[vc_row][vc_column][vc_column_text]Wat is de beste kortlopende reisverzekering? Dat kom je allemaal te weten in onze beste kortlopende reisverzekering review. Bekijk de top 10 met beste kortlopende reisverzekeringen hier. Je bent je volgende vakantie aan het plannen en bent aan het nagaan welke leuke plekken je allemaal gaat bezoeken. Maar behalve de leuke aspecten, is het ook belangrijk om maatregelen te treffen voor wanneer er iets mis mocht gaan tijdens je vakantie. Misschien heb je medisch hulp nodig of komen er kosten bijkijken die je niet verwacht had. Een reisverzekering is dus een must. Een kortlopende reisverzekering is precies wat je nodig hebt als je van plan bent maar 1 keer in het jaar op reis te gaan. Vind jouw beste kortlopende reisverzekering hieronder. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ohra

De kortlopende reisverzekering van Ohra is ideaal voor elk soort reiziger. Of je nou een bergbeklimmer bent, een wintersport type bent of liever lekker op strand ligt om van de zon te genieten. Ohra kortlopende reisverzekering is misschien wel de beste voor jou.

De voordelen van een kortlopende verzekering van Ohra zijn:

 • Je bent alleen verzekert op de dagen dat je echt op reis bent. Er is geen sprake van onnodige gelduitgave.
 • Kinderen die 5 jaar of jonger zijn gratis meeverzekert.
 • Je kunt al een premie vanaf € 4,40 afsluiten.

Hun verzekering is gevormd op basis van deze standaarden.

 • Verlies van je bagage. Je kiest zelf welk soort dekking je wilt hebben: Basis, Plus of Top.
 • Hulpverlening, bijvoorbeeld wanneer je medische hulp nodig hebt of administratief hulp wanneer je je passpoort verloren hebt.
 • Schade die je zelf veroorzaakt hebt. Misschien verblijf je in een vakantiehuis en je brengt per ongeluk schade aan bij een meubel of wand.

Daarnaast zijn er extra dekkingen die je kunt afsluiten als je dat nodig vindt. Dekkingen zoals in geval van diefstal, geneeskundige kosten, ongevallen, autopech, wintersport en annulering.

Bij het afsluiten van een verzekering, kun je kiezen tussen Europa- of werelddekking. Als je vragen wilt stellen of hulp nodig hebt, dan kun je die altijd krijgen wanneer je contact opneemt met de hulpdienst van Ohra.

Als je wilt weten hoeveel je premie zal zijn, dan kun je dat op de website berekenen. Of je kunt meteen je verzekering regelen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Centraal Beheer

Bij Centraal Beheer kun je je kortlopende reisverzekering zelf samenstellen. Centraal Beheer kortlopende reisverzekeringen zijn prima voor jou als particulier.

De basis van hun kortlopende reisverzekering is Personenhulp op reis. Hieronder vallen hulp en onverwachte kosten die je krijgt tijdens je reis, bijvoorbeeld bij een ongeluk, ziekte of het overlijden van een geliefde. Je kiest daarna aanvullende dekkingen om je reisverzekering te vormen. Je hebt keuze uit:

 • Bagage op reis: komt van pas wanneer je je bagage verloren hebt, wanneer het beschadigt is of wanneer je je bagage verliest.
 • Medische kosten op reis: hieronder vallen extra medische kosten die je in het buitenland kunt oplopen.
 • Pechhulp op reis: hier krijg je hulp in geval van pech.
 • Vervangend vervoer op reis: je krijgt ander vervoer als je langer dan 2 dagen op reparatie moet wachten.
 • Annuleringsverzekering: je verzekert jezelf tegen kosten die je krijgt als gevolg van een annulering.
 • Uitkering bij ongeval op reis: je wordt verzekert als je overlijdt of blijvende invalide wordt.
 • Winter- en onderwatersport: extra verzekering voor wanneer je op wintersport- of onderwateractiviteiten doet.
 • Zakenreis: je bent verzekert wanneer je op zakenreis gaat.

Je moet ook kiezen tussen. Europa- of Werelddekking. Als je schade wilt melden, dan kun je dat telefonisch of online doen. Ze hebben ook een App die je kunt downloaden en je schade via de App melden. Hun alarmcentrale is 24 uur bereikbaar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Allianz Global

Bij Allianz Global kun je een kant- en klare kortlopende reisverzekering afsluiten die je met een annuleringsdekking kunt aanvullen. Je kunt al een verzekering voor € 1,50 per dag afsluiten.

Als je een kortlopende reisverzekering van Allianz Global afsluit, dan ben je overal en altijd verzekert tegen ongelukken en ziektes. Je onvoorziene medische kosten zullen altijd 100% vergoed worden.

Ook wanneer je schade veroorzaakt hebt of als er van je gestolen wordt, kun je erop rekenen dat alles gedekt wordt. bij schade moet de schadeformulier ingevuld worden en men zal ernaar streven om 10 werkdagen de schade af te handelen.

Ben je een wintersportvakantie of een vakantie met veel activiteiten aan het plannen, dan kun je die ook meeverzekeren. Een annuleringsdekking is ook best nodig, want als je voor welk reden dan ook je reis moet annuleren hoef je geen extra kosten uit je eigen zal te betalen. Allianz Global kortlopende reisverzekering is voordelig.

Als je een reisverzekering afsluit dan worden kinderen, die jonger dan 5 jaar zijn, gratis meeverzekert.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

ANWB

Ook ANWB biedt een kortlopende reisverzekering aan mensen die maar voor een korte periode op reis gaan.

De verzekering geldt alleen voor 1 vakantie of wanneer je een weekendje even ertussenuit wilt gaan. De verzekering start zodra je je huis uitloopt en loopt totdat je weer thuis bent. Je krijgt een basisdekking die je naar eigen wens kunt uitbreiden. In de basisdekking kun je alvast rekenen op:

 • Dekking van de schade die je per ongeluk aan je vakantieverblijf hebt toegebracht. Misschien heb je de huissleutel verloren of heb je iets per ongeluk gebroken.
 • Verzekering tegen kosten als gevolg van een calamiteit, bijvoorbeeld een natuurramp.
 • Onvoorziene uitgaven, zoals extrareis- en verblijfkosten die bij komen kijken door vroegtijdige terugkeer naar huis.
 • Hulpverlening die je wanneer dan ook kunt contacten om hulp of advies te vragen.

Dan zijn er nog de aanvullende dekkingen, zoals bagagedekking, annuleringsverzekering, rechtsbijstand, medische kosten, verkeersrechtsbijstand, enz. Zo kun je een verzekering samenstellen waar je helemaal tevreden mee zal zijn. ANWB kortlopende reisverzekeringen zijn kwalitatief ontzettend goed, de nodige services krijg je.

Afhankelijk van je bestemming kun je een Europa- of Werelddekking afsluiten. Kinderen die 5 jaar en jonger zijn worden gratis meeverzekerd. Ook wanneer je al lid van ANWB bent, kun je van een leuke korting genieten. Leden krijgen 5% ledenkorting op de Kortlopende Reisverzekering.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Nowgo

Nowgo geeft je een duidelijke overzicht van wat wel en niet verzekerd zal zijn wanneer je een basisverzekering bij hun afsluit. Aan de hand daarvan kun je eenvoudiger nagaan welke aanvullende dekkingen je moet nemen.

Allereerst moet je, aan de hand van waar je op reis wilt gaan, kiezen tussen een Europadekking en een Werelddekking. Dan neem je precies door wat er wel en niet verzekert wordt. Dezelfde pakket geldt voor beide. Nowgo is een kortdurende reisverzekering voor jou.

Alvast is je bagage wel verzekerd en wel voor tot € 3.500. Dit bedrag geldt alleen voor het verlies van je bagage en niet voor slijtage ervan. Wel ben je verzekerd voor schade, diefstal en verlies van je spullen waaronder smartphone, kleding, reisdocumenten, enz. Wat niet verzekerd wordt, zijn je geld en creditcards en je wintersportuitrusting.

Nadat je alles doorgenomen hebt, ga je nu over tot het uitkiezen van je aanvullende dekkingen. Hieronder vallen:

 • Annuleringsverzekering
 • Medische kosten
 • Wintersport
 • Geld
 • Ongevallenverzekering
 • Automobilistenhulp

Neem de verzekeringskaart ook door om een duidelijke overzicht te krijgen van hun Kortlopende Reisverzekering.

Ook wanneer je alleen een basisverzekering hebt, kun je rekenen op de hulp van Nowgo. Hun alarmcentrale is altijd bereikbaar en zal je meteen te hulp schieten als problemen zich voordoen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Univé

Ook Unive geeft je de vrijheid om je eigen Kortlopende Reisverzekering samen te stellen. Toch biedt hun basisverzekering al een ruime dekking.

Je krijgt al een standaarddekking als je een Kortlopende Reisverzekering bij hun afsluit en daaronder vallen:

 • Extra reiskosten; voor wanneer je snel thuis moet zijn door het overlijden van een familielid.
 • Extra verblijfkosten; bijvoorbeeld door ziekte of een ongeluk
 • Alarmcentrale die je professionele hulp biedt in geval van ziekte, ongeluk of overlijden.
 • Vervangend verblijf; bijvoorbeeld als er iets met je caravan is gebeurt.
 • Reisbagage

Daarnaast heb je ook nog de aanvullende dekkingen waaronder:

 • Annuleringsverzekering; voor wanneer je vroegtijdig moet terugkeren.
 • Pechhulp motorrijtuigen; als er pech is of er een ongeval plaatsvindt met je auto, motor of camper.
 • Medische kosten; extra zorgkosten in geval van ziekte of ongeluk.
 • Ongevallendekking; in geval van het overlijden van iemand of wanneer een persoon blijvende invalide wordt.
 • Wintersport; dekking voor wanneer je een wintersportvakantie wilt hebben.
 • Werelddekking; voor wanneer je buiten Europa gaat.

Neem een kijkje in hun verzekeringskaart om duidelijk te zien wat wel en niet verzekerd wordt. Bij basisverzekering alleen kun je al rekenen op hulp van de alarmcentrale als er iets mocht gebeuren. Univé kortlopende reisverzekering is misschien wel de beste voor jou.

Kinderen tot 4 jaar worden gratis meeverzekerd. Na het afsluiten van je premie krijg je je polis meteen via e-mail.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Conclusie: wat is de beste kortlopende reisverzekering?

 

Interessant voor jou: