Selecteer een pagina
De beste stadsfiets kopen, dan ben je hier aan het juiste adres. Een fiets is een vervoermiddel dat wordt aangedreven door spierkracht. Zodra de bestuurder op de pedalen trapt komt het vervoermiddel dan in beweging. Een fiets bestaat meestal uit 2 wielen, een frame, zadel, en stuur en een trapas met pedalen aan weerzijden. Sommige fietsen maken gebruik van een (hulp) motor. De stadsfiets die het meest op het huidig model lijkt, werd in 1865 uitgevonden door de Fransman Pierre Michaux en zijn zoon. De fiets bestond ook uit 2 wielen, maar bewoog zich voort door middel van trappers aan het voorwiel. Jaren later kwamen de uitvindingen die wij vandaag nog zien aan de fiets. Zo kwam de kettingaandrijving in 1868 en in 1888 werden de banden met lucht gevuld. Aan het begin van de 20e eeuw werd de bovenbuis weggehaald zodat rokdragende vrouwen gemakkelijker konden fietsen. In deze review worden de beste stadsfietsen uitgelicht, zodat je de beste stadsfiets kunt kopen.Er zijn verschillende soorten fietsen. In dit artikel zullen we het hebben over de stadsfiets, die de meest verkochte fiets in Nederland is. Met de  stadsfiets leg je meestal korte afstanden af bijvoorbeeld om naar school te gaan, of om boodschappen te doen. Ook zijn ze gemakkelijk te onderhouden. Omafietsen, moederfietsen de sportieve hybride fietsen vallen allemaal onder de categorie stadsfietsen. Hieronder volgen de beste stadsfietsen.

Beste Stadsfiets 2020

NaamWielmaatAantal versnellingenOptie voor kinderzitjeExtra kenmerkenMeer informatie
Gazelle Orange C7+28 inch7 Shimano Nexus versnellingenop de bagagedragergesloten kettingkast en anti- slip pedalen
BSP Bold28 inch3 Shimano Nexus versnellingenzowel voor als op de bagagedrageris voorzien van een uniek serienummer
Puch Ballad 2017 Dames28 inch7 Shimano Nexus versnellingenzowel voor- als achterinuitgerust met rollerbrakes
Gazelle Chamonix28 inch7 Shimano Nexus versnellingenalleen achterinzadel, stuur en handvatten zijn verstelbaar
Gazelle Orange C828 inch8 Shimano Nexus versnellingenalleen achterinkan gebruikt worden als stads- en tourfiets
01

Gazelle Orange C7+

Met de Gazelle Orange C7+ damesfiets legt u met plezier uw dagelijkse ritjes af, zoals naar het werk of naar school. Deze stadsfiets is voorzien van 7 Shimano Nexus versnellingen, dus u heeft altijd de juiste snelheid als dat nodig is. De Gazelle Orange C7+ is ook voorzien van krachtige handremmen. De bagagedrager is voorzien van een Yepp Easyfit window waarin u met 1 klik een Yepp Junior of een Yepp Maxi Easyfit kunt monteren.Een pluspunt van de Gazelle Orange C7+ damesfiets is dat hij is voorzien van 7 Shimano Nexus versnellingen. Nog een pluspunt is dat de koplamp is geïntegreerd in het spatbord. Een minpunt is dat de batterijen van de achterlamp regelmatig vervangen moeten worden.De Gazelle Orange C7+ damesfiets heeft een alimunium frame en een wielmaat van 28 inch. De fiets is voorzien van 7 Shimano Nexus versnellingen. De kettingkast is gesloten, waardoor hij weinig onderhoud nodig heeft. De pedalen zijn anti- slip en de voorlamp wordt verlicht via de dynamo. De achterlamp met batterijen. De bagagedrager heeft een Yepp Easyfit window.
Voordelen
 • 7 versnellingen
 • Kinderzitje monteerbaar
 • Stuur is verstelbaar zonder gereedschap
Nadelen
 • Achterlicht werkt op batterijen
 • Alledaags design
 • Alleen voor dames
Voordelen
 • Zeer robuust
 • Onderhoudsarm
 • Kinderzitje mogelijk
Nadelen
 • Bevat maar 3 versnellingen
 • Zadelpen veert niet
 • Neutrale kleur
02

BSP Bold

Door de robuuste eigenschappen kunt u met de BSP Bold de dagelijkse boodschappen doen of gewoon rijden naar het werk of school. Door het ijzersterk frame kunt u heel eenvoudig een kinderzitje monteren en kunt u rijden met andere passagiers. Verder is de BSP Bold voorzien van een uniek serienummer, waardoor hij minder aantrekkelijk is voor fietsendieven. Deze populaire stadsfiets is verder voorzien van 3 Shimano Nexus versnellingen en handrem.Een pluspunt van de BSP Bold is dat hij een ijzersterke frame heeft met een stevige bagagedrager. Een ander pluspunt is dat door het uniek serienummer hij minder aantrekkelijk is voor dieven.De BSP Bold is een herenfiets met alimunium frame. Hij heeft 3 Shimano Nexus versnellingen, wat veel minder is dan de Gazelle Orange C7+. De BSP Bold heeft ook een gesloten kettingkast en een wielmaat van 28 inch. Hij heeft anti- slip pedalen en er kunnen zowel voor- als achterin een kinderzitje gemonteerd worden.
03

Puch Ballad 2017 Dames

Met de stevige Puch Ballad maakt u uw dagelijkse ritjes in de drukke binnenstad en doordat hij goed is uitgerust komt u ook altijd snel aan op de plaats van bestemming. De Puch Ballad damesfiets heeft een lichtgewicht alimunium frame en is uitgerust met 7 Shimano Nexus versnellingen. Door de Shimano rollerbrakes zowel voor als achter komt u altijd veilig tot stilstand. Door de verende voorvork, het comfortabele zadel en de rechte zithouding fietst u altijd comfortabel.Een pluspunt van de Puch Ballad is dat u altijd veilig remt door de rollerbrakes. Nog een pluspunt is dat u zowel voor- als achterin een kinderzitje kunt monteren. Een minpuntje is wel dat je het stuur en de zadelpen niet zonder gereedschap kunt verstellen.De Puch Ballad is één van de beste damesfietsen met alimunium frame en een wielmaat van 28 inch. Ook is hij uitgerust met Shimano rollerbrakes zodat u altijd veilig kunt afremmen. Hij is verder uitgerust met een bagagedrager en anti- slip pedalen en u kunt zowel voor- als achterin een kinderzitje monteren. Door de 7 Shimano Nexus versnellingen heeft u altijd een comfortabele rit, ook als u van een heuvel rijdt. De Puch Ballad heeft ook een gesloten kettingkast, waardoor uw kleding altijd vrij van vlekjes blijft.
Voordelen
 • 7 versnellingen
 • Met bagagedrager
 • Anti-slip pedalen
Nadelen
 • Zadelpen en stuur verstelbaar met gereedschap
 • In maar 1 kleur te krijgen
 • Zadelpen is niet geveerd
Voordelen
 • 7 versnellingen
 • Stuurpen verstelbaar zonder gereedschap
 • Anti-lek banden
Nadelen
 • Kinderzitje kan alleen achteran geplaatst worden
 • Kabels niet helemaal weggewerkt
 • Kleur fiets is grijzer dan aangegeven
04

Gazelle Chamonix

De Gazelle Chamonix is door het hoog comfortgehalte de perfecte sportieve stadsfiets voor de dagelijkse ritjes. De verende voorvork en zadelpen maken het fietsen erg comfortabel. Door de gesloten kettingkast en het alimuniumframe heeft de fets ook geen extra onderhoud nodig. Door de 7 Shimano Nexus versnellingen fietst u altijd prttig, ook als u een heuvel oprijdt. Door de rollerbrakes is het afremmen heel veilig.Een pluspunt van de Gazelle Chamonix is dat de zithouding aangepast kan worden door de verstelbare zadel, stuur en handvatten. Een ander pluspunt is dat de gesloten Flowline kettingkast ervoor zorgt dat deze stadsfiets onderhoudsarm is. Een minpunt is echter dat het bij hoge snelheden iets langer duurt voordat de fiets volledig afremt. Een ander nadeel is dat u geen kinderzitje voorin kunt monteren.De Gazelle Chamonix damesfiets heeft een lichtgewicht alimuniumframe en een wielmaat van 28 inch. De 7 Shimano Nexus versnellingen zorgen ervoor dat u ook bij tegenwind of heuvelop prettig blijft rijden. De bagagedrager is voorzien van een EasyFit window, waardoor u net als bij de Gazelle Orange C7+, een Yepp Maxi EasyFit zitje met 1 klik kunt monteren. Om de zithouding aan te passen moet u het zadel, stuur en handvatten verstellen. De Gazelle heeft, net zoals de voorgaande modellen, ook anti- slip pedalen. De koplamp wordt verlicht via de dynamo en de achterlamp werkt met batterijen.
05

Gazelle Orange C8

De Gazelle Orange C8 is een luxe stadsfiets met 8 Shimano Nexus versnellingen die ervoor zorgen dat u prettig blijft fietsen bij tegenwind of als u een stijle brug opgaat. Door de versnellingen kunt u de fiets ook gebruiken voor recreatieve ritten. Verder is de fiets voorzien van een geveerde voorvork en zadelpen en een verselbare stuurpen, zodat u heel comfortable rijdt.Een pluspunt van de Gazelle Orange C8 is dat u comfortabel zit en hij gebruikt kan worden als stadsfiets, maar ook als tourfiets. Nog een pluspunt is dat de verende voorvork en de zadelpen extra comfort bieden tijdens het rijden. Een minpunt is wel dat de kabels niet goed zijn weggewerkt en hierdoor toch goed zichtbaar zijn. Een ander minpunt is dat er geen kinderzitjes voorin gemonteerd kunnen worden, dat kan alleen op de bagadrager.De Gazelle Orange C8 heeft een alimunium frame en 28 inch wielen. Dit model heeft 8 Shimano Nexus versnellingen die het rijden extra prettig maken. De pedalen zijn anti- slip en op de bagadrager is er een Yepp EasyFit window waardoor u een Yepp Junior of Yepp Maxi EasyFit zitje op kunt monteren met 1 klik. De koplamp wordt verlicht via de dynamo. De achterlamp door middel van batterijen.
Voordelen
 • 8 versnellingen
 • Stuurpen verstelbaar zonder gereedschap
 • Jasbeschermer
Nadelen
 • Kabels niet volledig weggewerkt
 • Kinderzitje wordt alleen aan de achterkant geplaatst
 • Neutrale uiterlijk

Stadsfiets top 6 van 2018

De meeste stadfietsen hebben een verende voorvork zodat het rijden comfortabel blijft, als u nou naar het werk fietst of gewoon om de boodschappen te halen. Verder hebben de meeste modellen de optie om zowel voor als achter een kinderzitje te monteren, zodat u ook met uw kinderen kunt genieten van een ritje door de stad. De Gazelle modellen hebben wel alleen de mogelijkheid om op de bagagedrager een Yepp Junior of Yepp Maxi Easyfit zitje te laten monteren. Door de sterke alimunium frames, die meestal licht zijn in gewicht, kunt u met deze stadsfietsen gemakkelijk manouvreren in het verkeer. Hoewel niet aangehaald, is elk model voorzien van rollerbrakes, zodat u veilig kunt remmen. Elk model heeft een gesloten kettingkast, waardoor de fiets onderhoudsvriendelijk is en u ook geen vlekken krijgt aan uw kleren.

Extra informatie over de stadsfiets

Bij het kiezen van de beste stadsfiets moet u rekening houden met een aantal punten:
 • Uw lichaamslengte: u wilt zo comfortabel mogelijk op uw fiets zitten. zorg ervoor dat het stuur en zadel zijn afgestemd op uw lichaamslengte. Er zijn ook stadsfietsen waarvan het zadel en het stuur al zijn afgestemd op een bepaalde lichaamslengte.
 • Als u kinderzitjes wil bevestigen op uw fiets, moet u er rekening mee houden dat u niet op alle modellen een kinderzitje gemonteerd kan worden. Sommige stadsfietsen kunnen alleen zitjes van een bepaald merk monteren, dus moet u ook daarop letten
 • Stadsfietsen hebben standaard al een slot, maar als u er zeker van wilt zijn dat uw fiets niet gestolen wordt, kunt u altijd een extra slot bijkopen, zoals een ketting- of kabelslot of een insteekketting.
De meeste fietsen hebben versellingen om het rijden aangenamer te maken. Hangt van de manier waarop u de fiets zult gebruiken. Verder kunt heb je verende voorvorken om zo het rijden comfortabel te maken. Veel nieuwere modellen maken gebruik van rollerbrake funktie. Dit houdt in dat het remmen dus iets veiliger is. Elke fiets heeft een koplamp en achterlicht. Meestal is de lamp aan de voorkant gekoppeld aan de dynamo en heeft u bij de achterlichten batterijen nodig om die te gebruiken.Bij het kopen van een stadsfiets krijgt u standaard garantie op verschillende onderdelen van de fiets. Ook verschilt per onderdeel de garantieperiode. Dit hangt ook af per merk natuurlijk. U kunt altijd naar een fietsenwinkel stappen voor meer informatie of online vragen stellen hierover voor verdere informatie.Beveilig je stadfiets goed!Het kan niet vaak genoeg gezegd worden dat het belangrijk is dat je je stadsfiets goed beveiligd tegen diefstal. Vooral in steden en zeker de grotere steden worden fietsen aan de lopende band gestolen. Zonder goede beveiliging wordt je fiets vroeg of laat gestolen. Je ziet dan ook in steden, zoals Amsterdam dat fietsdiefstallen veel meer voorkomen dan in provinciale steden. Gelukkig kun je er wel iets tegen doen, want je wilt naturlijk niet dat je mooie nieuwe stadsfiets gestolen wordt. De beste beveiliging is nog altijd een goed slot. Dat klinkt logisch, maar vaak wordt toch een verkeerde keuze gemaakt bij kiezen van een goed slot. Men neemt weliswaar een fietsslot dat men handig vindt, vaak is dat overigens een kettingslot, maar men weet eigenlijk niet hoe veilig deze daadwerkelijk is. Dit is heel simpel te bepalen. Een goed fietsslot heeft het ART keurmerk. Dat klinkt heel duur, maar dat valt reuze mee, want een ART gekeurd kettingslot heb je al vanaf  +/- 35 euro. Het is in ieder geval de moeite waard om een slot met een keurmerk te kopen, want goedkope sloten zijn erg gemakkelijk open te knippen.Als je het echt goed wil doen dan kun je ook een muuranker nemen. Deze kun je overal monteren, waar je denkt dat je dit nodig hebt. De meeste hebben een muuranker thuis en/of op
Niet op zoek naar de beste stadsfiets, maar naar een ander soort fiets? Bekijk dan eens: