GPS Tracker

Een handige mini GPS tracker kopen zorgt er voor dat je alles gemakkelijk terug kan vinden. Wat de beste GPS tracker is vind je hier.

Laatste update 21 december 2020

 • Beste keuze

  Tracemaster 150 GPS Tracker

  Meer informatie
  Samenvatting

  Het eerste product op de lijst is de Tracemaster 150 GPS tracker. Met zijn uitstekende batterijen kan het apparaat tot 150 dagen gebruik worden zonder dat het opgeladen hoeft te worden. Deze GPS tracker Auto is bestemd voor de auto en door een kleine montage is uw auto 24 uur per dag beveiligd.

  Voordelen

  Handig

  Duurzaam

  Gebruiksvriendelijk

  Beste gps tracker auto

  Nadelen

  Geen

 • Beste prijsklasse

  Trackitt Personenalarmering SOS-Noodknop

  Meer informatie
  Samenvatting

  Het tweede product op de lijst van de top 5 beste gps trackers is de Personenalarmering SOS-Noodknop gps. Met deze gps systeem bent u overal beveiligd, zelfs als u op vakantie gaat. Je kan met deze GPS tracker bijvoorbeeld je kind terugvinden.

  Voordelen

  Goede kwaliteit

  Betaalbaar

  Handig

  Nadelen

  Geen

 • Favoriete keuze

  Tile Pro Black URB 1 pack GPS

  Meer informatie
  Samenvatting

  Het derde product op de lijst is de tile pro black URB 1 pack GPS tracker. Wanneer je iets hebt verloren is het niet altijd makkelijk het terug te vinden. Je bent bijvoorbeeld je portemonnee kwijt en je kun je niet meer heugen waar je voor het laatst bent geweest.

  Voordelen

  Accuraat

  Handig

  Klein

  Nadelen

  Geen

Beste GPS Tracker

Kostbare eigendommen kun je overal in de gaten houden met een GPS tracker. Een Gps tracker is zo’n apparaatje dat gebruikt maakt van het GPS netwerk om de locatie van bijvoorbeeld een gestolen goed te tracen. Een GPS tracker wordt dus gebruikt om veelal de locatie van gestolen goederen op te sporen. Heb jij voor een bepaalde activiteit ook een GPS tracker nodig en weet u niet welke u moet kiezen? Neem dan een kijkje in onze koopgids, want hierin hebben we een top 5 samengesteld met de beste GPS trackers van 2021.

Beste Gps Tracker 2021

NaamBereik IP-certificering Maximale batterijduur Meer informatie
Tracemaster 1501.000.000.000 meterIP65 (stofdicht/beschermd tegen waterstralen) 150 dagen
Personenalarmering SOS-Noodknop100.000 meter IP44 (spatwaterdicht) 720 uren
Tile Pro Black URB 1 pack90 meter IP55 (stofvrij/spatwaterdicht) 1 jaar
Banditio Auto/ Motor GPS Tracker1.000.000 meter Geen IP certificering 30 uur
Bluetooth Keyfinder50 meter IP44 (spatwaterdicht)9 maanden
 • 1. Tracemaster 150 GPS Tracker

  Meer informatie

  Het eerste product op de lijst is de Tracemaster 150 GPS tracker. Met zijn uitstekende batterijen kan het apparaat tot 150 dagen gebruik worden zonder dat het opgeladen hoeft te worden. Het apparaat op zicht is bestemd voor de auto en door een kleine montage is uw auto 24 uur per dag beveiligd. De tracemaster 150 vereist geen ingewikkelde montage omdat het apparaat over een ingebouwde magneet beschikt die het mogelijk maakt hem vast te maken aan een metalen oppervlak in uw voertuig. Wanneer de tracemaster 150 al in uw voertuig is vast gemaakt kunt u dan gemakkelijk tracen waar uw voertuig is geweest of waar het zicht bevindt. Ook gereden routes tot 3 maanden geleden kunnen achteraf bekeken worden.

  Specificaties
  Met de GPS tracemaster kunt u real-time zien. Dat wilt zeggen u kunt op elk moment natrekken waar uw voer of vaartuig zich bevindt. Ook is het apparaat ip65 gecertificeerd waardoor het beschermd is tegen waterstralen en stof. Voor het inwerking stellen van het apparaat heeft u een simkaart, een smartphone en de vereiste smartphone app nodig. Zo kan de juiste positie bepaald worden en krijgt u dat te zien op uw smartphone. Verder ook nog beschikt de GPS tracemaster over een snelheidsalarm, trilalarm en het bewegingsalarm. Zolang het voertuig beweeg, functioneert het apparaat. Zodra het voertuig 5 minuten stilstaat, springt de slaapmode in totdat de auto weer rijd. De batterij van de gps is houdbaar tot 150 dagen en na de 150 dagen krijgt u een waarschuwingsalarm van de GPS tracer wanneer de batterij aan opladen toe is. De GPS Tracker is voorzien van interne GSM/GPRS antennes waarbij je tot 5 meter afstand nog een overzicht kan hebben.

  Voordelen

  Handig

  Duurzaam

  Gebruiksvriendelijk

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Trackitt Personenalarmering SOS-Noodknop

  Meer informatie

  Het tweede product op de lijst van de top 5 beste gps trackers is de Personenalarmering SOS-Noodknop gps. Met deze gps systeem bent u overal beveiligd, zelfs als u op vakantie gaat. Het handige van dit apparaat is dat het niet te groot is en je kunt gemakkelijk real-time zien waar jouw dierbaren en goederen zich bevinden. Trackitt heeft namelijk een bereik grootte van 1000 meters.

  Gaat u bijvoorbeeld met het gezin naar een strand en wilt u dat uw kinderen veilig zijn, gebruik dan deze gps tracker om ze te tracen. Het strand is groot dus de kans dat uw kind zoekraak in de menigte is wel groot. Ook voor ouderen, gehandicapten, personeelsleden en vervoersmiddelen is deze gps tracker goed te gebruiken. Stel dat iemand van een van de groepen een noodgeval heeft waarbij ze hun mobiel niet bij de hand hebben, de trackitt gps systeem heeft speciaal voor noodgevallen een SOS-noodknop die het mogelijk om een noodalarm te slaan. Bij een noodgeval komt er een spreek-luisterverbinding tot stand zodat u gelijk met de gealarmeerde kunt spreken. De gealarmeerde kan dan op zijn beurt jouw locatie tracen en jou te hulp schieten. Zo handig is de trackitt personenalarmerings gps systeem.

  Technische specificaties

  De batterijen van de trackitt personenalarmering gps tracker zijn oplaadbaar en het opladen geschied op zijn bijbehorende houder of de dockingstation. Wanner  de batterij aan opladen toe is krijgt u dat te horen in de vorm van een alarm. Verder zijn is de snelheidsalarm en de omheining van het product instelbaar en de werking gebeurt via de 2&3G netwerken. Deze zijn de netwerken die verbonden staan met de GPS en de satellieten.

  Voordelen

  Goede kwaliteit

  Betaalbaar

  Handig

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Tile Pro Black URB 1 pack GPS

  Meer informatie

  Het derde product op de lijst is de tile pro black URB 1 pack GPS tracker. Wanneer je iets hebt verloren is het niet altijd makkelijk het terug te vinden. Je bent bijvoorbeeld je portemonnee kwijt en je kun je niet meer heugen waar je voor het laatst bent geweest. Om u een helpende hand te bieden is tile op de markt gekomen met een gps tracker om verloren spullen terug te vinden.

  De tile pro is zo klein als een sleutelgat wat maakt dat je hem gemakkelijk aan spullen die je niet wilt kwijtraken kan vastmaken. De werking van dit apparaat geschied door bluetooth. Koppel het apparaat aan een spul die je niet wilt verliezen en sluit de tile gratis app aan op je mobiel en vindt, jou verloren spul terug. De tile pro is super voordelig want e kunt via je smartphone de tracker een geluid laten maken. Zo weet je precies waar je moet kijken naar je spul. Tile onthoudt ook waar de tracker voor de laatste keer is geweest. Dus vergeten spullen worden gauw weet terug gehaald.

  Voordelen

  Accuraat

  Handig

  Kleinste GPS tracker

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Branditio Auto/ Motor GPS Tracker

  Meer informatie

  Het vierde product dat u nu ziet, is de Branditio Auto/ Motor GPS Tracker. Zoals de titel het al aangeeft, wordt deze GPS tracker gebruikt voor de auto. Door hem op een veilige plaats vast te maken bent u elk uur van de dag beveiligt. De branditio GPS tracker heeft een bereik van een miljoen meters en de batterijen gaan een maand mee zonder dat u ze tussendoor hoeft op te laden. Dit is zonder twijfel de Beste Motor GPS die op de markt verkrijgbaar is.

  Het bijzondere aan deze apparaat is dat het niet met een simkaart werkt. Het enige wat u moet doen om het apparaat in werking te stellen is de googlemap app downloaden en je logt in. Met de googlemap kunt u realtime zien waar uw auto zich bevindt. Ook kun je tot 90 dagen geleden terugkijken waar de auto was geweest.

  De branditio heeft verschillende functies te bieden. Enkele daarvan zijn:
  GEO Fencing: de geo fencing functie dient om een bepaald gebied te controleren. Door een gebied vast te stellen, laat de gps tracker jou tijdig weten als de auto een de vastgestelde plek verlaat.

  Op afstand afsluiten: een ander functie van de brandito gps tracker is dat je het apparaat vanaf een afstand kunt bedienen. Je kunt hem aan en uit zetten.

  Voice monitoring: met de gps tracker van brandito kunt u de omgeving beluisteren waar het voertuig zich bevindt.

  Voordelen

  Gebruiksvriendelijk

  Duurzaam

  Handig

  Beste Motor GPS

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Bluetooth Keyfinder

  Meer informatie

  Het laatste product op lijst is de Bluetooth Keyfinder. Sleutels van je huis of auto kwijtraken is niet iets waarop je zit te wachten wanneer de zon opkomt. Het is behoorlijk vervelend als je een plan had en je moet die even verschuiven omdat je je sleutels kwijt bent. Het zoeken op zich kan vermoeiend gaan want je weet niet waar je moet beginnen met het zoeken of je kun je niet meer heugen waar je de sleutels voor het laatst nog had. Om zulke spanningen te voorkomen kun je liever de Bluetooth Keyfinder aanschaffen.

  De Bluetooth Keyfinder maakt het gemakkelijk voor jou en anderen om verloren sleutels terug te vinden. Hoe geschied dat? Als eerst, download eerst de gratis app van de keyfinder, sluit die aan met uw smartphone en voeg vervolgens de tracker die wenst te beveiligen. Wanneer de code van een item (tracker) al ingevoerd is, kunt u gewoon op de traceknopje drukken en u krijgt een geluid te horen waar uw sleutels zich bevinden. Extra handig dus. Enkele bijkomende features van deze beste keyfinder zijn: een zuinige batterij, luider traceer geluid (max 95 decibel), werkt via Google Maps, 50 meter direct bereik en een eenvoudig te installeren app.

  Voordelen

  Handig

  Goedkoop

  Gebruiksvriendelijk

  Beste keyfinder

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:

Wat is een GPS Tracker?

Een GPS tracker is een apparaatje dat gebruik maakt van het GPS/GSM/GPRS-netwerk om de locatie van het volgsysteem te bepalen en te achterhalen. Met een track and trace volgsysteem kunt u tot vijf meter afstand nauwkeurig traceren waar uw bezittingen zijn en kunt u intussen de politie inschakelen als het gaat om een diefstal. Een GPS tracker wordt dus gebruikt om de opsporing van zaken te vergemakkelijken. De meeste GPS trackers zijn klein, waardoor u ze makkelijk kunt plaatsen bij duurzame goederen, voertuigen, personen of dieren. U kunt dus op elk moment de locatie van de GPS achterhalen.

Hoe werkt een GPS tracker?

Hoe werkt een GPS track en trace systeem eigenlijk? Allereerst beginnen we met de GPS want deze staat centraal bij de tracer. De afkorting GPS staat voor Global Positioning System. Om de exacte locatie van iets te kunnen traceren hebben we bij track en trace dus ook GPS nodig. Het volgsysteem maakt gebruik van een ingebouwde GPS ontvanger die 1*24 uur in verbinding staat met de GPS satellieten om de juiste positie te bepalen. Voor het bepalen van de juiste positie zijn er minimaal vier soorten data nodig. Deze vier bestaan uit de lengte, breedtegraad, hoogte en de tijd. Middels radiogolven die de GPS satellieten uitzenden berekent de GPS ontvanger de positie op aarde. De locatie gegevens worden dan verzonden en omgezet naar bijvoorbeeld een computer of smartphone. Verzonden gegevens kunnen ook elders door een ontvanger binnengehaald worden. Voor het verzenden van informatie naar uw smartphone via het GSM of GPRS netwerk heeft u wel een simkaart nodig als deze niet is ingebouwd.

Functies GPS tracker

Wat een GPS tracker is weet inmiddels al, maar welke functies heeft deze apparaat en wat kun je allemaal halen uit een GPS tracker? Het antwoord is niet ingewikkeld. Elke GPS tracker heeft een ander volgsysteem en die volgsystemen verschillen wel van elkaar. Zo kunt u bepaalde functies aan en uitzetten of bijstellen door een sms met de een code te sturen via het online platform. De meest voorkomende functies van een GPS tracker zijn: plaats bepaling door sms, plaats bepaling via een online platform, live tracking, sos alarm, snelheidsalarm, mee luisterfuncties, bewegingsalarm etc.

Voordelen van een goede GPS tracker kopen

Gebruiksvriendelijk

Een Gps tracker is zeer handig te gebruiken. Zodra u gewend bent aan het systeem kunt u dan gemakkelijker mee omgaan. Tevens vereist de installatie of plaatsing van de GPS tracker helemaal geen inspanning.

Accuraat

Bij plaatsing van een GPS tracker voor een auto of voor waardevolle spullen hoeft u niet te twijfelen over de werking. Bij elke tracking krijgt u de juiste locatie te zien van waar uw auto of waardevolle spullen zich bevinden.

Bespaart kosten

Een GPS tracker bespaart kosten. Doordat de GPS tracker werkt met google map en het GPS netwerk hoeft u geen uitgaven te doen naar de zoektocht van bijvoorbeeld uw auto.

Realtime inzichten

Een ander voordeel van de GPS tracker is het real-time inzicht. Hier kunt u met de GPS tracker op elk moment een overzicht hebben over datgene waarvoor u de GPS tracker heeft geplaatst. Denk maar aan een bedrijfsvoertuig die lang is weggebleven.

GPS tracker auto opsporen

Het plaatsen van een track en trace module kan binnen enkele seconden plaatsvinden. Zo er zijn verschillende manieren om een tracking systeem aan te brengen. Wil je de GPS tracker gebruiken om uw kinderen in de gaten te houden dan plaatst u de gps tracker bijvoorbeeld aan de kleding. De tracker werkt dan hetzelfde als een activity tracker en kunt u uw kind in de gaten houden met de GPS tracker. Gaat u de GPS tracker gebruiken voor uw voertuig, dan maakt u deze vast door een montage. GPS tracker moeten altijd onzichtbaar geplaatst worden. Er bestaan modules die met een magneet op een verbogen plaatst vastgeklikt kunnen worden en modules die vast gemonteerd kunnen worden. Wil je een professionele trace systeem kopen dat is dat het best. Met de professionele systemen heeft u namelijk meer toegang tot uitgebreide programma’s en functies. In de koopgids hebben een top 5 beste trackers 2020 opgesteld.

Wat is de beste gps tracker?

Om nou echt te zeggen wat is de beste gps tracker, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een beste gps voor motor terwijl andere de beste gps tracker auto kopen willen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 5 gps trackers samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over GPS trackers?

De consumentenbond beste koop GPS tracker is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen gps tracker test. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.