Selecteer een pagina

Wat de beste koffiebonen zijn? Dat kom je allemaal te weten in deze review. Iedereen gebruikt wel eens koffie in gebakjes, taarten en ijs. anderen drinken minstens 1 keer per dag een kop koffie m zich lekker te voelen. Dit komt door het oppepende middel caffeïne. Koffie die wij uiteindelijk drinken zijn de gedroogde en geroosterde of gebrande zaden van de koffieplant. De koffie die wij drinken is meestal een mengsel van 2 koffie koffiebonen, namelijk de Arabica, die het meest gedronken wordt, en de Robusta. Er zijn natuurlijk meerdere koffiesoorten, die allemaal een eigen smaak hebben. Zoals eerder gezegd wordt koffie geroosterd of gebrand. Bekijk hieronder meteen de beste koffiebonen en bestel deze eenvoudig online.

Beste koffiebonen vergelijken

NaamGebrand/ geroosterdSmaakExtra kenmerkenMeer informatie
Dauwe Egberts Aroma Rood koffiebonenmedium gebrandregularkan gemalen worden tot filterkoffie
Douwe Egberts Décafé koffiebonenmedium gebrandregularcaffeine vrij
Simon Levelt Proefpakket Origines koffiebonenlicht gebrandmild2 soorten koffieonen uit Brazilie en Oeganda
Douwe Egberts Espresso koffiebonendonker gebrandkrachtigSamengesteld uit Arabica en Robusta bonen
Douwe Egberts Mocca koffiebonendonker gebrandkrachtigmix van Arabica en robusta noten met toegevoegde specerijen en chocolade
Douwe Egberts Excellent koffiebonenmedium gebrandregularkan elk moment van de dag gebruikt worden
Simon Levelt Espresso Palermo koffiebonendonker gebrandkrachtigglutenvrije koffiebonen
Lavazza Super Crema Koffiebonenmedium gebrandkrachtigzijn een mix van 60% Arabica bonen en 50% Robusta bonen
CAFFE DI MAURICIO Koffiebonenmedium geroosterdregulargeproduceerd onder Fair Trade voorwaarden
Illy espressobonenmedium gebrandregulargoed voor espresso

Dauwe Egberts Aroma Rood koffiebonen

Sinds de oprichting in 1753 is Dauwe Egberts nog steeds de meest gedronken koffie. De Dauwe Egberts Aroma Rood koffiebonen zijn medium gebrand en hebben een milde sterke smaak. De smaak  en de aroma zijn al jaren hetzelfde bij Dauwe Egberts en geeft u het ultieme thuis gevoel. De bonen kunt u in de koffiemolen maken voor filterkoffie. Maar ze kunnen ook in de volautomaat of pistonmachine gezet worden. Zolang u de bonen koel en droog bewaard, heeft u heel lang koffie plezier.

Een voordeel van de Aroma Rood koffiebonen zijn dat ze een smaak hebben tussen mild en sterk, de perfecte smaak dus als het gaat om koffiedriken. Nog een voordeel is dat u de koffiebonen op allerlei manieren kunt verwerken om zo het beste uit uw koffie te halen. Een nadeel is wel dat u door het zelf verwerken iets meer tijd kwijt bent voordat u eigenlijk uw kopje koffie drinkt.

De Dauwe Egberts Aroma Rood koffiebonen zijn medium gebrand en hebben een regular smaak. De bonen kunt u verwerken in de koffiemolen, volautomaat of pistonmachine. In de verpakking zitten er 3 artikelen van de Aroma Rood. Het is aangeraden de koffie op een koele en droge plek te bewaren. Deze beste koffiebonen bestellen? Bekijk hier de prijzen en aanbieders.

Douwe Egberts Décafé koffiebonen

De Douwe Egberts Décafé koffiebonen zijn net als de Dauwe Egberts Aroma Rood koffiebonen medium geband waardoor ze een regular smaak hebben, niet te sterk dus. Ook kunnen ze verwerkt worden in de koffiemolen, pistonmachine of volautomaat. Door een verwerkingsproces zijn deze koffiebonen caffeïne vrij. Ideaal voor degenen die de koffiesmaak willen hebben, zoder caffeïne. Deze koffie is dus geschikt om in de late avond gedronken te worden. Voordelige koffiebonen, welke lekker van smaak zijn.

Het voordeel van de Douwe Egberts Décafé koffiebonen is dat hij geen caffeïne bevat. Hierdoor kunt u deze koffie ook s’avonds laat drinken. Een nadeel is wel dat hij iets duurder is dan de normale Aroma Rood koffiebonen en soms ook moeilijk te vinden is.

De Douwe Egberts Décafé koffiebonen zijn medium gebrand met een regular smaak. U kunt deze koffiebonen verwerken in de volautomaat, pistonmachine of koffiemolen. Zorgt u ervoor dat de koffiebonen o een koele, donkere plek worden bewaard voor langere houdbaarheid. In de verpakking krijgt u alleen 1 pak van de Douwe Egberts Décafé koffiebonen.

Simon Levelt Proefpakket Origines koffiebonen

De Simon Levelt Proefpakket Origines koffiebonen zijn licht gebrand en hebben een milde smaak. De Simon Levent lijn kenmerkt zich door de biologisch geplantte koffie en het verwerken daarvoan. In dit proefpakket zitten er 2 soorten koffiebonen uit de Cfe Organico lijn. De eerste soort komt uit Brazilë en is een zoete koffie met volle smaak. De andere smaak komt uit Oeganda en heeft een mildere smaak. Misschien zijn dit voor jou wel de beste koffiebonen, gewoon eens proberen.

Het voordeel van de Simon Levelt Proefpakket Origines koffiebonen is dat u kunt genieten van 2 verschillende smaken koffie. Nog een voordeel is dat deze koffie glutenvrij is. Dit is wel een proefpakket, maar als u van iets sterkere koffie houdt is heeft dit pak wel als nadeel dat er alleen milde koffie in zit.

De Simon Levelt Proefpakket Origines koffiebonen zijn lichtgebrande koffiebonen met een milde smaak. Ook zijn ze glutenvrij. Dit proefpakket bestaat uit 2 soorten koffiebonen, 1 uit Brazilië en de andere uit Oeganda. Het is aangeraden de Simon Levelt Proefpakket Origines koffiebonen op een koele droge plek te bewaren. Als u de Simon Levelt Proefpakket Origines koffiebonen koopt krijgt u van elke soort 3 pakken, dus in totaal 6 pakken koffiebonen voor extra koffieplezier.

Lavazza Qualita Oro Beans

Al vanaf 1956 werkt Lavazza aan het verbeteren van haar produkten zodat u elke keer weer kunt genieten van een goede smaak koffie met een geweldige kwaliteit. En die droog ook goed te bewaren is. De Lavazza Qualita Oro Beans zijn van 100% Arabicakoffiebonen en zijn van de hoogste kwaliteit. Deze bonen zijn speciaal geselecteerd uit Brazilië en Midden Amerika en creëren zo een rijke aroma die kenmerkend is voor de Lavazza koffie. Deze koffiebonen kunt u malen, in de pistonmachine setten of gewoon in de volautomaat. Houd de koffiebonen aanbiedingen in de gaten, zo kun je nog voordeliger genieten van een lekker bakje koffie.

Een voordeel van de Lavazza is de rijke smaak van Arabica koffiebonen met rijke Aroma. Nog een voordeel is dat u de koffie op verschillende manieren gebruikt kan worden. De Lavazza Qualita Oro Beans is zodanig goed dat er geen nadelen te vinden zijn eraan.

De Lavazza Qualita Oro Beans zit in een goudgele verpakking van 250 gram. De koffie kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden zoals bijvoorbeeld espresso. Om de koffiebonen zo lang mogelijk goed te houden moet u het pak op een koele droge plek zetten.

Douwe Egberts Mocca koffiebonen

De Douwe Egberts Mocca koffiebonen zijn donker gebrand waardoor u een krachtige smaak krijgt. Door het toeveogen van specerijen en een beetje chocolade krijgt u een samenspel van aromas. De koffiebonen zijn een mix van Arabica en Robusta noten, die donker zijn gebrand zodat zij een krachtige smaak geven aan het geheel. Koffie gemaakt van de Douwe Egberts Mocca koffiebonen smaakt het lekkerst na het eten.

Het voordeel van de Douwe Egberts Mocca koffiebonen is dat u een rijke mix van smaken heeft door de Arabica en de Robusta noten en dor een mix van chocola en specerijen. U krijgt herdoor een lekkere moccasmaak. Een nadeel kan zijn dat als u van mokka houdt, maar niet van sterke koffie, dit niet zo lekker kan zijn. Toch behoren ook deze lekkere koffiebonen tot de beste.

De Douwe Egberts Mocca koffiebonen komt in een verpakking van 4 pakken van elk 500 gram. De bonen kunnen gebruikt worden in de koffiemolen, volautomaat en pistonmachine. De bonen zijn donker gebrand, waardoor ze een krachtige smaak krijgen. Gemengd met een vleugje chocola, krijgt u een krachtige mikkasmaak waarvan u gaat genieten. Het is wel aangeraden om de binen op een droge donkere plek te bewaren om zo langer van ze te genieten.

Douwe Egberts Excellent koffiebonen

De Douwe Egberts Excellent koffiebonen zijn medium gebrand en hebben een regular smaak. Ze hebben een rijke aroma. De koffiebonen kunt u in de koffiemolen, volutomaat of de pistonmachine gebruiken om de koffie te krijgen zoals u dat wenst. Koffiebonen kopen of bestellen? Dat kan heel eenvoudig met behulp van ons overzicht. Deze vind je hieronder. Misschien zijn dit wel de beste koffiebonen voor jou.

Een voordeel van de Douwe Egberts Excellent koffiebonen is dat ze een zachte smaak hebben en een regular aroma. Afhankelijk van ht apparaat dat u gebruikt om koffie te maken moet u een verhouding vinden die u het lekkerst vindt om te drinken.

De Douwe Egberts Excellent koffiebonen hebben een regular smaak doordat ze medium gebrand zijn. Zoals u gewend bent van de Douwe Egberts produkten, kunt u ook deze elk moment van de dag drinken voor een heerlijk koffiegenot. Bij het kopen van deze koffiebonen krijt u alleen het pak met de koffiebonen erin.

Simon Levelt Espresso Palermo koffiebonen

De Simon Levelt Espresso Palermo koffiebonen zijn donker gebrand waardoor zij een krachtige en pittige smaak hebben. De bonen zijn een mix van de Arabica en de Robusta bonen. Dus een mx van milde en pittige smaken. Ideaal voor degenen die houden van de klassieke Zuid- Italiaanse espresso. Ook zijn deze koffiebonen glutenvrij. Populaire koffiebonen, welke tegen een voordelige prijs worden aangeboden.

Het pluspunt van de Simon Levelt Espresso Palermo koffiebonen is dat u een krachtige, pittige espresso hebt, die geschikt is voor mensen die houden van de klassieke Zuid- Italiaanse espresso.

De Koffiebonen van Simon Levelt Espresso Palermo zijn glutenvrij en hebben een krachtige smaak doordat zij donker gebrand zijn. Deze bonen zijn geschikt voor de espressomachine of het espressopotje. Het pakket bestaat uit 3 pakken van 1000 gram, zodat u heel lang kunt genieten van een espresso uit de Simon levelt lijn. Het is wel aangeraden om de bonen in een goedsluitend blik te bewaren als het pak open is. hierdoor blijven de bonen nog zeker 2 maanden goed.

Lavazza Crema Classico bonen

De Lavazza Crema Classico bonen is een van de meest verkochte Lavazza koffie bonen. De bonen zijn medium geroosterd, maar hebben ondanks dat een krachtige smaak en een volle aroma. Hierdoor zijn ze dus geschikt voor koffiesoorten zoals de Caffecrema, Caffé Latte, Cappuccino of een Latte Macchiato. De Lavazza Crema Classico bonen zijn een mix van 70% Arabica bonen en 30% Robusta bonen.

Een voordeel van de Lavazza Crema Classico is dat u hem kunt verwerken in uw favoriete koffiesoorten, zonder dat hij zijn krachtige  smaak verliest.

De lavazza Crema Classico bonen zitten in een verpakking van 1 kg. De bonen zijn medium gebrand en hebben een krachtige, maar ook milde smaak. Om optimaal te genieten van een bakje koffie is het aangeraden om de bonen in een waterdicht blik te zetten. Zo blijft de smaak gewaarborgd. Koffiebonen kopen? Bekijk hieronder de prijzen.

CAFFE DI MAURICIO Koffiebonen

De CAFFE DI MAURICIO Koffiebonen Fabrizio zijn een mix van 100% Arabica noten uit verschillende landen die medium gebrand zijn. Hierdoor hebben de bonen een regular smaak met smaakvolle aroma, zoals de kenners dat gewend zijn bij dit merk. De landen waar de koffiebonen worden gehaald zijn Honduras, Kenia, Brazilië, Jemen en Colombia. De CAFFE DI MAURICIO Koffiebonen worden onder eerlijke handelsomstandigheden geproduceerd. Dit zijn één van de beste koffiebonen van dit moment.

Een voordeel van de CAFFE DI MAURICIO Koffiebonen is dat de koffiebonen onder Fair Trade voorwaarden worden geproduceerd. Een nadeel is wel dat als u de bonen niet goed bewaard, de kwaliteit ervan minder zal zijn , dan als men ze opslaat op een koele droge plek.

De CAFFE DI MAURICIO Koffiebonen zijn een mix van de verschillende bonensoorten verspreid over diverse landen. Deze landen staan op de Fair Trade produktielijst. Doordat de bodem in elk land verschilt,smaken de koffiebonen in elk land steeds een beetje anders. Hierdoor heeft u bij de CAFFE DI MAURICIO Koffiebonen een mix van die verschillende koffiebonen voor een geweldige smaak. De koffiebonen van CAFFE DI MAURICIO zijn geschikt voor de volautomaat, pistonmachine of de koffiemolen. De koffiebonen moet u wel op een koele, donkere plek bewaren, zodat u optimaal en langer kunt genieten van uw koffiebonen.

Lavazza Qualita Oro Tin

De produkten van Lavazza kenmerken zich door de steeds verbeterde kwaliteit en smaak. Hierdoor weet u dat een koffie drinkt van goede kwaliteit. Doordat de smaak van koffie niet overheerst bj de Lavazza Qualita Oro Tin, is deze koffiesoort geschikt voor een krachtige espresso of cappuccino. De Qualita Oro Tin ordt gemaakt van 100% Arabica koffebonen.

Een voordeel van de Lavazza Qualita Oro Tin is dat de bonen al in een blik zitten. Hierdoor zijn ze niet blootgesteld aan licht en behouden ze zo hun smaak en aroma.

De Lavazza Quality Oro Tin bestaat uit 100% Arabica noten die vervolgens met de beste processen worden geroosterd tot het kwalitatief produkt die alle Lavazza soorten zijn. De Lavazza Qualita Oro Tin zit al opgeslagen in een blik, dus dat hoeft u alsnog niet te doen. Deze koffiebonen bestellen? Bekijk hieronder de aanbieders:

Conclusie: wat zijn de beste koffiebonen?

Er zijn verschillende soorten koffiebonen, van zeer mild tot krachtige smaken. De smaken hangen af van de tijd waarin de bonen worden geroosterd. U heeft ook kunnen zien dat sommige koffiesoorten een mix zijn van verschillende ingrediënten. Een voorbeeld hiervan zien we bij de Douwe Egbert Mocca koffiebonen. Hierdoor krijgt de koffie een extra smaak. Andere koffiebonen zijn worden geplukt in verschillende gebieden en daarna samengebracht zodat er hierdoor ook een mix in smaak ontstaat. Dit zien we onder andere bij de CAFFE DI MAURICIO koffiebonen. Behalve de Arabica en Robusta bonen zijn er ook andere soorten die gebruikt worden om koffie te maken. Bij het Simon Levelt proefpakket krijgt u 2 aparte bonensoorten in het pakket.

Extra informatie over koffiebonen

Er gaat heel wat werk vooraf voodat u uiteindelijk een kopje koffie drinkt. Bij de standaard produkten heb je hetzelfde proces vanaf het plukken, laten drogen en vervolgens branden of roosteren van de koffiebonen. Het maakt niet uit welke koffiebonen het zijn. Bij het branden of roosteren krijgen de bonen dan een bepaalde smaak. Als de koffiebonen licht gebrand worden, krijgt u een milde smaak in uw koffie. Als de kofie bonen medium gebrand zijn, hebben ze een smaak tussen mild en sterk die regular wordt genoemd. De sterke smaak wordt uiteindelijk bepaald doordat de koffiebonen donker gebrand worden. De duurdere merken hebben een proces waarbij de koffiebonen nat worden verwerkt zodat de aroma behouden blijft. Het nat verwerken gebeurd in het begin, maar als ze daarmee klaar zijn ondergaan de koffiebonen hetzelfde proces totdat ze zijn gebrand of geroosterd.

Er wordt soms aangehaald dat koffiebonen een mix zijn uit verschilende gebieden. Door de bodemgesteldheid krijgen koffiebonen een bepalde aroma. Als die verschillende aroma’s bij elkaar maken dat de koffie een nog aantrekkelijkere aroma krijgt.

Als u koffiebonen koopt kunt u ze verwerken in de koffiemolen, espresso-apparaat, volautomaat, of andere koffie- apparaten.

Nadat u de koffiebonen hebt gekocht, is het belangrijk om ze op een koele, donkere plek te bewaren in een blik. Hierdoor blijven de smaak en de aroma van de koffie langer goed.

Koffiebonen aanbiedingen

Er zijn online diverse koffieboon aanbiedingen te vinden, welke het drinken van koffie nog leuker zullen maken. Koffiebonen aanbiedingen vind je echter niet zo maar. Het is daarom belangrijk om mening winkel in de gaten te houden om leuke aanbiedingen te scoren.

Ook interessant: