Uitvaartverzekering

In het leven is het belangrijk om klaar te staan voor allerlei soorten calamiteiten. Hier kunt u nagaan wat de beste uitvaartverzekering is.

Laatste update 27 april 2023

 • Beste uitvaartverzekering 2023

  Monuta

  Meer informatie
  Samenvatting

  Ook bij Monuta kun je een uitvaartverzekering afsluiten die helemaal bij jouw wensen past.
  Je kunt de uitvaartkostenmeter gebruiken om precies na te gaan hoeveel jouw uitvaart in feite zou kosten. Daarna kun je meteen je geboortedatum invullen om te zien hoeveel je premie precies zal zijn.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

 • Goedkope uitvaartverzekering

  Yarden

  Meer informatie
  Samenvatting

  De Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden helpt je aan een premie zodat je nabestaanden zonder geldzorgen komen te zitten.
  Het is een flexibele en redelijk goedkope uitvaartverzekering waar je maandelijks een lage premie voor betaald. Je betaald vanaf een bedrag van € 1,99.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

 • Dela uitvaartverzekering

  Dela

  Meer informatie
  Samenvatting

  Voor een klein bedrag per maand kun je bij Dela ook een uitvaartverzekering afsluiten. Maar je moet wel 75 jaar of jonger zijn.
  Bij Dela kun je tot je 75e jaar een uitvaartverzekering afsluiten. Als je ouder dan 75 jaar bent, dan kun je liever kiezen voor uitvaartkoopsompolis of depositofonds.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

Beste Uitvaartverzekering 2023

Een ieder maakt een begrafenis mee. Nadat iemand overleden is moet de persoon een eervolle begrafenis krijgen. Maar een begrafenis kost je wel wat en als iemand plotseling overlijdt, kan dat best voor moeilijkheden zorgen voor sommige mensen. Daarom sluiten mensen uitvaartverzekeringen af. Zodat de familie van de overledene een bepaald bedrag krijgt om de begrafenis te regelen. Hier zijn enkele verzekeringsmaatschappijen waar je de beste uitvaartverzekering te koop kan vinden. Ook kan je uitvaartverzekering kind vergelijken.

Klik hier om de beste uitvaartverzekering te bekijken.

NaamDienstpakket of geldbedragKinderen gratis meeverzekerenMeer informatie
YardenDienstpakket en geldbedragJa
DelaDienstpakket en geldbedragTegen een voordleige premie
MonutaDienstpakket en geldbedragJa
NuvemaGeldbedragJa
 • 1. Monuta

  Meer informatie

  Ook bij Monuta kun je een uitvaartverzekering afsluiten die helemaal bij jouw wensen past.
  Je kunt de uitvaartkostenmeter gebruiken om precies na te gaan hoeveel jouw uitvaart in feite zou kosten. Daarna kun je meteen je geboortedatum invullen om te zien hoeveel je premie precies zal zijn.
  Je hebt keuze tussen:
  Een dienstenpakket met een extra geldbedrag. Je uitvaart wordt zo op maat geregeld. De uitvaartkosten worden uit het dienstenpakket vergoed en de extra geldbedrag kan door je nabestaanden gebruikt worden om andere kosten te betalen, bijvoorbeeld crematiekosten en grafkosten.
  Een geldbedrag. Hier bepaal je van tevoren een bepaald geldbedrag dat na je overlijden aan je nabestaanden gegeven wordt.
  Hierop gebaseerd zijn er 5 verzekeringen die Monuta aanbiedt:
  Uitvaart Basis met een totale uitvaart t.w.v. € 7.000,-
  Uitvaart Plus met een totale uitvaart t.w.v. € 8.500,-
  Uitvaart Top t.w.v. € 10.000,-
  Uitvaart Flexibel. Hier bepaal je zelf het bedrag.
  Uitvaart Geld. ook hier bepaal je zelf het bedrag.
  Het is mogelijk om jouw verzekering tussentijds aan te passen zodat het helemaal bij jouw wensen past. Als je kinderen van 18 jaar of jonger hebt, dan kun je ze gratis meeverzekeren. Wil je je gegevens snel terugvinden? Dat kan dankzij jouw privé account op de website.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Yarden

  Meer informatie

  De Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden helpt je aan een premie zodat je nabestaanden zonder geldzorgen komen te zitten.
  Het is een flexibele uitvaartverzekering waar je maandelijks een lage premie voor betaald. Je betaald vanaf een bedrag van € 1,99. Gebruik de uitvaartcalculator om een kosteninschatting te kunnen doen. Om de premie te kunnen berekenen moet je je geboortedatum invullen.
  Jij mag zelf bepalen hoe het verzekerd bedrag uitgekeerd moet worden. Je hebt keuze uit verschillende mogelijkheden:
  Laten betalen van de uitvaart: Yarden betaalt de kosten van de uitvaart aan de hand van de facturen tot het maximaal verzekerd bedrag.
  Uitvaartverzekering in geld: het verzekerd bedrag wordt in geld uitgekeerd. Dit wordt ook wel kapitaalverzekering genoemd.
  Een combinatie van beide: een deel van de kosten van de uitvaart wordt vergoed en een ander deel wordt in geld uitgekeerd.
  Verder is het ook mogelijk om een deel van de verzekering eerder uit te keren. Dus wanneer je nog niet overleden bent, maar wanneer je weet dat het bijna tijd is. Het is mogelijk om hooguit 50% vooraf te krijgen. Daarnaast mag je kinderen tot 21 jaar gratis meeverzekeren.
  Als je het verzekerd bedrag tussentijds wilt verhogen of verlagen, dan is dat ook mogelijk. Er zijn dus vele voordelen die je kunt genieten als je bij Yarden een uitvaartverzekering afsluit.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Dela

  Meer informatie

  Voor een klein bedrag per maand kun je bij Dela ook een uitvaartverzekering afsluiten. Maar je moet wel 75 jaar of jonger zijn.
  Bij Dela kun je tot je 75e jaar een uitvaartverzekering afsluiten. Als je ouder dan 75 jaar bent, dan kun je liever kiezen voor uitvaartkoopsompolis of depositofonds. Het is ook mogelijk om je partner en kinderen mee te verzekeren. Kinderen tot 25 jaar worden voordelige meeverzekerd. Om je premie te berekenen moet je eerst aangeven wat je geboortedatum en geslacht is.
  Je kunt je uitvaartverzekering zo regelen dat het in diensten of in geld uitgekeerd kan worden:
  Als je voor Uitvaartverzekering in Diensten kiest, dan zorgt Dela ervoor dat de uitvaart en belangrijke diensten verzekerd zijn.
  Kies je voor de Geldverzekering, dan kun je een volledig geldbedrag verzekeren.
  Op de website kun je precies nagaan wat wel en niet verzekerd wordt en hoe de geldverzekering precies werkt.
  Bij Dela ben je altijd van een lage premie gegarandeerd en dat hangt af van een aantal zaken. Eén van ze is de winstverdeling. Dankzij de winstverdeling kan Dela de premiestijging verminderen zodat de waarde van je uitvaartverzekering vast kan worden gehouden.
  De verzekering kun je altijd helemaal tot je wensen aanpassen. Als je iets wilt wijzigen, dan kun je dat snel via de website doorgeven.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Nuvema

  Meer informatie

  Nuvema geeft je de mogelijkheid om alleen datgene te verzekeren wat je nodig vindt.
  Nuvema selecteert wat je nodig hebt voor je uitvaart en als je wilt kun je daar je eigen wensen toevoegen. Zij verzorgen geen uitvaarten, dus hun doel is om je een goede verzekering te geven zodat alles gedekt wordt. het verzekerd bedrag kan alleen aan je uitvaart besteedt worden.
  Je verzekering kun je bij elke uitvaartverzorger besteden. Nuvema houdt ook rekening met lokale prijsverschillen en houden jaarlijkse uitvaartkosten bij zodat de prijzen aangepast kunnen worden.
  Om je uitvaart te verzekeren moet je eerst een maandelijkse premie betalen. Jouw premiebedrag hangt af van het verzekerde bedrag, jouw leeftijd en jouw gezondheid. Gebruik de uitvaartcalculator om precies na te gaan hoeveel je uitvaart gaat kosten. Je berekent je premie door je geboortedatum en postcode in te vullen.
  Als je je verzekering wilt aanpassen, dan kun je dat kosteloos doen. Je doet dat door het via de website door te geven. Kinderen die 18 jaar en jonger zijn kunnen gratis meeverzekerd worden. Zodra ze 18 worden kunnen ze hun eigen verzekering afsluiten.
  De website zit verder vol met informatie en handige weetjes over het sluiten van een uitvaartverzekering. Neem dat vooral door voordat je een verzekering afsluit.
  Meer informatie & bezoek website

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste Uitvaartverzekering

Bij het overlijden van een geliefde gebeuren er opeens zoveel dingen tegelijk. Men is aan het rouwen, ze moeten ook aandacht aan andere familieleden geven en ze moeten ook de begrafenis of crematie nog in orde maken. Dat kan een heel hoop van ze vergen. Vooral als je naar de uitvaart kijkt en ziet hoeveel het ze uiteindelijk gaat kosten. Geldzorgen is niet iets dat ze nabestaanden ook nog nodig hebben. Daarom zijn veel mensen een uitvaartverzekering aan het afsluiten. Met zo een uitvaartverzekering kun je mensen flink wat koppijn besparen. Bij de meeste verzekeringen kun je kiezen tussen een dienstenpakket of een geldbedrag. Het dienstenpakket helpt je nabestaanden met het plannen van de uitvaart. Soms krijgen ze ook een extra geldbedrag om overige kosten te kunnen betalen. Met een geldbedrag kunnen ze zelf de uitvaart regelen zoals ze willen. Wat belangrijk is, is dat ze dat geld niet uit eigen zak hoeven halen. En dat dankzij een lage premie die je maandelijks moet betalen. Hopelijk hebben we u kunnen helpen met onze top 5 uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekering afsluiten

Voordat je een uitvaartverzekering afsluit, moet je eerst alle voorwaarden goed doornemen. Lees waarop je moet letten wanneer je een uitvaartverzekering afsluit zodat je precies weet wat je doet. Als je dat gedaan hebt, dan is het tijd om verzekeringen te vergelijken. Ga bij allemaal na hoeveel je uitvaart in totaal gaat kosten en hoeveel je maandelijks moet betalen. Er zijn websites die je helpen om ze te vergelijken, maar er zijn niet veel websites dus je zou het zelf ook kunnen doen. Kijk welke verzekering het beste bij jouw wensen past: een dienstenpakket of alleen een geldbedrag. Je moet dit natuurlijk ook met familieleden bespreken zodat ze je ook duidelijk kunnen zeggen wat zij beter zouden vinden. Het is ook meegenomen als je een kind gratis of voor een voordelige prijs mee kunt verzekeren. Als je uiteindelijk een verzekering afgesloten hebt, kun je gerust zijn wetende dat je zelfs bij je overlijden toch voor je nabestaanden iets hebt kunnen doen.

Welke uitvaartverzekering is het beste?

Om nou echt te zeggen welke uitvaartverzekering is het beste, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een goedkope uitvaartverzekering terwijl andere gewoon de beste uitvaartverzekering afsluiten willen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over de uitvaartverzekering?

De consumentenbond beste koop uitvaartverzekering is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.