Selecteer een pagina

Je gezondheid is iets dat van hoge prioriteit. Er zijn zoveel ziekten en kwalen die de mens kan oplopen. Vooral mensen die hoge bloeddruk hebben moeten erop letten om te voorkomen dat die te hoog wordt, want dat kan alleen negatieve gevolgen hebben. Gelukkig is het mogelijk om je eigen bloeddruk te meten. Je kunt gewoon in huis zitten en de resultaten krijgen door gebruik te maken van een bloeddrukmeter. Hier zijn er een aantal waar je uit zou kunnen kiezen.

NaamLocatie van metingManchet maatExtra kenmerkMeer informatie
Omron Bloeddrukmeter M6 ComfortBovenarm22 - 42 cmIntelli Wrap manchet-technologie
Medisana BU510Bovenarm22 - 36 cmGeheugen voor 2 gebruikers
Omron Adapter---
Omron M7Bovenarm22 - 42 cmIntelli Wrap manchet-technologie
Omron M3 ComfortBovenarm22 - 42 cmIntelli Wrap manchet-technologie
Omron M3Bovenarm22 - 42 cmIntelli Wrap manchet-technologie
Stalt Medical Handmatige bloeddrukmeterBovenarm14 - 48 cmStethoscoop
Omron M6ACBovenarm22 - 42 cmGeheugen voor 2 gebruikers
Medisana BW 315Pols12,5 - 21,5 cmGeheugen voor 2 gebruikers

Omron M6 Comfort

Dit is één van de nieuwere versies die Omron uitgebracht heeft en het is een apparaat die door vele professionals gebruikt wordt. Het is klinisch gevalideerd en is ook nog goedgekeurd door de Nederlandse Hartstichting. Dat geeft je dus al een goed gevoel over deze bloeddrukmeter.

Vele mensen maken fouten bij het meten van hun bloeddruk. Dat komt omdat ze de bloeddrukmetermanchetten op de verkeerde plek aan hun arm plaatsen. De Omron M6 Comfort weet dit te voorkomen door gebruik te maken van de Intelli Wrap manchet-technologie. De manchet meet de 360 graden omtrek van je arm om je een zo nauwkeurig mogelijke meting te geven. Je kunt er dus op rekenen dat je geen verkeerde lezing zal krijgen.

Het kan de gegevens van je metingen onthouden. Dat kan het voor hooguit 2 personen doen. Jammer genoeg kan je de informatie niet delen op je smartphone of tablet. Bij aankoop krijg je batterijen, een bloedrukpas en een opbergetui mee.

Medisana BU510

Deze bloeddrukmeter van Medisana wordt gebruikt door het aan je bovenarm te plaatsen.

Het geeft een snelle en accurate meting van je bloeddruk. Het is een gecertificeerd product en je kunt het dus met een gerust hart gebruiken. Dit apparaat kan je hartslag en bloeddruk meten en kan het gemiddelde van alle opgeslagen metingen voor je berekenen. Het geeft je een diagnose die volgens de richtlijnen van de WHO is door middel van een kleurenschaal.

Je krijgt een display met grote letters zodat je de meetresultaten, datum en tijd goed kunt lezen. Het kan de resultaten van wel 2 personen opslaan zodat je die weer terug kan vinden. Sommige moderne apparaten geven je die optie om je resultaten te delen via je smartphone pof tablet, maar dit optie krijg je hier jammer genoeg niet. Het komt met een manchet met een armomvang van 22 – 36 cm. Bij aankoop krijg je batterijen en een opbergetui mee.

Omron Adapter

Hier gaat het niet om een bloeddrukmeter, maar om een Omron adapter die je bij alle Omron bloeddrukmeters kunt gebruiken. Zo kun je je bloeddrukmeter meenemen naar je familieleden of vrienden en de adapter daar gebruiken voor wanneer zij de bloeddrukmeter ook willen gebruiken.

Omron M7

Hier hebben we nog een bloeddrukmeter van Omron die ook met een Intelli Wrap manchet-technologie komt die je met zekerheid nauwkeurige metingen zal geven.

Bij andere manchetten is het mogelijk dat je het op de verkeerde plek plaatst en zo een verkeerde lezing krijgt, maar dat vermijdt je gelukkig met deze bloeddrukmetermanchet. Het maakt niet uit waar je het plaatst. Je zult altijd kunnen rekenen op een goede meting, omdat het de volledige omtrek van je bovenarm beslaat.

Het komt met handige eigenschappen: het meldt je wanneer je beweegt, het detecteert onregelmatige hartslag, het kan het weekgemiddelde van de ochtend/avondbloeddruk berekenen, kan informatie van wel 2 personen opslaan en geeft van elk meting de datum en tijd aan. Verder kun je het met je smartphone via Bluetooth connecteren om grafieken te bekijken en de informatie naar anderen te versturen.

Je krijgt een manchet van 22 – 42 cm. Bij levering krijg je 4 batterijen, een opbergtas en gebruiksaanwijzingen mee.

Omron M3 Comfort

De volgende bloeddrukmeter is weer afkomstig van het merk Omron. Het is een combinatie van de beste kwaliteiten van de M3 en M6. En dat is de compacte formaat en de comfortabele manchet.

Dankzij de 360 graden dat de manchet manchet kan beslaan, kun je altijd rekenen op een accurate meting. Zelfs wanneer je het niet op de juiste plek geplaatst hebt. Het geeft snel en duidelijk aan wanneer je bloeddruk hoog is en kan ook detecteren wanneer je hartslag onregelmatig is. Het is klinisch gevalideerd, dus het kan met zekerheid gezegd worden dat het een goedwerkend product is.

Het kan de metingen van wel 2 personen opslaan en alle gegevens zijn duidelijk van het display af te lezen. Jammer genoeg kun je het niet met je smartphone delen. Je krijgt een manchet van 22 – 42 cm. Bij levering krijg je ook 4 batterijen zodat je het meteen kunt gebruiken, een opbergetui en een bloeddrukpas.

Omron M3

De Omron M3 komt met dezelfde betrouwbare sensor als de vorige Omron bloeddrukmeters. Het is ook nog energievriendelijk.

De Intellisense™ technologie zal je altijd een betrouwbare meting geven. Verder zien we dat het er ook voor zorgt dat het manchet niet te hard opgepompt wordt zodat het comfortabel aan je arm zal zitten. Het komt met een lcd-scherm die mooie groot is zodat een ieder de informatie erop goed zal kunnen lezen. Je zal meteen merken wanneer je hoge bloeddruk hebt, omdat de gekleurde Leds dat zullen aangeven.

Het kan informatie van hooguit 2 personen opslaan en wel 60 metingen per persoon. De manchet heeft en armomvang van 22 – 42 cm. Bij aankoop krijg je batterijen, een opbergtas, instructies en een bloeddrukpas mee.

Stalt Medical Handmatige bloeddrukmeter

Als je een verpleegkunde student bent, dan zul je dit pakketje zeker wel handig vinden.

Het is een basis handmatige bloeddrukmeter set en je krijgt ook een ST-SQ15X stethoscoop erbij. Je maakt de manchet aan je arm vast en gebruikt de pomp om je bloeddruk te meten. Het heeft een nauwkeurigheid van 3 mm/Hg. Het meetbereik van bloeddruk is 0-300 mm Hg.

Het is gemaakt van nylon en heeft een aantrekkelijke paarse kleur. Het heeft een snoerlengte van 12 cm. Je krijgt ook nog een opbergtas en een handleiding mee.

Omron M6AC

Hier hebben we nog eens een bloeddrukmeter van het merk Omron. Het is een standaard bloeddrukmeter die niet met de speciale Intellisense™ technologie zoals de andere Omron meters.

Dit bloeddrukmeter kan het gemiddelde over 3 metingen berekenen en kan ook nog het weekgemiddelde berekenen. Het kan gegevens van wel 2 personen opslaan en wel 100 geheugenplaatsen per gebruiker. Het komt met een flexibele manchet van 22 tot 42 cm. Het lcd-scherm is mooie groot en goed leesbaar.

Het kan geen tijd en datum aangeven bij metingen. Je krijgt een standaard adapter mee in de verpakking.

Medisana BW 315

De vorige bloeddrukmeters moest je aan je bovenarm meten, maar deze moet je om je pols plaatsen.

Met de BW315 van Medisana kun je snel je bloeddruk meten. Misschien zit je op het werk, ben je op vakantie of in je auto en kun je het dan snel tevoorschijn halen voor een meting. Het registreert de meest voorkomende hartritmestoornissen en die komen tevoorschijn op het scherm na je meting. Je kunt de kleurenschaal die door de Wereldgezondheidsorganisatie gebruiken om je meetresultaten te vergelijken.

Meetresultaten van wel 2 personen kunnen opgeslagen worden en per persoon kunnen er 120 metingen opgeslagen worden. Je krijgt een manchet mee die tot 21 cm gaat samen met batterijen en een opbergetui.

Conclusie

Het is goed om een bloeddrukmeter in huis te hebben. En dat geldt niet alleen voor mensen die al last hebben van hoge bloeddruk. Een bloeddrukmeter kan voorkomen dat je hartproblemen krijgt. Een arts kan dit voor je doen, maar als je een bloeddrukmeter in huis hebt kun je het ook vanzelf doen. Maar het is wel de bedoeling dat je een bloeddrukmeter koopt, want eentje die niet goed is kan je een verkeerde meting geven.

Eerst moet je nagaan welk soort bloeddrukmeter je wilt hebben. Er zijn 2 soorten: bovenarmbloeddrukmeter en polsbloeddrukmeter.

De eerste moet om je bovenarm geplaatst. Deze geeft je een nauwkeuriger meter dan een polsbloeddrukmeter, omdat het dichter bij het hart ligt. Je moet er wel voor zorgen dat je niet te veel beweegt en dat je het op de juiste plek plaatst. De tweede moet om je pols geplaatst worden. Hier heb je groter kans om een verkeerde lezing te krijgen. Vooral wanneer je je beweegt. Deze zijn over het algemeen goedkoper dan bovenarmbloeddrukmeters.

Bij het uitkiezen van een bloeddrukmeter, is het beter om eentje te kiezen die gecertificeerd is. Een bloeddrukmeter die een arts zou kunnen gebruiken omdat je dan weet dat je een goed product in handen hebt. Tevens is het handig wanneer je meter een speciale technologie heeft zodat het verkeerde metingen kan voorkomen. Het maakt dan niet uit of je het verkeert plaatst. De meter zal je toch een goede meting geven.

Verder is een geheugenfunctie ook handig om te hebben. Vooral wanneer je je bloeddrukgehalte in de gaten wilt houden. Als iemand in huis het ook wilt gebruiken, dan zou je voor eentje moeten kiezen die de gegevens van 2 personen kan opslaan. Uiteindelijk ligt het aan jou welk bloeddrukmeter het beste voor je is.