Selecteer een pagina

We hebben allemaal weleens dit probleem gekregen met onze smartphone. Je ben top stap en komt later pas te weten dat de accu van je mobiele telefoon bijna leeg is. Het besluit moet dan worden genomen om het uit te schakelen of om naar een stopcontact te zoeken waar je het even snel kunt opladen. Als je extra veel pech hebt, kom je daarna ook te weten dat je je oplader niet bij je hebt. Gelukkig hoef je deze problemen niet meer te hebben. Een powerbank laad je smartphone binnen de kortste keren weer helemaal op. Hier volgen er een aantal powerbanks die van prima kwaliteit zijn. Zoek datgene uit die ideaal is voor je smartphone.

NaamBatterijcapaciteitAantal keer smartphone opladenExtra functiesMeer informatie
Trust Urban Primo10000 mAh4 keerZaklamp
Anker PowerCore20100 mAh8 keer-
Anker® PowerCore10000 mAh4 keerQuick Charging
Trust Urban Primo4400 mAh1 keerZaklamp
Xtorm Power Bank Stone10000 mAh4 keerTemperatuurcontrole
Xiaomi Mi Powerbank 210000 mAh7 keerBeveiliging tegen kortsluiting en overspanning
Dashview V713000 mAh4 keerZaklamp, Quick Charging
Anker Powerbank Pwercore26800 mAh10 keerQuick Charging
SIMICO S2 Solar10000 mAh3 keerZonnepaneel
Trust Urban Primo4400 mAh1 keerZaklamp

Trust Urban Primo

De Urban Primo van het merk Trust komt in een mooie neutrale zwart-witte kleur en die je gemakkelijk overal met je mee kunt nemen.

Je kunt je smartphone en tablet ermee opladen. Het heeft een accu van 10.000 mAh en je kunt op elk moment zien hoe lang de powerbank nog mee zal gaan voordat de accu helemaal leeg is. Net als bij een smartphone. Nadat je de powerbank opgeladen hebt, kun je je smartphone er wel 4 keer mee opladen. Het bevat 2 USB-poorten: de ene heeft een 5W en 1A uitvoer en de andere een 0W en 2.1A uitvoer. Je krijgt ook 2 micro USB-kabels mee.

Verder bevat het ook nog een Smart Protection System die je smartphone beschermt tijdens het opladen. Als dat nog niet genoeg is, komt de powerbank ook nog met een zaklampfunctie zodat het ook in het donker van pas kan komen. Het is ook nog schokbestendig.

Jammer genoeg komt het niet met opties zoals draadloos opladen of quick charging. Het weegt 309 gram.

Anker PowerCore

Met de PowerCore van Anker kun je, dankzij de 20.100 mAh accu, 2 apparaten tegelijkertijd opladen.

De PowerCore is een zeer krachtige powerbank die smartphones, tablets, iPads en e-readers van diverse merken kan opladen. Het herkent automatisch wat voor apparaat je wilt opladen om ervoor te zorgen dat het zo efficiënt mogelijk verloopt. Het komt met 2 poorten van liefst 2.4 Amp en dat is goed nieuws, omdat je daarmee zelfs 2 iPads tegelijk kunt opladen. Jij en een vriend kunnen jullie smartphones dus ook stiekem tegelijkertijd opladen wanneer jullie in de klas zitten. 1 smartphone kan met dezelfde accu wel 8 keren opgeladen worden.

Daarnaast heeft het een LED indicator zodat je precies kunt nagaan hoeveel accu je nog over hebt. Het is ook schokbestendig. Jammer genoeg kun je niet draadloos opladen of snel opladen. Het is ook niet IP gecertificeerd. Je krijgt ook een hoesje mee. Het weegt 356 gram.

Anker PowerCore 2

Voor mensen die wel een powerbank van Anker willen maar eentje willen met een kleinere accu, is deze misschien een betere keus.

Dit versie van PowerCore heeft een batterij van 10.000 mAh en dat is natuurlijk genoeg om je smartphone of tablet mee op te laden. Je kunt je smartphone wel 4 keren opladen met 1 accu. Het leuke ervan, is dat deze wel met een extra optie komt die je goed zal kunnen gebruiken. Met de quick charge optie kun je je smartphone sneller opladen dan normaal.

Verder is het ook nog schokbestendig en waterdicht. Wel heeft het maar 1 aansluiting en kun je dus niet meerdere apparaten tegelijkertijd opladen. Het weegt 180 gram en je krijgt een hoesje mee.

Trust Urban Primo 2

Hier hebben we nog een Urban Primo powerbank van het merk Trust. Ook deze is meer voor jou bedoeld als je maar je smartphone ermee wilt opladen.

Het heeft een accu van 4400 mAh en je kunt de accustatus gemakkelijk in de gaten houden. het heeft maar 1 aansluiting met een 5W en 1A uitvoer en heeft genoeg accu om je smartphone 1 keer op te laden, maar soms is dat al genoeg. Je krijgt een micro kabel mee en ook deze Turbo powerbank bevat een zaklampfunctie zodat je het ’s avonds of in het donker kunt gebruiken om beter te kunnen zien.

Je kunt jammer genoeg niet draadloos opladen of quick charge gebruiken om sneller klaar te zijn met opladen. Het is ook niet stofbestendig, maar het is wel schokbestendig. Het weegt 138 gram.

Xtorm Power Bank Fuel

Hier hebben we een powerbank die smaller en minder rechthoekig is dan de vorige powerbanks. Deze zal dus ook gemakkelijker in je broekzak passen.

Het maakt deel uit van de Fuel Bank serie en dat wil zeggen dat het vol handige technieken zit. Je weet al dat je je smartphone of tablet overal mee kunt opladen, maar hiermee is het ook mogelijk om je Bluetooth Speakers mee op te laden. Het komt met 2 aansluitingen, dus het is mogelijk om 2 apparaten tegelijk van een volle accu te voorzien. Het komt met een 10.000 mAh batterij waarmee je je smartphone wel 4 keer mee kunt opladen. Je kunt via de indicator nagaan hoeveel batterij nog over is.

Verder zien we dat de Auto Power Management Chip zich aanpast aan het apparaat zodat het zijn laadsnelheid eraan kan aanpassen. Tevens worden de accu van de lader en de batterij van je smartphone beschermt tegen overladen. De lader zal ook niet oververhit raken dankzij de temperatuurcontrole-chip. De quick charge optie kun je gebruiken wanneer je je smartphone sneller wilt laten opladen. Het weegt 230 gram.

Xiaomi Power Bank 2

Ook Xiaomi is met zijn eigen powerbanks uitgebracht. Deze heeft een accu van 10.000 mAh.

Je kunt met deze powerbank verschillende apparaten opladen. Het heeft een Micro USB en USB-poort zodat je 2 apparaten tegelijkertijd van energie kunt voorzien. Je zou je mobiel wel 7 keer ermee kunnen opladen. Het kan zichzelf aan je smartphone of tablet aanpassen zodat het de juiste spanningsniveau gebruikt. De 4 LED indicatie lampjes geven precies aan hoeveel accu het nog over heeft.

De fast charging optie zorgt ervoor dat je apparaat sneller klaar is met opladen. Daarnaast beschermt het je smartphone tegen overmatig laden en oververhitting. Het heeft een behuizing dat gemaakt is van CNC aluminium en het weegt maar 207 gram.

Dashview V7

De Dashview V7 is geschikt voor zowel smartphones als tablets. Het is compact en is gemakkelijk overal mee te nemen.

Het bevat een 13.000 mAh batterij waarmee je je smartphone wel 4 keer mee kunt opladen. Ht heeft 2 aansluitingen en heeft ook een quick charge optie. Binnen een half uur is je mobiele telefoon al voor 80% van energie voorzien. De LCD display geeft duidelijk aan hoe lang de accu van de powerbank nog mee zal gaan.

Dankzij de smart-slaapfunctie kan de powerbank na lange tijd inactief te zijn geweest toch je smartphone van energie voorzien. Het heeft ook een zaklantaarn functie en beschermt je smartphone tegen overbelasting/kortsluiting, piekspanning en wisselende temperaturen. Het is stof- en waterbestendig. Het heeft een ergonomische sterke slijtvaste behuizing en weegt maar 296 gram.

Anker Powerbank PowerCore

Hier hebben we nog een PowerCore powerbank van Anker en hiermee is het mogelijk om wel 3 apparaten tegelijkertijd op te laden.

Het kan op verschillende merken gebruikt worden en kan smartphones, tablets en e-readers opladen. De krachtige 26.800 mAh batterij kan je smartphone wel 10 keer opladen. Het is dus geen wonder dat de powerbank zelf 6.5 uur kan nemen om volledig opgeladen te worden. Maar wanneer dat gedaan is, heb je genoeg energie voor je andere apparaten.

Het heeft een quick charge optie zodat je je apparaten sneller dan normaal kunt opladen. Er zijn lampjes aan de voorkant die aangeven hoeveel accu de powerbank nog heeft. Het is stofbestendig en waterbestendig en het weegt 494 gram.

SIMICO S2 Solar

Zoals de naam het al aangegeven zal hebben, kun je deze powerbank met zonne-energie opladen.

Een nadeel van de powerbank, is dat je er niets mee kunt doen wanneer de accu helemaal leeg is. Er zijn powerbanks die een grote accu hebben er waarbij je dit probleem misschien niet vaak zal hebben, maar de powerbanks met kleinere accu’s zijn wel sneller leeg. Deze powerbank van Simico kun je ook via je USB opladen, maar het handige ervan is dat je alleen de zon nodig hebt om de accu weer helemaal vol te maken. Dat is mogelijk dankzij de ingebouwde zonnepaneel. Het kan wel 3 dagen in beslag nemen om een volle accu te bereiken.

Het heeft een vermogen van 10.000 mAh en komt met 2 aansluitingen zodat je 2 apparaten tegelijk kunt opladen. Je kunt je smartphone er wel 3 keer mee opladen. Verder heeft het ook nog een quick charge functie en komt het ook met een ingebouwde zaklamp. Het is schokbestending en spatwaterbestendig.

Trust Urban Primo

Hier hebben we een roodkleurige powerbank van Trust. Het heeft een accu van 4400 mAh waar je je smartphone of tablet mee kunt opladen.

Het heeft maar 1 aansluiting en heeft een vrij kleine accu, dus het zou je smartphone maar 1 keer van een volle accu kunnen voorzien. Je kunt de accustatus volgen en het komt ook nog met een handige zaklampfunctie. De Smart Protection System zorgt ervoor dat je je apparaten veilig kunt opladen.

Het kan niet draadloos opladen en komt niet met een quick charge functie. Het is wel schokbestendig, maar niet stofbestendig. Het weegt 138 gram.

Conclusie

Een smartphone kun je de hele dag gebruiken. Je kunt vrienden en familieleden bellen of berichten sturen, je kunt je social media platformen bezoeken, e-mails versturen, games spelen, foto’s maken en nog veel meer. Als je zoveel erop rekent, is het dan vervelend wanneer je met een lege accu komt te zitten en geen mogelijkheid hebt om het op te laden. Een powerbank komt hier dan goed van pas.

Met een powerbank kun je zelfs je iPad opladen. Je kunt het gemakkelijk meenemen door ze in je broekzak of tas te plaatsen en je hoeft je dan geen zorgen te maken wanneer je ziet dat de accu van je smartphone bijna leeg is. Maar je kunt niet zomaar een powerbank kopen. Er zijn een aantal kenmerken waar je naar uit kunt kijken zodat je met zekerheid kunt zeggen dat het precies bij ej smartphone zal passen.

Bij het uitzoeken van een powerbank moet je er zeker van zijn dat het je apparaat zal kunnen opladen. Kijk of het je Android of iPhone kan opladen en of het ideaal is voor je tablet, want niet alle powerbanks kunnen grotere apparaten opladen. De capaciteit is ook belangrijk. Eentje die een capaciteit van 4400 mAh heeft, is maar genoeg om je smartphone maar 1 keer op te laden. Voor mensen die zich op plekken bevinden waar ze hun smartphone gewoon met hun oplader kunnen chargen en een powerbank alleen voor bepaalde gelegenheden nodig heeft, is dat gen probleem. Maar als je vaak buiten de stad gaat of op stap bent en meerdere apparaten bij je hebt, dan is het beter om een powerbank te kiezen die een accu van 10.000 mAh en meer heeft.

Als je een powerbank neemt die een grote capaciteit heeft, dan moet je wel rekening houden met het gewicht want die zijn meestal zwaarder dan andere powerbanks. Zoek een plek waar je het kunt plaatsen zodat het gewicht je bijna niet zal opvallen of in de weg zal lopen zoals een laptoptas.

De Ampère is ook belangrijk. Je kunt het aflezen bij de productinformatie hoeveel de amperage van een powerbank is. Een exemplaar die een ampère van 0,5 A heeft, kun je beter vermijden. Kies liever eentje die tussen de 1 en 3,5 A heeft.

Online kun je wel websites aangeven welke powerbanks ideaal zijn voor je smartphone of tablet. Zolang je de juiste exemplaar kiest, zul je flink van je powerbank genieten.