Selecteer een pagina

Koptelefoons heb je tegenwoordig inallerlei soorten en modellen. Een koptelefoon kun je zien als 2 speakers die vlak bij beide oren worden gedragen. De bedoeling van koptelefoons is dat maar 1 persoon gebruik ervan kan maken, zonder de anderen in de omgeving lastig te vallen. Standaard worden de meeste koptelefoons met een apparaat verbonden via een plug. De meest gebruikte plug is de 3.5 mm jackplug, die u vindt op de meeste apparaten. Tegenwoordig heb je ook draadloze modellen.Aan de hand van de postie van de speakers kunt u koptelefoons onderverdelen in In-Ear, Over-Ear en On-Ear . de In-Ear koptelefoons zijn de dopjes die u in uw oren zet. Dit model wordt vaker door sporters gebruikt. De Over-Ear koptelefoons sluiten het geluid van buiten af. Dit model wordt over het oor gedragen. De ON-Ear koptelefoon ligt precies op het oor. Vergeleken met de Over-Ear koptelefoons krijgt u bij dit model toch weer iets meer geluid van buitenaf te horen. Zoals eerder vermeld, zijn er verschillende modellen en soorten koptelefoons. De 10 beste zullen we hier voor u aanhalen.

Naamlevensduur batterijdraadloos bellen ja/ neeverbinding via BluetoothExtra kenmerkemMeer informatie
JBL T450BT- Draadloze on-ear koptelefoon11 urenjajaJBL Pure Bass voor helder geluid
Philips SHB7150- Draadloze over-ear koptelefoon9 urenjajamaakt gebruik van NFC technologie
Sony MDR-ZX770BN- Draadloze over-ear koptelefoon met noise cancelling13 urenjajaRuisonderdrukking wordt geactiveerd door 1 druk op de knop
JBL E45BT- Draadloze on-ear koptelefoon16 urenjajaer kunnen meerdere deices worden verbonden via Bluetooth
Bose QuietComfort 35- Draadloze koptelefoon20 urenjajaInstellingen van de koptelefoon bedienen met de Bose Connect-app
JBL E55BT- Draadloze over-ear koptelefoon20 urenjajakomt met universele kabel
Philips SHB3060BK- On-ear Bluetooth Koptelefoon11 urenjajaalleen te gebruiken via Bluetooth
Sony h.ear MDR-100ABN- Draadloze Hi-Res audio over-ear koptelefoon met Noise Cancelling20 urenjajaHi-Res audio en Noise Cancellingtechnologie
Philips SHB7250- Draadloze over-ear koptelefoon11 urenjajaHi-Res audio technologie
Marshall Major II Bluetooth- On-ear Koptelefoon30 urenjajaaudio kabel met krulsnoer kan aan beide oorschelpen worden gekoppeld

JBL T450BT- Draadloze on-ear koptelefoon

De JBL T450BT is een draadloze koptelefoon die u via Bluetooth kunt verbinden met uw smart devices. Als de batterij is volgeladen kunt u wel 11 uur lang genieten van uw koptelefoon.  De JBL T450BT maakt gebruik van de JBL Pure Bass zodat het geluid helder en dieper kan klinken. Op de oorschelpen van deze koptelefoon vindt u handige knoppen waarmee u controle heeft op het bellen en het geluid van de muziek.  De JBL T450BT is ook inklapbaar zodat u hem gemakkelijk kunt opbergen.

Een voordeel van de JBL T450BT is dat u door de JBL Pure Bass kunt genieten van helder geluid. Nog een voordeel is dat u, als de batterijen volledig zijn opgeladen, 11uur lang de koptelefoon kunt gebruiken. Een nadeel is wel dat de JBL T450BT niet werkt met een audiokabel. Nog een nadeel is dat hij niet water of zweet bestendig is, dus is het niet zo handig de koptelefoon te gebruiken bij het sporten.

De JBL T450BT heeft een Li-ion oplaadbare batterij met een levensduur van 11uur. De speakers van de koptelefoon kunt u omkeren, zodat u ook van het geluid kunt genieten zonder de headset aan uw oor te hebben. De koptelefoon is draadloos en u kunt hem via Bluetooth verbinden met smart devices. Bij het kopen van de JBL T450BT krijgt u de JBL T450BT draadloze on-ear koptelefoon, een oplaadkabel, een waarschuwingskaart, een garantekaart en een veiligheidskaart.

Philips SHB7150- Draadloze over-ear koptelefoon

De Philips SHB7150 kunt u via Bluetooth of met de kabel met 3,5 mm aansluiting gebruiken op android en niet- android apparaten. Hierdoor kunt u urenlang genieten van uw muziek. De 40mm drivers hebben een zacht leren kussentje over het oor zodat u in alle comfort kumt genieten van de muziek. Ook zorgen zij voor een diepe bass, waardoor u nog meer kunt genieten van uw muziek. Als de batterij volledig is opgeladen kunt u ongeveer 9 uren genieten van uw muziek. Dat is, vergeleken met de JBL T450BT, wel korter.

Een voordeel van de Philips SHB7150 is dat u hem zowel met Bluetooth als met een kabel kunt gebruiken. Nog een voordeel is dat deze koptelefoon een accuduur heeft van ongeveer 9 uren. Een nadeel is dat u hem niet kunt aansluiten op de TV. Indien u dat wel wenst te doen, met u erop letten dat de TV een Bluetooth- uitgang heeft. Nog een nadeel is dat de Philips SHB7150 niet water en zweet bestendig is. dus net als de JBL T450BT kunt u hem niet gebruiken bij het sporten.

De Philips SHB7150 heeft Li- Polymeer batterijen die u, na het volledig opladen, 9 uren lang kunt gebruiken. Door de NFC technologie die ook op de koptelefoon zit kunt u met een enkele knop uw muziek of telefoontjes regelen. Deze koptelefoon kunt u niet inklappen zoals de voorgaande.  Bij het kopen van de Philips SHB7150 krijgt u een audiokabel van 1,2 meter, een USB- kabel voor het opladen en een quick start guide meegeleverd.

Sony MDR-ZX770BN- Draadloze over-ear koptelefoon met noise cancelling

De Sony MDR-ZX770BN vermindert een groot aantal van de omgevingsgeluiden, heeft krachtige drivers en een lage bass frequentie. Hierdoor kunt u optimaal van uw muziek genieten zonder afgeleid te worden. De koptelefoon wordt via Bluetooth verbonden met uw smartphone of mp3 player. De NFC technologie maakt het mogelijk dat u slechts hoeft te tikken op de oorschelp om uw muziek te laten spelen of te laten stoppen.  De ruisonderdrukking wordt geactiveerd door een knop op de oorschelp te drukken. Hierdoor wordt alle geluid in de omgeving weggefilterd en hoort u nog alleen de muziek. Met de Sony MDR-ZX770BN hoofdtelefoon kunt u ook gesprekken aannemen. De knop om op te nemen zit op de oorschelp. De hoofdband kunt u heel gemakkelijk verstellen en de oorschelp heeft een zachte ovale oorkussen zodat u heel comfortabel naar uw muziek kunt luisteren.

Een voordeel van de Sony MDR-ZX770BN is dat u 13 uren kunt genieten van het luisteren naar muziek via de draadloze koptelefoons.  Nog een voordeel is dat u door de ingebouwde microphone handsfree kunt bellen.  Een nadeel is wel dat bij ruisonderdrukking de omgevingsgeluiden worden gedempt, maar het geluid wordt niet volledig weggefilterd. Een ander nadeel is dat de Sony MDR-ZX770BN niet aangesloten kan worden op alle TV’s.

De Sony MDR-ZX770BN heeft een Li-ion batterij die na het opladen een levensduur heeft van 13 uren. Via Bluetooth kunt u uw koptelefoon aansluiten op uw Bluetooth geschikte apparaat. Door de 40 mm oorschelpen wordt geluid van buitenaf gefilterd en  de oorkussen kunnen u in alle comfort genieten van uw muziek. De Sony MDR-ZX770BN is niet bestendig tegen teveel water of zweet. Bij het kopen van de Sony MDR-ZX770BN koptelefoon krijgt u onder andere ook een usb kabel en handleiding erbij.

JBL E45BT- Draadloze on-ear koptelefoon

Produkten van JBL geven door hun krachtig geluid een fijne luisterervaring. Deze produkten staan dan ook al jaren bekend om de beste geluidsweergaven. Een van die produkten is de JBL E45BT. Dit model geeft een heel helder geluid, heeft een accuduur van 16 uur en kan gemakkelijk switchen tussen devices.  Ook is het zodanig ontworpen dat hij heel comfortabel zit op uw hoofd en aan uw oor.

Met de JBL E45BT kunt u, met een volgeladen batterij, 16 uur lang genieten van uw favoriete muziek. Het opladen gebeurd heel snel, een lege batterij is binnen 2 uren weer volledig opgeladen. De koptelefoon kunt u bedienen via de knoppen die op de oorschelp zitten. bij het aansluiten van de kabel kunt u direkt gebruik maken van de éénknops afstandsbediening, die handsfree bellen ook mogelijk maakt.

Een voordeel van de JBL E45BT is dat u door het aansluiten van de kabel, de koptelefoon kunt bedienen met de ingebouwde afstandsbediening. Nog een voordeel is dat u beschikt over het heldere geluid dat u van JBL gewend bent. Een nadeel is wel dat de batterij alleen via MicroUSB opgeladen kan worden.

De JBL E45BT is een inklapbare koptelefoon. Via Bluetooth kunt u deze koptelefoon verbinden met uw smartphone of mp3 en met de kabel kan de JBL E45BT aan vrijwel elk apparaat met usb optie bevestigd worden. Dit model heeft een Li-ion batterij die al binnen 2 uren opgeladen kan worden en u daarna van ruim 16 uren muziekgenot voorziet. Vergeleken met de JBL T450BT is de microfoon niet ingebouwd in de oorschelp, maar zit hij in de kabel. Bij het kopen van de JBL E45BT koptelefoon krijgt u standaard 1 oplaadkabel, een audiokabel met afstandsbediening en microfoon, een waarschuwingskaart, een garantiekaart en een veiligheidskaart erbij.

Bose QuietComfort 35- Draadloze koptelefoon

De Bose QuietComfort 35 is een over-ear koptelefoon waarmee u de beste geluidskwaliteiten kunt ervaren. De ingebouwde ruisonderdrukking, die u kunt bedienen vanuit uw smart device met de gratis Bose Connect- app, zorgt ervoor dat u tijdens het luisteren van muziek of het plegen van een telefoontje zomin mogelijk last hebt van geluiden die van buitenaf horen. Zo geniet u nog meer van de hoge kwaliteit van het geluid.

Met de Bose QuietComfort 35 kunt u via Bluetooth verbinding maken met uw smartdevice om te luisteren naar uw favoriete liederen. Met de Bose Connect-app, die u via Bluetooth bestuurt, kunt u aanpassingen plegen aan de instellingen, u kunt het geluid regelen en zoals eerder vermeld kunt u ook  de ruisinstellingen regelen voor een kraakhelder geluid bij het luisteren van muziek of een telefoongesprek. U kunt deze koptelefoon ook met een kabel koppelen aan andere apparaten.

Het voordeel van de Bose Quiet Comfort 35 is dat u met de Bose Connect- app uhet geluid en de instellingen van uw koptelefoon vanuit uw smartphone kan bedienen.  Nog een voordeel is dat u, vergeleken met de voorgaande koptelefoons, tot wel 20 uren draadloos kunt genieten van muziek. Met een kabel wordt de tijd zelfs verdubbeld. Ook kunt u door de dubbele microfoon die aan de oorschelpen zijn bevestigd, heel duidelijke gesprekken voeren.  Een nadeel kan zijn dat u in het vliegtuig niet altijd de koptelefoon kunt bedienen via uw smart device.

De Bose Quiet Comfort 35 kunt u het best gebruiken als u gaat reizen.  De koptelefoon kunt u zowel via Bleutooth als via de kabel koppelen met de meeste apparaten. Deze optelefoon is inklapbaar zodat u hem gemakkelijk kunt opbergen.  Bij het kopen van de Bose QuietComfort 35 ook de USB oplaadkabel, de audiokabel,  een vliegtugadapter en een etui erbij.

JBL E55BT- Draadloze over-ear koptelefoon

Met de JBL E55BT kunt u zeker 20 uren lang genieten van uw favoriete muziek. Is de batterij leeggelopen dan kunt u hem binnen 2 uren weer opladen. Via Bluetooth maakt u verbinding met uw smartdevices zodat u kunt luisteren naar muziek of zelf een telefoontje kan plegen. Ook kunt u de koptelefoon via de kabel  verbinden met andere apparaten zodat u ook zo kunt genieten van goede muziek. De kabel heeft een ingebouwde afstandsbediening.

Het voordeel van de JBL E55BT is dat u makkelijk kunt switchen tussen Bluetooth apparaten.  Ook kunt u door de afstandsbediening die op de kabel zit, de handset bedienen met  slechts 1 knop. Een nadeel is wel dat hij alleen opgeladen kan worden met een MicroUSB kabel.

De JBL E55BT kunt u met de universele kabel verbinden aan de meeste apparaten, zodat u kunt genieten van muziek met een goede geluidskwaliteit, zoals u al gewend bent van de JBL koptelefoons. Als u de koptelefoon verbindt met andere Bluetooth apparaten kunt u ook genieten van  goede muziek. U kunt 20 uren lang genieten van uw muziek. als de batterij leeg is, laadt u hem gewoon weer binnen 2 uren op.  Gezien alle info verschilt de JBL E55BT niet veel van de JBL E45BT. U heeft met de JBL E55BT wel veel meer luisterplezier voordat de batterij leegloopt. Bij het kopen van de JBL E55BT koptelefoon krijgt u ook een kabel met daaraan de afstandsbediening, een oplaadkabel, een garantiekaart en een waarschuwingskaart erbij.

Philips SHB3060BK- On-ear Bluetooth Koptelefoon

Met de Philips SHB3060BK kunt u via Bluetooth draadloos luisteren naar muziek . als u tijdens het luisteren een telefoontje krijgt kunt u met 1 duk op de knop overschakelen naar het gesprek. U kunt handsfree bellen doordat de microfoon is ingebouwd in de oorschelp. Hierop vindt u ook de knop om de volume te regelen.  De Philips SHB3060BK is zodanig ontworpen dat hij gemakkelijk op te vouwen is en u hem gemakkelijk kunt opbergen of meenemen.  Ook kunt u de hoofdband en de oorschelpen zodanig instellen dat hij geschikt bij u zit.

Het grote voordeel is dat de Philips SHB3060BK beschikt over een oplaadbare batterij waarmee u tot wel 11 uur lang kunt luisteren naar  muziek. dat is zeker 2 uren langer dan de Philips SHB7150 koptelefoon. Nog een voordeel is dat u de Philips SHB3060BK makkelijk kunt opvouwen en kunt meenemen. Een nadeel is wel dat u de Philips SHB3060BK niet kunt gebruiken met de TV of playstation. Nog een nadeel is dat u hem alleen draadloos kunt gebruiken met Bluetooth geschikte apparaten, zoals uw tablet of smartphone.

De hoofdband en de oorschelpen van de Philips SHB3060BK kunt u zodanig instellen dat u met alle comfort kan genieten van steengoed geluid die uit de 32 mm drivers komn. Via bluetooth kunt u hem koppelen aan  bijvoorbeeld uw tabet of smartphone, zodat u eindeloos kunt luisteren naar uw favoriete liederen.  De LY-Polymeer batterij kunt u na volledig te zijn opgeladen, wel 11 uren lang gebruiken. Bij het kopen van  de Philips SHB3060BK koptelefoon krijgt u ook een USB kabel en een snelstartgids erbij.

Sony h.ear MDR-100ABN- Draadloze Hi-Res audio over-ear koptelefoon met Noise Cancelling

De Sony h.ear MDR-100ABN is uitgerust met Noise Cancelling zodat u optimaal van uw muziek kunt genieten, zonder dat u wordt afgeleid door geluid va buitenaf. De schelpen hebben een perfecte pasvorm en door de Hi-Res optie heeft u geluid op een hogere frequentie, wat zorgt voor nog meer luisterplezier.  De Sony h.ear MDR-100ABN kunt u via Bluetooth aan uw toestel verbinden. Als u de koptelefoon even niet wil gebruiken kunt u hem gemakkelijk inklappen en overal mee naar toe nemen.

Het grootste voordeel van de Sony h.ear MDR-100ABN is dat hij Hi-res optie heeft waardoor het geluid van uw muziek 3x krachtiger en beter klinkt. Nog een voordeel is dat u volledig kunt genieten van de muziek door de Noise Cancelling optie. Een nadeel is wel dat u voor de Hi-Res een kabel moet gebruiken. Als u dus alleen via Bluetooth de koptelefoon verbindt met een ander toestel, is het geluid ook iets minder krachtig.

De Sony h.ear MDR-100ABN is vooral geschikt als u op reis gaat. door de Noise Cancelling optie vallen geluiden van buitenaf weg en kunt u zo dan genieten van gewldig geluid via uw koptelefoon. De batterij hiervan kunt u opladen met een USB kabel.  Via Bluetooth verbindt u de koptelefoon met uw Bluetooth appararaat om naar al uw liederen te luisteren. Als het apparaat bechikt over NFC technologie kunt u met een tik op de oorschelp verbinding maken met de koptelefoon.  Bij het kopen van de Sony h.ear MDR-100ABN koptelefoon krijgt u ook een tasje, de aansluitkabel, usb kabel, een handleiding, garantiekaart en referentie gids erbij.

Philips SHB7250- Draadloze over-ear koptelefoon

De hoofdband van de Philips SHB7250 kunt u gemakkelijk aanpassen zodat hij comfortabel zit. Via Bluetooth en ook via een audiokabel met 3.5mm plug kunt u naar al uw favoriete liederen luisteren. Als uw Bluetooth apparaten over NFC beschikken kunt u slechts met een klik tegen de oorschelp verbiding maken. De Philips SHB7250 is uitgerust met Hi-Res technologie, waardoor u net als de Sony h.ear muziek met een hogere frequentie kunt afspelen voor nog meer luisterplezier.  Als de batterij is volgeladen kunt u wel 11 uur lang genieten van de muziek. loopt de batterij toch leeg, dan kunt u de koptelefoon met de audiokabel verbinden aan uw apparaat, zodat u door kunt genieten van uw muziek.

Het voordeel van de Philips SHB7250 is dat u door de Hi-Res technologie beschikt over geluid van heel goede kwaliteit. Nog een voordeel is dat u zowel met de kabel als via Bluetooth verbinding kan maken met uw apparaten zo kunt genieten van urenlang luisterplezier. Een klein nadeel is wel dat de Philips SHB7250 niet wordt geleverd met een hoes.

De Philips SHB7250 is zodanig onworpen dat u hem gemakkelijk kunt inklappen en meenemen. De hoofdband kunt u verstellen zodat het comfortabel op uw hoofd zit. U kunt met de Philips SHB7250 zowel via de audio kabel als via Bluetooth verbinding maken met bijvoorbeeld uw telefoon.  Bij aankoop van de Philips SHB7250 koptelefoon krijgt u ook een audiokabel van 1,2 meter, een usb kabel voor het opladen en een snelstargids erbij.

Marshall Major II Bluetooth- On-ear Koptelefoon

De Marshall Major II is qua ontwerp geïnspireerd op de Marshall gitaarversterkers. Met deze koptelefoon kunt u via Blueatooth naar uw muziek luisteren, maar dat is ook nodig met de audio kabel.  Het leuke van de Marshall Major II is dat u zelf kunt kiezen aan welke kant u uw kabel zet; aan beide oorschelpen zit namelijk een port om de audio kabel te bevestigen. Als de batterij van de Marshall Major II is opgeaden kunt u wel 30 uren lang genieten van muziek met een goede kwaliteit geluid.

Een voordeel van de Marshall Major II is dat de baterij, vergeleken met de voorgaande koptelefoons, wel 30 uren meegaat. Hierdoor kunt u lekker lang genieten van hoge waliteit muziek.  nog een voordeel is dat u met een speciale kabel ook analoog naar uw muziek kunt luisteren. Dit gebeurd met een krulsnoer.  Een nadeel is dat de Marshall Major II een krachtige bass heeft die jammer genoeg niet samengaat met alle muizek genres.

De Marshall Major II kunt u dagelijks gebruiken. Met een batterij die wel 30 uren lang meegaat moet u wel een goed zittende koptelefoon hebben waarmee u in alle comfort naar uw liederen kunt luisteren. En dat is ook bij de Marshall Major II het geval. Als u de koptelefoon wil opbergen kunt u hem gemakelijk inklappen. Via Bluetooth kunt u luisteren naar uw favoriete muziek vanuit de geschikte apparaten. Doordat de microfoon in de oorschelp is ingebouwd kunt u nu handsfree praten als u een telefoontje ontvangt. Bij het kopen van de Marshall Major II koptelefoon krijgt u ook een Micro- usb kabel, een jack kabel en een handleiding erbij.

Top 10 koptelefoons 2018

Gezien de kwaliteit van het geluid en het feit dat u draadloss verbinding kunt maken met onder andere uw mp3 is het niet vreemd dat deze lijst alleen bestaat uit on-ear en over-ear koptelefoons. Bij de meeste over-ear koptelefoons is de mogelijkheid geluiden van buiten te dempen/ minimaliseren door de noise Cancellation. Ook hoort u het geluid, afhankelijk van het model, veel duidelijker.  Met de meeste koptelefoons kunt u, door een druk op de knop op de oorschelp, aanpassingen plegen aan het geluid of een gesprek ontvangen. De ingebouwde mic maakt het dan mogelijk om handsfree gesprekken te voeren.  Indien u eraan dacht om een koptelefoon aan te schaffen kunt u letten op het model, het aantal uren waarop u naar muziek zou willen luisteren. Als u vaak reist is het vooral een te nemen die langere uren kan werken voordat u moet opladen.

Technische informatie van  koptelefoons

Je hebt 3 soorten van koptelefoons: de on-ear, over-ear en in-ear .  Voordat u een koptelefoon koopt moet u dus weten welke soort u wil. Bij de ovetr-ear koptelefoons wordt het geluid van buitenaf gedempt, waardoor u beter kunt geniten van het geluid. De on-ear en over-ear modellen zijn ook handsfree te koop. U kunt ze dan door middel van een kabel of via Bluetooth verbinden met een smartphone, mp3, laptop. Tablet, enzovoorts. De meest gebruikte plug is de 3.5 mm jackplug. Die past op vrijwel alle audio apparaten. Een groot voordeel is dat u de meeste koptelefoons kan inklappen wanneer u ze niet gebruikt.  Zo kunt u ze makkelijk opbergen of meenemen.

Denk er toch wel altijd aan om bij het kopen van koptelefoons ook te letten op de garantieperiode. Sommige koptelefoons zijn namelijk 2e hands en hebben een veel kortere garantie periode dan de nieuwe modellen.