Jura koffiemachine

Een Jura koffiemachine kan je een hoop werk en ook een hoop geld besparen. De beste Jura koffiemachine vind je hier in onze jura koffiemachine review

Laatste update 19 april 2023

 • Beste keuze

  Jura D60 Piano Black

  Meer informatie
  Samenvatting

  Opzoek naar een goede koffiemachine? Met de Jura D60 Piano Black zet je met 1 druk op de knop een cappuccino. Wonen er meerdere mensen thuis of heb je gasten op bezoek? Dan kun je wel twee kopjes tegelijk zetten.

  Voordelen

  Keuze uit 7 koffiespecialiteiten

  Instelbare koffiesterkte, melkvolume en watertemperatuur

  Komt met smartwaterfilter

  Nadelen

  Geen

 • Beste prijsklasse

  Jura D6 Platina

  Meer informatie
  Samenvatting

  Met de Jura D6 Platina zet je met 1 druk op de knop een cappuccino dankzij de dubbele uitloop voor koffie en melkschuim. Je hoeft je kop dus niet te verplaatsen en dat maakt deze koffiemachine hel handig. De gebruiker kan zelf de sterkte bepalen, hoeveelheid en temperatuur.

  Voordelen

  Keuze uit diverse koffiespecialiteiten

  Instelbare koffiesterkte, melkvolume en watertemperatuur

  Komt met smartwaterfilter

  Nadelen

  Geen

 • Favoriete keuze

  Jura WE8 Dark Inox

  Meer informatie
  Samenvatting

  De professionele Jura WE8 Dark Inox is geschikt voor het zetten van koffie- en melkspecialiteiten op kantoor of thuis. Deze espressomachine heeft namelijk een waterreservoir van 3 liter. Op deze manier hoef je het niet telkens bij te vullen.

  Voordelen

  Keuze uit 12 koffiespecialiteiten

  Waterreservoir van 3 liter

  2 kopjes tegelijk zetten

  Nadelen

  Geen touchscreen display

Beste Jura koffiemachine 2023

Elke koffiedrinker is anders. De een houdt van sterk koffie en de ander houdt van een koffie met veel suiker. De dag beginnen met een kopje koffie geeft ons een boost, zodat we ons wakker voelen en de dag aan kunnen. Heel handig is het dus als je een koffiemachine thuis of aan het werk hebt. Bij het kiezen van de juiste koffiemachine wil je graag dat zo een apparaat inspeelt op jouw wensen. Daarom bieden wij de mogelijk verschillende jura machines te vergelijken met elkaar. Het maakt niet uit wat je zoekt in een koffiemachine, de koffiemachines van Jura combineren een heerlijke kop koffie met een optimaal gebruikersgemak. Ben je dus opzoek naar de beste jura koffiemachine van 2022 & 2023? Bekijk dan eens onze Jura koffiemachine review om de beste jura koffiemachine te vinden.

De Beste Jura Koffiemachine | Jura Koffiemachine Review 2023

NaamSoort koffieKoffiespecialiteit Inhoud waterreservoir Meer informatie
Jura D60 Piano BlackkoffiebonenKoffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato 1,9 liter
Jura D6 PlatinaKoffiebonen Koffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato 1,9 liter
Jura WE8 Dark InoxKoffiebonen Koffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato 3 liter
Jura E80 Piano BlackGemalen koffie, Koffiebonen Koffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato 1,9 liter
Jura S8 ChroomGemalen koffie, Koffiebonen Koffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato 1,9 liter
Jura E6 Dark InoxKoffiebonen Koffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato1,9 liter
Jura WE6 ZwartKoffiebonen Koffie, Espresso 3 liter
Jura E60 Piano BlackKoffiebonen Koffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato 1,9 liter
Jura Z6 Diamond BlackGemalen koffie, Koffiebonen Cappuccino, Espresso, Koffie, Latte Macchiato 2,4 liter
Jura E8 PlatinaGemalen koffie, Koffiebonen Koffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato 1,9 liter

 

 • 1. Jura D60 Piano Black

  Meer informatie

  Opzoek naar een goede koffiemachine? Met de Jura D60 Piano Black zet je met 1 druk op de knop een cappuccino. Wonen er meerdere mensen thuis of heb je gasten op bezoek? Dan kun je wel twee kopjes tegelijk zetten. Door aan de ronde knop te draaien kom je vanzelf op het menu terecht. Met deze koffiemachine kun je zelf de smaak van je koffie bepalen, de hoeveelheid en ook de temperatuur. Zo smaak ieder kopje koffie precies hoe de gebruiker het wilt. Ook kun je je favoriete instellingen opslaan voor de volgende keer.

  Deze koffiemachine scheelt jou ook een hoop werk om het schoon te houden. Maandelijks ontkalken is niet meer nodig dankzij I.W.S. en het gebruik van de Claris Smart waterfilters. De machine geeft automatisch een melding wanneer je het waterfilter moet vervangen. Ook de zetgroep hoef je niet handmatig te reinigen, hiervoor gebruik je gewoon het automatische programma. Wil jij dus minder tijd kwijt zijn aan het onderhoud van jouw koffiemachine? Dan is de Jura D60 een goede keuze.

  Het heeft een intelligente watersysteem die de koffiemachine kalkvrij houdt. Je hoeft het dus niet handmatig te ontkalken. De machine geeft ook een melding als je de waterfilter moet vervangen. De Jura D60 is gemaakt van kunststof en komt in de kleuren grijs en zilver. Het heeft een mooi design die past in elke keuken. Het weegt minder dan 10kg en heeft een diepte van ongeveer 42 cm. Tenslotte kun je kiezen uit zeven verschillende koffiespecialiteiten die je kunt aanpassen aan je eigen smaak. Als je een koffie liefhebber bent is dit dus een ideale koffiemachine voor jou.

  Voordelen

  Keuze uit 7 koffiespecialiteiten

  Instelbare koffiesterkte, melkvolume en watertemperatuur

  Komt met smartwaterfilter

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Jura D6 Platina

  Meer informatie

  Met de Jura D6 Platina zet je met 1 druk op de knop een cappuccino dankzij de dubbele uitloop voor koffie en melkschuim. Je hoeft je kop dus niet te verplaatsen en dat maakt deze koffiemachine hel handig. De gebruiker kan zelf de sterkte bepalen, hoeveelheid en temperatuur. Dit is handig als er meerdere mensen gebruiken maken van de koffiemachine. Elke kop koffie smaakt dus naar jouw voorkeur. Met een draai aan de knop kun je gemakkelijk over schakelen van espresso naar koffie. Willen meerdere mensen een kop koffie? Je kunt dan gemakkelijk 2 kopjes koffie tegelijk zetten.

  Onderhoud van een koffiemachine is ook belangrijk. De automatische reinigingsprogramma’s maken het maandelijks onderhoud een stuk gemakkelijker. Wil jij dus minder tijd kwijt zijn aan het onderhoud van jouw koffiemachine? Dan is de Jura D6 een goede keuze. Het heeft een intelligente watersysteem die de koffiemachine kalkvrij houdt, zonder dat jij het moet ontkalken. Je krijgt vanzelf een melding voor het vervangen van het waterfilter. De zetgroep reinig je niet handmatig, maar eenvoudig met een automatisch programma. Zo heb jij dus minder werk.

  Deze koffiemachine is gemaakt van kunststof en weegt ongeveer 9kg. Het komt in verschillende kleuren, waaronder grijs en zilver. Verder heeft het een uitneembaar lekbakje en een automatische reinigingsprogramma. Ook schakelt de koffiemachine vanzelf uit. Deze koffiemachine is geschikt voor koffiebonen en per keer kun je 2 kopjes tegelijk zetten. De Jura D6 is dus de geschikte koffiemachine voor een koffieliefhebber. Het heeft een mooi design die past in elke keuken.

  Voordelen

  Keuze uit diverse koffiespecialiteiten

  Instelbare koffiesterkte, melkvolume en watertemperatuur

  Komt met smartwaterfilter

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Jura WE8 Dark Inox

  Meer informatie

  De professionele Jura WE8 Dark Inox is geschikt voor het zetten van koffie- en melkspecialiteiten op kantoor of thuis. Deze Jura espressomachines heeft namelijk een waterreservoir van 3 liter. Op deze manier hoef je het niet telkens bij te vullen. Verder heeft het een bonenreservoir van 500 gram en een koffieopvangbak met een capaciteit van 25 porties. Je hoeft de machine niet telkens bij te vullen of te ledigen. Dit bespaart je een hoop werk, vooral als er meerdere mensen gebruik maken van deze koffiemachine. Het is daarom geschikt voor een kantoorruimte of als je visite krijgt.

  Een cappuccino zet je met 1 druk op de knop en je leest je keuze af van het kleurenscherm met afbeeldingen. Je kunt kiezen uit 12 verschillende koffiespecialiteiten. De gebruiker kan zelf de sterkte, hoeveelheid en temperatuur aanpassen. Zo kan een ieder dus op zijn manier genieten van een kop koffie. Voor de theeliefhebber is er een aparte heetwater uitloop. Verder is kun je de koffiesterkte, koffievolume en melkvolume instellen. Ook schakelt het automatisch uit.

  Het schoonhouden van een koffiemachine is ook belangrijk. Ontkalken is niet meer nodig dankzij I.W.S, want het waterfilter voorkomt kalkaanslag in de leidingen. Wanneer het filter toe is aan vervanging krijg je een melding. De ruime lekbak hoef je niet telkens te legen. Door de moderne design past deze koffiemachine in elke keuken. Het is gemaakt van aluminium en komt in de kleuren grijs en zwart. Ben je dus een koffieliefhebebr? Dan is deze Jura WE8 zeker iets voor jou.

  Voordelen

  Keuze uit 12 koffiespecialiteiten

  Waterreservoir van 3 liter

  2 kopjes tegelijk zetten

  Nadelen

  Geen touchscreen display

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Jura E80 Piano Black

  Meer informatie

  Met de Jura E80 Piano Black geniet je van een grote variatie aan koffiespecialiteiten die je met 1 druk op de knop zet. Ga jij voor een cappuccino, latte macchiato of een flat white? Het kan allemaal. Ook kun je 2 aromatische espresso’s tegelijk zetten. Bedenk je tijdens de bereiding dat je een sterke kop koffie nodig hebt? Dan pas je de sterkte ook tijdens de bereiding aan via het kleurendisplay.

  Deze koffiemachine scheelt jou ook een hoop werk om het schoon te houden. Naar het onderhoud heb je weinig omkijken, want de machine houd je gemakkelijk kalkvrij dankzij I.W.S. Je kunt gebruik maken van het automatische reinigingsprogramma voor het reinigen van het melksysteem. Schoonhouden is makkelijk vanwege het uitneembaar lekbakje. Ook heeft het een afneembaar waterreservoir. Wil jij dus minder tijd kwijt zijn aan het onderhoud van jouw koffiemachine? Dan is de Jura E80 een goede keuze.

  Maak dus gebruik van het automatische reinigingsprogramma. Zo een koffiemachine is geschikt voor elke huishouden, maar ook voor een kleine kantoorruimte. Het heeft een mooi design die past in elke keuken. De Jura E80 is gemaakt van kunststof en komt in de kleur zwart. Het weegt minder dan 10kg en heeft een diepte van ongeveer 43 cm. Tenslotte kun je kiezen uit twaalf verschillende koffiespecialiteiten die je kunt aanpassen aan je eigen smaak. Als je een koffie liefhebber bent is dit dus een ideale koffiemachine voor jou. Deze koffiemachine is geschikt voor koffiebonen en ook gemalen koffie. Tenslotte heeft deze koffiemachine een automatische uitschakeling.

  Voordelen

  Keuze uit 12 koffiespecialiteiten

  Instelbare koffiesterkte en melkvolume

  Melding om filter te vervangen

  Nadelen

  Onderhoud aan de prijzige kant

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Jura S8 Chroom

  Meer informatie

  De Jura S8 Chroom heeft een luxe verchroomde voorkant met een touchscreen kleurendisplay. Hiermee zet je een latte macchiato of flat white met een simpele aanraking op het scherm. Nadat jouw kopje is gevuld met koffie verplaats je hem 1 keer naar rechts om hem aan te vullen met melkschuim.

  Heb je trek in een espresso of een gewone kop koffie? Of wil jij liever je eigen recept gebruiken? Dat kan namelijk ook. Met deze koffiemachine kun je recepten opslaan voor tot wel 8 personen. Op die manier kan iedereen genieten van zijn favoriete kopje koffie. Voor een cappuccino bepaal je zelfs de hoeveelheid én de temperatuur van het melkschuim. De melkslang klik je eenvoudig los en reinig je in de vaatwasmachine. Met de automatische reinigingsprogramma’s onderhoud je de espressomachine gemakkelijk. Het grote verschil jura e8 en e80 is het strakke design.

  Onderhoud van je koffiemachine is natuurlijk ook belangrijk. Deze koffiemachine heeft een uitneembare waterreservoir en uitneembaar lekbakje. Verder beschikt het ook over een automatische reinigingsprogramma. Op die manier is het schoonhouden makkelijk. Ook krijg je een melding binnen wanneer je de filter moet vervangen. De koffiemachine weegt 10kg, is gemaakt van kunststof en komt in de kleur zilver. Vanwege het moderne design past het vrijwel in elke keuken of op kantoor.

  Ben je dus een koffieliefhebber of gewoon toe aan een nieuwe koffiemachine? Dan is de Jura S8 wel iets voor jou. Je kunt het eenvoudig bedienen met een touchscreen kleurendisplay en zet met 1 druk op de knop een kopje koffie. Tenslotte kun je voor meerdere mensen koffierecepten samenstellen. Zo geniet een ieder van zijn eigen koffie.

  Voordelen

  Koffierecept voor 8 mensen

  Touchscreen display

  Met 1 druk op de knop een kop koffie

  Nadelen

  Waterreservoir regelmatig bijvullen

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Jura E6 Dark Inox

  Meer informatie

  Met de Jura E6 Dark Inox zet je met 1 druk op de knop 2 espresso’s, of gebruik de aparte knop voor melkschuim om een cappuccino te zetten. Via het kleurenscherm met afbeeldingen kies je gemakkelijk voor een espresso, gewone koffie of cappuccino. Wat deze machine bijzonder maakt, is het Intelligent Water System. Hierdoor is ontkalken niet meer nodig. Het waterfilter houdt de machine namelijk kalkvrij en geeft een melding zodra het waterfilter aan vervanging toe is. Het waterreservoir van 1,9 liter en het bonenreservoir van 280 gram hoef je niet vaak bij te vullen

  Deze koffiemachine scheelt jou ook een hoop werk om het schoon te houden. Naar het onderhoud heb je weinig omkijken, want de machine houd je gemakkelijk kalkvrij dankzij I.W.S. Schoonhouden is makkelijk vanwege het afneembaar waterreservoir. Wil jij dus minder tijd kwijt zijn aan het onderhoud van jouw koffiemachine? Dan is de Jura E6 Dark een goede keuze.

  Maak dus gebruik van het automatische reinigingsprogramma. Zo een koffiemachine is geschikt voor elke huishouden, maar ook voor een kleine kantoorruimte. Het heeft een mooi design die past in elke keuken. De Jura E6 Dark is gemaakt van kunststof en komt in de kleur grijs. Het weegt minder dan 10kg en heeft een diepte van ongeveer 44 cm. Als je een koffie liefhebber bent is dit dus een ideale koffiemachine voor jou. Deze koffiemachine is geschikt voor koffiebonen. Tenslotte heeft deze koffiemachine een automatische uitschakeling. Je bedient de koffiemachine makkelijk via het kleurendisplay met afbeeldingen. Een hele handige koffiemachine dus.

  Voordelen

  Ontkalken is niet meer nodig dankzij I.W.S.

  Instelbare koffiesterkte en melkvolume

  Nadelen

  Slaat geen koffierecepten op

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Jura WE6 Zwart

  Meer informatie

  De onderhoudsvriendelijke Jura WE6 is dankzij het grote waterreservoir van 3 liter en het bonenreservoir van 500 gram geschikt voor op een klein kantoor of voor grote gezinnen. De espressomachine is namelijk gemaakt voor het zetten van ongeveer 30 koffiespecialiteiten per dag. Dit zie je ook terug aan de koffieopvangbak met een capaciteit van 25 porties. De espressoliefhebber heeft aan deze Jura een goed product. Ontkalken is niet meer nodig dankzij I.W.S. dat een melding geeft zodra je het waterfilter moet vervangen. Doe je dit op tijd, dan voorkom je het ontstaan van kalkaanslag in de leidingen.

  Deze koffiemachine scheelt jou ook een hoop werk om het schoon te houden. Maandelijks ontkalken is niet meer nodig dankzij I.W.S. De machine geeft automatisch een melding wanneer je het waterfilter moet vervangen. Wil jij dus minder tijd kwijt zijn aan het onderhoud van jouw koffiemachine? Dan is de Jura WE6 een goede keuze. Kies uit 8 koffiespecialiteiten waarvan je zelf de sterkte, hoeveelheid en temperatuur aanpast.

  Het heeft een intelligente watersysteem die de koffiemachine kalkvrij houdt. Je hoeft het dus niet handmatig te ontkalken. De Jura WE6 is gemaakt van kunststof en komt in het zwart. Het heeft een mooi design die past in elke keuken, zowel thuis als op kantoor. Het weegt ongeveer 10kg en heeft een diepte van ongeveer 45 cm. Tenslotte kun je kiezen uit acht verschillende koffiespecialiteiten die je kunt aanpassen aan je eigen smaak. Als je een koffie liefhebber bent is dit dus een ideale koffiemachine voor jou.

  Voordelen

  Ontkalken is niet meer nodig dankzij I.W.S.

  Ruime water- en bonenreservoir

  Instelbare koffiesterkte en koffievolume

  Nadelen

  Met deze koffiemachine maak je geen melkspecialiteiten

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Jura E60 Piano Black

  Meer informatie

  Met de Jura E60 Piano Black zet je met 1 druk op de knop 2 espresso’s, of gebruik de aparte knop voor melkschuim om een cappuccino te zetten. Met behulp van de kleurenscherm met afbeeldingen kun je makkelijk een keuze maken uit espresso, gewone koffie of cappuccino. Wat deze machine heel handig maakt is het Intelligent Water System. Hierdoor is ontkalken niet meer nodig. Het waterfilter houdt de machine namelijk kalkvrij en geeft een melding zodra de filter aan vervanging toe is. Het heeft een waterreservoir van 1,9 liter en een bonenreservoir van 280 gram. Op deze manier hoef je het niet telkens bij te vullen.

  Deze koffiemachine scheelt jou ook een hoop werk om het schoon te houden. Naar het onderhoud heb je weinig omkijken, want de machine houd je gemakkelijk kalkvrij dankzij I.W.S. Je krijgt een melding binnen en weet dus wanneer het gereinigd moet worden. Ook kun je de waterreservoire uit de machine halen. De Jura E60 is goed voor huishoudens of voor op kantoor. Je bedient de koffiemachine gemakkelijk via het kleurendisplay. Een espresso heeft een voller aroma dankzij de P.E.P. zetmethode waarbij het water langzamer door de koffie loopt.

  De Jura E60 heeft een mooi design die past in elke keuken. Het is gemaakt van kunststof en is verkrijgbaar in het zwart. Het weegt minder dan 10kg en heeft een diepte van ongeveer 44cm. Als je een koffie liefhebber bent is dit dus een ideale koffiemachine voor jou. Deze koffiemachine is geschikt voor koffiebonen. Tenslotte heeft deze koffiemachine een automatische uitschakeling.

  Voordelen

  Koffiemachine gemakkelijk te bedienen

  Ontkalken is niet meer nodig dankzij I.W.S.

  P.E.P. zetmethode

  Nadelen

  Slaat geen koffierecepten op voor meerdere gebruikers

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Jura Z6 Diamond Black (2018)

  Meer informatie

  De gebruiksvriendelijke Jura Z6 bedien je vanaf een afstand met de speciale Jura app. Je kunt dus vanuit je bankstel je favoriete koffierecepten samen stellen. Dit kun je doen voor wel 13 personen. Het is daarom ook geschikt om deze koffiemachine te gebruiken voor op kantoor. Via het kleurendisplay met afbeeldingen zet je diverse koffiespecialiteiten met 1 druk op de knop. Je koffie stroomt in je kop samen met de kopjesverlichting. De koffiemachine is volledig bedienbaar vanaf de voorkant. Zelfs het waterreservoir neem je aan de voorzijde uit, zodat je het gemakkelijk bijvult.

  De luxe Jura Z6 heeft een roestvrijstalen behuizing en een overzichtelijk kleurendisplay. Het waterreservoir is uitneembaar, voor gemakkelijke bijvulling en om schoon te houden. . Je bedient de Jura via een app op je telefoon of tablet. Dankzij de ruime keuze in koffiespecialiteiten kun je afwisselen en kan een ieder van zijn favoriete smaak koffie genieten. Deze koffiemachine weegt 12kg, is gemaakt van aluminium en komt in het zwart. Ook heeft het een standby functie en schakelt het automatisch uit. Door de ruime inhoud van het waterreservoir hoef je deze niet telkens bij te vullen.

  Ben je dus opzoek naar een kwalitatieve koffiemachine? Dan is de Jura Z6 geschikt voor jou. Door zijn moderne design past het vrijwel in elke keuken en ook op kantoor. Verder kun je tegelijk 2 kopjes koffie zetten. Handig voor als je bezoek hebt of een grote familie. Het is geschikt voor koffiebonen en gemalen koffie. Je zet met 1 druk op de knop een cappuccino of latte macchiato.

  Voordelen

  Koffiemachine te bedienen met smartphone

  Stelt voor 13 personen koffierecepten

  Ruime waterreservoir

  Nadelen

  De koffiemachine heeft geen warmhoudplaat

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Jura E8 Platina

  Meer informatie

  Met de Jura E8 Platina geniet je van een grote variatie aan koffiespecialiteiten die je met 1 druk op de knop zet. Het maakt niet uit waarin je zin hebt, want het kan allemaal met deze koffiemachine. Het is trouwens niet alleen geschikt voor koffie, je kunt er ook water mee koken. Dit is goed voor een warm kopje thee. De koffiemachine heeft zelfs een koffieuitloop, dit is goed voor drankjes met een cremelaag. Ook is er een ingebouwde verlichting. Wil je je koffie sterk hebben? Dan kun je dit makkelijk aanpassen op de display. Een hele goede koffiemachine dus, voor zowel thuis als op kantoor te gebruiken.

  Een koffiemachine moet je natuurlijk ook onderhouden. Maar met de Jura E8 hoef je helemaal geen tijd uit te trekken hiervoor. Het waterfilter staat namelijk in verbinding met de espressomachine en zorgt ervoor dat ontkalken overbodig is. Op deze manier is jouw koffiemachine altijd schoon en kun je er lang van genieten. Voor de ontkalking krijg je een seintje van het apparaat.

  De Jura is gemaakt van kunststof en is ook te verkrijgen in zilver. Het weegt ongeveer 10kg en heeft een diepte van 44cm. De waterreservoir is ruim met 2 liter. Op deze manier kunnen meerdere mensen ervan gebruik maken en hoef je het niet steeds te hervullen. De Jura E8 is geschikt voor zowel koffiebonen alsook gemalen koffie. Zo komen alle koffieliefhebbers aan hun trekken. Ben je dus opzoek naar een (nieuwe) koffiemachine? Dan is de Jura E8 wel iets voor jou.

  Voordelen

  Koffiemachine op afstand bedienbaar

  Kies uit 12 koffiespecialiteiten

  Ruime waterreservoir

  Nadelen

  De koffiemachine heeft geen warmhoudplaat

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste jura koffiemachine

Veel mensen gebruiken elke ochtend een kop koffie. Het geeft ze energie en zo kunnen ze hun dag goed beginnen. Koffie is een  van de populairste dranken die over heel de wereld wordt gebruikt. Koffie kun je als fijngemalen poeder in de winkel kopen. Die kun je het makkelijkst bewaren in de fles op een koele plek in de keuken. Naast de fijngemalen poeder heb je ook de koffiebonen. Zowel fijngemalen poeder als de koffiebonen kun je gebruiken in een koffiemachine. Op die manier kan elke liefhebber genieten van hun eigen smaak. Maar waar let je op bij het kopen van een koffiemachine?

Koffiemachine kopen

Een geschikte koffiemachine is door het ruime aanbod niet eenvoudig om te kopen. Er zijn namelijk verschillende modellen en elke hebben ze hun eigen functionaliteiten. Het beste is om op een rijtje jouw voorkeur en persoonlijke wensen op te schrijven. Dan heb je in ieder geval al een beeld wat je zoekt in een koffiemachine.

Bij volautomaten kun je met één druk op de knop genieten van een kopje vers gemalen koffie. Dit is dus heel makkelijk. Ook kun je zelf instellen hoe heet je het water wilt en hoe fijn je de koffiebonen wilt. Zo een volautomaat is geschikt voor verschillend koffiedranken zoals espresso of gewone zwarte koffie.

Bij een halfautomaat doe je vrijwel alles zelf. Je stelt de maalgraad in, stampt de gemalen koffie aan en stelt de druk van het water in. Niet een ieder heeft hierin zin of ze hebben de tijd ervoor niet.

Onderhoud en reiniging

Om koffie te kunnen blijven schenken, is het aan te raden om af en toe verse koffiebonen en water bij te vullen. Ook is het van belang dat het afvalbakje en het lekbakje geleegd worden. Daarnaast is regelmatig reinigen van de volautomatische koffiemachine erg belangrijk. Je verlengt hiermee de levensduur van de koffiemachine en behoudt de kwaliteit van de koffie. Regelmatig ontkalken en spoelen gaat kalkverstoppingen tegen. Bij machines met een waterfilter, is ontkalken niet nodig. Sommige koffiemachines zijn namelijk zelfreinigend. Deze sooten geven automatisch aan wanneer het tijd is voor een schoonmaakbeurt. Het enige wat je dan hoeft te doen is een schoonmaaktablet in de machine stoppen en op een knop drukken. Daarnaast is het verstandig om een koffiemachine af en toe een servicebeurt te geven.

Prijzen koffiemachines

De prijzen van koffiemachines zijn zeer verschillend. Het hangt af van het merk en het model. Ook is een koffiemachine geen eenmalige uitgave. Je moet het natuurlijk onderhouden om lang ervan te kunnen genieten. Behalve de aanschafkosten heb je namelijk ook te maken met de kosten van koffie en eventuele reparatiekosten. Over het algemeen geldt natuurlijk dat hoe meer de koffiemachine kan, hoe hoger de prijs. Koffiemachines die alleen koffie kunnen maken zijn uiteraard goedkoper dan koffiemachines die ook melkvariaties zoals cappuccino of chocolademelk kunnen maken. Ook bepaalt vaak de capaciteit van de koffieautomaat deels de prijs. Machines met een hoge piekcapaciteit zijn duurder dan machines met een lagere capaciteit.

Zoals gezegd verschillen de prijzen van koffiemachines. Het is daarom belangrijk om je goed te laten adviseren en te kijken wat jouw wensen zijn. Denk daarbij aan het type koffie wat je graag wilt maken en de mogelijkheden die het apparaat moet hebben. Ook kunnen sommige leveranciers je  een proefplaatsing aanbieden, zodat je de koffieautomaat een tijdje kunt uitproberen, voordat je besluit het aan te schaffen. Welke machine uit onze top 10 koffiemachine review vindt je leuk?

Welke jura koffiemachine is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over jura koffiemachines?

De consumentenbond beste koop jura koffiemachine is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.