Virusscanner

Garandeer de veiligheid van je mobiele apparaten door de beste virusscanner te gebruiken.

Laatste update 18 juni 2020

 • Beste virusscanner Windows

  Bitdefender

  Meer informatie
  Samenvatting

  Bitdefender is geen onbekende virusscanner. Ze kennen al 500 miljoen mensen die hun producten gebruiken. Ze voeren 11 miljard beveiligingscontroles per dag uit en ze kunnen nieuwe dreigingen binnen 3 seconden detecteren.
  Ze hebben scanners ontworpen voor diverse omgevingen en taken. Daarom hebben ze scanners voor apparaten die je zowel in huis als op kantoor hebt.

  Voordelen

  Het kan al je Windows, MAC, iOS en Android apparaten beschermen

  Ideaal voor zowel alle apparaten thuis als op kantoor

  Nadelen

  Ze bieden geen pakketten aan

 • Goede virusscanner

  Bullguard

  Meer informatie
  Samenvatting

  De producten van Bullguard zullen je ook niet teleurstellen. Met zijn 53 miljoen gebruikers is het ook geen onbekend merk. Hier worden er geen aparte pakketten voor huis en bedrijf aangeboden. Er zijn wel pakketten, maar het ziet ernaar uit dat deze alleen voor computers en laptops in huis gebruikt moeten worden.

  Voordelen

  Ze hebben diverse pakketten waar je alle apparaten in huis mee kunt beschermen

  Je kunt ze ook gratis uitproberen

  Nadelen

  Er zijn geen aparte pakketten voor het kantoor

 • Beste virusscanner mac

  Panda Security

  Meer informatie
  Samenvatting

  Hier ben je wel terecht voor een antivirus software voor bedrijven en ondernemingen. Met Panda Security ben je verzekert van de meest effectieve bescherming. Het beschermt je tegen alle typen dreigingen. Het detecteert zowel bekende als onbekende malware, geeft je gedetailleerde informatie over forensische gegevens en verwijdert alle ransomeware binnen een mum van tijd.

  Voordelen

  Het detecteert zowel bekende als onbekende malware

  Adaptive Defense 360 is ideaal voor alle apparaten op kantoor

  Nadelen

  Prijzig

Beste Virusscanner 2020

De wereldwijde web zit vol met mogelijkheden en je gebruikt het dagelijks om je persoonlijke en professionele taken te doen. maar het zit ook vol dreigementen die je werk, laptop en smartphones negatief kunnen beïnvloeden. Men kan in je accounts hacken en al je persoonlijke informatie stelen, je kunt virussen krijgen waardoor je je computer niet meer kunt gebruiken en dat is nog maar het tipje van de ijsberg. Een goede virusscanner kan dit allemaal tegenhouden en je computer beschermen. Neem dus een kijkje om te zien welke de beste virusscanner te koop zijn in 2020.

Top 10 Beste Anti Virus 2020

NaamAantal pakkettenGratis versiesMeer informatie
Bitdefender5Ja
Bullguard4Ja
Panda Antivirus4Ja
Norton3Ja
Kaspersky3Ja
Intego7Ja
Trendmicro4Ja
Comodo antivirus2Ja
Avast7Ja
AVG6Ja
 • 1. Bitdefender

  Meer informatie

  Bitdefender is geen onbekende virusscanner. Ze kennen al 500 miljoen mensen die hun producten gebruiken. Ze voeren 11 miljard beveiligingscontroles per dag uit en ze kunnen nieuwe dreigingen binnen 3 seconden detecteren.

  Ze hebben goede virusscanners ontworpen voor diverse omgevingen en taken. Daarom hebben ze scanners voor apparaten die je zowel in huis als op kantoor hebt.

  Producten voor je computerbeveiliging:

  • Total Security Multi-Device 2018: voor wanneer je complete beveiliging wilt voor al je Windows, MAC. iOS en Android apparaten.
  • Family Pack 2018: bescherming voor alle Windows, MAC, IOS en Android apparaten die door je familie gebruikt worden.
  • Internet Security Multi-Device 2018: alleen bestemd voor Windows PC’s.
  • Antivirus Plus 2018: ook voor Windows PC’s, maar met een meer gebruiksvriendelijke interface.
  • Security for XP and Vista: voor XP en Vista.
  • Antivirus voor Mac
  • Mobile Security: bescherming voor je mobiele apparaten.

  En dan hebben we het nog niet gehad over de pakketten die voor je bedrijf bestemd zijn. hier worden er geen specifieke pakketten gegeven, maar kun je gewoon uitkiezen wat voor beveiliging je nodig hebt. Je kunt kiezen voor het beschermen van je organisatie tegen ransomware, het versterken van je datacenters, het beveiligingen van je publieke Cloud en Service Providers en nog veel meer.

  Als het om je business gaat kun je niet zomaar een pakket nemen en denken dat het genoeg zal zijn. Je moet eerst nagaan of het genoeg beveiliging biedt. Daarom biedt Bitdefender gratis proefversies zodat je het kunt uitproberen. Natuurlijk zijn er ook gratis versies die je voor je persoonlijke laptop en mobiele apparaten kunt downloaden.

  Voordelen

  Het kan al je Windows, MAC, iOS en Android apparaten beschermen

  Ideaal voor zowel alle apparaten thuis als op kantoor

  Nadelen

  Ze bieden geen pakketten aan

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Bullguard

  Meer informatie

  De producten van Bullguard zullen je ook niet teleurstellen. Met zijn 53 miljoen gebruikers is het ook geen onbekend merk.

  Hier worden er geen aparte pakketten voor huis en bedrijf aangeboden. Er zijn wel pakketten, maar het ziet ernaar uit dat deze alleen voor computers en laptops in huis gebruikt moeten worden. Als je een virusscanner zoekt voor je onderneming of organisatie, dan ga je voor een andere merk moeten kiezen.

  Ze hebben diverse antivirus pakketten voor je:

  • BullGuard Premium Protection: deze geeft je volledige bescherming aan je pc, MAC en Android apparaten. Je kunt momenteel flink korting erop krijgen. Normaal kost het €95, maar je kunt het nu voor € 39.89 krijgen. Gratis downloaden mag ook. Je krijgt dan 30 dagen de kans om het uit te proberen.
  • BullGuard Internet Security: met deze scanner kun je wel 10 apparaten beveiligen. Je kan het op pc’s, MAC en Android apparaten plaatsen. Het kost €95, maar je mag het ook 60 dagen gratis uitproberen.
  • BullGuard Antivirus: een slimme antivirusprogramma en de enige software die een spamfilter heeft. Het kost €95, maar je mag het 15 dagen gratis uitproberen.
  • BullGuard Mobile Security: hiermee kun je 3 of 5 mobiele apparaten beschermen. Het komt met een jaar lange abonnement. Het kost €95 / € 23.95, maar wordt gratis voor je geïnstalleerd.

  Soms ben je te laat en zit je al met een virus. Ze hebben ook een speciale Virus Removal die het snel voor je kan verwijderen. Het is jammer genoeg niet gratis en gaat je € 95.95 kosten. Wees dus snel en kies liever voor een scanner om voordeliger uit te komen.

  Als de virus verwijdert is, kun je dan hun PC tune up gebruiken om ervoor te zorgen dat je pc optimaal blijft werken.

  Voordelen

  Ze hebben diverse pakketten waar je alle apparaten in huis mee kunt beschermen

  Je kunt ze ook gratis uitproberen

  Nadelen

  Er zijn geen aparte pakketten voor het kantoor

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Panda Security

  Meer informatie

  Hier ben je wel terecht voor een antivirus software voor bedrijven en ondernemingen.

  Met Panda Security ben je verzekert van de meest effectieve bescherming. Het beschermt je tegen alle typen dreigingen. Het detecteert zowel bekende als onbekende malware, geeft je gedetailleerde informatie over forensische gegevens en verwijdert alle ransomeware binnen een mum van tijd.

  Jij kiest zelf de hoogte van je bescherming. Ze geven je 3 keuze pakketten voor thuisbescherming, namelijk:

  • Eenvoudige Bescherming: dit geeft je de minste bescherming. Het kost €99 per jaar.
  • Geavanceerde Bescherming: betere bescherming voor een onbeperkt aantal apparaten. Het kost €99 per jaar en je krijgt de eerste maand gratis.
  • Volledige Bescherming: natuurlijk de beste van de 3. Het kost €99 per jaar en ook hier is de eerste maand gratis.
  • Premium bescherming: hier kun je ook genieten van een 20 GB opslagruimte en de beste technische ondersteuning via een verbinding op afstand en onlinechat. Het kost € 66.49, maar je mag eerst een gratis proefversie downloaden.

  Bij het beveiligen van je bedrijf zijn er diverse aspecten die bescherming nodig hebben. Daarom heb je de keus om te kiezen welke je wilt en is het niet in pakketten aangegeven. Hun Adaptive Defense 360 is een geavanceerde cyberbeveiliging die je heel netwerk kan beschermen. Verder heb je ook nog Fusion voor controle en beheer, Email Protection for je e-mail security en nog veel meer.

  Daarnaast hebben ze ook bescherming voor je Android en MAC apparaten.

  Voordelen

  Het detecteert zowel bekende als onbekende malware

  Adaptive Defense 360 is ideaal voor alle apparaten op kantoor

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Norton

  Meer informatie

  Ook Norton heeft diverse pakketten te bieden om de bescherming van je pc te garanderen. Alleen hebben ze geen aparte producten voor bedrijven.

  Norton is al langer dan 20 jaren bezig en vele mensen zijn bekend met hun antivirus software. Het is een bekroond software voor ouderlijk toezicht en heeft ook 2 prijzen van de AV-test-groep gekregen voor beste bescherming en beveiliging van mobiele apparaten. Je ziet dus waar ze vooral goed in zijn.

  Je kunt uit 3 abonnementen kiezen:

  • Norton Security STANDAARD: hiermee kun je 1 pc, 1 MAC en 1 mobiele apparaat beveiligen. voor het eerste jaar betaal je €99. Dit is een introductieprijs voor het eerste jaar. Normaliter kost het € 59.99. je krijgt dus 30 Euro korting erop.
  • Norton Security DELUXE: hiermee mag je 5 apparaten beveiligen. De introductie prijs was voorheen €99, maar met de korting wordt dat € 49.99.
  • Norton Security PREMIUM: deze wordt aanbevolen voor gezinnen. Hiermee kun je 10 apparaten beveiligen. Voorheen kostte het €99, maar nu kost het € 89.99.

  Verder hebben ze ook software die alleen voor mobiele apparaten bestemd is. De Norton Mobile Security kost € 29.99. Tevens hebben ze een nieuw product. De Norton WiFi Privacy zorgt ervoor dat je wifi verbinding continue beveiligt is. Eigenlijk kost het € 109.98, maar met een korting van 36% kost het nu € 69.99.

  Ook om ervoor te zorgen dat je kinderen alleen de positieve aspecten van het internet kunnen zien, heeft Norton ook nog de Norton Family Premier aan te bieden. Voorheen kostte het € 39.99, maar met de korting van 75% kort het nu maar 9.99.

  Profiteer van deze goede deals en koop een combinatie van de aangeboden producten. Bij Norton kan je ook VPN aanschaffen.

  Voordelen

  Het is een bekroond software voor ouderlijk toezicht

  Je hebt keuze uit 3 uitstekende pakketten

  Nadelen

  Ze hebben geen aparte producten voor bedrijven

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Kaspersky

  Meer informatie

  Kaspersky heeft zowel voor zijn individuele consumenten als bedrijven precies de juiste tools om online bedreigingen tegen te gaan.

  400 miljoen mensen en 270K+ bedrijven zijn hun producten al aan het gebruiken. Ze zijn al 20 jaren bezig met het beschermen van je online gegevens. Als we naar hun Home Security antivirus kijken, zien we dat ze diverse pakketten te bieden hebben.

  • Anti-virus: hiermee kun je alleen je pc beschermen. Het is vanaf € 29.99 te krijgen, maar dat is gebaseerd op 1 pc. Jij beslist zelf hoeveel pc’s je wilt beschermen.
  • Internet Security: dit gebruik je voor pc, MAC en Android apparaten. Jij beslist ook hoeveel apparaten. Het is te krijgen vanaf €99.
  • Total Security: Deze wordt aaanbevolen door hun. Het is ideaal voor het hele gezin, omdat het behalve pc’s, MAC en Android apparaten, kan het ook iPhones en iPads beschermen. Het is te verkrijgen vanaf €99.

  Alle 3 pakketten kunnen 30 dage gratis gebruikt worden. Als je besluit een pakket te kopen, dan kun je ervoor zorgen dat je abonnement automatisch verlengd wordt.

  Verder hebben ze nog diverse andere antivirus producten die je bij hun kunt kopen. Zo hebben ze een Password Manager, een Virus Removal Tool, antivirus alleen voor MAC en Android en nog veel meer.

  Natuurlijk hebben ze ook diverse oplossingen voor bedrijven. Ze hebben small, medium en enterprise pakketten die je kunt kiezen aan de hand van de grootte van het bedrijf.

  Voordelen

  Bij het kopen van een pakket wordt je abonnement automatisch verlengd

  Ze hebben een pakket die alle laptops, computers, smartphones, tablets in huis kan beschermen

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Intego

  Meer informatie

  Op zoek naar een antivirus voor je MAC computer? Intego zou je daarmee kunnen helpen.

  Ze zijn al sinds 1997 bezig met maken van antivirussen voor MAC. Ze hebben producten voor zowel individuele consumenten als voor bedrijven. Als we naar hun Home producten kijken, dan zien we dat ze 4 pakketten aan te bieden hebben:

  • Mac Premium Bundle X9: ze geven zelf aan dat dit hun beste anivirus is. Het komt met een tal van eigenschappen. Voorheen kostte het €99, maar nu kun je het krijgen voor € 69.99.
  • Mac Internet Security X9: dit geeft je een zorgeloze bescherming van al je apparaten. Voorheen kostte het €99, maar nu kun je het krijgen vanaf € 39.99.
  • Content Barrier Secure X9: deze dient als ouderlijk overzicht. Het kostte €99, maar met de korting is het nu € 59.99.
  • Washing Machine Secure X9: helpt je met de opruiming en organisatie van je computer. Prijs ervan was €99, maar nu kun je het krijgen vanaf € 55.99.

  Van allemaal zijn er gratis versies te verkrijgen. Ze komen met diverse opties die je op de website kunt doornemen. Er is ook een speciale sectie voor bedrijven. Voor hun kun je kiezen tussen:

  • Flexibility Secure: deze heeft de minste eigenschappen. Alleen antivirus en firewall.
  • Flexibility Monitor.
  • Flexibility Complete: hiermee krijg je natuurlijk de meeste dekking.

  Daarnaast heb je ook nog de Virusbarrier X9 en de Netbarrier X9 die kunnen bijdragen aan de internetbeveiliging van jouw bedrijf.

  Voordelen

  Ze hebben producten voor zowel individuele consumenten als voor bedrijven

  Je mag ze gratis uitproberen

  Nadelen

  Alleen bedoelt voor MAC apparaten

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Trendmicro

  Meer informatie

  Ook Trendmicro heeft antivirussen voor zowel thuisgebruik als voor bedrijven. Tevens hebben ze een aantal gratis tools waar je je pc mee kunt beschermen.

  Ze hebben 4 pakketten die je in huis kunt gebruiken, namelijk:

  • Maximum Security: dit werd door AV-test-groep uitgeroepen tot top product. het biedt bescherming voor al je apparaten. Je kunt het kopen vanaf €47.
  • Internet Security: deze is bestemd voor je pc en laptop. Het is te krijgen vanaf €37,46.
  • Antivirus voor Mac®: deze is alleen bedoeld voor MAC computers. Deze kun je krijgen vanaf €37,46.
  • Mobile Security voor Android en iOS: voor je mobiele apparaten. Deze is geheel gratis.

  Op de website kun je ze vergelijken om te zien wat voor eigenschappen ze allemaal hebben en welke je het beste zou willen gebruiken. Je kunt je geld binnen 30 dagen terugkrijgen als je niet tevreden bent. Het is mogelijk om testversies te downloaden.

  Ze hebben tevens gratis tools zoals de Browser Guard, toolkit tegen ransomware en Housecall die je zeker ook moet uitproberen.

  Ook voor bedrijven hebben ze oplossingen te bieden. Die worden verdeeld in kleine ondernemingen. Als je een onderneming hebt met minder dan 250 medewerkers, dan wordt het als een kleine onderneming gezien. Je kunt verder tools gebruiken om te zien hoe goed je cyber-mobiele en Cloud beveiliging is.

  Voordelen

  Ideaal voor zowel thuisgebruik als voor bedrijven

  Minder prijzig vergeleken met andere scanners

  Nadelen

  Minder ideaal voor grotere bedrijven

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Comodo antivirus

  Meer informatie

  De producten van Comodo kunnen zowel voorindividuele als zakelijke gebruikers dienen.

  Alle pakketten die je hier zult zien zijn gratis te downloaden, maar ze komen natuurlijk niet met alle kenmerken. Daarvoor ga je de volledige versie moeten kopen.

  • Comodo Antivirus: je kunt het gratis downloaden of de volledige versie kopen voor € 19,- per jaar. Hiermee kun je 3 apparaten beveiligen.
  • Comodo Internet Security: hieronder vallen de gratis versie, de Internet Security Complete 8 en Internet Security Pro 8. Security Pro 8 kost € 35,- per jaar en Complete 8 kost € 78,- per jaar. Beide kunnen 3 pc’s beveiligen.

  Verder heb je nog de Comodo Dragon internetbrowser die je op een veilige manier de internet laat gebruiken. Het is helemaal gratis en werkt alleen met Google Chrome. Voor Firefox is er de Comodo IceDragon. Zorgt voor veiligheid, privacy en betere prestaties.

  Voordelen

  Betaalbare prijzen

  Ideaal voor zowel individuele als zakelijke gebruikers

  Nadelen

  Pakketten zijn ideaal alleen voor Google Chrome en Firefox

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Avast

  Meer informatie

  Ook Avast heeft producten die zowel particulieren als bedrijven goed gebruik van kunnen maken.

  De producten van Avast zijn niet onbekend. Ze hebben meer dan 400 miljoen tevreden klanten over de hele wereld. Hun software zal dus niet teleurstellen. Als je niet weet welk product de best virus scanner voor jou is, dan kun je ze vergelijken en ziet wat voor opties ze hebben.

  Voor particulieren zijn er:

  • Free Antivirus Essential: deze is natuurlijk gratis.
  • Pro Antivirus Expert: je mag aangeven hoeveel pc’s je de antivirus wilt hebben. Gebaseerd op 1 pc kun je het is vanaf €99 te krijgen.
  • Internet Security Advanced: deze komt natuurlijk met meer opties. Deze is vanaf €99 te krijgen.
  • Premier Complete: deze biedt de beste beveiliging voor je pc. Deze is vanaf €99 te krijgen.

  Van de laatste 3 zijn er profversies die je kunt downloaden. Als je niet tevreden bent, dan kun je je geld binnen 30 dagen terugkrijgen. Deze pakketten zijn alleen voor Windows pc’s bedoelt. Avast heeft ook nog producten voor MAC computers, Android en iphones/iPads.

  Avast heeft ook 3 business pakketten voor je:

  • Avast Business Antivirus: dit biedt de minste bescherming. Je kunt het krijgen vanaf €59.
  • Avast Business Antivirus Pro: deze kun je krijgen vanaf €99.
  • Avast Business Antivirus Pro Plus: bidet de beste dekking. Je kunt het kopen vanaf €39.

  Van deze zijn ook proefversies te krijgen.

  Voordelen

  Ze hebben aparte pakketten voor huis en voor bedrijven

  Ze hebben ook gratis proefversies

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. AVG

  Meer informatie

  AVG is zeker geen onbekend merk in de wereld van antivirussen. Ze hebben tal van producten die je pc en mobiele apparaten op diverse manieren kan verschonen en beschermen. Ook hebben ze aan bedrijven gedacht.

  De 3 belangrijkste pakketten voor particulieren zijn:

  • AVG Antivirus Free: deze is natuurlijk gratis, maar heeft niet alle opties die je nodig hebt om je pc volledig te beschermen.
  • AVG Internet Security: deze geeft volledige bescherming aan al je apparaten. Je kunt het krijgen vanaf €99 en je mag een proefversie eerst uitproberen.
  • AVG Ultimate: beste all-in-one pakket voor al je apparaten. Deze zal je vanaf €99 kunnen krijgen. Er wordt geen gratis versie aangeboden.

  Daarnaast hebben ze speciale pakketten voor MAC en Android alleen. Die zijn geheel gratis en kun je misschien meteen nemen met de MAC en Android AVG Cleaner. De AVG PC Tune Up zal je pc opruimen en sneller laten werken. Het kost € 34.99. de AVG Drive Updater is ook een goed product en zal je € 29.99 kosten.

  Voor bedrijven heeft AVG 3 pakketten aan te bieden:

  • AVG File Server Edition: kun je kopen vanaf €44 exclusief BTW.
  • AVG Antivirus Business Edition: kun je kopen vanaf €41 exclusief BTW.
  • AVG Internet Security Business Edition kun je kopen vanaf €31 exclusief BTW.

  De laatste heeft dus de meeste opties aan te bieden. Het is mogelijk om ze te vergelijken om te zien wat voor opties ze hebben en welke jet het meest zou willen gebruiken. Alle 3 komen met proefversies en als je niet tevreden bent kun je binnen 30 dagen je geld terugkrijgen.

  Voordelen

  Ze bieden speciale pakketten voor MAC en Android alleen

  Ze hebben aparte pakketten voor thuis en voor op kantoor

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste Virusscanner

Deze test laat zien dat de beste virusscanner top 5 dit jaar weer vergelijkbaar is met voorgaande jaren. Er zijn meer dan genoeg antivirus providers die je uitstekende virusscanners kunnen leveren. Het enige wat jij hoeft te doen, is de scanner uitzoeken die bij jou past. Er zijn zowel scanners die je voor persoonlijke pc’s en laptops kunt gebruiken en scanners die meer bedoeld zijn voor een groter groep mensen, zoals de medewerkers van een bedrijf. Voor persoonlijk gebruik is men soms geneigd om de gratis versies te downloaden, omdat ze dan niet ervoor hoeven te betalen en ze dan toch een soort van dekking hebben. Maar de opties die je krijgt zijn niet toereikend en uiteindelijk heb je heel weinig aan een gratis versie. Het beste wat je kunt doen, is toch in een scanner te investeren. Als je je pc goed wilt beschermen, dan ga je dat moeten doen. Er zijn scanners die goed werken en niet duur zijn. Vooral wanneer de prijs voor een heel jaar betaald moet worden. De prijs kan natuurlijk oplopen wanneer je meer pc’s wilt beschermen. Scanners voor mobiele telefoons en opschoon producten zijn meestal gratis.

Koop virus beveiliging

Voordat je overgaat tot koop virus beveiliging, hopelijk uit onze beste virusscanner lijst, is het belangrijk om naar de opties te kijken. Ze moeten alle opties hebben die je nodig acht, welke antivirus is het beste is voor iedereen namelijk verschillend, maar kies geen scanner die overbodige opties heeft. Meestal hoef je dan geen Premium pakket te kiezen. Ook moet je kijken waar je geld kunt besparen. Momenteel zijn er meerdere websites die hun producten met een flinke korting aanbieden. Profiteer daarvan. Misschien heb je nog wat geld over om aan een ander product uit te geven. Het is altijd een goed idee om van tevoren de proefversies van de scanners te downloaden om te zien of ze wel goed zijn en of je goed met ze kunt werken. Het gaat even duren voordat je de juiste gevonden hebt, maar het zal de moeite waard zijn.

Welke antivirus is het beste?

Om nou echt te zeggen welke antivirus is het beste, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een goedkope virusscanner terwijl andere gewoon de beste virusscanner kopen willen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 goede antivirus samen te stellen.

 

Wat zegt de consumenten bond over virusscanners?

De consumentenbond virusscanner test is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen virusscanner review. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor een antivirus kopen.