Thriller top 10

Een goede thriller kan u nog heel lang bijblijven. Hier vind je de thriller boeken top 10

Laatste update 27 mei 2020

 • Beste keuze

  Millennium 5 – De man die zijn schaduw zocht

  Meer informatie
  Samenvatting

  In tegenstelling tot wat je van de titel zou verwachten gaat het verhaal voor een groot deel juist over een vrouwspersoon, Lisbeth Salander, die in de gevangenis is beland. Daar probeert ze zich zo neutraal en onopvallend mogelijk te houden om niet in problemen met medegevangenen te geraken. Dit boek behoort zeker tot de top 10 thrillers.

  Voordelen

  Het zit vol spanning

  Nadelen

  Het verhaal is wat onsamenhangend

 • Beste prijsklasse

  Oorsprong

  Meer informatie
  Samenvatting

  Een adembenemende thriller die de lezer meesleept in een wereld waarin religie en geschiedenis zich in elkaar hebben vermengd en waar de hoofdrolspeler, Robert Langdon, op het punt staat om een onthulling te doen die ervoor zal zorgen dat de wetenschap voorgoed zal veranderen.

  Voordelen

  Dan Brown staat bekend om zijn spannende boeken

  Nadelen

  Geen

 • Favoriete keuze

  Goede dochter

  Meer informatie
  Samenvatting

  Op 13-jarige leeftijd is Charlotte er getuige van dat haar moeder en zuster voor haar ogen worden neergeschoten. Haar leven is hierdoor voorgoed veranderd en brengt ze de rest van haar jeugdjaren met haar vader door. Die is echter ook zwaar getraumatiseerd door de aanslag en maakt dat de band die ze met hem heeft niet bepaald beter op.

  Voordelen

  Een echte aanrader dus voor personen die wat moed in hun leven kunnen gebruiken

  Nadelen

  Geen

Top 10 Thrillers

Boeken zijn er in alle soorten waarvan de inhoudt zeker ook nog sterk van elkaar verschild. Dat is maar goed ook omdat het zo een groot lezerspubliek tevreden kan houden. De verschillende auteurs hebben allemaal ook een aparte stijl van het schrijven van een verhaal en zorgen deze verschillen er ook voor dat het altijd onmogelijk is om wat variatie te hebben aan leesmateriaal. Zo wordt er altijd voor gezorgd dat er voor ieders smaak wat te vinden is. Goede thrillers boeken behoren tot een groep boeken waar het verhaal vaker een onverwacht einde heeft en het ook nog vol zit met onverwachte wendingen. Hier onder vind je de top 10 Thrillers.

Meer informatie over de thriller boeken top 10

Naam boekVerschijningsdatumAuteurAantal Pagina'sMeer informatie
millennium-5-de-man-die-zijn-schaduw-zochtseptember 2017David Lagercrantz352
oorsprongoktober 2017Dan Brown500
goede-dochterjuni 2017Karin Slaughter512
heksaugustus 2017Camilla Lackberg687
1984januari 2008George Orwell336
de-doorbraakaugustus 2017Simone van der Vlugt320
judasnovember 2016Astrid Holleeder576
nljuni 2017Stephen King1168
het-paradijsapril 2017Suzanne Vermeer312
achter-gesloten-deurenjuni 2017B.A. Paris360
 • 1. Millennium 5 – De man die zijn schaduw zocht

  Meer informatie

  In tegenstelling tot wat je van de titel zou verwachten gaat het verhaal voor een groot deel juist over een vrouwspersoon, Lisbeth Salander, die in de gevangenis is beland. Daar probeert ze zich zo neutraal en onopvallend mogelijk te houden om niet in problemen met medegevangenen te geraken. Echter neem ze het op een dag toch op voor iemand en is ze vanaf die dag niet meer veilig in haar cel. De leidster van de bende heeft het namelijk op haar gemunt en ziet de situatie er niet zo rooskleurig uit. Ondertussen krijgt ze ook te horen van Holger Palmgren dat hij te weten is gekomen dat ze in haar jeugd heel slecht is behandeld door de autoriteiten. Ook is er sprake van een mysterieus persoon met wie ze toch een zekere mate van verbondenheid blijkt te hebben.
  Millennium 5 – De man die zijn schaduw zocht zit vol met spanning en zal elke lezer wel graag willen weten hoe het zal aflopen met Lisbeth. Het kan bij het lezen wel gebeuren dat het verhaal wat onsamenhangend overkomt, maar is dat wel snel te verhelpen door je tijd te nemen om het nog eens goed door te nemen.

  Voordelen

  Het zit vol spanning

  Nadelen

  Het verhaal is wat onsamenhangend

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Oorsprong

  Meer informatie

  Een adembenemende thriller die de lezer meesleept in een wereld waarin religie en geschiedenis zich in elkaar hebben vermengd en waar de hoofdrolspeler, Robert Langdon, op het punt staat om een onthulling te doen die ervoor zal zorgen dat de wetenschap voorgoed zal veranderen. Echter weet hij niet dat er heel wat donkere machten in het spel zijn die niet willen dat de onthulling de buitenwereld zal bereiken.
  Hij is hierdoor genoodzaakt te vluchten naar Barcelona samen met de museumdirecteur Ambra Vidal. Ze worden beide echter achtervolgd en moeten zich door een netwerk van vreemde en extreme religies en diverse geheimen van de geschiedenis veilig moeten houden. De achtervolgers blijken hun invloed tot in de hoogste kringen te hebben. Wanneer ze er eindelijk in slagen om het geheim te kunnen aanschouwen waar ze zo lang voor gestreden hebben, staan ze wel even voor een grote verrassing!
  Oorsprong komt van de populaire schrijver van thrillers, Dan Brown, en staat dat eigenlijk alleen al garant voor vele uren leesplezier. Ook handig is het dat Oorsprong ook als E-boek te verkrijgen is zodat je hem gewoon lekker vanuit je laptop of tablet kan lezen.

  Voordelen

  Dan Brown staat bekend om zijn spannende boeken

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Goede dochter

  Meer informatie

  Op 13-jarige leeftijd is Charlotte er getuige van dat haar moeder en zuster voor haar ogen worden neergeschoten. Haar leven is hierdoor voorgoed veranderd en brengt ze de rest van haar jeugdjaren met haar vader door. Die is echter ook zwaar getraumatiseerd door de aanslag en maakt dat de band die ze met hem heeft niet bepaald beter op. Ze groeit echter op tot een succesvolle advocaat en weet bijna niemand met welke slechte herinneringen uit het verleden ze nog te kampen heeft.
  Ze heeft bovendien de pech om weer eens een keer geconfronteerd te geraken met een aanslag en laat die gebeurtenis haar hele verleden weer naar boven halen.
  Goede dochter handelt ook over de schijnwereld die personen soms om zich heen scheppen en waar heel weinig mensen om hun hen heen doorhebben dat ze ook een verborgen leven leiden.
  Charlotte heeft namelijk ook niet bepaald een vlekkeloze jeugd gehad omdat ze er van alles moest doen om de nare gebeurtenis met haar moeder te kunnen vergeten.
  Het verhaal geeft heel goed de moed weer waarmee ze steeds alle problemen bovenop komt. Een echte aanrader dus voor personen die wat moed in hun leven kunnen gebruiken.

  Voordelen

  Een echte aanrader dus voor personen die wat moed in hun leven kunnen gebruiken

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Heks

  Meer informatie

  Zaken kunnen soms wel een verrassende wending aannemen en is het verhaal in Heks hier zeker geen uitzondering op. Het geheel speelt zich af in een Zwitsers dorp wanneer op een dag een meisje plotseling verdwijnt. De zaak vertoont sterke gelijkenis met de verdwijning dertig jaar geleden waarbij er een vierjarig meisje ook vermist raakte en op den duur vermoord werd teruggevonden. De daders waren nooit gepakt, maar waren er wel sterke vermoedens over wie het wel konden zijn. Ten tijde van de nieuwe vermissing zijn beide verdachten van weleer ook toevallig in het dorp en wordt dus zeker ook de mogelijkheid bekeken dat zei er wat mee te maken kunnen hebben.
  Het onderzoek brengt de onderzoeker helemaal terug naar de zeventiende eeuw waarbij er sprake was van een heks die door de lokale bevolking was vermoord en die vervolgens haar vloek over het dorp uitsprak.
  Het verhaal is heel boeiend samengesteld en zorgt het steeds voor spannende momenten, vooral omdat de vermissing een heel ander tintje krijgt.
  Deze spannende thriller is geschreven doorCamilla Läckberg en is zij onder andere bekend van haar eerdere publicaties zoals de Fjällbacka-serie

  Voordelen

  Camilla Läckberg is onder andere bekend van haar eerdere publicaties zoals de Fjällbacka-serie

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. 1984

  Meer informatie

  George Orwell staat er bekend om dat hij met science fiction thrillers komt waarmee hij de lezers ook vaak een kijkje laat nemen in een fictieve wereld die er mogelijk kan ontstaan en waar de mens ook vaker het slachtoffer is van de vruchten van de technologische vooruitgang. In 1984 wordt de wereld geregeerd door een totalitair regiem waarbij de gewone burgers niet veel inspraak hebben op de gebeurtenissen om hun heen. Om een utopische wereld te scheppen voor de burgers wordt elke vorm van informatie gemanipuleerd zodat de waarheid nooit naar buiten komt. Gelukkig zijn er nog individuen die durven een onafhankelijke denkwijze op na te houden en zich kritisch uitlaten over de handelingen van het regiem. Dit wordt hun echter niet in dank afgenomen en worden ze opgepakt en om hun weer “om te scholen”. Winston en Julie zijn de hoofdrolspelers in dit verhaal en komen ze ook nog in contact met andere personen die ook een onafhankelijke denkwijze op na willen houden.
  1984 leest heel spannend en heb je het 336 pagina’s tellend boek binnen de kortste keren af. Dat is misschien toch wel een zonde en zou het verhaal eigenlijk wel wat langer mogen zijn.

  Voordelen

  Een heel bekend boek

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. De doorbraak

  Meer informatie

  Een adembenemend verhaal van een populaire zangeres die ondanks haar roem niet gelukkig is. Om het geheel nog erger te maken wordt ze ervan beschuldigd plagiaat te hebben gepleegd en wordt ze steeds door een anonieme stalker lastiggevallen. Troost zoeken bij haar broer Rob is ook niet meer mogelijk sinds die tijdens een wereldreis spoorloos is verdwenen. Wanneer ze zich echter bevindt op de rand van een burn-out gaat ze toch op zoek naar hem en merkt ze al gauw dat het geen gemakkelijke opgave zal zijn.
  Ze wordt tijdens haar zoektocht weer eens geconfronteerd met haar niet zo prettige jeugd omdat ze terug moet naar haar ouderlijk huis. Daar komen de verschillende minder prettige momenten weer naar boven die ze met haar tirannieke vader heeft meegemaakt. Dit alles is een ware beproeving voor haar en krijgt ze ook steeds weer te maken met de stalker.
  Het verhaal zorgt voor heel wat spannende momenten waarbij je soms je adem wel even gaat inhouden. Dit kan ook niet anders worden verwacht omdat de schrijfster niemand minder dan Simone van der Vlugt is.

  Voordelen

  Geschreven door Simone van der Vlugt

  Nadelen

  Misschien niet aantrekkelijk voor mannen

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Judas

  Meer informatie

  De naam Willem Holleeder is niet bepaald onbekend binnen de Nederlandse samenleving. Geen wonder, want de naam staat synoniem voor de gedurfde criminele activiteiten die er door hem werden ontplooid waarbij de Heineken ontvoering wel de meest spraakmakende was. Na een korte gevangenisstraf te hebben uitgezeten groeit Willem uit tot een waar misdaadicoon waar velen sympathie voor beginnen te vertonen. Echter weten weinigen over de wrede aard van hem waarmee hij iedereen om hem heen terroriseert en dat hij absoluut geen tegenspraak duldt.
  Het verhaal gaat daarom ook over de manier waarop zijn eigen zusters zich tegen hem keren en ervoor zorgen dat hij voor het leven wordt opgesloten. Door eerst zijn vertrouwen te winnen zijn staat om een heleboel belastend materiaal tegen hem te verzamelen en wordt alles tijdens een aflevering van RTL Late Night uitgezonden.
  Op een heel enerverende manier wordt het hele verhaal verteld van de hele geschiedenis van deze crimineel die samen met zijn vader een waar terreurbewind binnen de familie uitvoerden.
  Judus geeft dus een heel intieme kijk binnen de keuken van de Holleeder familie en zal je na het lezen van het boek een heel andere mening toegedaan zijn over Willem.

  Voordelen

  Het bevat waargebeurde momenten

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • Als de naam Stephen King wordt genoemd weet je zeker dat het hier om een spannende thriller gaat. In It gaan zeven volwassenen weer terug naar hun geboortestad Derry om te kijken of de clown Pennywise weer terug is. Deze clown is er allesbehalve om kinderen aan het lachen te maken en is hij juist verantwoordelijk voor een reeks van gruwelijke moorden die zich in de jaren vijftig in het stadje voltrokken. De zeven, toen nog tieners, volwassenen die nu weer vertrekken naar het stadje waren er toentertijd verantwoordelijk voor dat de clown werd verjaagd. Echter waren ze nooit zeker of ze dat met succes hadden gedaan en zorgt een reeks van nieuwe moorden ervoor dat er wordt gevreesd dat de clown weer terug is. Hij leeft in het rioolsysteem van de stad en beschikt hij ook nog over bovennatuurlijke krachten.
  Dit keer moeten ze ervoor zorgen dat hij voor altijd wordt uitgeschakeld.
  Met It heeft Stephen King weer een meesterstuk neergepend waarbij het verhaal ook is verfilmd.
  Hierdoor is het wel extra spannend om het boek aan te schaffen en weer extra te gaan griezelen door naar de film te gaan kijken.

  Voordelen

  Filmversie ervan is pas nog gereleased

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Het paradijs

  Meer informatie

  In dit verhaal wordt de hoofdpersoon geconfronteerd met het plotselinge verdwijnen van haar oogappel, haar zoon Mark. Deze is voor zijn vakantie gaan backpacken in Griekenland en maakt Liza zich in het begin geen zorgen. Wanneer ze echter een paar weken niets hoort van hem reist ze zelf af naar Griekenland om hem te gaan zoeken. Daar stuit ze echter op onwil van de politie en nemen die de zaak niet serieus op. Een vriend van Mark, Fedde, beweert namelijk dat hij er een meisje heeft ontmoet met wie hij dus samen is gaan backpacken. Door de politie wordt dit aangegrepen als het veelvoorkomend verhaal van tieners die gewoon op zoek zijn naar wat vrijheid en daarom dus niets van zich laten horen.
  Liza keert dus zonder Mark terug, maar krijgt ze na een jaar een telefoontje van ѐѐn van de politieagenten die haar wel serieus genomen heeft. De informatie die ze van hem krijgt leiden tot een ware speurtocht waarbij Liza ook eens wordt geconfronteerd met haar eigen verleden.
  Het Paradijs is vrij voorspelbaar waarbij de reeks van gebeurtenissen van te voren wel te verwachten zijn. Dit maakt het verhaal er zeker niet saai om en blijft het een goed boek om eens op een vrije middag te lezen.

  Voordelen

  Leuk om in je vrije tijd te lezen

  Nadelen

  Het is wel een beetje voorspelbaar

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Achter gesloten deuren

  Meer informatie

  Een huwelijk is lang niet altijd rozengeur en maneschijn en zullen er altijd wel momenten zijn waarbij de relatie op de proef zal worden gesteld. Dit is echter lang niet altijd voor de buitenwereld merkbaar en heerst er vaker wel de gedachte dat alles binnen het huwelijk in orde is. Schijn bedriegt soms echter en zijn het soms juist de meest gelukkig ogende koppels die er de grootste problemen binnen hun huwelijk hebben.
  In Achter gesloten deuren laten Jack en Grace het ook nooit naar buiten toe blijken dat er grote spanningen heersen binnen hun huwelijk. Spanningen is misschien wel wat te zacht verwoord over de manier waarop Jack zijn vrouw totaal overheerst en ze echt niets mag doen zonder zijn toestemming. Zelfs alleen de telefoon opnemen is een probleem en mag Grace ook nooit zonder Jack op visite gaan of zelfs gaan winkelen! Ze heeft alles echter op haar eigen manier geaccepteerd, maar veranderd dat wanneer ze door heeft dat Jack het nu ook gemunt heeft op haar jongere zuster. Jack doet er namelijk alles aan om ervoor te zorgen dat ze bij het koppel gaat inwonen. Natuurlijk probeert Grace dit te voorkomen en bouwt het verhaal heel goed naar de climax op.
  Met een schrijver als B.A. Paris ben je er trouwens gegarandeerd van dit het hier om een spannende thriller gaat. Wel beschreven vanuit de optiek van een vrouw, maar desondanks ook heel geschikt voor mannen om eens ook te lezen.

  Voordelen

  Een boeiend verhaal

  Nadelen

  Misschien zal het mannen niet echt aantrekken

  Verkrijgbaar bij:

Boeken thriller top 10

Met een spannende thriller zit je altijd op het puntje van de stoel om niets te kunnen missen van het verhaal en zal de langverwachte ontknoping van de mysterieuze verhaallijn zeker een hele voldoening zijn. Zo is Oorsprong een boek welke je helemaal brengt in een mystieke wereld waar de hoofdrolspeler het moet opnemen tegen allerlei duistere machten en is de finale onthulling van het geheim zeker iets wat de meeste lezers niet zullen verwachten. Wie echt lekker wil griezelen is It zeker een aanrader en is het verhaal ook verfilmd. Van een heel andere strekking zijn Achter gesloten deuren en Het paradijs en gaan deze over de belevenissen die van de hoofdpersoon in situaties waar je als lezer soms ook mee geconfronteerd mee kan raken.

En wie houdt van een sciencefiction thriller is 1984 een verhaal waar een kijk wordt gegeven op een wereld waar alle vrijheden ontnomen zijn en de hoofdrolspelers dit niet meer willen accepteren. Een waar gebeurt verhaal vindt je in Judas waarin het controversiële leven van Willem Holleeder wordt beschreven en je als lezer weer een beeld krijgt van de ware terreur die hij binnen zijn eigen familie voerde.
Uit de ruime variëteit die er te vinden is in de beste thriller top 10 zal er zeker wel eentje zijn welke jou vele spannende leesmomenten zal bezorgen.

Een thriller laat je echt wel aan het denken zetten

Waar de verhaallijn bij de meeste boeken heel eenvoudig te volgen is en vaker zelfs voorspelbaar wordt ervaren, is het bij een thriller wel anders gesteld. Het verhaal zet aan tot denken waarbij jij je zit af te vragen hoe de hoofdpersonen zich uit een benarde positie kunnen redden. Heel wat onthullingen vinden er ook aan het eind plaats en komt het wel vaker voor dat die wel op een heel aparte manier gebeurt. De hoofdpersoon komt in de ene naar de andere situatie terecht en mag ook een vleugje romantiek zeker niet ontbreken. Als lezer ben jij dus ook steeds in de spanning over het verloop en wil je het boek niet wegzetten voordat je het verhaal af hebt.

Boeken thrillers zijn een goede afleiding

Goede thrillers boeken, moeten in staat zijn om jou even het leven van alledag te laten vergeten en je gedachten voor even af te leiden. Met een spannende thriller is dit altijd zeker het geval en zal je, ook nadat je het boek al dichtgeslagen hebt, steeds met je gedachten bij het verhaal zijn. Voor velen is een thriller dus een goede manier om na een drukke dag even te ontspannen of om gewoon eens lekker op de bank zittend ervoor te zorgen dat alle dagelijkse zorgen voor even worden vergeten. Een thriller kan trouwens ook voor de nodige inspiratie zorgen door de wilskracht en moed welke door de hoofdrolspeler ten toon wordt gesteld en wordt gebruikt om allerlei problemen te overkomen.
Met de thrillers top 10 is er een ruime variatie geselecteerd en vindt je zeker wel een geschikt boek naar jouw smaak. En is het moeilijk om een keuze te maken? Bestel dan gewoon een aantal welke je leuk vindt en wees gegarandeerd van urenlang leesplezier.

 

Wat zijn de beste triller boeken?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is uit onze 10 top thrillers boeken, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 beste thrillers boeken op te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over thrillers?

De consumentenbond beste koop thriller is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie voor de beste thriller boeken. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.