Wafelijzer

Een goed wafelijzer kopen zorgt er voor dat je elke dag kan genieten van lekkere wafels. Het beste wafelijzer van 2020 vind je hier.

Laatste update 11 juni 2020

 • Beste keuze

  Tefal SW854D

  Meer informatie
  Samenvatting

  Tefal is geen onbekende naam wanneer het aankomt op huishoudelijke apparaten. In de categorie bestverkopende wafelijzers zit er daarom ook eentje van dit merk, de Wafelijzer Tefal SW854D.

  Voordelen

  Compact

  Multifunctioneel

  Anti – aanbaklaag

  Nadelen

  Geen

 • Beste prijsklasse

  Solis 7952

  Meer informatie
  Samenvatting

  Van SOLIS Grill & More hebben we hier de Solis 7952, een contactgrill die net als de Tefal, erop afgestemd is om met uitneembare platen te werken. Daardoor wordt de Solis 7952 met de bijgeleverde wafelplaten, gelijk ook een wafelijzer!

  Voordelen

  Uitneembare platen

  Vetopvangbakje

  Koude handgreep

  Nadelen

  Geen

 • Favoriete keuze

  Princess 112536 Multi Grill

  Meer informatie
  Samenvatting

  Heel soms zijn er ook mensen die van wat luxe houden in de keuken en dat bij zoiets eenvoudigs als het maken van een wafel. Ben jij ook zo iemand, dan is de Princess 112536 zeker een aanrader.

  Voordelen

  Praktisch design

  Multifunctioneel

  Eenvoudig in gebruik

  Nadelen

  Prijzig

Beste Wafelijzer 2020

De wafel is zo een typische, Nederlandse lekkernij, waar een ieder zich weleens tegoed aan heeft gedaan! Heb je weer eens trek in zo een heerlijke wafel met stroop, maar wil je daarvoor niet uit huis? Dan doe je er goed aan om een wafelijzer aan te schaffen, vooral als je vaker wafels maakt. Een wafelijzer is een apparaat bestaande uit 2 metalen platen die zodanig gevormd zijn, dat je bij het maken van een wafel, de typische vorm van een honingraat krijgt. Vrijwel alle wafelijzers werken op elektriciteit en komen met een aantal, verschillende features. Meer weten over zo een goede wafelijzer of wil je graag het beste wafelijzer kopen? Lees dan verder en bekijk onze beste wafelijzer te koop!

Top 5 Beste Wafelijzer 2020

NaamVermogen Indicatie afgerond Vaatwasser veiligMeer informatie
Tefal Snack Collection700 WattJaJa
Solis Grill & More1800 Watt NeeJa
Princess 1125361500 WattNeeJa
Tristar WF-21411000 Watt NeeNee
Cloer Oublie- en Kniepertjesijzer 261800 Watt -Nee
 • 1. Tefal SW854D

  Meer informatie

  Tefal is geen onbekende naam wanneer het aankomt op huishoudelijke apparaten. In de categorie bestverkopende wafelijzers zit er daarom ook eentje van dit merk, de Tefal SW854D. Dit apparaat behoort tot de serie Snack Collection en dat voor een goede reden: met de Wafelijzer Tefal SW854D kun je namelijk meer dan alleen wafels maken!

  De Tefal SW854D is in feite een contactgrill met bijbehorende, verwisselbare platen. Voor dit model zijn er in totaal 12 platen beschikbaar, maar bij aankoop van de grill krijg je slechts 4 mee. Deze zijn voor het maken van wafels, tosti’s, poffertjes en paninis. Op zich, is dit al een hele hoop! Alle meegeleverde platen hebben een afmeting van 3,2 x 22,6 cm, wat neerkomt op 2 wafels, 2 kleine tosti’s, 1 panini of 11 poffertjes. Andere platen die je zelf erbij zou moeten kopen, zijn onder meer voor het maken van pannenkoeken, wentelteefjes, donuts, epanadas, enz.

  Behalve dat deze Tefal wafelijzer met verwisselbare platen multifunctioneel is, heeft het een aantal handige gebruiksfuncties, zoals een aan – en uit schakelaar voor veilig gebruik, een LED lampje welke aangeeft als de grill al op temperatuur is en een anti – aanbaklaag op alle platen, zodat je wafels niet gaan plakken. Tenslotte is de Tefal SW854D erg compact, platen zijn makkelijk te wisselen, gebruiksgemak is dus top!

  De Tefal SW854D raden we sterk aan vanwege de vele gebruiksopties, waardoor niet meer kan dan alleen wafels maken. Weinig ruimte in de keuken of wil je gewoon niet zoveel apparaten in huis? Dan is de Tefal SW854D wel degelijk iets voor jouw!

  Voordelen

  Wafelijzer met verwisselbare platen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Solis 7952

  Meer informatie

  Van SOLIS Grill & More hebben we hier de Solis 7952, een contactgrill die net als de Tefal, erop afgestemd is om met uitneembare platen te werken. Daardoor wordt de Solis 7952 met de bijgeleverde wafelplaten, gelijk ook een wafelijzer!

  De Solis 7952 heeft een vermogen van 1800 watt, komt met een opslagruimte voor het snoer en is nogal klein. Hierdoor heb je niet veel nodig aan opslagruimte. Voor het maken van je wafels, zet je de meegeleverde wafelplaten in de grill. Bedienen gaat met een handige draaiknop. Aan de contactgrill zitten er verder indicatie lampjes, zodat je ongeveer weet wanneer de wafels gaar zijn en uit de grill gehaald moeten worden.

  De uitneembare platen, zowel voor de wafels als voor andere hapjes, zijn voorzien van een anti – aanbaklaag, geen zorgen dus dat je wafels zullen vastplakken. Verder zijn deze platen vaatwasserbestendig, dus ook al mors je een beetje, schoonmaak is geen probleem. Voor wat meer gebruiksgemak, is er een vetopvangbakje, die tevens uitneembaar is, zodat je het makkelijk schoonkrijgt. Raak je tijdens het bakken de grill per toeval aan, dan hoef je niet te vrezen voor brandwonden, de buitenkant van de grill wordt namelijk niet warm, voelt gewoon koud aan.

  Hou je van compact en handig en wil je, behalve die lekkere wafels, van tijd tot tijd ook een sappig biefstukje kunnen maken, allemaal met 1 apparaat? Schaf dan de Solis 7952 aan, gegerandeerd dat je er geen spijt van zult hebben.

  Voordelen

  Uitneembare platen

  Vetopvangbakje

  Koude handgreep

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Princess 112536 Multi Grill

  Meer informatie

  Heel soms zijn er ook mensen die van wat luxe houden in de keuken en dat bij zoiets eenvoudigs als het maken van een wafel. Ben jij ook zo iemand, dan is de Princess 112536 zeker een aanrader. Zoals de eerdere modellen uit deze top 5, hebben we hier te maken met een Multi Grill, door uitneembare platen is het te gebruiken als wafelijzer.

  Bij het kopen van de Princess 112536, krijg je behalve het apparaat, standaard 3 sets aan bakplaten mee. Door deze afwisselend te gebruiken, heb je de ene keer een wafelijzer, dan weer de andere keer een contactgrill of tostiijzer. Met de Princess 112536 is dus flink te varieren als het gaat om bereiden van gerechten; van wafels en panini’s tot hamburgers en sappige stukjes kip. Het kan allemaal met deze multi grill. De platen kun je na gebruik gewoon in de vaatwasser doen. Verder zijn deze bakplaten van hoogwaardige kwaliteit cast aluminium en voorzien van een anti – aanbaklaag, zodat je weinig olie of boter hoeft te gebruiken. Hier heb je tevens een ander voordeel; omdat de grill een vetafvoer systeem heeft (met vetopvangbak) is het bereidde eten vaak veel gezonder. Gemak en gezondheid gecombineerd.

  Een andere, hele leuke eigenschap van de Princess 112536 is, dat het als tafelgrill gebruikt kan worden. Deze muli grill is gaat namelijk 180 graden open, waardoor je aan beide zijden kunt grillen. Goed voor een gezellig etentje met 4 personen. Behalve dat het deksel openklapt, is het in hoogte verstelbaar, zodat je zelfs een lekker biefstuk of panini tussen kan bakken. Het vermogen van deze multi grill is ook hoog genoeg om eten snel klaar te hebben.

  De Princess 112536 heeft tenslotte nog een regelbare thermostaat, zodat je de temperatuur van laag naar hoog kan varieren, afhankelijk van wat je aan het bereiden bent. Het design van deze multi grill is tevens zodanig (met handvaten) dat je het na gebruik ook verticaal kan opbergen, waarmee je heel wat ruimte bespaard.

  Lunch, dinner en desserts met 1 apparaat klaarmaken? Dat kan tegenwoordig werkelijk, dankzij apparaten zoals deze Princess 112536, een multigrill die afwisselend gebruikt kan worden als wafelijzer, contactgrill of tostimaker. Handige pluspunten zijn het gebruikgemak en gezondsheidsaspect.

  Voordelen

  Praktisch design

  Multifunctioneel

  Eenvoudig in gebruik

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Tristar WF-2141

  Meer informatie

  De Tristar WF-2141 verschilt van alle andere wafelijzers die we tot nu toe hebben gehad. Dit apparaat heeft namelijk geen verwijderbare, metalen platen en is in feite alleen te gebruiken als wafelijzer. Hier hebben we dus een echte, klassieke wafelijzer.

  Zo op het eerste gezicht ziet de Tristar WF-2141 er behoorlijk stevig uit, iets dat we altijd verwachten van Tristar apparaten. De wafelijzer is gemaakt van roestvrij staal en heeft een vermogen van 1000 watt. Hierdoor is het apparaat al snel opgewarmd en zijn de wafels nog sneller gereed. Heerlijk knapperig! Met de Tristar WF-2141 maak je in 1 keer, 2 wafels.

  De Tristar WF-2141 heeft verder een regelbare thermostaat aan de achterzijde en indicatorlampjes, die je een indicatie geven van wanneer de wafels ongeveer gereed zijn. De handvaten van deze wafelijzer blijven koel, dus nagaan of de wafels gaat zijn, kan zonder al teveel moeite.

  De platen van de Tristar WF-2141 zijn verder nog voorzien van een antikleeflaag, het heeft een opbergruimte voor het snoer en de wafelijzer zelf, is na gebruik zowel horizontal als verticaal te plaatsen. Al met al is de Tristar WF-2141 een prima apparaat, voor als je niet teveel extra’s erbij wilt, gewoon een hele goede wafelijzer, die je binnen korte tijd, de heerlijkste wafels geeft.

  Voordelen

  Goede kwaliteit

  Gebruiksvriendelijk

  Makkelijk schoon te maken

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Bestron ASW217

  Meer informatie

  Bestron is een Nederlands merk voor allerhande huishoudelijke apparaten. Hun wafelijzers doen het ook goed, met name de Bestron ASW217. Deze wafelijzer lijkt in een aantal eigenschappen op de Tristar WF 2141, we hebben hier dus weer een klassiek apparaat, dat alleen voor het bereiden van wafels gebruikt kan worden.

  Zijn er dan geen verschillen tussen de Bestron ASW217 en de Tristar? Die zijn er wel degelijk, deze wafelijzer maakt in 1keer niet 2, maar 5 wafels! Alhoewel de wafels wat kleiner zijn, heb je binnen 3 – 5 minuten een bezending van 5 wafels gereed, allemaal in de vorm van een hartje. Behalve handig, staat dit erg leuk, vooral als je eraan denkt je geliefde te verrassen met een romantisch ontbijt op bed.

  De Bestron ASW217 heeft een vermogen van 700 watt, beschikt over bedieningsknoppen, een indicatorlampje en antislip voetjes. Verder heeft de wafelijzer opbergruimte voor het snoer en zijn de bakplaten voorzien van een antikleeflaag. Na gebruik is de Bestron ASW217 weer makkelijk op te bergen, omdat het zowel horizontal als verticaal geplaatst mag worden. Dit product is vergelijkbaar met de Princess kniepertjesijzer.

  Ook hier kunnen we hetzelfde zeggen: de Bestron ASW217 is een perfect apparaat voor degenen die gewoon een goede wafelijzer willen hebben en verder niets meer. Je maakt er in 1 keer. 5 wafels mee, die een schattige hartjesvorm hebben.

  Voordelen

  Compact

  Mooie vorm

  Makkelijk te gebruiken

  Vergelijkbaar met de Princess kniepertjesijzer

  Nadelen

  Kort snoer

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste wafelijzer

Het gebruik van wafelijzers gaat terug tot naar de 14e eeuw, waar een wafelijzer bestond uit 2 metalen platen, verbonden aan elkaar middels een scharnier. Deze platen zaten tevens vast aan een twee lange, houten handgrepen. Hiermee werd de wafelijzer boven haardvuur gehouden om het beslag gaar te bakken. Deze traditionale maar onhandige wafelijzers werden voor lange tijd gebruikt, aangezien elektrische wafelijzers pas in 1918 op de markt zijn gebracht.

De hedendaagse wafelijzer moet het hebben van compact en modern design, zodat de apparaten makkelijk op het aanrecht in de keuken kunnen staan. Verder werken ze allemaal op electriciteit, met een verhittingselement en interne thermostaat.

Soorten wafelijzers

Onder de elektrische wafelijzers zelf, vind je een heleboel variatie als het aankomt op features. Zo heb je een verdeling in wafelijzers met verwijderbare en niet verwijderbare, metalen platen. Een ander verschil zit in het gebruiksdoel. Je hebt namelijk wafelijzers voor huishoudelijk gebruik en weer anderen voor professioneel gebruik in een restaurant of café. De meeste professionele wafelijzers zijn gemaakt van gietijzer, terwijl de modellen voor huishoudelijk gebruik een Teflon coating erbij krijgen. Deze coating voorkomt dat je wafels aan het ijzer gaan plakken.

Kijken we naar het formaat en de dikte van wafels, dan zijn er ook weer verschillende wafelijzers te vinden. Een echte standaard voor de dikte van wafels is er niet, maar over het algemeen behoren wafelijzers die “normale” wafels maken, tot het type standaard of klassiek. Modellen die iets dikkere wafels dan normaal maken, worden vaak Belgische wafelijzers genoemd. Natuurlijk is hierbij ook veel afhankelijk van je wafeldeeg, recepten kunnen namelijk verschillen. Andere variaties krijg je in de vorm die wafelijzers hebben. Behalve de typische honingraat modellen, heb je dat bepaalde wafelijzers een of ander logo hebben, zodat je wafel dat logo ook krijgt.

Tips bij wafelijzer kopen

Zo moeilijk is dat toch niet, een wafelijzer kopen? Goed bekeken zou je niet veel moeite moeten hebben bij het vinden van een geschikt model, maar enkele handige tips zijn altijd meegenomen. Ga je binnenkort een nieuwe wafelijzer aanschaffen? Let dan op de volgende elementen:

Onderhoudsgemak

Bij het maken van wafels werk je met vloeibaar deeg, er kan dus flink gemorst worden. Om te voorkomen dat het deeg op vervelende plekken komt te zitten, waardoor schoonmaken moeilijker gaat, doe je er goed aan, een wafelijzer te kopen die zo min mogelijk hoekjes en randen heeft, zodat het deeg niet kan lekken.

Vermogen

Het vermogen heeft te maken met hoe snel een wafel gaar is, met andere woorden, hoe groter het vermogen, hoe sneller je kan genieten van een heerlijke wafel! Aangeraden wordt om te zoeken naar een wafelijzer met minimaal vermogen van 1000 watt. Kijk ook uit naar een model met een regelbare thermostaat, zodat je de temperatuur tijdens het bakken goed onder controle kan houden.

Formaat

Al hoeveel je van wafels houdt, je maakt ze niet elke dag, tenzij ze in een café of andere commerciele setting worden gemaakt. In alle andere gevallen is het daarom aangeraden om uit te kijken naar een compacte wafelijzer, zodat ze niet alleen weinig ruimte innemen op de keukentafel, maar ook makkelijk opgeborgen kunnen worden.

Wafelijzer test

Voor een heerlijke wafel hoef je dus nieteens meer uit huis te gaan, daarvoor zijn er een heleboel verschillende wafelijzers, de een nog beter dan de andere. Met zo een wafelijzer heb je binnen korte tijd een hele bezending wafels gereed en kun je samen met je gezin genieten van een heerlijk hapje. Geen idee welke wafelijzer het goed doet? Bekijk dan onze top 5 wafelijzer test.

Wat is het beste wafelijzer?

Om nou echt te zeggen welk wafelijzer het beste wafelijzer is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een wafelijzer met verwisselbare platen terwijl andere een wafelijzer goedkoop willen kopen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 5 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over wafelijzers?

De consumentenbond beste koop wafelijzer is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.