E-reader

Wil jij een goede e-reader kopen? De beste E reader vind je hier!

Laatste update 3 juni 2020

 • E reader beste koop

  Kobo Aura

  Meer informatie
  Samenvatting

  De eerste en tevens e reader beste koop, waarover we het zullen hebben is de Kobo Aura. Kobo is geen onbekend merk in de ebook wereld. Deze beste koop ereader heeft een mooi, luxe ontwerp. De Kobo Aura ondersteunt, zoals alle Kobo e-readers, ePub, PDF en MOBI e-book formaten, en toont JPEG, GIF, PNG en TIFF-geformatteerde beelden.

  Voordelen

  Het ondersteunt alle Kobo e-readers, ePub, PDF en MOBI e-book formaten

  Je kunt games als Sudoku en schaken erop spelen

  Nadelen

  Het heeft geen audiofuncties

 • Beste ebook reader

  Kobo Aura H20

  Meer informatie
  Samenvatting

  Na de Kobo Aura hebben we de Kobo Aura H2O. Deze beste ebook reader, net als alle Kobo e-readers, makkelijk om mee te werken. Maakt niet uit als je al eens een Kobo e-reader gebruikt hebt of niet. Kobo Aura H20 e-readers zijn kwalitatief ontzettend goed.

  Voordelen

  Het heeft achtergrondverlichting en Wifi

  Het is waterdicht

  Nadelen

  Jammer genoeg heeft het geen speakers

 • Favoriete keuze

  Kobo Touch 2.0

  Meer informatie
  Samenvatting

  Nummertje 3 is ook een Kobo e-reader en je zal nu om-en-bij al weten wat je ervan kan verwachten, maar het mist een paar opties. De Kobo Touch 2.0 is best een koopje vergeleken met andere e-readers en kost evenveel als de goedkoopste touchscreen Kindle op de markt.

  Voordelen

  Het ondersteunt EPUB, EPUB3, PDF, MOBI, TXT, HTML, XHTML, RTF, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, CBZ en CBR eBooks

  Het heeft elf lettertypes en 35 verschillende lettergroottes

  Nadelen

  Scherm is niet verlicht

Beste e reader 2019 & 2020

Wil jij graag de beste e reader kopen? Bekijk onze beste e-reader top 10 en review. Tegenwoordig hoef je niet meer naar de bibliotheek te gaan als je een leuk boek wil lezen. Dankzij een e-reader vind je welk boek je zoekt en je hoeft het dan alleen maar te kopen, te downloaden en te lezen. Er zijn veel verschillende e-readers te krijgen, maar ze hebben allemaal hun goede en slechte eigenschappen. Laten we eens zien welke e-readers de beste zijn van dit moment en dat jou het meeste plezier kan brengen. Krijg hiermee een goed antwoord op de vraag wat is de beste e reader. Hieronder vindt je een selectie van de e readers beste koop van 2020. Beste e readers vergelijken doe je hieronder met behulp van onze top 10. De beste e-reader te koop review van dit moment.

Top 10 Beste E-Reader 2019 & 2020

NaamSchermverlichtResolutieMeer informatie
Tip #1:Kobo Aura 2Ja1024x758
Kobo Aura H2OJa1430x1080
Kobo touch 2.0Nee800x600
Tip #3:Kobo Clara HDJa1448x1072
Kobo Aura OneJa1872x1404
Denver Ebo-610LJa1024x758
Pocketbook AQUAJa758x1024
Tip #2:Pocketbook Touch LuxJa1024x758
Pocketbook Basic 3Nee800x600
 • 1. Kobo Aura

  Meer informatie

  De eerste waarover we het zullen hebben is de Kobo Aura. Kobo is geen onbekend merk in de ebook wereld.

  Het heeft een mooi, luxe ontwerp. De Kobo Aura ondersteunt, zoals alle Kobo e-readers, ePub, PDF en MOBI e-book formaten, en toont JPEG, GIF, PNG en TIFF-geformatteerde beelden. Het komt met een geheugen van 4GB dat uitbreidbaar is met een extra 32 GB via de micro-SD-sleuf.

  Je krijgt ook achtergrondverlichting, een micro-SD kaart en je kan ook wifi erop aansluiten. Bij de Aura is er een nieuw pagina-ververstechniek toegepast en dat zorgt ervoor dat de pagina’s zonder vervorming en snel verversen. Je kan ook spelletjes spelen erop zoals Sudoku en schaken en je kan daarnaast ook surfen op het internet. Maar de spelletjes en webbrowser zijn betafuncties. Er is ook de optie om de e-reader met Pocket te integreren.

  Het heeft geen audiofuncties, dus naar audioboeken luisteren en video’s bekijken gaat dus niet. Je kan jammer genoeg ook geen kranten of tijdschiften erop downloaden en lezen. Alleen boeken dus. Het glas is niet krasbestendig, dus maak gebruik van een hoes om ’t te beschermen als je het in je tas zet.

  Als je een de een e-reader zoekt waarom je alleen boeken wilt lezen is dit zeker een goeie keuze voor jou. Kobo Aura beste e-reader voor jou.

  Het is 6 inch (15,2 cm) groot , heeft een schermresolutie van 758×1024 pixels en weegt 174 gram. Het heeft een 1 GHz processor, waardoor hij vlot reageert op commando’s, inclusief laden van een boek of een flinke bibliotheek. Het scherm is een Pearl E–ink scherm wat weinig energie gebruikt. Het is licht en dun. De achterkant is gemaakt van geribbeld plastic wat ’t een ruw textuur geeft waardoor je een goeie grip hebt en geen moeite hebt om ’t urenlang vast te houden. Scherm en rand gaan naadloos in elkaar over. Aan de bovenkant zijn de aan/uit en licht knoppen. De rest is touchscreen. Je kan de e-reader in zwart of rose kopen.

  Voordelen

  Het ondersteunt alle Kobo e-readers, ePub, PDF en MOBI e-book formaten

  Je kunt games als Sudoku en schaken erop spelen

  Nadelen

  Het heeft geen audiofuncties

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Kobo Aura H20

  Meer informatie

  Na de Kobo Aura hebben we de Kobo Aura H2O. Deze e-reader is, net als alle Kobo e-readers, makkelijk om mee te werken. Maakt niet uit als je al eens een Kobo e-reader gebruikt hebt of niet. Kobo Aura H20 e-readers zijn kwalitatief ontzettend goed.

  Op de Kobo Aura H2O kunnen Ebooks, teksten, en Epub gelezen worden. Daarnaast kan je ook stripboeken lezen en afbeeldingen bekijken. Het heeft een geheugen van 4GB dat uitgebreidt kan worden tot 32GB met een MicroSD kaart.

  De Aura H2O heeft ongeveer dezelfde opties als de Aura, maar heeft heeft wel iets extras. Het is waterdicht, dus je kan ‘m gerust naar het strand brengen of in je bad meenemen. Het gaat niet beschadigd raken. Ook is ’t beschermt tegen stof. Het heeft achtergrondverlichting en Wifi kan erop worden aangesloten. Het Van Dale woordenboek is van tevoren erop geinstalleerd. Je kan de instellingen veranderen, bijvoorbeeld lettergrootte, lettertype, enz.

  Jammer genoeg heeft ’t geen speakers, dus hier ook geen kans om audioboeken te beluisteren. Krant lezen erop is geen mogelijkheid. Er is geen 3G optie, dus je kan alleen gebruik maken van Wifi als je de Kobo App wilt gebruiken.

  Het heeft een hoge schermresolutie van 1430 x 1080 pixels en en weegt 233 gram. Het heeft een e-ink scherm. Het is 6.8 inch groot en is dus ietsje groter dan de gemiddelde e-reader. De case van de e-reader is gemaakt van een rubberachtig soort kunststof die makkelijk schoon te houden is. De accu duurt ongeveer 2 maanden.

  Het is dus perfect voor mensen die vaak op stap gaan en ervan houden om een leuk boek te lezen terwijl ze langs ’t strand zitten.

  Voordelen

  Het heeft achtergrondverlichting en Wifi

  Het is waterdicht

  Nadelen

  Jammer genoeg heeft het geen speakers

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Kobo Touch 2.0

  Meer informatie

  Nummertje 3 is ook een Kobo e-reader en je zal nu om-en-bij al weten wat je ervan kan verwachten, maar het mist een paar opties.

  De Kobo Touch 2.0 is best een koopje vergeleken met andere e-readers en kost evenveel als de goedkoopste touchscreen Kindle op de markt.

  Het komt met de standaard Kobo specificaties. Het heeft een geheugen van 4GB en je kan daarom maximaal 3000 e-books erin opslaan. Het komt met Wifi zodat je makkelijk boeken draadloos kan downloaden. Je kan verschillende e-book en documenten erop zetten, waaronder EPUB, EPUB3, PDF, MOBI, TXT, HTML, XHTML, RTF, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, CBZ en CBR eBooks. Je kan kiezen uit elf lettertypes en 35 verschillende lettergroottes. Het is energiebesparend, want het heeft een E-ink scherm.

  Je kan het geheugen niet uitbreiden met een SD kaart, maar voor de meeste mensen is dat geen ramp. Het komt niet met een kleurenscherm, dus de foto’s die je erop gaat bekijken zullen in zwart en wit zijn. Scherm is niet verlicht, dus lezen in het donker gaat moeilijk gaan, tenzij je een lamp hebt op je nachtkastje. Dat hebben de designers gedaan om wat goedkoper uit te komen. De e-reader heeft niet de beste resolutie en dat is te merken als je PDF’s en Manga’s aan ’t lezen bent. Het is ook niet waterbestendig. Kobo Touch 2.0 kopen? Bekijk de voordeligste aanbieders.

  De accu duurt 2 maanden. Het heeft een gewicht van 185 gram en een groote van 6 inch. Het heeft een 1GHz processor die ervoor zorgt dat je niet lang hoeft te wachten bij het bladeren. Aan de onderkant is de microUSB-poort voor het synchroniseren en opladen. Het is alleen in zwart te krijgen.

  Voordelen

  Het ondersteunt EPUB, EPUB3, PDF, MOBI, TXT, HTML, XHTML, RTF, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, CBZ en CBR eBooks

  Het heeft elf lettertypes en 35 verschillende lettergroottes

  Nadelen

  Scherm is niet verlicht

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Icarus Illumina E654BK

  Meer informatie

  Dit is de eerste e-reader dat niet van kobo is en komt ook weer met andere opties.

  Deze e-reader gebruikt Android als besturingssysteem en komt met Google Playstore. Behalve zelf boeken te zetten op je e-reader kan je ook nog via apps boeken lezen van Kindle en Kobo. Je hebt toegang tot veel meer boeken dan je in werkelijkheid zou kunnen lezen! Koop e-books in je favoriete boekenwinkel, lees boeken via de bibliotheek app, abonneer op een e-book abonnementsdienst, of download gratis boeken.

  Je kan alle belangrijke boekformaten erop zetten. Het heeft een geheugen van 8GB wat je toestaat 8000 e-books erop te zetten en daarnaast kan je ook nog je geheugen uitbreiden tot 32GB met een SD kaart. Het heeft gelukkig ook schermverlichting dat bestaat uit 8 LED lampjes. Het heeft draadloze Wifi. De e-reader komt met nog andere geinstalleerde apps, zoals Amazon Kindle, Kobo, Dropbox en Gmail. Het is heel eenvoudig om te bedienen.

  Het komt niet met audio, dus het is niet mogelijk om naar audiobooks of muziek te luisteren. Icarus Illumina E654BK beste e-reader kopen? Vergelijk de beste aanbieders online.

  De schermresolutie is 1024×768 pixels, de grootte is 6 inch en ’t heeft een gewicht van 197 gram. Met een dikte van 9mm is hij dunner dan een potlood of pen. Het is licht en door ’t zacht materiaal aan de achterkant heb je een goeie grip. Het is touchscreen, maar het komt ook met bladerknoppen. De Icarus heeft een 2800 mAh een krachtige batterij. Het kan een tijdje meegaan, maar het is niet zuinig.

  Het is prijzig, maar het maakt lezen alleen maar makkelijker en leuker voor jou.

  Voordelen

  Het schermverlichting bestaat uit 8 LED lampjes

  Je kunt andere apps als Amazon Kindle, Kobo, Dropbox en Gmail installeren

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Kobo Aura ONE

  Meer informatie

  De volgende op de lijst is weer een Kobo, maar het heeft wat meer die ’t speciaal maakt vergeleken met de vorige Kobo e-readers.

  Deze e-reader heeft een grootte van 7.8 inch en is groter dan andere Kobo e-readers. Dit komt dichter bij de grootte van een normale boek en is, ondanks z’n grootte, licht en comfortabel om te houden.

  Het geheugen is geen 4, maar 8GB en je kan daardoor 6000 e-books erop zetten. Je kan geen SD kaart erop zetten, maar dat is geen groot nadeel. Het is ook nog waterdicht gedurende 60 minuten tot maximaal 2 meter diepte. Je kan ‘m gerust in je bad of zwembad meenemen dus. Het komt met schermverlichting en dat kan je ook veranderen in een ander kleur, bijvoorbeeld blauwer maken of juist een warmere gloed geven. Behalve boeken kopen kun je bij Kobo ook boeken lenen in een virtuele bibliotheek.

  Aan de zijkant kan verlichting een beetje oneven zijn en somige mensen zullen de e-reader ietsje te groot vinden. Kobo Aura ONE e-reader bestellen? Bekijk hieronder de voordeligste aanbieder.

  Het grote scherm kan juist goed zijn voor mensen die niet zo goed kunnen zien. Het scherm kan wat meer woorden accomoderen en je kan ze ook vergroten.

  Het heeft een HD resolutie van 1872×1040 pixels en is, ondanks de grootte, licht met een gewicht van 230 gram. Het is 6,9 mm dik en is dus dunner dan een iPhone 6. Behalve de aan/uit knop heeft ’t geen andere knoppen, dus het is geheel touchscreen. Net als alle andere Kobo e-readers beschikt deze ook over een 1 Ghz processor. Het heeft een accuduur van 1 maand.

  Deze e-reader komt wel met een hoog prijskaartje, maar het is ’t geld wel waard.

  Voordelen

  Je kunt wel 6000 e-books erop zetten

  Een mooi, grote scherm

  Nadelen

  Aan de zijkant kan verlichting een beetje oneven zijn

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Icarus Illumina XL

  Meer informatie

  Als je dacht dat 7.8 inch groot was dan zul je versteld staan van deze.

  De Icarus Illumina XL is een nog grotere e-reader met een grootte van 8 inch, maar daardoor heeft deze e-reader jou het gevoel dat je een echt boek aan ’t lezen bent. Het is groot, maar niet onhandig om te gebruken. Het is lichter dan de Kobo Aura H2O.

  Het komt met zowel Wifi als 3G en heeft een 8GB geheugen dat je met een microSD kaart kan uitbreiden tot 32GB. Het ondersteunt verschillende formaten, waaronder PDF, FB2, EPUB, RTF, MOBI, TXT, HTM, MP3, JPG, BMP, GIF, PNG, EPUB, MOBI en PDF. Er is ingebouwde verlichting en ook audio-ondersteuning voor het afspelen van luisterboeken. Daarnaast kan je ook veranderingen aanbrengen aan het scherm bij de lettertype, lettergrootte, enz. Je kan verschillende leesapp’s erop zetten waaronder Bliyoo, Bol.com en de Bibliotheek.

  Resolutie ervan is 1024×768 pixels, maar is jammer genoeg niet even goed als het moet wezen en dat geldt ook voor de verlichting. Icarus Illumina XL is een wat grotere variant e-reader. Deze e-reader kopen? Ga meteen naar de voordeligste aanbieder.

  Deze e-reader heeft bijna geen knoppen. Alleen een knop om hem uit te zetten en een home/terug knop resteren. De rest is touchscreen. Het weegt 275 gram en komt met een e-ink scherm. Het heeft een accu van 2800mAh. Ook is er een hoofdtelefoon-aansluiting aanwezig zodat je naar muziek kunt luisteren of bijvoorbeeld met een audiobook mee kan lezen. Het is alleen in ’t zwart te krijgen.

  Dit e-reader zal mensen die van Icarus houden wel bevallen. Verwacht wel geen grote vooruitgangen in de software vergeleken met voorgaande Illumina.

  Voordelen

  Het heeft audio-ondersteuning voor het afspelen van luisterboeken

  Bijna helemaal touchscreen

  Nadelen

  Resolutie kon beter zijn

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Icarus Omnia 7” M703BK

  Meer informatie

  Hier hebben we weer een e-reader van Icarus dat meer biedt dan de vorige Icarus op ons lijst.

  Het leuke van Omnia is dat het komt met een LCD kleurenscherm. Daarmee kan je, behalve boeken lezen, ook foto’s en films bekijken. De meest relevante e-book en afbeeldingsformaten worden ondersteunt. Met de ingebouwde luidspeaker kan je urenlang genieten van je favoriete films. Alle media heb je dus binnen handbereik.

  Op de 3.5 millimeter aansluiting kan je oordoppen aansluiten om naar je favoriete audioboeken te kunnen luisteren. De e-reader beschikt ook over een muziekspeler. Geheugen is 4GB groot dat kan worden uitgebreidt tot 32GB met een SD kaart. Icarus Omnia 7” M703BK e-reader bestellen? Bekijk de beste aanbieders.

  Voor mensen die van touchscreen houden is er slecht nieuws. De touchscreen ontbreekt. De e-reader kan alleen bediend worden met fysieke knoppen. Als je ’t koopt krijg je geen thuislader mee.

  De 7 inch grote e-reader weegt 264 gram en heeft een schermresolutie van 800×480 pixels. Het heeft een schermverhouding van 16 : 9 wat ideaal is om boeken te lezen in landschapmodus en het ondersteunt films die een resolutie hebben tot maximaal 720p. Het scherm is een E-ink scherm. De Omnia komt met een batterij van 2500mAh dat kan duren tot maximaal 8 uur lezen, 6 uur video en 30 uur audio.

  De Omnia heeft dus opties dat een ieder in je gezin kan waarderen. Iemand die niet van lezen houdt kan dus ook gebruik maken om films te kijken of om naar de laatste hits te luisteren.

  Voordelen

  Je kunt ook films erop kijken

  Je kunt maximaal 8 uur lezen, 6 uur video kijken en 30 uur audio beluisteren

  Nadelen

  Het heeft geen touchscreen

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Pocketbook Touch HD

  Meer informatie

  De eerste Pocketbook op onze lijst is de Pocketbook Touch HD. Met deze e-reader kan je geen films kijken, maar je kan wel naar muziek luisteren.

  Download draadloos boeken via Wifi en luister naar muziek terwijl je ze leest. Je kan naast liedjes ook luisteren naar audioboeken. Het ondersteunt de volgende formaten: BMP, DOC, DOCX, ePub, FB2, HTML, JPEG, MobiPocket, MP3, PDF, PNG, PRC, RTF, TIFF en TXT.

  De Touch HD komt met touchscreen, schermverlichting, geinstalleerde woordenboeken, meer dan 30 talen en de ondersteuning van 22 formaten. Wanneer het komt tot geheugen kan je dat uitbreiden met een microSD, maar voor de meeste mensen is 8GB al genoeg. Dankzij de Text-to-speech functie heb je de mogelijkheid om tekst om te zetten in gesproken taal. De e-reader komt ook met games. Daarnaast heeft ’t ook Dropbox, Send-to-PocketBook, PocketBook Sync en PocketBook Cloud.

  Het is alleen niet waterbestendig, dus je gaat voorzichtig moeten zijn met water. De Touch HD heeft ook geen kleurenscherm. Pocketbook Touch HD behoort ook tot onze beste e-reader top 10 en review.

  Het is wel een goeie e-reader voor de fanatieke lezer die geen bezwaren heeft met een zwart en wit scherm en die liever de e-reader meeneemt naar bed dan naar het strand.

  De e-reader is 6 inch groot, heeft een schermresolutie van 1072 x 1448 pixels en is gemaakt van E-ink. Dat garandeert een hoog contrast en scherpte van het beeld. De e-reader ondersteunt mp3-formaat en hebben een standaard 3,5 mm audio jack. Op het bedieningspaneel bevinden zich de handmatige knoppen, die samen met het touch-screen worden gebruikt.

  Voordelen

  Het ondersteunt 22 formaten

  Je kunt ook andere apps erop downloaden

  Nadelen

  Het is niet waterbestendig

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Pocketbook Touch Lux 3

  Meer informatie

  Nu gaan we het hebben over de Pocketbook Touch Lux 3. We hebben nu ongeveer al gezien wat je van een Pocketbook kan verwachten. Laten we zien wat deze te bieden heeft.

  Met de Touch Lux 3 kan je e-books lezen en afbeeldingen bekijken. Het werkt met 18 boek formaten (waaronder ePub DRM, ePub, PDF DRM, FB2, TRC, PRC, PDF, MOBI) en opent vier beeldformaten (JPEG, BMP, PNG en TIFF). Pocketbook draait het Linux besturingssysteem en is er zijn vele apps die zijn gebundeld op de Touch Lux 3 die je leven een stuk makkelijker zullen maken.

  Net als de voorgaan de e-readers komt deze met een geheugen van 4GB die je kan vergroten met een microSD kaart. Het heeft draadloze Wifi en heeft achtergrondverlichting.

  Een nadeel van de Touch Lux 3 is de PDF-ondersteuning. Als je een complexe PDF met veel foto’s en CSS-elementen duurt het een beetje om te loaden. .Jammer genoeg heeft ’t ook geen kleurenscherm. Pocketbook Touch Lux 3 is misschien wel de beste e-reader voor jou.

  Het heeft geen opties dat echt uniek te noemen zijn. Als je geen Amazon of Kobo e-reader wil gebruiken is dit wel een goed alternatief.

  Het heeft een 6 inch E-ink scherm dat 198 gram weegt en een HD resolutie heeft van 1024×768 pixels. Een komt met een krachtige 1 GHz processor en 256 MB werkgeheugen dat zorgen voor het soepel draaien van de pagina’s en het snel laden van applicaties. Touchscreen en knoppen zijn er allebei dus beide kunnen worden gebruikt om te kunnen bladeren.

  Voordelen

  Het werkt met 18 boek formaten

  Je kan diverse apps downloaden

  Nadelen

  Het heeft geen kleurenscherm

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Autovision AV63 Lumiread

  De laatste e-reader op onze lijst is de Autovision AV63 Lumiread. Het is tevens de enige Autovision op de lijst.

  Met de Autovision kan je boeken lezen, afbeeldingen bekijken en ook muziek luisteren. Je zou dus ook naar audioboeken kunnen luisteren. Het werkt met alle relevante formaten. Dus behalve, bijvoorbeeld, ePub en PDF zijn bestanden als MS Office als Word en Excel ook mogelijk. Het is makkelijk te gebruiken.

  Zoals alle e-readers komt ’t met een groot geheugen om je boeken, foto’s en liederen te saven. Deze heeft een geheugen van 4BG dat je kan vergroten tot 3GB. Het komt met achtergrondverlichting. Autovision AV63 Lumiread e-readers vergelijken? Bekijk de beste aanbieders.

  Jammer genoeg heeft ’t geen Wifi en ook geen touchscreen. Het is ook niet waterbestendig en heeft een kleinere schermresolutie dan de voorgaande e-readers.

  Mensen hebben deze e-reader als optie als ze niet geinteresseerd zijn in e-readers van Kobo, Pocket of Amazon. Het is anders dan de voorgaande e-readers en kan vreemd lijken voor mensen die gewend zijn met touchscreen te werken. Het kan een beetje moeilijk zijn te gebruiken.

  De Autovision is 6 inch groot, heeft een E-ink scherm en de schermresolutie is 800×600 pixels. Het weegt 215 gram en is dus niet zwaar. Omdat ’t geen touchscreen heeft kan je van pagina’s veranderen door de knoppen te gebruiken die aan de linker-en rechterkant van de e-reader zitten. Het heeft een accu van 1500mAh en kan best lang mee.

  Als je op een budget bent is dit best een goede e-reader. Het doet wat ’t moet doen en je kan daarnaast ook nog naar muziek luisteren.

  Voordelen

  Je kunt veel boeken, foto’s en liederen opslaan

  Een voordelige e-reader

  Nadelen

  Het heeft geen wifi of touchscreen

Best geteste e-reader

De laatste ereader op onze lijst is de Autovision AV63 Lumiread. Het is tevens de enige Autovision op de lijst.

Met de Autovision kan je boeken lezen, afbeeldingen bekijken en ook muziek luisteren. Je zou dus ook naar audioboeken kunnen luisteren. Het werkt met alle relevante formaten. Dus behalve, bijvoorbeeld, ePub en PDF zijn bestanden als MS Office als Word en Excel ook mogelijk. Het is makkelijk te gebruiken. De beste e-reader vind je eenvoudig en snel met onze e-reader top 10 en review.

Zoals alle e-readers komt ’t met een groot geheugen om je boeken, foto’s en liederen te saven. Deze heeft een geheugen van 4BG dat je kan vergroten tot 3GB. Het komt met achtergrondverlichting.

Jammer genoeg heeft ’t geen Wifi en ook geen touchscreen. Het is ook niet waterbestendig en heeft een kleinere schermresolutie dan de voorgaande e-readers.

Mensen hebben deze e-reader als optie als ze niet geinteresseerd zijn in e-readers van Kobo, Pocket of Amazon. Het is anders dan de voorgaande e-readers en kan vreemd lijken voor mensen die gewend zijn met touchscreen te werken. Het kan een beetje moeilijk zijn te gebruiken.

De Autovision is 6 inch groot, heeft een E-ink scherm en de schermresolutie is 800×600 pixels. Het weegt 215 gram en is dus niet zwaar. Omdat ’t geen touchscreen heeft kan je van pagina’s veranderen door de knoppen te gebruiken die aan de linker-en rechterkant van de e-reader zitten. Het heeft een accu van 1500mAh en kan best lang mee. Een e-reader kopen hoeft helemaal niet lastig te zijn met onze e-readers review.

Als je op een budget bent is dit best een goede e-reader. Het doet wat ’t moet doen en je kan daarnaast ook nog naar muziek luisteren. Heb je inmiddels al eentje gevonden uit onze top 10 e-reader review?

Andere relevante pagina’s:

Welke e-reader is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de beste e-reader is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een e reader kleurenscherm optie terwijl andere gewoon de beste e reader kopen willen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 e readers reviews samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over e-readers?

De consumentenbond beste koop e-reader is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.