Voor sportliefhebbers is er niets spannender dan een geweldige wedstrijd live bijwonen – behalve dan misschien deelnemen aan een weddenschap errond. Met zoveel sportevenementen over de hele wereld – dit jaar wordt echt een topjaar –  is het moeilijk kiezen. Daarom stelden we een lijst samen van de tien beste sportwedstrijden om een gokje op te wagen, van epische voetbalwedstrijden tot intense tennisfinale en alles daartussenin.

1. Super Bowl (American football)

De Super Bowl is niet alleen het hoogtepunt van het American footballseizoen, maar ook een van de grootste sportevenementen ter wereld. Elk jaar trekt deze wedstrijd miljoenen kijkers en biedt het talloze mogelijkheden tot live wedden, van de winnaar van de wedstrijd tot de MVP en zelfs de lengte van het Amerikaans volkslied.

2. UEFA Champions League finale (voetbal)

De UEFA Champions League finale is de afsluiter van het Europese voetbalseizoen en trekt fans van over heel Europa – en zelfs ver daarbuiten – aan. De beste teams en spelers van Europa ‘vechten’ om deze prestigieuze titel, dus deze wedstrijd biedt talloze mogelijkheden voor weddenschappen: op de Champions League wedden gaat van de winnaar van de wedstrijd tot het aantal doelpunten.

3. Wimbledon finale (tennis)

De Wimbledon finale is een van de beste momenten in het tennisseizoen: ’s werelds beste spelers tennissen om de titel op het iconische terrein van Wimbledon. Met spannende wedstrijden en vaak verrassende winnaars is deze finale een favoriet onder wedders.

4. NBA finals (basketbal)

De NBA Finals bieden een schat aan weddenschapsmogelijkheden voor fans over de hele wereld – al is het vooral in de Verenigde Staten te doen, natuurlijk. De wedstrijden gaan snel, de winnaar komt vaak uit onverwachte hoek en de inzet is dikwijls hoog. 

5. The Masters (golf)

The Masters is een van de meest prestigieuze golfkampioenschappen ter wereld. Enkele van de beste golfers strijden er om de felbegeerde groene jas.

6. Tour de France (wielrennen)

De Tour de France moet zowat het bekendste wielerevenement ter wereld zijn. Vooral in ons land is dit een favoriet voor weddenschappen. Met elke dag een winnaar in verschillende categorieën en vier eindwinnaars, biedt de Tour dan ook heel wat mogelijkheden voor een gokje. 

7. World Series (honkbal)

De World Series is het hoogtepunt van het honkbalseizoen. Bij ons niet zo gekend, maar het is hier dat de beste teams en spelers ter wereld strijden om de titel. 

8. FIFA World Cup (voetbal)

Het grootste voetbalevenement ter wereld is uiteraard ook een hoogtepunt voor wie wil deelnemen aan een sportweddenschap. 

9. Stanley Cup finals (ijshockey)

Bij ons niet zo’n favoriete sport, maar in Angelsaksische landen des te meer. IJshockey is in Canada en de Verenigde Staten bijvoorbeeld ongelofelijk populair, de weddenschappen rond de finals zijn dan ook echt de moeite. 

10. Olympische Spelen

Niet te vergeten natuurlijk: de Olympische Spelen, het grootste sportevenement ter wereld. Hier kan je wedden op zowat elke sport die er bestaat – er is voor elk wat wils en wie voor de outsider durft gaan, kan heel wat winnen. De Olympische Spelen zitten altijd vol verrassingen.