Selecteer een pagina

Een ieder moet tenminste 1 goede koekenpan in huis hebben. Zo een koekenpan kun je gebruiken om allerlei soorten gerechten klaar te maken. Van lekkere pannenkoeken in de ochtenduren tot lekkere pastagerechten voor het diner. Het is iets dat je dagelijks kunt gebruiken en daarvoor moet het van uitstekende kwaliteit zijn en snel schoon te maken zijn. Hier zijn er enkele koekenpannen die je misschien wel in de keuken zou kunnen gebruiken.

Tefal Hard Titanium+

Wanneer je het woord ‘Titanium’ leest weet je dat je met een stevig product te maken hebt. Deze koekenpannen van Tefal zullen lekker lang meegaan.

Tijdens het koken moet je vaak veel olie gebruiken, maar dankzij de sterke anti-aanbaklaag van deze koekenpannen hoef je geen of veel minder olie en boter te gebruiken. Ze zijn daarom ook gemakkelijk om te verschonen. De anti-aanbaklaag is vrij van PFOA, dus je weet dat het veilig is om te gebruiken.

De Thermo-Spot zorgt er ook voor dat je gezond kunt bakken en dus ook gezonde gerechten op tafel kunt plaatsen. Dit doet het door je te melden wanneer de juiste temperatuur behaald is zodat je kunt beginnen met bakken en geen vitaminen verliest. Ze hebben beide een roestvrije bodem die er ook voor zorgt dat de warmte over de hele bodem van de pan verspreidt wordt. Als je vis of vlees aan het klaarmaken bent, weet je dan dat alle delen goed doorgekookt worden. Ze zijn geschikt voor alle warmte bronnen, dus ook inductie. In de oven plaatsen mag ook. Je mag ook metalen spatels gebruiken om je eten te koken.

De pannen hebben een ronde vorm en een diameter van 24 en 28 cm. Ze hebben beide een cool touch handgreep, maar zijn niet vaatwasser- of magnetronbestendig. Het mag wel in de oven geplaatst worden. Ze komen ook niet met deksels.

Tefal Hero

De volgende koekenpan is weer afkomstig van het merk Tefal. Dit keer gaat het om 1 koekenpan.

Ook deze bevat een anti-aanbaklaag die sterk en duurzaam is en die je de mogelijkheid geeft om minder olie en boter te gebruiken. Het is vrij van PFOA dus het is helemaal veilig om te gebruiken. De Thermo Spot geeft aan wanneer de ideale baktemperatuur bereikt is en de rvs bodem zorgt ervoor dat de hele oppervlakte goed verwarmt wordt voor een goede bakresultaat.

Het is ook geschikt voor inductie en het mag in de vaatwasser geplaatst worden. Ook mag het in de oven tot 260 graden Celsius. Jammer genoeg is het niet magnetronbestendig. Het is ergonomisch ontworpen en komt met een cool touch handgreep. Het heet een diameter van 24 cm en komt zonder deksel.

Tefal Luminens

Ook deze Luminens koekenpan van Tefal komt met eigenschappen die je goed in de keuken zou kunnen gebruiken.

Net als de andere koekenpannen van Tefal, komt deze ook met een sterke anti-aanbaklaag die minder olie of boter nodig heeft om eten klaar te maken en die het schoonmaken eenvoudiger voor je maken. Natuurlijk komt het ook met de handige Thermo-Spot die rood glimt wanneer de juiste temperatuur bereikt is om te beginnen met koken. Je bent dus verzekert van heerlijke gerechten die nog alle vitaminen bevatten.

Het is geschikt voor alle warmtebronnen, dus gas, elektrisch, keramisch en inductie. Je mag het in de oven plaatsen, maar het is niet magnetron of vaatwasser bestendig. Het is ergonomisch ontworpen en bevat een cool touch handgreep. Het komt jammer genoeg zonder een deksel.

BK Easy Basic

De volgende koekenpan is afkomstig van het merk BK. Het maakt onderdeel uit van de BK Easy Basic serie. Natuurlijk kan het de hele dag gebruikt worden om diverse gerechten klaar te maken.

De pan is voorzien van Teflon Classic Plus coating die ervoor zorgt dat je eten niet aan de pan zal plakken en dat je eten niet aanbakt. Het is een PFOZ vrije coating dus het is veilig voor een ieder. Zo kun je minder boter en olie gebruiken tijdens het koken.

Het is geschikt voor diverse warmtebronnen als gas, keramisch, elektrisch halogeen en ook in een over tot 160 graden Celsius. Jammer genoeg is het niet vaatwasser bestendig en kun je het ook niet in de magnetron plaatsen.

Het bevat geen warmte indicatie en komt zonder deksel. Wel komt het met een cool touch handvat die je handen beschermen tegen de hitte.

Tefal Ingenio Expertise

Deze 3-delige koekenpannenset van Tefal bestaat uit 2 pannen en een afneembare handgreep. Je kunt ze dus gebruiken om meerdere gerechten tegelijkertijd te maken.

Beide pannen zijn voorzien van de Tefal anti-aanbaklaag Titanium Excellence om te voorkomen dat eten aan de pan blijft plakken. Dit is de sterkste en duurzaamste anti-aanbaklaag die Tefal heeft geproduceerd. Natuurlijk zijn ze 100% vrij van PFOA om veiligheid te garanderen.

De handige rode Thermo Spot zul je ook op beide pannen vinden. ze gaan aan wanneer de ideale kooktemperatuur bereikt is zodat je precies weet wanneer je kunt beginnen met koken. Daarnaast hebben ze een sterke rvs bodem die niet vervormd raakt en die ervoor zorgt dat alle delen van de pan goed verwarmt wordt. De handgreep is afneembaar en dat maakt het dus stukken gemakkelijker om het in de oven te plaatsen en wel tot 260 graden Celsius.

De pannen hebben een diameter van 24 cm en 28 cm. Ze zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. Ze zijn wel vaatwasser bestendig, maar mogen niet in de magnetron geplaatst worden.

Imperial Kitchen

De volgende pan op de lijst is een gietijzeren koekenpan van Imperial Kitchen.

Deze pan zorgt voor een optimale warmtegeleiding en –spreiding. Zo weet je zeker dat alle delen van je vlees of vis tegelijkertijd gekookt wordt en die mooie bruine kleur krijgt. Het zal dus niet alleen heerlijk smaken, maar zal ook een lust zijn voor het oog.

Het is belangrijk om de pan op de juiste manier te wassen om ervoor te zorgen dat het ijzer in goede conditie blijft. Het is beter om het met heet water en een borstel te wassen. Daarna moet het goed droog geveegd worden. Gebruik je wasmiddel? Dan moet je de pan met plantaardige olie insmeren.

Het is ideaal voor elk warmtebron, behalve inductie. Het mag niet in de magnetron of oven geplaatst worden. Het is niet vaatwasser bestendig. Jammer genoeg is het niet ergonomisch ontworpen en heeft het geen cool touch handgreep.

BK Easy Induction

De laatste koekenpan is weer afkomstig van het merk BK en dit keer gaat het om de Easy Induction koekenpan.

De pan is gemaakt van aluminium en is dus heel sterk. Het is voorzien van de Teflon Platinum Plus coating die voorkomt dat je eten op de pan plakt of dat het aanbakt. Er zullen ook geen krasjes op het oppervlakte ervan verschijnen. Het is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.

Verder is het ook nog vaatwasser bestendig en mag het in de oven geplaatst worden tot 160 graden Celsius. De pan is niet magnetron bestendig, maar het komt wel met de handige cool touch handgreep.

Conclusie

Een koekenpan heb je bijna elke dag nodig en wel op diverse manieren. Het is dus vanzelfsprekend dat je een pan wilt hebben die nog lang mee zal gaan. Daarom is het beter om een koekenpan te kiezen die enkele belangrijke kenmerken moet hebben:

  • Het moet een anti-aanbaklaag hebben. Een anti-aanbaklaag zorgt niet alleen ervoor dat je eten niet aan de pan blijft plakken en dat het gemakkelijker te verschonen is, maar het geeft je ook de mogelijkheid om minder olie en boter te gebruiken. Zo zullen je gerechten ook gezonder zijn en krijg je niet teveel vet in je lichaam.
  • Het mag in een oven geplaatst worden. Sommige gerechten moet je, voor de gewenste resultaat, even in de oven plaatsen. Misschien wil je dat de kaas bovenop lekker gegrilld wordt en die mooie bruine kleur krijgt. Het is dus handig wanneer je de pan van de stoof meteen in de oven kunt plaatsen. Dat kun je niet met elk koekenpan doen, dus let hierop.
  • Het is handig wanneer een koekenpan vaatwasser bestendig is. Je hoeft de pan niet handmatig te wassen en plaatst het gewoon in de vaatwasser. Sommige pannen moeten op een speciale manier gereinigd worden om ervoor te zorgen dat ze goed blijven werken.
  • De meeste pannen kun je op diverse warmtebronnen gebruiken, maar er zijn een paar die misschien niet geschikt zijn voor inductie of keramisch. Koop je de verkeerde pan, dan kan die snel kapot raken.
  • Een warmte-indicator heeft een ieder niet nodig, maar het is wel fijn om een indicatie te krijgen wanneer je kunt beginnen met koken zonder erover hoeven na te denken.

Let natuurlijk ook op de grootte van de pan, want als je hele vissen wilt klaarmaken heb je vaak een lange pan nodig. Als je koekenpan deze kenmerken heeft, dan zal die gegarandeerd lang meegaan.