Selecteer een pagina

Beste Laptops

In het digitale tijdperk waarin we nu zitten, zijn er een heleboel dingen, die ons helpen online te blijven. Een van de meest bekende is de laptop. Een laptop is eigenlijk niets anders dan een draagbare computer en wordt ook wel een notebook genoemd. De eerste laptop werd in 1981 ontwikkeld. Nu, vele jaren later, zijn er ontelbare merken en modellen erbij gekomen en wordt het ontwerp van de laptop steeds verbeterd. Tegenwoordig zijn laptops eerder noodzaak dan luxe geworden. Of je nu studeert, werkt of gewoon thuis zit, je hebt op een of ander moment een laptop nodig. Wannneer je nu besluit om een laptop te kopen of je oude te vervangen, dan moet je kiezen uit een enorm assortiment. Niet makkelijk, vooral als je weinig weet over de features van een laptop. Daarom hebben we deze koopgids met de 10 beste laptops van dit moment voor je samengesteld, zodat je op 1 plek alles te weten komt en makkelijker een keuze kan maken.

Voordelen

 • Draagbaar/Verplaatsbaar. In vergelijking met een computer is een laptop veel makkelijker te verplaatsen omdat het geen aparte onderdelen heeft en veel lichter is.
 • Krachtiger. Laptops hebben op het gebied van kracht (power) ongeveer dezelfde capaciteiten, zodat je moeiteloos videos en films kan downloaden, editen, bekijken, enz.
 • Flexibel in gebruik. Laptops kunnen in vergelijking met een tablet veel makkelijker verbonden worden aan andere apparaten zoals een printer, externe harde schijf, toetsenbord, muis, enz.
 • Aanwezigheid van batterij. Een laptop werkt op batterijen, wat betekent dat je geen stroom nodig hebt, althans totdat de batterij weer opgeladen moet worden.

Beste Laptops 2020

NaamSchermresolutieTotale opslagcapaciteitGeschatte accuduurMeer informatie
Apple Macbook Air1440 x 900 pixels128 GBMax.12 uur
Acer Nitro 51920 x 1080 pixels1128 GBMax. 8,5 uur
Lenovo IdeaPad 5201920 x 1080 pixels256 GBMax. 5 uur
HP Pavilion Power 151920 x 1080 pixels1256 GBMax. 14 uur
HP 15-bw022nd1920 x 1080 pixels256 GBMax. 11 uur
Asus VivoBook1366 x 768 pixels32 GBMax. 10 uur
Acer Aspire ES 151366 x 768 pixels128 GBMax. 4 uur
Asus ZenBook1920 x 1080 pixels256 GBMax. 9 uur
HP 15-bs183nd1920 x 1080 pixels1128 GBMax. 9,5 uur
HP 15-bs171nd1920 x 1080 pixels256 GBMax. 9,5 uur
01

Apple Macbook Air (2017)

De eerste laptop die we gaan bespreken in onze koopgids is een prachtmodel van het welbekende merk Apple: de Apple Macbook Air, een model die pas nog is uitgebracht. Zoals we dat gewend zijn van Apple, zitten er een aantal interessante features aan de Apple Macbook Air.Kijken we naar de laptop, dan zie je als eerst dat het scherm een grootte heeft van 13.3 inch. De batterij van de Apple Macbook Air is nogal sterk, met een vermogen van 45 watt, gaat het na volledig te zijn opgeladen, maximaal 12 uren mee. Natuurlijk zal dit met de tijd afnemen, maar aan het begin van je aankoop, zul je nog flink kunnen genieten van de lange batterijduur.Gaan we naar de (interne) features van de Apple Macbook Air, dan kom je als eerst een Intel Core i5 processor tegen. Zoals we weten heeft de processor alles te maken met de prestatiesnelheid van een laptop, en de i5 staat voor iets beter dan de basis. Daarom is de Apple Macbook Air goed voor dagelijks gebruik. Denk aan dingen als internetten, emailen, chatten, tekstverwerking, maar ook voor studiedoeleinden, zoals het invoeren in Word of samenstellen van een powerpoint presentatie.Voordelig aan de Apple Macbook Air is, dat het geen harde schijf maar een SSD, oftewel Solid State Drive heeft. Deze is veel sneller dan een harde schijf. Door de SSD in combinatie met de i5 processor, start deze laptop heel snel, al binnen 15 seconden op. De opslagcapaciteit van deze SSD is 128 GB, terwijl het werkgeheugen (RAM) gesteld is op 8GB.De laptop heeft verder 2 USB ports, heeft WiFi en Bluetoothverbinding opties en weegt net 1 kg. Erg licht en makkelijk draagbaar. Het toetsenbord heeft de QWERTY indeling en beschikt over verlichting. Wat je ook moet weten, is dat de Apple Macbook Air standaard komt met de mac OS Sierra software. Hiermee heb je een aantal handige apps al van tevoren op de laptop. Werk je liever met de Office programma’s? Dat kan ook, omdat ze compatible zijn met macOS.De mogelijkheden met deze laptop zijn dus enorm, maar er zitten toch enkele dingen bij, die niet kunnen. Zo wordt aangegeven dat de Apple Macbook Air geen gaming laptop is, omdat het de features daarvoor niet heeft. Ook wordt gezegd dat je deze laptop liever niet gebruikt voor het bewerken van foto’s en videos omdat het niet snel genoeg is. Verwacht ook geen full HD beeldkwaliteit voor films en series, deze is gemiddeld te noemen.
Specificaties
 • 3 inch scherm
 • Intel Core i5
 • SSD
Voordelen
 • Start snel op
 • Batterij gaat lang mee
 • Toetsenbord met verlichting
Nadelen
 • Prijzig
Specificaties
 • Gaming laptop
 • SSD en HDD
 • Aparte videokaart
Voordelen
 • Geweldige beeldkwaliteit
 • Laptop is erg snel
 • Voldoende opslagcapaciteit
Nadelen
 • Gevoelig
02

Acer Nitro 5 AN515-51-5048

De tweede laptop uit onze koopgids is van een ander bekend merk, de Acer Nitro 5 AN515-51-5048. Deze laptop is voor iedereen een aanwinst, maar vooral de gamers onder ons zullen ervan genieten, omdat de Acer Nitro 5 AN515-51-5048 een aantal uitstekende features heeft.Als we beginnen met de scherm en beeldkwaliteit, dan zien we hier een full HD scherm met een grootte van 15.6 inch. Dit maakt het tot een plezier om films en series op deze laptop te bekijken. De batterij van de Acer Nitro 5 AN515-51-5048 heeft een vermogen van 135 watt en gaat maximaal 8.5 uur mee. Logischerwijs zal dit met de leeftijd van de laptop ook minder worden.Kijken we naar de interne features, dan is er ook bij deze laptop een Intel Core i5 processor. Opvallend aan de Acer Nitro 5 AN515-51-5048 is dat er zowel een SSD als een HDD (harde schijf) in zitten. Beide zijn goed voor een opslagcapaciteit van 1128 GB! Daarnaast zit er nog 8GB aan RAM (werkgeheugen).De Acer Nitro 5 AN515-51-5048 heeft een aparte videokaart (grafische processor) met 4GB aan geheugen; de de NVIDIA GeForce GTX 1050. Deze videokaart zorgt samen met de Intel i5 processor ervoor, dat de Acer Nitro 5 AN515-51-5048 het heel goed doet als gaming laptop. Ook kan je er makkelijk fotos en videos mee bewerken, de laptop is daar snel genoeg voor. Natuurlijk is deze laptop dan ook geschikt voor alle andere basisfuncties zoals internetten, chatten, mailen, tekstverwerking, enz.Wat we verder nog kunnen vertellen over de Acer Nitro 5 AN515-51-5048 is, dat het verbindingopties heeft voor Bluetooth, WiFi en ethernet. Ook zitten er 4 USB ports bij en de optie voor HDMI verbinding. De laptop weegt ongeveer 2.7 kg, heeft een toetsenbord met QWERTY indeling en verlichting. Er zit helaas geen CD of DVD speler in, zodat je ook niet kan lezen of branden.
03

Lenovo IdeaPad 520-15IKB 80YL00N7MH

Onze derde laptop is ook niet van een onbekend merk. Lenovo doet het erg goed met de Lenovo IdeaPad 520-15IKB 80YL00N7MH en daarom zitten ze ook in onze koopgids. Deze laptop heeft een schermgrootte van 15.6 inch en full HD schermkwaliteit, waardoor het erg leuk is om hier films en series op te bekijken.Deze Lenovo laptop is van aluminium en heeft een matte schermafwerking. Hierdoor heb je minder last van reflecties als je in een ruimte met veel licht werkt. Kijken we naar de interne features, dan zien we een Intel Core i5 processor, een SSD met 256 GB aan opslagcapaciteit en 8 GB aan werkgeheugen (RAM). Ook zit er een aparte videokaart bij (de NVIDIA GeForce 940 MX) waardoor grafische bewerkingen (bewerken van fotos en videos) nogal snel gaan.Andere interessante features over de Lenovo IdeaPad 520-15IKB 80YL00N7MH zijn het toetsenbord volgens QWERTY indeling met verlichting, een batterij met een vermogen van 35 watt en batterijduur van maximaal 5 uren, 2 USB ports en een optie voor HDMI. De laptop heeft een gewicht van ongeveer 2 kg. Voor veilig inloggen is er de optie van vingerafdrukscanner.Al met al is de Lenovo IdeaPad 520-15IKB 80YL00N7MH goed voor alle basistaken zoals internetten, emailen, studiezaken, het bewerken van fotos en videos en voor het bekijken van films en series in full HD beeldscherm. Helaas is dit geen gaming laptop en ga je de meest recente games niet op deze laptop kunnen spelen.
Specificaties
 • Full HD scherm
 • Intel Core i5
 • NVIDIA GeForce 940 MX videokaart
Voordelen
 • Bewerken van fotos en videos gaat erg snel
 • Scherm heeft matte afwerking
 • Inloggen met vingerafdruk scanner
Nadelen
 • Prijzig
Specificaties
 • Gaming laptop
 • SSD en HDD
 • Intel Core i7
 • Aparte videokaart
Voordelen
 • Start heel snel op
 • Geschikt voor bijna alle functies
Nadelen
 • Prijzig
04

HP Pavilion Power 15-cb032nd

De gamers die deze koopgids doornemen, zullen ook bij dit model, onze vierde in de top 10, erg blij worden. De HP Pavilion Power 15-cb032nd is namelijk een geweldige laptop met een aantal uitstekende features die vooral het gamen tot een onvergetelijke ervaring maken.

De HP Pavilion Power 15-cb032nd heeft een scherm van 15.6 inch en in full HD beeldkwaliteit. Dat maakt films en series kijken tot een echte bioscoopervaring! Het scherm van deze laptop heeft een matte afwerking, zodat je ook in sterk verlichtte ruimtes geen last hebt van reflecties. Handig is ook dat de batterij van de HP Pavilion Power 15-cb032nd heel snel oplaadt om daarna voor maximaal 14 uren mee te gaan.

Ook de interne features zijn interessant. Zo zit er in deze laptop een krachtige Intel Core i7 processor. Samen met de NVIDIA GeForce GTX 1050 videokaart (geheugen van 4GB) zorgt deze processor ervoor dat je de meest recente games op medium beeldinstellingen kan spelen. Het bewerken van fotos en videos gaat hierdoor ook heel makkelijk en snel. In de laptop zitten er verder een SSD en HHD die zorgen voor 1256 GB aan opslagcapaciteit en een hele snelle opstart van de laptop, binnen 15 seconden kan je al aan de slag.

Je vind verder 8GB aan RAM, Bluetootht, WiFi en ethernet verbindingsopties, 4 USB ports, de optie voor HDMI aansluiting en een toetsenbord met QWERTY indeling en verlichting. Wat er ontbreekt, is een CD/DVD speler.

In feite is de HP Pavilion Power 15-cb032nd een complete laptop, als het aankomt op de dingen die je ermee kan doen: basistaken (invoeren, chatten, mailen, internetten), bewerken van fotos en videos, bekijken van films en series in full HD en het spelen van de meest recente games.

05

HP 15-bw022nd

Sommige mensen hebben een laptop voor eenvoudige dingen nodig en hebben dus geen behoefte aan een krachtig model. Denk maar aan een laptop voor thuis, voor studerende kinderen, enz. Speciaal voor deze groep, hebben we in onze top 10 de HP 15-bw022nd.Deze HP laptop heeft een scherm van 16.5 inch en is in full HD kwaliteit. Een film of serie kijken is hierdoor erg leuk, omdat je alles duidelijk afgebeeld ziet. Net als andere, goede laptops is het scherm van de HP 15-bw022nd mat afgewerkt, zodat je geen reflecties te zien krijgt. Vooral handig als je in een ruimte met veel licht bent.Wat zeggen de features? In tegenstelling met onze eerdere modellen, heeft deze laptop geen Intel maar een AMD processor, specifiek een AMD A9. Deze processor is goed voor alles basisfuncties en wordt in de meeste laptops gevonden, die meer voor alledaags gebruik zijn. Behalve de AMD processor, heeft de laptop nog een AMD Radeon R5 videokaart, een SSD, goed voor een opslagcapaciteit van 256 GB en 8GB aan RAM. Deze combinatie maakt dat de laptop al binnen 15 seconden is opgestart.De batterij van de HP 15-bw022nd heeft een vermogen van 45 watt en gaat, na volledig opladen zeker 11 uren mee. De laptop is erg licht, ongeveer 1.9 kg en gaat makkelijk overal mee. Verder is er een toetsenbord met QWERTY indeling, connectie voor Blueotooth, WiFi en Ethernet en heeft de laptop 3 USB ports en de optie voor HDMI.De HP 15-bw022nd is dus geschikt voor de meeste basisfuncties zoals tekstverwerking, chatten, mailen, studeren, enz. Ook kun je naar films en series in full HD kijken. Maar voor dingen als foto – en videobewerking en gamen, heb je toch een krachtigere laptop nodig.Specificaties
Specificaties
 • AMD A9 processor
 • SSD (256 GB)
 • AMD Radeon R5 videokaart
Voordelen
 • Goede kwaliteit voor een laptop met basics
 • Snelle opstart
 • Batterij gaat lang mee
Nadelen
 • Geen
Specificaties
 • Intel Celeron processor
 • SSD flash (32 GB)
 • 2GB RAM
Voordelen
 • Goede prijs – kwaliteit verhouding
 • Licht en makkelijk draagbaar
Nadelen
 • Processor minder krachtig
06

Asus VivoBook X207NA-FD102T

Bekende merken mogen niet ontbreken in deze koopgids van de beste laptops en daarom zit ook Asus erbij met de Asus VivoBook X207NA-FD102T. Deze laptop is wat we kennen als een eentje met alle basisfuncties en goed voor dagelijkse, eenvoudige taken. Ook een geschikte laptop voor studie of administratieve taken.Het scherm van de Asus VivoBook X207NA-FD102T is 11.6 inch en daarmee veel kleiner dan de andere modellen in deze koopgids. Daar komt nog bij dat deze laptop nog geen 1 kg weegt, 980 gram om precies te zijn. Verder heeft de batterij een vermogen van 33 watt en gaat het, volledig opgeladen zeker 10 uren mee. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de Asus VivoBook X207NA-FD102T de perfecte laptop is om mee te nemen op reis. Het is klein, handig in gebruik en de batterij gaat relatief lang mee.De interne features zijn ook veelbelovend. Zo heeft de laptop een Intel Celeron processor, de meest simpele processor van Intel en heel goed voor basistaken. Er zit verder een SSD flash in wat zorgt voor 32 GB aan opslagcapaciteit. Het werkgeheugen (RAM) is 2GB en er zit een videokaart bij, de HD Graphics 500. Dit alles maakt dat je deze laptop voor alle basistaken kan gebruiken: internetten, chatten, emailen, maar ook invoeren en samenstellen van presentaties. Films en series bekijken gaat nog, maar dan in HD oftwel gemiddelde beeldkwaliteit.Wat kan niet? Verwacht van de Asus VivoBook X207NA-FD102T geen full HD beeldkwaliteit, kunnen bewerken van fotos en videos of gamen. Daar is de processor niet krachtig genoeg voor.
07

Acer Aspire ES 15 ES1-533-C4LV

Een laptop waarmee alle basics gedaan kunnen worden, zonder dat het al te geavanceerd of duur is, dat is waar de Acer Aspire ES 15 ES1-533-C4LV voor staat. Omdat hij zo eenvoudig en toch kwalitatief goed is, staat hij dus ook in onze koopgids.Het eerste dat opvalt, is dat het scherm van de Acer Aspire ES 15 ES1-533-C4LV, in vergelijk met andere basic – laptop typen, iets groter is: 15.6 inch. Verder is het een HD scherm, zodat je beelden op gemiddelde kwaliteit ziet. Dit geldt dan ook voor films en series die je zou bekijken op deze laptop.Ook de interne features mogen er zijn. De Acer Aspire ES 15 ES1-533-C4LV heeft de bekende budget Intel Celeron processor, een SSD met 128 GB aan opslagcapaciteit, 4 GB aan RAM en een Intel HD Graphics 500 videokaart. Dit allemaal zorgt ervoor dat je bij het gebruiken van deze laptop, een behoorlijke snelheid kan verwachten als je bijvoorbeeld aan het internetten, chatten, mailen of invoeren bent. Maar heel krachtig is het niet. Verwacht dus niet om fotos en videos te bewerken of de meest recente games te spelen. Daar is deze laptop niet op gemaakt.De Acer Aspire ES 15 ES1-533-C4LV heeft verder een toetsenbord met QWERTY indeling, verbinding voor Bluetooth, WiFi en Ethernet, 3 USB ports en HDMI optie. De batterij heeft een vermogen van 45 watt en gaat opgeladen, ongeveer 4 uren mee. De laptop weegt ongeveer 2.4 kg en heeft helaas geen CD/DVD speler.
Specificaties
 • SSD (128GB)
 • Intel Celeron processor
 • 4GB RAM
 • Intel HD Graphics 500 videokaart
Voordelen
 • Goede prijs – kwaliteit verhouding
 • Start snel op
Nadelen
 • Niet zo krachtig
Specificaties
 • Intel Core i5 processor
 • SSD
 • Intel UHD Graphics 620 videokaart
 • Goed voor basistaken, full HD films en series en bewerken van fotos/videos
Voordelen
 • Start snel op
 • Goede prijs – kwaliteit verhouding
 • Fraai design
Nadelen
 • Prijzig
08

Asus ZenBook UX430UA-GV259T

Het merk Asus komt nog een laatste keer voor in deze koopgids en deze keer met de krachtige Asus ZenBook UX430UA-GV259T. De Asus ZenBook UX430UA-GV259T heeft een scherm van 14 inch, waarop je beelden in full HD kwaliteit ziet. Heel geschikt dus om een leuke film of serie te kijken, omdat alles heel duidelijk is.

Intern zien we als eerst een krachtige Intel Core i5 processor, wat ervoor zorgt dat je makkelijk fotos en videos kan bewerken. Verder is er een SSD die goed is voor een opslagcapaciteit van 256 GB en samen met de processor ervoor zorgt dat de laptop al in 15 seconden is opgestart. Wat niet mag ontbreken, is het werkgeheugen (RAM) van 8GB. Ook handig is de Intel UHD Graphics 620 videokaart.

Wat er verder nog te vermelden is over de Asus ZenBook UX430UA-GV259T, is dat het een toetsenbord heeft met verlichting en QWERTY indeling. De batterij heeft een vermogen van 45 watt en gaat volledig opgeladen, 9 – 10 uren mee. Er zitten verder nog opties voor Bluetooth en WiFi verbinding en 3 USB ports bij. De laptop weegt ongeveer 1.3 kg. Zoals bij de meeste recente laptops, heeft ook de Asus ZenBook UX430UA-GV259T geen CD/DVD speler.

Concluderend kan gezegd worden dat de Asus ZenBook UX430UA-GV259T heel goed te gebruiken is voor basistaken (surfen, emailen, chatten) studiedoeleinden, films en series in full HD bekijken en fotos en videos (licht) bewerken. Voor gamen moet je toch wat anders hebben.

  
09

HP 15-bs183nd

De laatste 2 laptops uit onze koopgids zijn weer van het merk HP. Op plaats 9 staat de HP 15-bs183nd, een laptop met 15.6 inch scherm, die full HD beeldkwaliteit levert. Een film of serie kijken alsof je in de bioscoop zit? Dat kan zeker met deze laptop. Omdat het scherm een matte afwerking heeft, heb je ook geen last van reflecties, voor als je in een verlichtte ruimte zit.

Gaan we naar de interne features, dan zien we de krachtige Intel Core i5 processor weer terug. Samen met de combinatie van zowel SSD flash als HDD (harde schijf) zorgt het ervoor, dat de laptop al binnen 15 seconden is opgestart. Ook beschik je over enorm veel opslagcapaciteit, 1128 GB. Het werkgeheugen zit op 8GB en er is een aparte videokaart (de Intel UHD Graphics 620) voor het kunnen doen van grafische bewerkingen. Denk maar aan het bewerken van je vakantiefotos. Meer op het gebied van bewerken kan je niet verwachten van de HP 15-bs183nd, omdat de videokaart daar niet krachtig genoeg voor is.

De batterij van deze laptop laadt erg snel op en eenmaal opgeladen, gaat het zeker 9 uren mee. Verder zie je een toetsenbord met QWERTY indeling, 3 USB ports en verbindingsoptie voor Ethernet, WiFi en Bluetooth. De laptop heeft een gewicht van ongeveer 2.1 kg.

In feite is de HP 15-bs183nd de perfecte laptop voor jouw, als je hem gaat gebruiken voor basistaken (chatten, mailen, administratief, internetten, enz), studiedoeleinden, lichte fotobewerkingen en het bekijken van films in full HD. Iets meer dan dit, zoals gamen of professionele foto of videobewerking is net teveel ervoor.

Specificaties
 • Intel Core i5
 • SSD en HDD
 • Intel UHD Graphics 620 videokaart
 • Geschikt voor basistaken, full HD films en studiedoeleinden
Voordelen
 • Goede kwaliteit
 • Start heel snel op
 • Grote opslagcapaciteit
Nadelen
 • Prijzig
Specificaties
 • Intel Core i3 processor
 • SSD
 • Geschikt voor basistaken, studeren en full HD films
Voordelen
 • Start snel op
 • Goede prijs
Nadelen
 • Kwetsbaar
10

HP 15-bs171nd

De allerlaatste laptop die ook aan bod komt in deze koopgids, is ook weer van het merk HP en lijkt een beetje op het vorige model, maar er zitten vooral intern enkele verschillen in. Het scherm is nog steeds hetzelfde, 15.6 inch in grootte en met full HD beeldkwaliteit. Dus ook met de HP 15-bs171nd is het prima films en series in full HD te bekijken.

Het verschil zie je als eerst in de processor, de HP 15-bs171nd heeft namelijk een Intel Core i3, een processor die goed is voor het kunnen vervullen van basisfuncties met je laptop. Denk maar aan chatten, emailen, internetten of studeren. Meer kan je niet verwachten, met een Intel Core i3 kan je bijvoorbeeld geen fotos of videos bewerken en geen games spelen.

Verder beschikt de laptop over een SSD welke goed is voor opslagcapaciteit van 256GB. Ook aanwezig is een videokaart (Intel HD Graphics 5500) en 8GB aan RAM. De batterij van deze laptop heeft een vermogen van 45 watt en gaat na opgeladen te zijn, ongeveer 11 uren mee. Standaard zijn er ook 3 USB ports, een toetsenbord met QWERTY indeling en verbindingsoptie voor Ethernet, WiFi en Bluetooth. De laptop weegt ongeveer 1.9 kg.

Informatie over laptops

De markt van laptops is waarschijnlijk een van de grootste op het gebied van elektronische apparaten. Zoals we eerder hebben aangegeven is een laptop zodanig ontworpen dat je hem makkelijk kan verplaatsen. Laptops zijn voornamelijk ontworpen met het oog op gemak en minder energieverbruik. Ze werken daarom op een batterij die afhankelijk van de kwaliteit, ongeveer 2 – 3 uren meegaat. Het grootste voordeel dat je hieraan hebt, is dat een laptop overal meegenomen kan worden (zolang de batterij weer opgeladen wordt): aan het werk, in de klas, in de bibliotheek, in het vliegtuig, in de taxi onderweg naar huis, enz. Je ziet ze daarom ook overal verschijnen, laptops zijn dus geen nieuwigheid meer.

Soorten laptops

We noemen ze allemaal laptops, maar deze apparaten hebben wel degelijk enkele verschillen met elkaar. Meestal zit dit in het ontwerp, de eigenschappen, wat je allemaal ermee kan, hoe krachtig de processor is, enz. Er zijn dus ontelbare soorten laptops, maar als je ze goed bekijkt, zijn ze allemaal in 3 groepen te verdelen:
 • Notebooks
 • Netbooks
 • Ultrabooks
De eerste en meest eenvoudige type zijn Notebooks. Notebooks zijn eigenlijk wat je noemt een normale laptop met alle basisfuncties. Deze laptops waren de eerste, ontworpen voor het vervangen van computers. Vergelijk je een Notebook met de andere 2 typen dan zul je zien dat een Notebook minder geavanceerd is. Ook is het scherm wat groter dan de anderen, wat handig is als je bijvoorbeeld foto’s of videos moet bewerken.Netbooks zijn vergelijkbaar met Ultrabooks; ze zijn vaak even dun en wegen nog geen 1 kilogram. Ook het scherm van een Netbook is aan de kleine kant, met 11 inch en minder is de Netbook de kleinste van alle 3 soorten laptops. Het verschil ligt in de processingsnelheid, een Ultrabook is veel sneller en krachtiger. Een Netbook is een goede optie voor heel wat basisfuncties zoals surfen, chatten, films en videos bekijken, enz. Interessant wanneer je bijvoorbeeld opzoek bent naar een nieuwe laptop die niet zo duur is.Tot de groep van Ultrabooks behoren laptops die het meest geavanceerd zijn. Het ontwerp van deze laptops is vaak erg modern en voorzien van de nieuwste technologie. Ook zit er meestal een convertible feature in, wat betekent dat je het toetsenbord weg kunt doen wanneer dat nodig is. Het meest opvallende is waarschijnlijk de processorsnelheid van Ultrabooks, uitermate krachtig en zeer geschikt voor mensen die grote programma’s zoals Autocad moeten draaien. De keerzijde van deze geweldige features is wel, dat Ultrabooks vaak erg duur zijn.

Waarop letten bij het kopen van een laptop?

Zoals je ziet zijn er vele, tientallen soorten laptops te koop. Heb je besloten eentje aan te schaffen of is de jouwe aan vervanging toe, dan zijn er een aantal zaken waarop je moet letten, voor je werkelijk een laptop koopt. Zo moet je bijvoorbeeld als eerst kijken naar de grootte van de laptop: voor een laptop die vaker meegaat op reis, is het beter een kleiner model te zoeken, terwijl een laptop voor gebruik in huis best iets groter kan zijn. Kijk ook naar zaken als de schermkwaliteit, kwaliteit van het toetsenbord, de CPU, RAM, opslagcapaciteit, batterijleven, enz.Makkelijk is het niet om met de juiste laptop thuis te komen, maar met deze tips en onze handige koopgids, zijn we zeker dat je al ruim een idee hebt, wat voor laptop je wilt gaan kopen.