Selecteer een pagina

Wat de beste kokendwaterkraan is? Nou, bekijk eens onze kokendwaterkranen top 10 en review. Niet een ieder heeft een kokendwaterkraan in huis, maar dat zou wel moeten. Het komt met heel wat voordelen. Je hoeft alleen de kraan maar open te draaien als je zin hebt in een lekker kopje thee of koffie. Je zou ook noodles ermee kunnen bereiden en keukenvoorwerpen steriliseren. Deze zijn nog lang niet de enige voordelen. Laten we zien wat je nog meer hebt aan een kokend water kraan door te kijken naar de beste kokendwaterkranen van 2020. Hieronder vindt je de resultaten van de kokend water kraan test. De beste kokendwaterkranen vind je in onze top 10. Bekijk hieronder diverse kranen en koop jouw beste kokendwaterkraan online.

Quooker flex

Quooker komt met zijn nieuwste kokendwaterkraan: de Quooker Flex.

De Flex geeft je warm, koud en heet water. Deze kraan komt met een flexibele uittrekslang die je meer bereik geeft en het gemakkelijk voor je maakt om beter je borden te spoelen en groenten te wassen. Dit kun je alleen gebruiken voor warm en koud water. Heet water wordt door de kokenwater-stop tegengehouden. Om het kokend water te tappen moet je eerst gebruik maken van de dubbel-druk-draaibedieningsknop.

Verder heeft het een kind veilige bedieningsknop, zodat een kind zich niet aan de kraan zal branden. Ook is het voorzien van een dubbelwandige kraanuitloop die niet heet wordt en het veilig maakt voor een ieder. Quooker flex kokendwaterkraan kopen? Bekijk de voordeligste aanbieders.

Deze kraan is een goeie alternatief voor een watercooker. Het is een feit dat jaarlijks tientallen omgevallen waterkokers honderden ongelukken bij kinderen veroorzaken. De kraan is zo gemaakt dat niemand kan branden. Behalve de kindveilige bedieningsknop en de dubbelwandige kraanuitloop is er ook:

  • De verstelbaar optie zodat, als je een kom vlak eronder zet om het met water te vullen, het water je niet spat.
  • De kraan heeft een dubbele waterstream, maar het is niet massief en dat betekent minder kans op ongelukken.
  • Nog een voordeel is het feit dat het vastzit aan je aanrecht en dus niet omver kan vallen.
  • Quooker kranen zijn water- en energiebesparend ne dat geld dus ook voor de Flex kraan. Je gebruikt geen lange leidingen meer en je hoeft alleen de hoeveelheid hete water te tappen die je nodig hebt.

Net als alle kokendwaterkranen is deze ook best duur.

De kraan heeft een ronde uitloop en komt in 2 finishes: chroom en staal. De kraanuitloop kun je in 270 graden ronddraaien.

Quooker Fusion

Deze Fusion kraan heeft een heel mooi design en is afkomstig van Quooker, de uitvinders van de kokendwaterkraan.

De Fusion geeft je warm, koud en kokend water. Het kan meteen van koud naar heet water schakelen en vice versa. Je krijgt dus niet eerst een resterende koude stroom water. De rode lichtring om de kraan licht op wanneer er heet water eruit komt of wanneer het reservoir aan het opwarmen is.

Het komt met alle voordelen die je van een kokendwaterkraan verwacht. Het bespaart je veel tijd door je meteen heet water te geven in plaats van een waterkoker te gebruiken. Je kunt dus meteen genieten van een lekker kopje thee. Verder is het ook nog energiezuinig, veilig, waterbesparend en ook ruimtebesparend.

Het is goed geïsoleerd. Het heeft een dubbelwandige uitloop die ervoor zorgt dat de uitloop lekker koel blijft en je jezelf niet eraan verbrandt. Dankzij de kind veilige dubbel-druk-draai bedieningsknop zullen er geen ongelukken gebeuren. Quooker Fusion kopen? Ga meteen door naar de voordeligste aanbieder.

Ondanks de druppelvormige waterstraal kan het kokend water best spetteren, dus je moet voorzichtig zijn daarmee. Het kan ook een hinderlijk geluid maken. Net als de meeste kokendwaterkranen is de Fusion ook duur.

De kraan is 360 graden draaibaar. Het is gemaakt van roestvrij staal en is dus vaan hoogwaardige kwaliteit. Het is te verkrijgen in 2 modellen: met een rechte of een ronde uitloop.

Het zal je heel wat tijd schelen in de keuken als je ’s morgens haast hebt of als je ervan houdt om vaak in de keuken te werken.

Grohe kokendwaterkraan

Nu zullen we kijken naar een kokendwaterkraan van Grohe. Van deze kraan krijg je ook warm, koud en heet water. De GROHE Red systeem houdt, afhankelijk van de type boiler, 3 tot 6 liter water.

Deze kraan kun je zowel in nieuwe als bestaande keukens installeren. Installatie is trouwens heel eenvoudig.

De kraan is geïsoleerd met de GROHE CoolTouch® technologie zodat je je handen niet brandt aan de kraan. De buitenkant voelt dan lekker koel aan.

Je kunt kiezen uit 2 kranen: de Modo of de Duo. De Mono geeft je alleen kokend heet water. Als je voor de Duo kiest hoef je geen aparte kraan te installeren. Je krijgt bij deze dan warm, koud, gemend en heet water.

De Grohe kraan bevat ook een gecertificeerde kinderbeveiliging zodat je kind zich niet zal verbranden eraan. Als je weer heet water wilt moet je de linkergreep uitrekken, vasthouden en draaien. Je hebt geen 100% zekerheid dat je je niet verbrandt, maar gemakkelijk is het ook niet. Grohe kokendwaterkraan bestellen? Bekijk aanbieders en bestel online.

Het voordeel van de Grohe kraan is dat je veel bespaart. Je bespaart tijd, omdat je niet hoeft te wachten voor heet water. Daarnaast is het ook nog energie-efficiënt en ruimte besparend.

De Grohe kokendwaterkraan heeft ook een duur prijskaartje eraan hangen. Tevens is het maar 180 graden draaibaar en dat kan beperkt werken op een kookeiland. Sommige mensen vinden het ook een beetje onhandig om te gebruiken.

Toch is de Grohe kokenwaterkraan een heel goeie kraan dat zelfs door professionele koks gebruikt wordt.

Hotto heetwaterkraan

De Hotte heetwaterkraan beloofd ook uw tijd te besparen met hun kraan, die je naast heet ook gewoon warm en koud water kan geven.

De kraan heeft een kinderveilige bedieningsknop, zodat het je kind kan beschermen tegen ongelukken. Het is goed geïsoleerd zodat de kraan heel koel aanvoelt.

De boiler is heel gemakkelijk uit te schakelen en je kunt het ook instellen tot een lager maximum temperatuur. Als je geen 100 graden wilt kun je het verlagen naar 70 graden.

De Hotto heeft verschillende uitvoeringen waaruit je kunt kiezen. Als je een kraan hebt gekozen die jou bevalt krijg je ook nog een boiler en de daarbij behorende accessoires mee. Alle prijzen die zijn aangegeven, zijn dus niet alleen voor de kranen, maar voor het totaal pakket. De kraan is zo gemaakt dat het gemakkelijk te installeren is. Als je wilt zou je dat zelf kunnen doen. Hotto heetwaterkraan is een krachtige kraan, welke heet water geeft.

Tot nu toe is de Hotto het goedkoopste merk op de lijst. Het is daarom bekent als een budgetmerk. Verder komt de kraan met de voordelen die er bij een heetwaterkraan hoort te zijn: het is tijd, energie en zelfs ook geld besparend. Zo een kraan is ook een goed alternatief voor een waterkoker.

Het is voorgekomen dat de kraan spettert als het open wordt gedraaid, dus je moet rekening houden daarmee.

Je kunt een kraan kiezen dat gemaakt is van Chroom of RVC stijl en een ronde of een vierkante vorm. Mensen met een budget zouden deze kraan zeker wel kunnen aanschaffen.

Quooker twintaps

Quooker komt dit keer met niet 1, maar 2 kranen. De door hun ontwikkelde twintaps. Uit de ene krijg je heet water en uit de ander krijg je gemengd water. De kraan heeft een rode lichtring zodat je kunt zien wanneer heet water eruit zal komen. Ook licht het op als water in het reservoir aan het opwarmen is.

Iets wat je alleen bij Quooker heetwaterkranen zult vinden, is het feit dat de kranen op hoogte verstelbaar zijn. Zo kun je de uitloop vlak boven je mok of kom houden zodat het niet op je kan spatten. Quooker twintaps kokendwaterkraan kopen? Misschien wel de beste kokekendwaterkraan voor jou.

Het water valt niet in een dikke straal zoals gewone kranen. De druppelvormige waterstraal zal ervoor zorgen dat er geen heet water op je spat.

Het is goed geïsoleerd dankzij de dubbelwandige uitloop. Ook al komt er 100 graden hete water eruit, de buitenkant zal even koel aanvoelen als voorheen.

Je hoeft niet bang te zijn dat je kind zich aan de kraan zal branden. Ook een kind die op bezoek komt en de kraan gebruikt, zou zich niet bezeren dankzij de druk-draai bedieningsknop.

Net als de meeste kokendwaterkranen is deze ook best duur.

De kranen kunnen 360 graden draaien. Ze zijn te verkrijgen in een ronde (Nordic Round Twintaps) of rechte (Nordic Square Twintaps) uitloop. Je kunt uit 2 finishes kiezen: chroom en staal.

Net als de andere kranen is deze ook energie-, geld- en tijdbesparend. Ze zijn dus het geld best waard en, met hun stijlvolle design, zullen ze heel sjiek in je keuken staan.

Floww kokendwaterkraan

Me de Flow kokendwaterkraan krijg je niet alleen warm, koud en heet water, maar ook ijskoud gezuiverd water.

Het hete water die je krijgt is ideaal voor het maken van hete thee en koffie. Geen wachten meer en je bespaart ook nog energie. De kraan is voorzien van een kind-veilig bedieningsmechanisme die je kind van brandwonden beveiligt.

Daarnaast krijg je ook gezuiverd water. Je zult het verschil tussen dit gezuiverd water en gewoon kraanwater duidelijk merken. De zuiverheid is te danken aan de floww-filter, die chloor en kalk van het leidingwater verwijdert. De gezonde mineralen blijven er wel in.

Verder kun je ook ijskoud water uit je kraan krijgen. Het temperatuur kun je instellen tussen de 4 graden en 7 graden. Hier bespaar je ook tijd doordat je je water niet in de koelkast hoeft te plaatsen en te wachten tot het verkoelt. Ook mensen die niet van ijsblokjes in hun drank houden zullen deze kraan goed gebruiken. Floww kokendwaterkranen. De beste kokendwaterkranen vind je in onze top 10 en review.

Je kunt kiezen uit 1 of meerdere watersoorten. Als je je keuze hebt gemaakt en een kraan koopt, krijg je de productlijn die erbij hoort. Dat houdt in een kraan, boiler en filter.

De kranen hebben een modern snufje. Naast de twist-bediening hebben ze ook nog touch-bediening. Je kunt kiezen uit een chroom of RSV stijl afwerking.

De kranen zijn heel stijlvol gemaakt en zijn van goeie kwaliteit. Ze zijn dus ook best duur. Maar met hun unieke concept zult je zeker wel een kraan vinden die geschikt is voor je en die het geld zeker waard zal zijn.

Franke heetwaterkraan

De volgende heetwaterkraan op de lijst is afkomstig van Franke. Zij hebben 3 in 1 en ook 4 in 1 waterkranen. We zullen het hebben over de 3 in 1 waterkranen.

Uit deze kraan kun je ook warm, koud en heet water tappen. Het brengt dus de voordelen mee die je verwacht te krijgen met een heetwaterkraan: je bespaart tijd, energie en ook nog ruimte, omdat je geen extra kraan nodig hebt voor alleen kokend water of je hebt meer plaats door weg te doen met de waterkoker.

Het zorgt ervoor dat je kind veilig blijft door de toevoeging van de druk- en draaiknop met terugslagveer. Als de knop wordt losgelaten komt er geen koken water meer uit de kraan. Je zult je ook veilig voelen wetend dat de uitloop bij koken water koel blijft. Dat komt dankzij de pijn-in-pijp constructie dat tevens zorgt voor een compacte waterstraal dat spatten tegenhoudt.

Warm en koud water kunnen gemengd worden en dat doe je door de hendel 90 graden naar voren te zwaaien. De hendel kan niet naar achteren gezwaaid worden, dus als er daar een muur is zal het niet hinderen. Franke heetwaterkraan kopen? Vergelijk aanbieders en prijzen.

Als je een kraan koopt krijg je een standaard Franke Pro M filter meegeleverd die het water voor je zuivert. De filter zorgt ervoor dat er minder kalk in je drinkwater aanwezig is.

Easy comfort kokendwaterkraan

De laatste kokendwaterkraan op de lijst is afkomstig van Inventus. Je kunt 3 soorten water eruit tappen: warm, koud en heet. Maar deze kraan is anders dan de voorgaande kranen omdat het groter is en meer functionaliteiten heeft.

De Easy Comfort XL kraan heeft voor heet water en warm en koud water een aparte uitloop. Met de linkerknop krijg je kokend water van wel 100 graden en met de rechterknop krijg je warm en koud water. Als je warm water wilt hebben krijg je geen koud water.

De kraan komt ook met een druk- en draaibediening zodat kinderen geen heet water kunnen tappen. Je hoeft niet bang te zijn dat er heet water op je zal spatten, omdat de perlator dat voorkomt. De uitloop is goed geïsoleerd zodat het niet warm aanvoelt als je heet water aan het nemen bent. Easy comfort kokendwater aanbiedingen? Bekijk kokendwaterkraan aanbieding en bestel voordelig online.

De kokendheetwaterkranen komen met de voordelen die al bekend zullen zijn bij jou: ze zijn tijd-, ruimte- en energiebesparend. Dat komt ook dankzij de Ecostart. Daarnaast is de kraan, behalve een kokendwaterkraan, ook een professionele kraan met spoeldouche. De speldouche is afneembaar en dat is handig wanneer je de spoelbak wil afspoelen. Het komt met een verstelknop zodat je het water kunt veranderen tussen normaal en douchestraal.

Als je een kraan koopt dan krijg je een boiler mee. De boiler is gemaakt van titanium en je kunt kiezen uit 4 of 8 liter. De kraan is gemaakt van RVS en er zijn verschillende modellen om van uit te kiezen.

Informatie over kokendwaterkranen

Kokenwaterkranen zijn steeds populairder aan het worden. De meeste van ze hebben een hoog prijskaartje aan ze hangen, maar als je kijkt naar de voordelen die ze brengen zal je het er wel voor over hebben. Het zou toch heerlijk zijn om meteen kokend water te krijgen en niet te hoeven wachten tot het gekookt is. Vooral als je snel een kopje thee of koffie wilt hebben. Het komt ook goed uit bij het afwassen. Het hete water verwijdert alle koppige etensresten die blijven plakken aan eetborden. Ook kan het gebruikt worden om te desinfecteren en natuurlijk ook om te koken. Een kokendwaterkraan kopen hoeft helemaal niet lastig te zijn. In onze beste kokendwaterkraan reviews zijn de beste kranen opgenomen.

Heetwaterkraan kan natuurlijk best gevaarlijk zijn. Er komt tenslotte kokend water eruit! Daarom twijfel je misschien om zo een kraan aan te schaffen. Gelukkig komen de meeste kranen met een kind-veilige knop zodat zij geen ongeluk kunnen krijgen.

Niet allemaal zijn 100% veilig, maar ze hebben tenminste wel stappen genomen om kinderen tot op een bepaalde hoogte te beschermen. Ook is er kans dat het gaat spetteren. De meeste kranen hebben rekening gehouden daarmee, maar er zijn wel kranen die een beetje water op je kunnen spatten. Bij ééntje op de lijst is het wel aangegeven dat het spettert, maar bij de andere kranen is dat niet aangegeven. Het is beter dus om vooraf te onderzoeken, maar de meeste kranen zullen wel veilig zijn.

Het is wel een feit dat kokendwaterkranen veiliger zijn dan waterkokers. Als je nog wat vragen hebt over heetwaterkranen dan zijn er online meer dan genoeg websites die je de nodige informatie kunnen geven. Je wilt natuurlijk alles over ze weten voordat je zelf ééntje gaat aanschaffen. De belangrijkste informatie heb je hier wel gekregen. Als je besluit een heetwaterkraan aan te schaffen dan weet ik zeker dat je er geen spijt van zal krijgen.

Conclusie: wat is de beste kokendwaterkraan?

Zoals we hebben gezien zijn er diverse kokendwaterkranen waaruit je zou kunnen kiezen. Allemaal komen ze met de standaard eigenschappen: ze zijn 3 in 1, ze komen met de nodige maatregelen om jezelf en je gezin te beschermen en je kan ook meteen rekenen op een boiler als je ééntje koopt. Maar er zijn een paar kranen bij die wat extra opties hebben. De beste kokendwaterkranen vind je in onze review en top 10.

De Quooker kraan bijvoorbeeld. Die komt met een verstelbare functie, zodat je de uitloop lager kunt plaatsen en zo kunt voorkomen dat er water op je spat. Of je kan een kraan nemen die ook ijskoud water geeft, zoals de Flow kokendwaterkraan. Daar hoef je dus ook niet te wachten op koud water als je net een karaf gevuld hebt en in de ijskast hebt gezet. Dan hebben we de Easy Comfort XL die een spoeldouche heeft. Allemaal functies die heel handig zijn. Maar dat betekent ook dat ze meer kosten. Voor mensen die wel een kokendwaterkraan willen, maar niet zoveel willen neertellen, is er de Hotto. Het is veel goedkoper vergeleken me de andere kranen en geeft je de basics. Het belangrijkste is dat je heet, warm en koud water eruit krijgt. Kies vandaag nog een kraan uit die jou en je gezin het meest aanspreekt.

Relevante pagina’s: