1. software
  2. Beste crm software

Top 10 crm softwares – Beste crm software van 2024

Laatst bijgewerkt: 30 mrt. 2024

Weet je niet zeker welke CRM-software het beste is voor jouw bedrijf?

Bekijk ons artikel met uitleg over de beste CRM-software en hoe je de juiste voor jou kunt kiezen. Wij hebben al het onderzoek gedaan, zodat jij dat niet hoeft te doen!

Met de juiste CRM-software loopt je bedrijf soepeler dan ooit tevoren. Houd gemakkelijk klantgegevens, verkopen en meer bij. Zorg ervoor dat je een CRM-software kiest die aan al je behoeften voldoet.

Lees snel verder op deze pagina en vergelijk de 10 beste crm softwares van 2024.

Top 5 beste crm softwares

Een keuze maken voor een nieuwe crm software kan lastig zijn, zeker met zo veel verschillende crm softwares op de markt. Om je te helpen een keuze te maken hebben we allereerste een top 5 samengesteld van de beste crm softwares van 2024. In onze top 10 vind je zeker een crm software die bij je past, of je nu op zoek bent naar een budgetvriendelijke variant of iets duurders.

Kijk ook naar:

1. Integrating ERP

Organisaties genieten twee soorten strategische voordelen. Het ene is van voorbijgaande aard: op de juiste plaats zijn met de juiste producten op het juiste moment. Het andere komt voort uit eersteklas management en het instellen van processen die een organisatie mobiliseren, zodat ze de concurrentie voor blijft.

2. eCRM Kundenbindung im E-Business

eCRM. Kundenbindung im E-Business is een boek dat zich richt op de voortdurende ontwikkeling van customer relationship management (CRM) in e-business. Daarnaast gaat het uitgebreid in op de klantwaarde, die van groot belang is voor het bedrijf. Klantwaarde kan worden beschouwd als het kerndoel van CRM. Het belangrijkste voor een bedrijf zijn de klanten. Het vertrouwen van de klanten in een bedrijf en de relatie tussen het betreffende bedrijf en de klant kan niet snel worden opgebouwd, maar vergt veel tijd en geduld. Na verloop van tijd worden klanten veeleisender. De aanbieder moet daarom manieren vinden om zijn klanten op lange termijn aan zich te binden en hen steeds weer te overtuigen van zijn eigen producten of diensten.

3. Marketing mit SAP CRM

NO DESCRIPTION

4. Dynamics 365 Application Development

Het ontwikkelen van aangepaste toepassingen voor Microsoft Dynamics 365 is nog nooit zo eenvoudig geweest. Met deze uitgebreide gids leer je hoe je de nieuwe functies in Dynamics 365 kunt gebruiken om betere bedrijfstoepassingen te ontwerpen en te bouwen. We beginnen met een overzicht van de veranderingen in deze nieuwste release, en duiken daarna diep in onderwerpen als processen, plugins en client-side scripts. Je leert ook hoe je kunt profiteren van de nieuwe verbeteringen om je toepassingen uit te breiden en je workflow te verbeteren. Of je nu net begint met Dynamics 365 of een doorgewinterde professional bent die op de hoogte wil komen van de nieuwste mogelijkheden, dit boek geeft je alles wat je moet weten.

5. Hands-On Low-Code Application Development with Salesforce

Hand-On Low-Code Development with Salesforce is het perfecte boek voor het verkennen van een breed scala aan low-code tools in het Salesforce Platform. Met deze declaratieve functies kun je gemakkelijk applicaties van professionele kwaliteit bouwen zonder code te schrijven! Je leert hoe je het Lightning Platform optimaal kunt gebruiken om bedrijfsprocessen te automatiseren en de productiviteit te verbeteren.

De nummers 6 t/m 10 van de beste crm softwares

Met zo veel verschillende crm softwares op de markt kan het moeilijk zijn te weten welke crm software voor jou geschikt is. Daarom hebben we het onderzoek voor je gedaan en een lijst samengesteld van de beste crm softwares.

En onthoud dat als je vragen hebt ons team altijd klaar staat om je te helpen. We weten dat het kiezen van de perfecte crm software moeilijk kan zijn maar met onze gids zul je in een mum van tijd de juiste voor je vinden.

Bekijk ook:

6. Fundamentals of CRM with Dynamics 365 and Power Platform

Als je op zoek bent naar een oplossing voor klantrelatiebeheer (CRM) die je kan helpen je bedrijf te transformeren en je productiviteit te verhogen, dan is Microsoft Dynamics 365 een aanrader. Dit krachtige CRM-systeem wordt geleverd met een schat aan kant-en-klare functies en tools, en de mogelijkheid om de functionaliteit uit te breiden om te voldoen aan je specifieke organisatorische behoeften Maar dat is niet alles wat Dynamics 365 te bieden heeft. Het integreert ook naadloos met het Power Platform, waardoor je nog meer kracht en flexibiliteit krijgt bij het bouwen van aangepaste bedrijfsoplossingen Dus als je klaar bent om je bedrijf naar het volgende niveau te tillen, pak dan een exemplaar van dit boek en leer alles over de nieuwste functies in Dynamics 365 en Power Platform.

7. Spezifikation von Customer Relationship Management (CRM) Systemen

Het invoeren van een strategie voor relatiebeheer kan ingrijpende gevolgen hebben voor veel gebieden van je bedrijf. Naast marketing, verkoop en service kan het ook invloed hebben op controle, recht, organisatie, personeelsbeheer en in sommige gevallen zelfs op de productie - zowel direct als indirect. De veelheid aan onderwerpen en het snelle ontwikkelingstempo maken het zo dat er momenteel vrijwel geen softwaresysteem bestaat dat alle aspecten van de managementaanpak afdekt. Een bedrijf dat CRM volledig wil realiseren is afhankelijk van de integratie van meerdere afzonderlijke systemen samen en vervolgens in de bestaande systemen van het bedrijf. In het verleden is er weinig moeite gedaan om een methode te ontwikkelen waarmee een CRM-systeem als eenheid kan worden gespecificeerd.

8. Microsoft Dynamics CRM API

Met Microsoft Dynamics CRM 2011 API Development beschikt u over alles wat u nodig hebt om met succes plugins en aangepaste integraties te ontwikkelen met behulp van de robuuste API van CRM. Deze essentiële gids presenteert de belangrijkste aspecten van API-ontwikkeling, waaronder plugin-ontwikkeling en -registratie, werken met de SDK en webservicelaag, en het creëren van records binnen CRM met behulp van de API. Je leert ook hoe je veelvoorkomende problemen oplost en onderzoekt best practices voor optimalisatie. Aan het eind van dit boek ben je gewapend met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om met vertrouwen krachtige oplossingen te bouwen met behulp van de Microsoft Dynamics CRM API.

9. Working With Microsoft Dynamics

Ben je op zoek naar een manier om Microsoft Dynamics CRM 2011 te configureren, aan te passen en uit te breiden? Kijk dan niet verder dan Werken met Microsoft Dynamics Crm 2011! Dit boek, geschreven door twee van de toonaangevende implementatiespecialisten op dit gebied, staat vol met pragmatische, hands-on inzichten voor het aanpassen van CRM in uw organisatie - met of zonder programmeren. Je leert hoe je je systeem instelt en configureert; beveiligingsinstellingen en informatietoegang plant en configureert; gemakkelijk formulierattributen, weergaven en relaties aanpast; aangepaste rapporten maakt en implementeert; xRM gebruikt om snel en efficiënt line-of-business toepassingen te maken en te beheren; bedrijfsworkflows automatiseert; en Microsoft Dynamics CRM uitbreidt met scripts en assemblages. Of u nu een IT-professional, een ontwikkelaar of een krachtige gebruiker bent, dit boek is essentiële lectuur voor iedereen die het maximale uit Microsoft Dynamics CRM 2011 wil halen.

10. CRM 100 Success Secrets

Ben je op zoek naar informatie over customer relationship management software, oplossingen, systemen, toepassingen en diensten? Zo ja, dan heb je CRM 100 Succesgeheimen - 100 meest gestelde vragen over Customer Relationship Mana nodig. Dit boek staat vol met nuttige informatie over CRM software, oplossingen, systemen, toepassingen en diensten. Het bevat tips over hoe je de juiste CRM-software voor je bedrijf kiest, hoe je CRM-oplossingen implementeert, hoe je de voordelen van het gebruik van CRM-systemen maximaliseert, en nog veel meer. Of je nu een kleine ondernemer bent of een groot bedrijf, dit boek geeft je de antwoorden die je nodig hebt om je investering in klantrelatiebeheer optimaal te benutten.

Let hier op bij de crm software kopen

Het is belangrijk om een stap terug te doen en alle factoren te overwegen voor je een aankoop van een nieuwe crm software doet. Je wilt er zeker van zijn dat je waar voor je geld krijgt.  Van een goed gemaakte crm software mag je verwachten dat deze lang meegaat. Bovendien is het belangrijk je ervan te verzekeren dat de crm software die je koopt ook werkelijk geschikt is voor je behoeften.

Er zijn veel crm softwares op de markt verkrijgbaar en het kan moeilijk zijn om deze te filteren. Onze reviews bevatten altijd crm softwares binnen verschillende prijsklassen zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke crm software voor jou geschikt is. Een belangrijke factor bij de beslissing om al dan niet een crm software te kopen zijn je behoeften.

Veelgestelde vragen over crm softwares & meer

Wat is de beste crm software van 2024?

Uit de test van 10beste.com is gekomen dat Integrating ERP het beste product is van 2024.

Hoe kan ik gemakkelijk een crm software kopen?

Klik op de “Beste DEAL hier” knop en je wordt automatisch naar de webshop gebracht om jouw aankoop te kunnen afronden. Je zult hier de beste prijs op de markt vinden.

Zijn jullie reviews betrouwbaar?

Onze reviews zijn zeer betrouwbaar. We plaatsen dan ook alleen producten die uiterst getest en vergeleken zijn. We willen niet dat jij je geld verspilt aan een crm software product dat het niet waard is. Ook werken wij onze reviews regelmatig bij als er bijvoorbeeld nieuwe producten zijn.

Ons slotwoord over de beste crm softwares

CRM-software is essentieel voor verkoop- en marketingteams. Onze lijst met de top 10 CRM's zal je helpen de beste te vinden voor jouw behoeften. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. We werken deze lijst regelmatig bij met de nieuwste en beste CRM's op de markt, zodat je je verder kunt ontwikkelen met CRM-software.

Disclaimer: Deze crm software review is met zorg samengesteld. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de producten en bij aankoop op de webshop via ons verdienen wij een kleine commissie. Mocht je een fout zien op deze pagina, neem dan contact met ons op.

Anita

Hoi! Mijn naam is Anita (35) en ik schrijf reviews voor 10beste! Ik heb jarenlang gewerkt bij een gerenommeerd adviesbureau. Hier heb ik gewerkt in verschillende vakgebieden en veel ervaring opgedaan over een breed scala aan producten. Ik heb ook veel ervaring op het gebied van klantenservice. Heb je vragen over een product? Laat het mij dan weten door contact op te nemen!

Gepubliceerd op: 23 jun. 2022