal bezoekers op je website.
  Binnen 5 minuten staat je website online. Als je niet tevreden bent, kun je je geld binnen 30 dagen terugkrijgen.

  Voordelen

  Je kunt hier ook VPN pakketten krijgen

  Er zijn in total 6 pakketten

  Nadelen

  Zijn ietsje duurder dan andere hostings

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Argeweb

  Meer informatie

  Ook bij Argeweb heb je pakketten die je helpen om je eigen website op te zetten.
  De SSD servers waarop de websites gehost worden zijn razendsnel en je kunt met enkele kliks een CMS installeren. Je hebt helemaal geen technische kennis nodig, maar je krijgt toch een gratis E-book mee die je helpt bij het opzetten van je website. Je hebt keuze uit wel 80 CMS-en.
  Je hebt keuze uit 3 pakketten waarvan de 2e en 3e 2 maal en 4 maal krachtiger zijn dan de eerste. Ze zijn ook sneller.
  Standaard: het is een basis pakket die ideaal is voor kleine websites. De eerste maand betaal je € 2,95 en daarna betaal je € 5,95 per maand.
  Plus: ideaal voor websites met veel afbeeldingen en bezoekers. De eerste maand betaal je € 3,95 en daarna betaal je € 9,95 per maand.
  Compleet: de ideale pakket die voorbereid is op de groei van je website. De eerste maand betaal je € 7,75 en daarna betaal je € 14,95 per maand.
  Wanneer je al gebruik maakt van een webhosting service en naar Argeweb wilt verhuizen, dan helpen ze je graag daarmee. Ze geloven in hun product, maar als je ontevreden bent geven gann ze je je geld wel teruggeven. Er wordt geen specifieke periode aangegeven.

  Voordelen

  Ze bieden 3 pakketten aan

  Het werkt razendsnel

  Nadelen

  Er wordt niet aangegeven na hoe lang je je geld terug mag eisen

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Versio

  Meer informatie

  Op het gebied van webhosting heeft Versio pakketten voor zowel starters als experts.
  Ze hebben uitsluitend Nederlandse servers met Nederlandse IP adressen. Jij mag zelf je eigen server kiezen. Je hebt keuze uit wel 40 applicaties waar je uit kunt kiezen en er worden dagelijkse backups gemaakt voor alle zekerheid. Bij ieder pakket wordt er 99,9% uptime gegarandeerd. Als dat niet het geval is, dan krijg je je geld terug.
  Er zijn 3 starter pakketten:
  Starter NL: hier betaal je € 0,50 per maand.
  Zilver NL: hier betaal je € 2,25 per maand en je krijgt een gratis coupon van € 75,-.
  Groot NL: hier betaal je € 3,99 per maand en je krijgt een gratis coupon van € 75,-.
  Daarnaast zijn er 3 expert pakketten:
  Expert NL: deze kost € 6,99 per maand en je krijgt ook een coupon.
  Platinum NL: deze kost € 14,99 per maand en je krijgt ook een coupon.
  Giga NL: deze kost € 26,99 per maand en je krijgt ook een coupon.
  Je kunt gebruik maken van het DirectAdmin controlepaneel zodat je volledig controle hebt over je websites, e-mails en instellingen. Als je niet tevreden bent, dan kun je binnen 14 dagen je geld terug krijgen. Binnen 48 uur krijg je je geld in ontvangst.

  Voordelen

  Ze hebben 3 starter en 3 expert pakketten

  Je hebt keuze uit wel 40 applicaties

  Nadelen

  Ze hebben uitsluitend Nederlandse servers met Nederlandse IP adressen

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Hostnet

  Meer informatie

  Hostnet biedt een hostingplatform aan die je de beste performance zal geven.
  Met één klik kun je je website online plaatsen. Het is een betrouwbare platform die zelfs bij drukke dagen optimaal beschermt blijft. Je krijgt de inlog gegevens meteen zodat je direct aan de slag kunt.
  Ze hebben 3 pakketten waaruit je kunt kiezen:
  Webhosting Start: je betaalt hier € 4,- per maand en krijgt ook nog € 175,- aan advertentietegoed om te kunnen adverteren.
  Webhosting Pro: hier betaal je € 5,- per maand en krijg je € 175,- aan advertentietegoed.
  Webhosting Plus: hier betaal je € 7,- per maand en krijgt € 175,- aan advertentietegoed.
  Dit is de actieprijs en na de eerste 6 maanden ga je de normale prijs betalen. Er wordt niet aangegeven hoeveel dat bedraagt.
  Je krijgt je eigen webmail-omgeving. hiermee kun je e-mails versturen, agenda bijhouden en krijg je 10 GB cloudopslag. Je e-mail wordt gefilterd zodat je niet met spam e-mails te maken gaat hebben.
  Als je niet tevreden bent kun je binnen 30 dagen je geld terugkrijgen.

  Voordelen

  Je hebt keuze uit 3 pakketten

  Je krijgt 10 GB cloudopslag

  Nadelen

  Ze geven een actieprijs aan, maar niet wat je daarna voor de normale prijs gaat betalen

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste Webhosting

Om een succesvolle website te kunnen runnen heb je webhosting nodig. Er zijn wel gratis webhosting sites te vinden, maar die geven je lang niet zoveel mogelijkheden en bescherming zoals de webhosting sites waar je maandelijks moet betalen. Zoals je hebt gezien zijn er diverse webhosting sites die je meerdere pakketten kunnen aanbieden en het gaat niet moeilijk zijn om een pakket uit te kiezen die past bij wat jij wilt doen. Of je nou maar één website wilt openen om te bloggen of meerdere websites en shops wilt hebben. Ook kun je als starter of expert een pakket nemen waar mee je mee kunt werken. Het opzetten van een website is niet moeilijk. Meestal lukt dat binnen 5 minuten en je kunt ook assistentie vragen als iets niet duidelijk is, maar daarna kun je overgaan tot het uitkiezen van diverse apps om het bij te vullen. Vooral WordPress is een goede website die gemakkelijk mee te werken is en die vele extraatjes kan accommoderen.

Als je een webhost gaat uitkiezen, dan is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Bescherming is heel belangrijk. Als je een website gaat openen en die veel bezoekers gaat krijgen, is de kans groot dat er op een dag gehackt kan worden. De webhost moet beloven je website 24/7 uur te beschermen. Verder moeten er backups gemaakt worden zodat je je content altijd terug kan vinden in geval van een storing of ander probleem. Snelheid is ook een belangrijk onderwerp. Een webhost moet goede SSD schijven hebben om je de nodige snelheid te geven. Als je een host niet goed vindt, dan kun je gelukkig afstappen en je geld ook nog terugkrijgen, zolang het binnen de afgesproken periode plaatsvindt. Zo kun je doorzoeken tot je de ideale pakket gevonden hebt. Neem ook de recensies door van mensen die de pakketten gebruikt hebben om na te gaan of ze wel goed zijn. Als je een goede webhost in onze top 10 webhosting lijst gevonden hebt, kun je dan overgaan tot het opbouwen van je website.

Welke webhosting is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over webhostings?

De consumentenbond beste koop webhosting is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.