Selecteer een pagina

Pinautomaten zijn er al een tijdje en men heeft al door hoe handig ze kunnen zijn. Klanten hoeven niet aldoor met geld rond te lopen wanneer ze een creditcard hebben en ondernemers weten dat. Daarom maken ze het hun klanten gemakkelijk om een pinautomaat dicht bij hun te hebben wanneer een klant zo een betaling wilt plegen. Maar nu is er nog een manier hoe de klant geld transacties kan uitvoeren en dit ook nog via uw mobiele telefoon. Het is niet alleen een handig systeem voor ondernemers, maar ook restauranthouders, cafés, taxi chauffeurs en kleine ondernemers.

Beste mobiele betaalsystemen 2020

NaamKostenExtra diensten/kenmerkenMeer informatie
iZettleMaandelijkse toeslagPoint of Sale
MijnpinPer transactieSim kaart en mini actieve houder
SumupPer transactiePoint of Sale
PinmobileEenmalige betaling € 99, - en per transactie-
PaylevenPer transactiePoint of Sale
AdyenPer transactie-
OgonePer transactieE-Commerce plugin
MasterpassSms berichten-
MicroincassoMaandelijkse kosten € 85, --
PayPalPer transactieGeld overmakingen, aankoop- en verkopersbescherming

iZettle

iZettle geeft je niet alleen een andere betalingsmogelijkheid voor je klanten, maar helpt je ook je bedrijf tot grotere hoogtes te brengen.

Het komt met diverse handige tools. De eerste is de iZettle Reader. Dit apparaatje accepteert de kaart en contante betalingen van je klanten en verricht kosteloze betalingen wanneer en waar dan ook. Je hoeft alleen de kaartlezer met je mobiele telefoon te koppelen en je kunt aan de slag.

Verder krijg je ook nog de iZettle’s Point of Sale. Dit systeem helpt je met je bedrijfsprocessen zodat die soepeler beginnen te lopen en zo dus meer begint te verkopen. De app collecteert belangrijke data die je zullen helpen zodat je bedrijf betere prestaties gaat leveren. Afrekenen gebeurt snel en gemakkelijk en je kunt de bon via email of sms naar je klant sturen.

iZettle Advance kan je verder helpen met de ontwikkeling van je bedrijf. Wil je graag uitbreiden? iZettle helpt je graag met financiering om dit voor elkaar te krijgen.

Je krijgt niet alleen een iZettle reader mee. Er zijn diverse accessoires zoals kassalades, bonprinters en barcodescanners die je helpen om betalingen te accepteren.

Ze geloven niet in vaste contacten of verborgen toeslagen. Ze hebben een lage maandelijkse betalingstoeslag zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Mijnpin

Ook Mijnpin biedt een gemakkelijke manier om pinpas- en creditcardbetalingen te accepteren.

De mobiele betaalterminaal van Mijnpin accepteert alle kaarten waaronder Maestro, Bancontact, V Pay, MasterCard, Visa, JCB en Union Pay. Je hebt alleen Wifi of GPRS nodig. Het is een contactloze betaalterminaal. Er zijn geen vaste kosten eraan verbonden. Je betaalt alleen € 0,25 of 1,8% bij gebruik ervan.

De myPOS Mini Ice betaalterminaal heeft een groot scherm zodat transacties duidelijk te zien zijn. het heeft een elegante design en heeft een touchscreen scherm. De bon wordt via sms naar je klant gestuurd en je krijgt een SIM kaart mee die in heel Europa werkt. Je kunt een onbeperkt aantal transacties hiermee afronden. Je kunt het ook apart kopen.

Je kunt ook kiezen voor de myPOS Combo Pack. Het komt met een mobiele betaalterminal, docking, myPOS simkaart én een pak pinrollen. De docking zorgt ervoor dat de terminaal altijd opgeladen is. Je krijgt 5 pinrollen mee en uit eentje kun je al 140 transacties doen.

De Brodit myPOS Mini actieve houder inbouw is handig voor wanneer je op stap bent. De houder kan in je auto gemonteerd worden zodat de terminaal altijd binnen handbereik is. De batterij van de terminaal wordt geladen wanneer het in de houder zit.

Je krijgt gratis updates met dit systeem en het voldoet aan alle veiligheidsstandaarden. Je hebt geen App of zo nodig en je hebt meteen toegang tot je geld.

Sumup

De website is heel simpel en dat is een reflectie van hun product. Je hoeft niet veel te doen bij de registratie en het is eenvoudig om te gebruiken.

Sumup kan binnen 5 minuten geregistreerd worden en je bevindt je dan 100% online. Er zijn geen restricties of een bijkomend contract. Je kunt meteen te werk gaan.

Het accepteert alle pinpassen en creditcards waaronder Visa, Mastercard, Maestro en Apple Pay. Je kunt de terminaal via Bluetooth met je mobiele telefoon verbinden. Het koppelt gemakkelijk met iOS en Android apparaten.

Er zijn geen vaste kosten eraan gebonden. Je betaalt alleen een bedragje wanneer er een transactie plaatsvindt. Daarna wordt je snel via je bankrekening uitbetaald.

Je kunt dit uitbreiden tot het SumUp Point of Sale kassysteem zodat het je een handje kan helpen met je onderneming. Het komt met een boekhoudsysteem en voorraad- en medewerkersbeheer.

Dit is alles wat je moet weten voordat je begint. Als je vragen hebt kun je die misschien bij de FAQ vinden of je kunt gewoon je vraag aan ze stellen.

Pinmobile

Pinmobile is ook zo een gemakkelijke mobiele betaalsysteem en is ideaal voor kleine ondernemers.

Het geeft lage tarieven aan de klanten en de pinpaslezer moet een eenmalige betaling van € 99, – doen. Het accepteert diverse pinpas en creditcard betalingen. Je mist geen transacties meer en je ontvangt je geld meteen. Het is maandelijks opzegbaar, dus je bent aan niets gebonden.

Je hebt keuze uit 2 betaalterminals: Je hebt transactieverwerking door Worldline of een transactieverwerking door Acapture.

Het is Visa, Mastercard en EMV gecertificeerd, dus je kunt het met een gerust hart gebruiken. je kan een Pinmobile app downloaden en dat kan via Google Play en de Apple App store. Je smartphone moet via Bluetooth een connectie met de terminaal maken.

Op de website is er verder alle informatie te vinden die je nodig mocht hebben bijvoorbeeld hoe je het moet gebruiken en hoeveel een transactie kost.

Payleven

Sumup en Payleven zijn één bedrijf geworden, dus als je Sumup al doorgenomen hebt, heb je alle informatie al gekregen.

Het accepteert alle pinpassen en creditcards en er zijn geen vaste kosten eraan verbonden. Alleen een flexibele transactietarief. Na de transactie wordt je meteen uitbetaald en wordt at geld op je bankrekening gestort.

Je kunt binnen 5 minuten te werk gaan, want het programmeren gebeurt heel snel. Er komen geen contracten of papierwerk bij kijken.

Omdat Payleven en Sumup samenwerken, kun je hier ook uitbreiden tot het SumUp Point of Sale kassasysteem. Dit systeem komt inclusief boekhoudsysteem en voorraad- en medewerkersbeheer.

Diverse ondernemers gebruiken dit betaalsysteem al waaronder, koffiezaken, retail, schoonheidssalons en voedselbezorgers.

Adyen

De website van Adyen is in het Engels en kan jammer genoeg niet tot het Nederlands verandert worden. Dat is niet vreemd gezien dat de provider zich meer tot internationale ondernemingen richt. Het ondersteunt 227 betaalmethodes over 4 continenten: Europa, Zuid Amerika, Noord Amerika en Azië.

Er zijn diverse ondernemingen die het al gebruiken zoals Uber, Netflix, Spotify en Etsy. Het wordt duidelijk door grote ondernemingen gebruikt. Adyen ontwikkelt voortdurend nieuwe diensten en producten voor zijn klanten.

Het lijkt misschien op het eerste gezicht anders dan de andere betalingssystemen op de lijst, maar Ayden heeft recentelijk een mobiele kassa ontwikkelt. Zo kun je hier ook je smartphone of tablet gebruiken om geld overmakingen te regelen dankzij een Bluetooth verbinding. Transacties vinden ook snel plaats dankzij de ‘Single Click’ transactie.

Ze gebruiken een Shuttle om je pinpas of creditcard te lezen. Ze zijn inmiddels gestopt met het verkopen ervan, maar je bent nu bij iZettle en Pinmobile terecht.

Het is een veilig systeem dankzij de ingebouwde beveiligingstool RevenueProtect die ervoor zorgt dat er geen fraude plaatsvindt en wrijving tussen shoppers voorkomt.

Als je een kleinere ondernemer bent adviseren je ze om liever gebruik te maken van een ander mobiele betalingssysteem.

Ogone

Ogone, ook wel Ingenico genoemd, is een website die je diverse betalingsmogelijkheden heeft voor ondernemers die online hun producten verkopen.

Je kunt een E-Commerce Plugin krijgen voor je webwinkel om het jezelf en je klanten gemakkelijker te maken. Hun Plugins geven mensen de mogelijkheid om op mee dan 150 manieren betalingen te doen. Je hebt keuze tussen 2 pakketten: Express Collect en Advanced Collect. Bij Advance krijg je natuurlijk meer mogelijkheden. Ze kunnen ook met 40 andere populaire e-commerce platformen geïntegreerd worden.

Mobiele betalingen zijn ook een mogelijkheid. Met hun in-App betaalbibliotheken kunt u een eigen App creëren dat het voor klanten mogelijk maakt om via hun smartphone betalingen te doen. ze helpen je ook met de ontwikkeling van een mobiele website als je dat zou willen.

En dan heb je de POS betaaloplossingen voor in de winkel. Je hebt keuze uit vaste en mobiele betaalterminals. De vaste betaalterminals zijn voor bij de kassa en de mobiele betaalterminals kun je gemakkelijk met je meenemen.

Hun ICT 250-terminal is een vaste betaalterminal en is speciaal voor de kleine ondernemer ontworpen. Verder hebben ze nog 2 mobiele terminals te koop. De iWL250B werd voor de horeca ontwikkeld en is de kleinste en meest geavanceerde op de markt. Dan heb je de iWL250G is de GPRS-versie. Allebei zijn handig en veilig te gebruiken.

Ingenico helpt de ondernemer dus op diverse manieren wanneer het om online betalingen gaat.

Masterpass

De Masterpass is een speciale betalingsmogelijkheid voor mensen die een Mastercard hebben. Andere creditcard betalingen worden ook geaccepteerd.

De website is verdeelt voor consumenten, winkeliers en partners zodat je precies weet waar je moet gaan om je zaken te regelen.

Ondernemers kunnen een knop ervan op hun webwinkel plaatsen zodat klanten gemakkelijk hun betalingen kunnen doen. Het kan gemakkelijk geïntegreerd worden op je website. Je klanten kunnen dan betalingen doen via hun desktop, mobiel of tablet.

Het is helemaal veilig dankzij hun geavanceerde fraudebeveiliging. Dat gaat zeker wel het voornaamste reden zijn waarom mensen voor Masterpass zullen kiezen. Ook hoeven klanten geen persoonlijke informatie in te vullen waardoor het hele proces sneller verloopt.

Er zijn geen kosten verbonden aan Masterpass, maar als je ervoor kiest om via sms berichten te ontvangen dan kan je mobiele provider wel betaling hiervoor nemen.

Microincasso

Microincasso wordt gebruikt om micropayments te doen. Dus we hebben het hier over betalingen tot € 50, -.

Ze gaan een beetje anders te werk dan bij andere betalingsmethodes. Hier kan de klant per sms hun product bestellen en ervoor betalen. Dit is goed voor bedrijven, omdat het handig is voor de klant en dat betekent meer consumenten.

Het betalen gebeurt door gebruik van een zogenaamd betaalwoord. Deze worden door klanten naar het nummer 3669 gesms’d. De betaling wordt meteen voltooid, omdat Microincasso het bedrag automatisch incasseert. Als men het voor het eerst gaat gebruiken moet eerst een bankrekeningnummer aangevraagd worden, maar daarna is het niet meer nodig.

Dit is alleen bedoelt voor mobiele inkopen en kan zowel online als offline gebruikt worden. Andere voordelen van Microincasso:

  • Er zijn geen aansluitkosten eraan gebonden
  • Maandelijkse kosten bedragen €85, –
  • Het is geschikt voor iedereen met een mobiele telefoon
  • Men gebruikt geen wallet
  • Laagdrempelig
  • Voor de merchant is de betaling gegarandeerd
  • Er is een eenvoudige API voor programmeurs
  • 24/7 monitoring & support gedurende het hele jaar

Betalingen worden dus snel en gemakkelijk afgehandeld en men hoeft geen Wifi of internet verbinding nodig te hebben om het te gebruiken.

PayPal

Paypal is niet onbekend bij ondernemers en consumenten. Men gebruikt het vaak, omdat je geen persoonlijke gegevens hoeft te gebruiken wanneer je voor iets moet betalen.

Men gebruikt het voor diverse redenen en één van ze is om online betalingen te doen. Je hebt daarvoor alleen je inlog gegevens nodig. Je kunt hun One Touch activeren om continue ingelogd te blijven en zo sneller betalingen te kunnen doen.

Diverse websites plaatsen Paypal erop zodat men snel en gemakkelijk voor hun aankopen kunnen betalen. Men kan ook facturen versturen met behulp van hun gratis sjablonen. De klant doet dan zijn of haar betaling met een paar klikken. Momenteel zijn 15 webwinkels Paypal aan het gebruiken.

Paypal heeft een verkopersbescherming voor hun ondernemers om ze tegen pech en fraude te beschermen.

Paypal heeft maatregelen getroffen om hun systeem zo veilig mogelijk te maken. Ze gebruiken diverse versleutelings- en fraudepreventietools om de financiële gegevens van klanten te beschermen. Hun Aankoopbescherming helpt klanten wanneer ze hun producten niet ontvangen of wanneer het anders is dan ze verwacht hadden.

Bij elke betaling die ontvangen wordt zal Paypal een klein bedrag ervan nemen. Dit bedrag verschilt dus per persoon. Je kunt op de website nagaan hoeveel het jou zou kosten.

Mobiele betaalsystemen top 10 conclusie:

Mobiele betaalsystemen worden steeds efficiënter. De pinpassen en creditcards zijn er om te blijven en daarom is men steeds meer manieren aan het zoeken om hun klanten te accommoderen. Voor ondernemers is dit ook goed nieuws omdat ze zo meer klanten krijgen en, naast een betalingsterminal, alleen hun smartphone of tablet kunnen gebruiken. Je locatie is niet belangrijk. Je hebt ook mobiele terminalen die handig zijn voor bijvoorbeeld taxichauffeurs en dus handiger zijn dan pinautomaten. Als je een website hebt kun je over de hele wereld je producten op een eenvoudige manier verkopen. Ook is het mogelijk om bij sommige betaalsystemen hulp te krijgen voor je bedrijf of onderneming. Elk ondernemer wilt dat zijn of haar bedrijf meer klanten krijgt en gaat uitbreiden en betaalsystemen zoals iZettle helpen je daarmee. Klanten kunnen ook hieruit hun voordeel halen. Ze kunne dan met minder papiergeld rondlopen wat veiliger voor ze is. Wanneer ze online hun aankopen doen weten ze dat hun gegevens veilig zullen zijn. Sommige betaalsystemen hebben geen vaste kosten. Je betaalt alleen wanneer er een transactie plaats vindt. Daarom kiezen men meer voor dit in plaats van andere betaaloplossingen die hoge kosten hebben. Het heeft dus voordelen voor zowel klanten als ondernemers en is daarom niet vreemd dat steeds meer mensen mobiele betaalsystemen aan het gebruiken zijn.