Selecteer een pagina

Koffie is een drankje die met de juiste bereiding geweldig smaakt. Veel mensen gebruiken daarom in de ochtend een kopje koffie. Het zorgt ervoor dat ze dag goed kunnen beginnen en houdt hen ook wakker. Voor koffieliefhebbers is het dus belangrijk dat ze koffiebonen kopen van kwaliteit. Koffiebonen kun je ook malen. Dit wordt dan een fijne poeder die je kunt oplossen. Het beste kun je koffiebonen malen vlak voordat je het zult gebruiken. Van tevoren gemalen koffiebonen verliezen hun aroma en kunnen je niet de resultaten geven waar je naar op zoek bent.

Koffiemolen

Er zijn over het algemeen drie niveaus hoe je koffie kan malen. Deze zijn grof, medium en fijn. Koffie kun je thuis ook zelf malen met een koffiemolen. Een koffiemolen met maalschijf geeft je meer vrijheid in hoe fijn of ruw jij de koffiebonen wilt malen. Koffiemolens met maalschijven zijn er ook in handmatige koffiemolen modellen. Sommige zijn zelfs klein genoeg om met je mee te nemen. De handmatige modellen zijn handig en hebben geen elektriciteit nodig om te werken. Als je de verkeerde koffiemolen hebt, dan zal je je koffiebonen niet op de juiste manier kunnen malen. Een perfecte molen zal je bonen consistent malen, ongeacht de textuur van de bonen.

Het is dus belangrijk om te investeren in een kwalitatieve koffiemolen. Er zijn twee soorten koffiemolens die je kunt aanschaffen. Je hebt koffiemolens met messen en met maalschijven. Een koffiemolen met messen maakt de kans op ongelijk malen van de bonen groot. Een koffiemolen maalt de bonen allemaal even fijn of ruw. Er zijn dus geen grove deeltjes tussen je fijngemalen koffie.

Koffiebonen malen

Afhankelijk van je smaak kun je kiezen welke koffiebonen je wilt malen. Bonen die langer gebrand zijn hebben een sterkere en bittere smaak. Medium gebrande koffiebonen hebben een zachte smaak en zijn licht van kleur. Ben je niet zeker welke koffiebonen je moet kopen? Dan kun je dat gerust vragen in de winkel. Geef aan wat jij prefereert en dan zullen de verkopers jou helpen om een smaak uit te kiezen. Het is belangrijk dat je je koffiebonen niet te vroeg maalt. Dit zal de kwaliteit van je koffie verpesten. Zorg ervoor dat het water dat je gaat gebruiken heet is voordat je klaar bent met malen, zodat je geen smaak verliest terwijl je wacht op het water.

Je moet ook weten hoeveel koffiebonen je nodig hebt voor een kopje. Op die manier hoef je niet meer koffie te malen dan je nodig hebt. Als je gebruikt om oud gemalen koffie te gebruiken dan zal het niet meer de verse smaak hebben. Bepaal dus hoeveel koffie je drinkt en hoeveel bonen daarvoor nodig zijn. Probeer je best te doen om precies koffie te malen, zo kun je genieten van een verse kop koffie.