Selecteer een pagina

Wil je over de beste tv box van Nederland beschikken? Zoek dan niet verder en bekijk onze beste tv boxen top 10. Men kijkt steeds minder naar de tv. Misschien maken ze het gewoon aan om naar het nieuws te kijken of om te kijken of er toevallig iets is dat ze leuk vinden. Dankzij desktop computers en laptops hebben mensen de kans om hun favoriete films en programma’s te streamen en doen ze dat liever dan wachten tot er iets leuk op de tv komt. Maar dit is langzaam aan het veranderen. Je hebt nu de mogelijkheid om een tv box te kopen en zo diverse films en sportwedstrijden te streamen en soms zelfs live. En het goede ervan is dat het helemaal legaal is. Bekijk hieronder de beste tv boxen review. De beste tv box vind je gewoon hier.

Beste tv box review

NaamOpslagcapaciteitIntern geheugenExtra optiesMeer informatie
MINIX NEO-U116GB2GB3D ondersteuning
TV Box MXQ1GB1GBInternettelevisie
MXQ Pro8GB8GB3D ondersteuning
Xiaomi Mi TV Box 4K8GB2GBInternettelevisie
MxQ PRO8GB8GBInternettelevisie
T95N mini M8S Pro8GB2GB3D ondersteuning
Android 7.1 tv box MXQ PRO 4K8GB-3D ondersteuning en Internetradio
A5X PLUS Mini32/64GB-Alles
Google Chromecast Media Streamer--3D ondersteuning
T95U PRO16GB2GBInternettelevisie

MINIX NEO-U1

De meeste boxen die je op de lijst zult zijn afkomstig van Android en de MINIX NEO-U1 dus ook. De beste tv box misschien voor jou.

De eerste reden waarom men voor de MINIX NEO-U1 kiest is omdat het weinig stroom verbruikt. Met deze tv box hoef je niet bang te zijn dat jouw elektriciteitskosten plotseling omhoog zullen schieten.

Het heeft een thermisch gecontroleerde beheersysteem die geen lawaai maakt en met diverse functies komt zodat je helemaal van je favoriete programma’s kunt genieten. Ook het beeld zal je tevreden stellen, want de box komt met een 10-bits kleurenformaat die de kleuren goed weergeven. Dit is een kenmerk die nooit eerder bij een Media Player van Android verschenen is. Verder zorgt de 4K/Ultra voor 4K-beelden die scherp en van betere kwaliteit zijn.

Dankzij de interne en externe antenne en Dual Band Wifi (2,4 GHz / 5,0 GHz) kun je razendsnel streamen en hoef je je geen zorgen te maken over hinderlijke kabels. De Gigabit Ethernet is er voor mensen die wel kabels willen hebben.

Je krijgt een afstandsbediening mee met dit TV box, maar mensen vonden het een beetje onhandig. Misschien is het dus beter om een toetsenbord aan te schaffen voor eenvoudiger gebruik. Tv boxen vergelijken doe je heel eenvoudig en online.

De MINIX NEO-U1 heeft een opslagruime van 16GB en een maximale intern geheugen van 2GB. MPEG, AVI en MKV video’s kunnen erop gespeeld worden. Het heeft 3 USB 2.0 poorten, maar geen USB 3.0 poorten. Je hebt wel de optie voor 3D ondersteuning. Het weegt 0,9 kg en de afmetingen ervan zijn (b x h x d) 110 x 20 x 110 mm.

TV Box MXQ Android

De volgende handige media speler van Android is de MXQ. Het is een gemakkelijk te bedienen apparaat met een gebruiksvriendelijke Android 4.4 Kitkat software. TV Box MXQ Android heeft de voordelen die jij als gebruiker geniet.

De MXQ tv box is een vernieuwde apparaat met en verbeterde moederboard en software zodat je full HD films in hun geheel kunt kijken. Het komt met alle programma’s al erop, mar je kunt ook apps downloaden als dat nodig is.

Je kunt niet alleen films streamen, maar ook games spelen, internetten en Netflix, Popcorn Time, Showbox bezoeken. Sport evenementen en wedstrijden zul je ook gratis live kunnen volgen.

De tv box heeft geen grote antenne die je tegenhoudt om het in een klein plek te plaatsen. Het komt met een handige afstandsbediening die helemaal op een TV afstandsbediening lijkt, maar je kan het ook met een muis bedienen. Afstandsbediening kan soms wel een beetje traag zijn.

Je kan de TV box via Wifi gebruiken, maar er is ook een Ethernet kabel bij als je het liever daarmee wilt gebruiken. Een tv box afsluiten doe je hieronder.

Het heeft een opslagcapaciteit van 1GB en een maximale interngeheugen van 1GB. Je kan MPEG en AVI video’s erop afspelen. Het komt met 4 USB 2.0 poorten, maar zonder USB 3.0 poorten. Het weegt 0,5 kg en de afmetingen zijn (b x h x d) 120 x 120 x 40 mm.

MXQ Pro

De volgende tv box is een nieuwere versie van de MXQ. Dus als je een MXQ tv box wilt hebben zou ik adviseren om de nieuwere versie te kiezen. MXQ Pro tv box is niet alleen voordelig, maar heeft de nodige voordelen voor de gebruiker.

Met deze box kun je ook dezelfde handelingen plegen als de vorige MXQ box: films en wedstrijden bekijken, internetten, games spelen, enz. Je kunt ook je favoriete apps vanuit de Google Play Store downloaden. Je kunt het dus ook gewoon als je smartphone gebruiken en op facebook gaan.

De box is voorzien van de nieuwe 64 bits S905 chipset van AMLogic en dat maakt het 3x sneller dan zijn voorganger. Bekijk full HD films in 4K-kwaliteit en, dankzij de Penta-Core Mali-450MP GPU, kun je ook van d beste grafische prestaties genieten. In plaats van Kitkat 4.4 maakt deze tv box gebruik van Android 5.1. Tevens is de KODI 17.1 ook erop geïnstalleerd en is deze 4x sneller dan de vorige dankzij de S-905 Chipset.

Je kunt de geheugen met een SD kaart uitbreiden. je krijgt ook een afstandsbediening bij. J kunt het met een toetsenbord vervangen.

De tv box heeft een gewicht van 0,5 kg. Zowel het opslagcapaciteit als het maximale interne geheugen zijn beide 8GB. Je krijgt 3 USB 2.0 poorten en 1 USB 3.0 poorten. Het komt met 3D ondersteuning.

Google Chromecast

De Google Chromecast is geen Android product en is ook een veel kleinere apparaat. Google Chromecast is een tv box geschikt voor jou. Tv boxen vergelijken doe je hier eenvoudig en snel.

Het is even groot als je duim en is ook veel goedkoper dan een TV box. Om het te gebruiken moet je de Chromecast aan de HDMI poort van je TV vastmaken. De mediaspeler is klein en kan eraan blijven hangen. Daarna gebruik je je laptop of telefoon om naar chromecast.com/setup te gaan en gebruikt de app of de programma op je laptop om het te gebruiken.

Geniet van diverse online media door apps van Youtube, Netflix, Spotify, VEVO Chrome, HBO, Videoland Google Play, enz. te downloaden. Het ondersteunt honderden apps.

Dit is niet de eerste Chromecast apparaat en de nieuwe versie heeft een aantal vernieuwde eigenschappen. Het maakt gebruik van de nieuwe Dual Band WiFi AC om sneller te kunnen streamen. Verder komt het met 3 antennes in plaats van 1 voor een beter bereik.

Het heeft een “Fast Play” optie waardoor films meteen beginnen met spelen zonder dat ze bufferen. Daarnaast geeft “What’s On” aan wat voor nieuws er te bekijken valt.

Het komt zonder een afstandsbediening, maar je kan het met je smartphone bedienen middels de app. Google Chromecast de beste tv box voor jou.

Het heeft helemaal geen opslagcapaciteit en het komt zonder USB poorten. Het ondersteunt MPEG en VOB files. Het weegt 0,2 kg en de afmetingen ervan zijn (b x h x d) 51,9 x 13,49 x 51,9 mm.

MxQ PRO 4k

Dit MXQ Pro tv box is hetzelfde als de MXQ Pro die we eerder op de lijst hebben gekregen. Alleen werkt het met een ander Android systeem. MxQ PRO 4k is een tv box, welke tegen een scherpe prijs wordt aangeboden.

De vorige had een Android 5.1 systeem, maar deze maakt gebruik van de Android Marshmallow 6.0. Verder zijn er geen verschillen tussen de 2. Je kan ook diverse films, programma’s en wedstrijden bekijken, spelletjes erop spelen, internetten en apps downloaden.

De 64 bits S905 chipset en S-905 Chipset maken het een snelwerkende tv box. Alle programma’s zijn in 4K-kwaliteit te zien. Je kan alles vanuit je mobiel tot de tv beamen.

Het is een Plug & Play kastje en dat betekent dat installatie snel gebeurt. Je hoeft alleen een snelle verbinding te maken tussen de tv en de Wifi verbinding en je kunt meteen aan de slag gaan met streamen vanuit Youtube en Netflix.

Natuurlijk krijg je ook een afstandsbediening mee, maar je kunt ook een muis in de plaats ervan gebruiken.

Het speelt diverse videovormen af waaronder MPEG, AVI en VOB. Het komt met een opslagcapaciteit van 8GB en een maximale interne geheugen van 8GB. Het komt met 4 USB 2.0 poorten.

T95N mini M8S Pro

De T95N M8S Pro is ook een mediaspeler die je veel mogelijkheden geeft tegen een zeer redelijke prijs.

Deze tv box is voorzien van de Amlogic-S905 Quad Core processor die heel populair is. niet vreemd aangezien het voor een snelwerkend apparaat zorgt. De GPUMali-450 5-Core is natuurlijk niet onmisbaar als je wilt genieten van de meest spectaculaire beelden. Je bent dus ervan verzekert dat al je content in 4K-kwaliteit zal verschijnen.

Verder kun je allerlei apps downloaden om van alles en nog wat te kunnen doen. Van tv series kijken op Netflix tot het gebruiken van social media via Facebook. Je krijgt ook nog een HDNI kabel, een adapter en een afstandsbediening mee. T95N mini M8S Pro is niet alleen voordelig, maar ook nog super effectief.

Deze tv box komt met een opslagcapaciteit van 8GB en een maximale interne geheugen van 2GB. Je krijgt maar 2 USB 2,0 poorten, maar geen USB 3.0 poorten. Het komt ook met 3D ondersteuning. Het heeft een gewicht van 0,3 kg.

Mini M8S II

De Mini M8S II is nog een handige Android TV box die je de mogelijkheid geeft om diverse films en andere programma’s te kijken. Mini M8S II is een tv box, welke diverse voordelen heeft voor jou als gebruiker. Het aanbod is reuze van deze beste tv box.

Met de Quadcore chipset is het niet alleen mogelijk om diverse films te kijken, maar ook om verschillende apps te downloaden en om het voor andere redenen, bijvoorbeeld internetradio, te gebruiken. Je kunt apps zoals Netflix, Spotify, Kodi en nog veel meer downloaden. De Pentacore GPU ondersteunt 4K-resolutie zodat u van alles in hoge kwaliteit kunt genieten.

Je krijgt een HDMI en voedingskabel meegeleverd. Daarmee zorg je voor een verbinding tussen de Mini M8S II en de televisie. Je krijgt ook een afstandsbediening mee, maar je kunt ook kiezen voor de draadloze toetsenbord. Het is mogelijk om de geheugen ervan uit te breiden door gebruik te maken van een Micro SD-kaart van 16GB of 32GB.

Het is een Plug & Play apparaat dus je kunt het vrijwel meteen gebruiken. Kortom deze tv box is zeker geschikt voor onze top 10 beste tv boxen.

De apparaat heeft geen USB 2.0 poorten, maar wel 2 USB 3.0 poorten. Andere opties bestaan uit internetradio en 3D ondersteuning. Het komt met een opslagcapaciteit van 8GB en een maximale externe geheugen van 128GB. Het ondersteunt diverse file soorten waaronder AVI, DivX en MP3. Het weegt 0,4 kg.

A5X PLUS Mini

De laatste Android tv box op de lijst is de A5X Plus Mini en is net zo goed als de voorgaande Android tv boxen. A5X PLUS Mini beste tv box is opgenomen in deze review, vanwege zijn vele voordelen.

Het gebruikt Android 7.1 als besturingssysteem en dat is dus de nieuwste systeem van Android. Het komt met een Rockchip RK3328 chipset dat zorgt voor een snelwerkend apparaat. Dit is de goedkoopste Quad Core mediaspeler met dit chipset. De Penta-Core Mali-450MP GPU zorgt voor de beste grafische prestaties die maar mogelijk is.

Alle video’s zullen in 4K-kwaliteit te zien zijn en dus een betere beeldkwaliteit heeft. Het doet alles wat je maar van een tv box verwacht. Films en programma’s streamen, games spelen, internetten, social media, enz.

Het komt met Airplay en Miracast zodat je alle films en foto’s vanuit je smartphone en tablet kunt streamen. De box komt met een afstandsbediening, maar deze versie komt ook met een draadloze toetsenbord.

Het heeft een zwarte kleur en weegt 0,5 kg. De opslagcapaciteit is 8GB en het maximale externe geheugen is 1GB. Het geheugen kan met een SD kaart uitgebreid worden. Het heeft geen USB 3.0 poorten, maar wel 2 USB 2.0 poorten.

HIMEDIA Q10 Pro

Wil je weten welke de beste media speler is van Android? De HIMEDIA Q10 Pro beweert dat te zijn. HIMEDIA Q10 Pro behoort ook tot de beste tv boxen.

Allereerst zien we dat de HIMEDIA Q10 Pro op Android Nougat 7.0 draait. Natuurlijk komt het met de 4K-kwaliteit die je van een goede tv box verwacht. Ook het geluidskwaliteit is wat het wezen moet.

Natuurlijk kun je al je gewenste films en tv programma’s erop vinden, mar dat is nog lang niet alles. Je kunt diverse apps vanuit de Google App store downloaden en ook Netflix, Youtube en soortgelijke apps downloaden. Het gebruik van social media is ook een mogelijkheid. Je kunt niet alleen op websites als Facebook gaan, maar kunt ook nog Skypen met familie en vrienden.

Je hebt geen tekort aan opslag, maar dat is wel vergroten met een 3’5 sate HDD van maximaal 8TB. Je krijgt ook een afstandsbediening meegeleverd. Het is een Plug & Play apparaat, dus je kunt het binnen enkele minuten al gebruiken.

Het ondersteunt diverse weergaves zoals MKV. Het komt met 4 UBS poorten: 2 USB 2.0 en 3 USB 3.0 poorten. Het heeft een opslagcapaciteit van 16GB en een maximale intern geheugen van 2GB. Je krijgt andere opties zoals 3D ondersteuning en internetradio. Het heeft een gewicht van 1,5 kg.

T95U PRO

De rode, metalen behuizing van de T95U Pro zullen ervoor zorgen dat je het in zicht van mensen kan zetten zodat ze mooie apparaat kunnen bewonderen.

Deze media player heeft een scherm aan de voorkant die de tijd, netwerktype en aan/uit knop aangeven. Het gebruikt de Android 6 Marshmallow besturingssysteem.

Behalve dat het je al je favoriete films en programma’s in full HD presenteert, kun je ook nog games erop spelen, muziek luisteren, internetten en diverse apps vanuit de Google Play store downloaden. Het zit boordevol leuke mogelijkheden.

Dit Plug & Play systeem komt met een HDMI en voeding die je gebruikt om de tv en tv box binnen 5 minuten te verbinden. Ook komt het met een handige afstandsbediening. Het is een standaard remote, maar doet wat het moet doen. T95U PRO is misschien wel de beste tv box voor jou.

Het kom met 2 USB 2.0 poorten, maar met 1 USB 3.0 poorten. Als het om opslag gaat wordt je niet teleurgesteld. Je krijgt 16GB aan opslagcapaciteit en 2GB aan maximale intern geheugen. Je hebt ook andere opties waaronder internettelevisie. Het weegt 0,5 kg.

Conclusie: wat is de beste tv box?

Behalve de Google Chromecast tv box zien we dat alle bozen afkomstig zijn van Android. Dat maakt dat de boxen veel kenmerken met elkaar gemeen hebben, maar er zijn wel duidelijke verschillen. Ze komen allemaal met diverse versies van Android besturingssystemen en, hoewel ze vanzelf geupdate worden, is het altijd beter wanneer je voor de nieuwste versie gaat. Ook komen sommige tv boxen met toetsenborden en muizen, maar dan ga je wat meer moeten neertellen. Het is toch beter om die accessoires te hebben, want een tv box met een afstandsbediening besturen kan zijn limieten hebben en kan dus best frustrerend zijn. Je kunt ze ook met je smartphone besturen, maar het is handig als je een aparte apparaat voor je tv box hebt. Een goede tv box heeft ook genoeg geheugen om alle apps te kunnen accommoderen. Zo hoe je geen aparte SD kaart te kopen en sommige tv boxen hebben de mogelijkheid niet om uit te breiden. Een tv box kun je via Wifi of Ethernet verbinden en alhoewel de meeste mensen voor de draadloze optie kiezen, is een vaste verbinding het meest stabiel. Gelukkig geven alle tv boxen wel een Ethernet kabel mee. Gezien de mogelijkheden is een tv box het geld wel waard. Deze beste tv boxen review en top 10 is zorgvuldig samengesteld.

Een tv box is zo geïnstalleerd. Daar ga je dus geen problemen mee hebben. Nu moet je overgaan tot het downloaden van apps zodat je kunt zien wat je allemaal met je box kunt doen. Het eerste wat je kunt doen is Kodi downloaden. Dit app maakt het mogelijk om films en series te bekijken zonder dat je met een abonnement gehinderd wordt. Ook zit hij vol met nieuwe media. Verder kun je overgaan tot het downloaden van andere handige apps vanuit de Google Play store totdat je alles hebt gevonden die je leuk vindt. Zoals eerder vermeldt, is een tv box geheel legaal. Je bent aan het streamen en niet aan het downloaden, dus je ben helemaal geen regels aan het breken. Geniet dus flink van je tv box. Een tv box kopen is helemaal niet ingewikkeld met behulp van onze review beste tv boxen. Bekijk de top 10 nog eens opnieuw, als je nog niet zeker bent van je zaak.

Relevante pagina’s: