[vc_row][vc_column][vc_column_text]Het is altijd handig om medicijnen in huis te hebben. Denk hierbij aan pijnstillers, zoals asprines. Je weet nooit wanneer je plotseling ziek kan worden of wanneer je jezelf ergens gaat bezeren. Het is ook handig voor wanneer je last krijgt van menstruatiepijnen. Pijnstillers en aspirines moeten je altijd bij de hand hebben. Hier volgen er enkele medicijnen die vroeg of laat goed van pas kunnen komen. Dit zijn o.a. de volgende medicijnen: tramadol, excedrin, advil tabletten en voltaren zetpillen. Zo kom je meer te weten over de beste pijnstillers.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

NaamIs verkrijgbaar alsWordt gebruikt bijTabletten werken na
DiclofenacTabletten, zetpil en injectiePijn, koorts en ontsteking1 tot 2 uur
ParacetamolTabletten, drank, capsules, zetpil en infuusVerkoudheid, pijn en griep30 minuten tot 1 uur
IbuprofenTabletten, capsules, drank en zetpilOntsteking, koorts en pijn30 minuten tot 1 uur
VoltarenTabletten, zetpil en injectieKoorts, ontsteking en pijn1 tot 2 uur
Tramadol Tabletten, capsules, druppels en zetpillenPijn1 uur
AdvilTabletten, capsules en drankKoorts, pijn en ontsteking30 minuten tot 1 uur
Aleve Tabletten en zetpilKoorts, pijn en ontsteking1 uur
Excedrin TablettenPijn, koorts en ontsteking30 minuten
SanalginTablettenPijn, koorts en ontsteking1 uur
SaridonTablettenVerkoudheid, griep en pijn30 minuten

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Diclofenac

Diclofenac werkt niet alleen als pijnstiller, maar kan ook je koorts verlagen en ontstekingen remmen. Het is dus ideaal voor wanneer je verkouden bent. Verder kun je het ook gebruiken bij ziekte van Bechterew, koliekpijn, reumatoïde artritis, gewrichtspijn, hoofdpijn en jicht.

Je kunt het in diverse vormen krijgen:

  • Omhulde tabletten: deze zijn het gemakkelijkst om in te nemen. Je neemt ze gewoon in met een glas water. Na inname duurt het een uur voor de pijn vermindert.
  • Maagsapresistente tabletten (MSR): neem je ook in met een glas water. Ze mogen niet gekauwd worden omdat de medicijn dan te vroeg vrijkomt. Deze nemen ook een uur om te werken.
  • Tabletten met vertraagde afgifte: moeten ook met een glas water ingenomen worden. Ze lossen langzamer op zodat je minder last krijgt van bijwerkingen en ze langer werken. Deze nemen ongeveer 2 uren om te werken.
  • Ze moeten in de anus aangebracht worden en werkt al binnen een half uur.
  • Wordt door een arts of zuster gegeven. Dit werkt het snelst, namelijk 15 minuten.

De werking duurt ongeveer 12 tot 24 uur. Er is kans dat men last kan krijgen van bijwerkingen zoals diarree, winderigheid, verstopping, buikpijn, braken, maagirritatie, enz. maar meestal komt dit voor bij mensen die boven de 70 jaar zijn.

Vrouwen die zwanger zijn mogen het niet gebruiken. Vraag de arts eerst of je Diclofenac met jouw medicijnen mag innemen, want het kan een wisselwerking veroorzaken met sommige andere medicijnen. Gebruik liever geen alcohol, omdat het de kans op maagklachten kan vergroten. Over het algemeen een goede pijnstiller.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Paracetamol

Paracetamol is een bekende pijnstiller, die bijna een ieder in zijn of haar medicijnkastje heeft. Het helpt wanneer je verkouden bent en griep hebt. Het verlaagt koorts en vermindert pijn zoals keelpijn, hoofdpijn, artrose, gewrichtspijn, menstruatieklachten en spierpijn.

Het is in verschillende vormen te krijgen. Tabletten, capsules en drank zijn het bekendst. Daarnaast zijn ze ook als bruistabletten, smelttabletten en kauwtabletten, zetpillen en infuus te krijgen. De tabletten, capsules en drank nemen een half uur om te werken. De zetpil werkt binnen een uur.

Het mag niet te vaak gebruikt worden. Als de pijn opgehouden is, moet je het niet meer innemen. Als je het te vaak gebruikt, bijvoorbeeld wanneer je last hebt van hoofdpijn, dan kan Paracetamol zelf de oorzaak van je hoofdpijn worden. Wanneer je meerdere weken een hoge dosering inneemt, dan kan dat schade toebrengen aan je bloed, lever en nieren. Het is beter om naar de arts te gaan als je te vaak last hebt van pijnen.

Zorg ervoor dat je geen andere pijnstillers gebruikt wanneer je Paracetamol gebruikt. Het kan teveel voor je lichaam worden. Tenslotte kan worden gezegd dat paracetamol één van de meest gebruikte pijnstillers is.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ibuprofen

Ibuprofen is ook niet onbekend onder ons. Het wordt gebruikt om ontstekingen te remmen, koorts te verlagen en pijn te stillen. Men gebruikt het meestal voor verkoudheid, griep, migraine, hoofdpijn, artrose, gewrichtspijn, menstruatieklachten, reumatoïde artritis, ziekte van Bechterew en jicht.

Ibuprofen kun je in diverse vormen krijgen waaronder bruistabletten, smelttabletten en kauwcapsules, maar gewone tabletten en drank worden het meest gebruikt. Tabletten, capsules en drank werken na 30 tot 60 minuten en ze werken ongeveer 8 uren lang. Vertraagde-afgiftetabletten en zetpillen, daarentegen, nemen 2 tot 3 uren de tijd. Deze werken dan 12 uren lang.

Bijwerkingen waar je het meest kans hebt om last van te krijgen zijn maag- en darmklachten zoals braken, buikpijn, misselijkheid, boeren, verminderde eetlust, diarree, verstopping en winderigheid. Mensen die ouder dan 70 jaar zijn hebben meer kans om deze bijwerkingen te krijgen. Wanneer je ouder dan 70 jaar bent en maag- of darmzweer heeft gehad, dan heb je een maagbeschermer nodig. Dit geldt ook voor mensen die anti-bloedstollingsmedicijnen gebruiken.

Verder kan Ibuprofen een wisselwerking veroorzaken met andere medicijnen. Ga dus eerst na of ze gecombineerd mogen worden. Het is ook beter om geen alcohol te gebruiken. Zwangere vrouwen mogen Ibuprofen helemaal niet gebruiken. Vooral niet tijdens de tweede helft van de zwangerschap. Je kunt wel met je arts overleggen of je het mag gebruiken.

Ibuprofen is net als paracetamol een welbekende pijnstiller en wordt daarom ontzettend veel gebruikt. Daarom behoort dit medicijn ook tot de beste pijnstillers van dit moment.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Voltaren

Voltaren heeft Diclofenac als werkende stof, dus hetzelfde informatie die je bij deze medicijn gelezen hebt geldt ook hier. Het wordt gebruikt om ontstekingen te remmen, koorts te verminderen en pijn te stillen zoals gewrichtspijn, menstruatiepijn, koliekpijn, jicht, enz.

De meeste mensen gebruiken tabletten. Deze verminderen pijn na ongeveer 1 uur en de werking houdt 6 uren vol. Vertraagde-afgifte-tabletten werken na 2 uren en hun werking houdt 12 tot 24 uur vol. Dan heb je de Voltaren zetpil die na een half uur werkt. De injectie werkt het snelst. Die voel je na een half uur. Zwellingen en roodheid verdwijnen na ongeveer een week.

Mensen die ouder dan 70 jaar zijn lopen kans om bloedingen en maag- en darmzweren op te lopen. Degene die al eerder maag- of darmzweer gehad hebben of anti-bloedstollingsmedicijnen gebruiken hebben een maagbeschermer nodig. Blijf weg van alcohol, want die kan de maagklachten alleen maar vergroten.

Als je al medicijnen gebruikt moet je eerst de arts raadplegen of je Voltaren ook mag gebruiken, want dit medicijn kan een wisselwerking veroorzaken met sommige andere medicijnen. Zwangere vrouwen moeten het liever niet gebruiken. Vooral niet in de tweede helft van hun zwangerschap. Lees daarom altijd de gebruiksaanwijzing van bijvoorbeeld de Voltaren zetpil.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Tramadol

Als je last hebt van langdurige en hevige pijn of pijn hebt na een ongeluk of een operatie, dan zal Tramadol goed van pas komen. Het is een matige tot sterke pijnstiller die ook gebruikt kan worden bij voortijdige zaadlozing wanneer andere medicijnen niet helpen.

Je kunt ze als capsules, oplostabletten, bruistabletten, druppels en zetpillen krijgen. Ze beginnen allemaal binnen 1 uur te werken. Tabletten en capsules met gereguleerde afgifte werken 12 uur lang. De ‘once-daily’ tabletten werken 24 uur en de zetpillen 6 tot 8 uur.

Tramadol moet je gebruiken zolang je het nodig hebt. Het s beter om het op vaste tijdstippen te gebruiken. De tabletten en capsules kun je bijvoorbeeld om de 4 of 6 uren innemen.

De mogelijkheid bestaat dat je misselijk zal worden ervan, maar die gaat over een paar dagen over. Daarnaast kun je ook suf, slaperig en duizelig worden ervan. Je mag de eerste 2 weken geen autorijden. Alcohol kan de sufheid versterken.

Tramadol kopen? Dit kan eenvoudig online bij diverse webwinkels. Ook kun je Tramadol gewoon bij de apotheek kopen, op doktersvoorschrift. Daarnaast wordt dit medicijn te koop aangeboden op diverse websites. Het is hierbij belangrijk om voor een betrouwbare leverancier te kiezen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Advil

Advil heeft Ibuprofen als werkende stof, dus alles wat je bij Ibuprofen gelezen hebt geldt ook hier. Het kan dus gebruikt worden wanneer je griep hebt om koorts te verlagen, ontstekingen te remmen en pijn te stillen zoals migraine, gewrichtspijn, spierpijn en menstruatiepijn.

Advil tabletten, capsules en drank beginnen tussen 30 en 60 minuten te werken en deze werking duurt 8 uren lang. Daarnaast zijn er vertraagde-afgiftetabletten en zetpillen die pas na 2 of 3 uren werken. Hun werking duurt langer, namelijk 12 uren.

Mensen die ouder dan 70 jaar zijn maken kans om maag- en darmzweren en bloedingen op te lopen. Men die al eerder last hebben gehad daarvan of anti-bloedstollingsmedicijnen gebruiken hebben een maagbeschermer nodig. Drink liever geen alcohol, omdat het maagklachten kan vergroten. Advil en alcohol gaan dus niet goed samen! Vraag de arts of je andere medicijnen samen met Advil mag gebruiken en als je zwanger bent is het beter om het niet te gebruiken. Heb je tijdens je zwangerschap echt een medicijn nodig tegen pijnen, dan kun je de arts raadplegen.

Over het algemeen wordt de voorkeur gegeven aan Advil tabletten, omdat deze eenvoudig zijn in te nemen. Daarnaast zijn ze per strip verpakt, waardoor je deze eenvoudig overal mee naar toe kunt nemen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Aleve

Aleve heeft Naproxen als werkende stof. Net als bij voorgaande medicijnen kan het koorts verlagen, ontstekingen verminderen en pijn stillen waaronder artrose, hoofdpijn, spierpijn, menstruatieklachten, enz.

Men gebruikt de tabletten het meest. Je zult binnen een uur merken dat pijn minder wordt. Zetpillen nemen een half uur om te werken, maar beide zullen 7 uur lang werken. Daarnaast heb je de vertraagde-afgifte-tabletten die ongeveer 12 uur lang werken.

Ook hier kunnen mensen die ouder dan 70 jaar zijn problemen krijgen met bloedingen en maag- en darmzweren. Zij hebben dus een maagbeschermer nodig. Zwangere vrouwen moeten het liever niet gebruiken en men moet vooral wegblijven van alcohol. Raadpleeg de arts of je ook andere medicijnen samen met Aleve mag gebruiken. In principe een prima pijnstiller, waardoor deze ook is opgenomen bij de beste pijnstillers.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Excedrin

Excedrin is een medicijn die bestaat uit een combinatie van Paracetamol, Coffeïne en Acetylsalicylzuur. Paracetamol en Acetylsalicylzuur verlagen koorts en stillen pijn, maar daarnaast kan Acetylsalicylzuur ook ontstekingen remmen. Coffeïne werkt opwekkend.

Excedrin wordt gebruikt wanneer men last heeft van verkoudheid, griep, gewrichtspijn, spierpijn, keelpijn, oorpijn, hoofdpijn en menstruatieklachten. Het wordt vooral gebruikt tegen migraine. Behalve de pijn te verminderen, kan Excedrin ook nog de symptomen van een migraine verminderen zoals misselijkheid en gevoeligheid voor licht en geluid.

Het beste kun je Excedrin innemen wanneer je de symptomen begint te krijgen. Neem 2 tabletten in. Ze beginnen ongeveer na 30 minuten te werken. Als de migraine niet over gaat mag je nog 4 tot 6 keren per dag tabletten innemen, maar gebruik niet meer dan 6 tabletten. Je mag het niet langer dan 3 dagen gebruiken.

Soms kun je last krijgen van bijwerkingen zoals slapeloosheid, nervositeit, maagdarmklachten, duizeligheid en snellere hartslag. Gebruik het niet wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft. Je mag geen auto besturen wanneer je Excedrin gebruikt en alcohol inname in combinatie met deze medicijn kan slechte gevolgen hebben voor je lever en maag. Excedrin kopen? Dat kan net als bij alle andere pijnstiller gewoon online of bij een apotheek.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sanalgin

Sanalgin heeft Paracetamol, Coffeïne en Propyfenazon als werkzame stoffen. Paracetamol stilt pijn en verlaagt koorts. Propyfenazon doet dat ook, maar werkt ook licht ontstekingsremmend. Coffeïne werkt opwekkend.

Men gebruikt Sanalgin wanneer ze last hebben van griep, verkoudheid, keelpijn, hoofdpijn, migraine, spierpijn, gewrichtspijn, menstruatiepijn, bijholteontsteking en middenoorontsteking. Na inname zal de pijn na een half uur verminderen en de werking er van duurt ongeveer 3 tot 6 uren.

Gebruik dit medicijn alleen zolang je pijn hebt. Wanneer de pijn overgaat, moet je ook stoppen met het innemen ervan. Gebruik je het 2 weken continue tegen hoofdpijn dan zal de medicijn zelf de oorzaak zijn voor de hoofdpijn.

Mensen die ouder dan 70 jaar zijn lopen kans maag- en darmzweren en bloedingen te krijgen. Zij hebben dus een maagbeschermer nodig. Zwangere vrouwen mogen het niet gebruiken. Vooral niet in het tweede helft van hun zwangerschap. Sanalgin is een wat minder populaire pijnstiller, maar heeft wel zo zijn plek gekregen in de ‘beste pijnstillers van dit moment’.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Saridon

Saridon heeft dezelfde werkzame stoffen als Sanalgin. De medicijn werkt dus pijn verminderend, koorts verlagend en ontstekingsremmend. Het heeft ook een opwekkend effect.

Net als bij de voorgaande medicijnen kun je het gebruiken bij verkoudheid, griep, gewrichtspijn, hoofdpijn, migraine, keelpijn, menstruatiepijn, spierpijn, middenoorontsteking en bijholteontsteking. De medicijn werkt binnen een half uur en zijn werking duurt 3 tot 6 uren. Echter is Saridon niet heel erg bekend, maar wordt steeds frequenter gebruikt als goede pijnstiller.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Conclusie

Het is goed om zulke medicijnen in huis te hebben, omdat je nooit weet wanneer je ze plotseling nodig kan hebben. Misschien krijg je plotseling last van migraine of je hebt je bezeert en wil je af zijn van de pijn. Je neemt je tablet of capsule gewoon in met een glaasje water en je bent een paar uur verlost van je pijn. Het geeft je ook de kans om te slapen of om andere handelingen te plegen in je leven.

Medicijnen zoals Paracetamol en Ibuprofen zijn heel gemakkelijk om te krijgen, en daarom gewilde pijnstillers. Je hebt geen recept nodig voor ze en kan ze gewoon in de apotheek, drugstore of winkel kopen. Zo kun je ervoor zorgen dat je het altijd in huis hebt of in je tas hebt voor wanneer je het plotseling nodig mocht hebben.

Het moet wel duidelijk gemaakt worden dat de pijnstillers de oorzaak van je pijn niet verwijderen of genezen. Ze zorgen er alleen voor dat het signaal dat naar het centrale zenuwstelsel gaat verstoord wordt en je zo de pijn niet voelt. De medicijnen hebben allemaal een andere werking en je kunt dus voor de ene pijn een ander medicijn gebruiken dan voor de andere.

Het is natuurlijk alom bekend dat medicijnen bijwerkingen kunnen hebben. Niet elk persoon kan er last van krijgen. Het komt niet zo vaak voor dat men last krijgt van deze bijwerkingen. De kans is wel groot dat dit zal gebeuren wanneer men zich niet aan de informatie op de bijsluiter houdt. Elk medicijn komt met een eigen manier van gebruik, maar over het algemeen mag je medicijnen niet te lang gebruiken. Het is belangrijk om eerst na te gaan hoe vaak je de medicijn mag gebruiken en wanneer je ermee moet stoppen. Alleen dan is het veilig om het te gebruiken en zorg je ervoor dat je niet meer problemen voor jezelf creëert.

Na het lezen van deze blog ben je meer te weten gekomen over de beste pijnstillers, maar waar kun je deze nou het beste kopen? Nou, bij diverse winkels en zelfs supermarkten. Zo zijn de pijnstillers paracetamol en ibuprofen bijna overal verkrijgbaar. Zowel bij de apotheek, online of bij een supermarkt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]