Handmixer

Een goede handmixer is gewoon onmisbaar in de keuken. Lees verder er achter te komen wat de beste handmixer van 2023 is.

Laatste update 18 april 2023

 • Beste keuze

  Bosch MFQ36400

  Meer informatie
  Samenvatting

  De allereerste handmixer komt van het degelijke merk Bosch. Bosch kennen we allemaal van haar geweldige huishoudelijke apparaten, met gebruikers over de hele wereld.

  Voordelen

  Licht

  Ergonomisch ontwerp

  Makkelijk in gebruik

  Nadelen

  Geen

 • Beste prijsklasse

  Tefal Prep'Line HT4121

  Meer informatie
  Samenvatting

  Een ander bekend merk op het gebied van huishoudelijke apparaten, is Tefal en aangezien ook Tefal handmixers erg populair zijn, hebben we er ook eentje in onze top 5 zitten, de Tefal Prep’Line HT4121.

  Voordelen

  Makkelijk te gebruiken

  Goede kwaliteit

  Inclusief mengkom

  Nadelen

  Geen

 • Favoriete keuze

  LUMME LU-1815

  Meer informatie
  Samenvatting

  Ook in onze top 5 is deze handmixer van het merk Lumme, de de Lumme LU – 1815. Gezien de kenmerken van deze handmixer, valt hij onder de categorie budget apparaten.

  Voordelen

  Compact

  Meerdere snelheden

  Goede kwaliteit

  Nadelen

  Geen turbofunctie

  Minder krachtig

Beste Handmixer 2023

Cupcakes, taartjes, pannekoeken en broodjes; het zijn allemaal heerlijke hapjes die 1 ding gemeen hebben, het beslag en/of deeg kan met een handmixer klaargemaakt worden. Een handmixer is een van de meest bekende, elektrische keukenapparaten en wordt voornamelijk gebruikt voor het mengen, kloppen en kneden van ingredienten. Het kenmerkende en voordelige aan handmixers is, dat je veel sneller klaarbent met bereiden van een goed beslag. Als echte keukenprins of prinses moet je natuurlijk de beste handmixer in je keuken hebben. Wij hebben daarom een top 5 van de beste handmixers voor je samengesteld en vertellen meer over de aanschaf van een goede handmixer.

Top 10 Beste Handmixer 2023

NaamVermogen Aantal snelheden Vaatwasser veiligMeer informatie
Bosch MFQ36400 Mixer450 Watt 5Ja
Tefal Prep'Line HT4121450 Watt 5Ja
KitchenAid Handmixers Mixer85 Watt9Nee
LUMME LU-1815 Handmixer250 Watt7Nee
OXO Good Grips01Ja
 • 1. Bosch MFQ36400

  Meer informatie

  De allereerste elektrische handmixer komt van het degelijke merk Bosch. Bosch kennen we allemaal van haar geweldige huishoudelijke apparaten, met gebruikers over de hele wereld. Voor deze top 5 is hebben we gekozen voor de Bosch MFQ36400, een handmixer waarvan we kunnen zeggen dat het vrijwel alle eigenschappen heeft die je in een degelijke handmixer zoekt.

  De Bosch MFQ36400 komt met 5 verschillende snelheidsstanden, zodat je ze aan de hand van je mengsel kan aanpassen. Ook is er een turbofunctie voor wanneer je die extra kracht nodig hebt. Met een vermogen van 450 watt is deze handmixer daarom behoorlijk krachtig. Wat ook erg meegenomen is, is de stille functie en het lichtgewicht van de mixer. Zo werk je in alle stilte, zonder dat je al te uitgeput raakt. De Bosch MFQ36400 komt namelijk niet met een staander, het is een echte handmixer.

  Standaard krijg je met deze handmixer 2 kneedhaken en 2 gardes mee, zodat je afwisselend taartbeslag en deeg voor brood kunt bereiden. Pluspunt is ook het ergonomische ontwerp en de SoftGrip, waardoor werken met deze handmixer een genot wordt. Er is zelfs de optie om een staafmixvoet aan de mixer te bevestigen.

  Klaar met mengen? Druk dan het knopje voor ontkoppelen van de gardes in, maak de handmixer eenvoudig schoon met een vochtig doekje, terwijl de gardes en deeghaken in de vaatafwasser gaan. Het snoer aan deze mixer heeft een ingebouwde opslagruimte, opslaan is dus ook geen probleem.

  Zoals je zelf ziet, is de Bosch MFQ36400 een prima handmixer, waar je heerlijk mee kan werken, als je van tijd tot tijd een taart in de oven zet of knapperige broodjes wilt bakken. Niet teveel extra’s, maar wel alles wat je echt nodig hebt.

  Voordelen

  Licht

  Ergonomisch ontwerp

  Makkelijk in gebruik

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Tefal Prep'Line HT4121

  Meer informatie

  Een ander bekend merk op het gebied van huishoudelijke apparaten, is Tefal en aangezien ook Tefal handmixers erg populair zijn, hebben we er ook eentje in onze top 5 zitten, de Tefal Prep’Line HT4121.

  Vergelijken we deze handmixer met standaard met de vorige van Bosch, dan zul je een aantal overeenkomsten zien. Waarom zou je dan voor deze handmixer met standaard moeten kiezen? Voornamelijk vanwege het gebruiksgemak; de Tefal Prep’Line HT4121 komt namelijk met een mengkom en houder, zodat je tijdens het mixen, de elektrische handmixer niet hoeft vast te houden als je dat zelf niet wilt. De mengkom heeft een inhoud van ongeveer 2,5 liter.

  De Tefal Prep’Line HT4121 heeft verder 5 verschillende snelheden en een turbofunctie. Ook hier hebben we te maken met een krachtige motor met vermogen van 450 watt. Behalve de mixer en mengkom, krijg je nog standaard de 2 gardes en deeghaken mee. Deze laatste zijn vaatwasserbestendig en uit de mixer te halen met de speciaal daarvoor bedoelde eject knop.

  Eieren kloppen, taartbeslag maken of pizzadeeg bereiden, terwijl je zelf met iets anders bezig bent? Dat kan met deze Tefal Prep’Line HT4121 handmixer, een aanrader voor degenen die wat extra gemak willen.

  Voordelen

  Makkelijk te gebruiken

  Goede kwaliteit

  Inclusief mengkom

  Handmixer met standaard

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. LUMME LU-1815

  Meer informatie

  Ook in onze top 5 is deze elektrische handmixer van het merk Lumme, de de Lumme LU – 1815. Gezien de kenmerken van deze elektrische handmixer, valt hij onder de categorie budget apparaten. Bij aankoop krijg je alleen een handmixer met bijbehorende accessoires, een mengkom en staander zijn er niet.

  De LUMME LU-1815 heeft een solide body, is erg compact en dus heel handig in gebruik, vooral als je weinig ruimte hebt in de keuken. Kijken we naar de technische specificaties, dan zien we dat deze mixer in totaal 7 snelheden heeft. Echter ontbreekt een turbofunctie, extra power zit er dus niet in tijdens het mengen. Vandaar ook het vermogen van 250 watt, iets minder dan de overige handmixers uit deze top 5.

  Met de handmixer krijg je standaard 2 gardes en 2 deeghaken, die makkelijk de ontkoppelen zijn van de mixer, dankzij de easy release knop. Wat kan je allemaal met de Lumme LU – 1815? In feite van alles, zolang het mengen niet teveel kracht vereist, denk maar aan het kloppen van eieren, slagroom, bereiden van cakebeslag, brooddeeg, aardappelpuree, enz. De Lumme LU – 1815 raden we daarom aan voor degenen die van tijd tot tijd bezig willen zijn met een klein gebakje of lekker broodje, niet iets voor de professionele bakker of cakery.

  Voordelen

  Compact

  Meerdere snelheden

  Goede kwaliteit

  Nadelen

  Geen turbofunctie

  Minder krachtig

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Philips HR3745/00

  Meer informatie

  Bij het bespreken van goede kwaliteit handmixers, kan het merk Philips natuurlijk niet ontbreken. Philips staat al jaren bekend om haar kwaliteits keukenapparaten. Voor wat betreft handmixers, is de Philips HR3745/00 op dit moment een van de bestverkopende. Kenmerkend voor deze handmixer is, dat het tot zeker 25% krachtiger is, dan andere Philips modellen. Dit merk je ook aan het vermogen van de motor, een behoorlijke 450 watt!

  Een ander pluspunt aan deze handmixer is, dat het net als de Tefal (uit onze top 5) met een mengkom en steun komt. Hierdoor kan je de mixer gewoon op de steun plaatsen, als je zelf niet ermee wilt staan. Om ervoor te zorgen dat de mengkom tijdens het mixen stabiel staat, zijn er aan de onderzijde zuignappen aangebracht. De kom heeft een inhoud van 3 liter.

  Kijken we naar de technische specificaties, dan zien we dat de Philips HR3745/00 in totaal 6 snelheden heeft, inclusief een turbofunctie. Met de mixer krijg je ook hier standaard, 2 deeghaken en 2 kloppers mee. Deze haal je weer makkelijk uit de mixer met de daarvoor bestemde eject knop. Deze accessoires zijn van roestvrij staal en vaatwasserbestendig.

  Waarvoor gebruik je de Philips HR3745/00 het liefst? Eigenlijk alles; kloppen van eiwitten, mengen van beslag, bereiden van deek, het kan allemaal en dan ook, als je zelf niet met de mixer in de hand wilt staan.

  Voordelen

  Krachtige motor

  Stabiele steun

  Accessoires vaatwasserbestendig

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Braun MultiMix 3 HM 3135

  Meer informatie

  De top 5 sluiten we af met nog een topmerk, namelijk de Braun MultiMix 3 HM 3135. Deze handmixer verschilt van de rest, doordat het meerdere functies heeft, vandaar ook de naam multimix. De mixer zelf is zodanig ontworpen, dat je meerdere accessoires aan kunt vastmaken, waardoor die vele functies mogelijk zijn.

  Standaard krijg je 2 gardes en 2 deeghaken mee, waarmee cakebeslag, pizzadeeg en nog veel vloeibare alsook lichte ingredienten gemengd kunnen worden. Een andere accessoire dat je ook meekrijgt, is een kunststof staafmixer voet. Hiermee kun je zowel zachte als harde ingredienten pureren tot een massa of soepje, zonder al teveel rommel te maken in de keuken. Wat tenslotte ook meegeleverd wordt, is een hakmolen. Deze bevestig je net als de andere accessoires, makkelijk aan de onderzijde van de mixer. Met zo een hakmolen, hak je noten, pinda, groente en zelfs fruit tot grove stukjes. Hiervoor krijg je een kunststof maatbeker met een inhoud van 600 ml mee.

  De handmixer zelf is met een vermogen van 500 watt, uitermate krachtig en komt daarom ook met een turbofunctie. In totaal heeft de mixer 5 snelheden. Alle accessoires zijn makkelijk te verwijderen, dankzij het daarvoor bestemde knopje en vaatwasserbestendig. Optimale ergonomie en lichtgewicht design maken, dat je tijdens het mixen zelf, geen last ondervind van vermoeide handen.

  Wie raden we deze Braun MultiMix 3 HM 3135 aan? Heb je behoefte aan meerdere keukenapparaten om bijvoorbeeld broden te bakken, een soepje te pureren of gewoon wat fruit fijn te hakken, maar is er gewoon geen ruimte of budget voor al deze apparaten? Kijk dan zeker naar deze Braun MultiMix 3 HM 3135 handmixer.

  Voordelen

  Multifunctioneel

  Makkelijk in gebruik

  Juiste pasvorm

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste handmixer

Een handmixer is een handig apparaat, vooral als je kijkt naar de voordelen die je eraan hebt. Met een handmixer heb je namelijk meer controle over het precies en constant mixen van deeg of beslag, zodat het eindresultaat zo goed als perfect is. Dit is heel belangrijk als je bijvoorbeeld eiwitten moet kloppen voor bepaalde recepten. Natuurlijk blijft het niet daarbij. Handmixers worden ook gebruikt voor het bereiden van beslag voor taarten, gebakjes, kneden van deeg voor brood of het kloppen van slagroom.

Wat is een handmixer?

Lijkt misschien een gekke vraag te zijn, maar omdat je tegenwoordig zoveel verschillende keukenapparaten hebt en bepaalde nogal op elkaar lijken, bestaat er nogal eens verwarring over wat een handmixer precies is.

Een handmixer is niets anders dan een compact apparaatje die op elektriciteit werkt en waaraan er 2 afneembare kloppers of deeghaken bevestigd zijn. Met een druk op de knop, draaien deze kloppers in tegengestelde richting van elkaar, waardoor er een mengsel ontstaat. Handmixers worden gebruikt om fijne en vloeibare ingredienten met elkaar te mengen en worden daarom ook wel mengmachines genoemd. Kenmerkend voor deze apparaten is, dat ze op meerdere snelheden draaien, zodat je meer controle hebt over ingredienten die eventueel uit je kom kunnen spatten.

Handmixers moet je vooral niet verwarren met een staafmixer. Deze apparaten lijken nogal op elkaar, maar hebben elk een andere functie. Het grootste verschil zie je in het draaistuk; een staafmixer heeft geen kloppers of deeghaken, maar een mes. Ze zijn dus niet bedoeld om ingredienten te mengen, eerder om ze te pureren of fijn te hakken. Met een staafmixer zou je zelf ijsblokjes kunnen fijnmaken, iets wat niet te doen is met een handmixer. Lees verder om te zien welke de beste handmixer te koop is van het moment.

Soorten handmixers

Elk recept vraagt naar een ander techniek bij het mengen van de ingredienten. Fabrikanten hebben daarom een heleboel features toegevoegd aan hun handmixers, waardoor je tal van modellen in de winkel ziet. Kijken we alleen naar de manier waarop zo een mixer werkt, dan kun je 2 soorten onderscheiden:

Losse handmixer

Een losse handmixer is wat je waarschijnlijk al kent; het elektrisch gedeelte met de bijbehorende kloppers en/of deeghaken. Bij dit model moet je dus zelf voor een mengkom zorgen. Dit type is een aanrader als je niet zo vaak in de keuken staat met de handmixer. Ook handig als je niet zoveel opbergruimte hebt.

Handmixer met mengkom

Handmixers die met een mengkom komen, zijn bevestigd aan een soort staander, waardoor je de mixer niet zelf hoeft vast te houden. Bepaalde van deze mixers zitten vast, terwijl bepaalde losgekoppeld kunnen worden. Deze handmixers zijn wat groter, je zult dus rekening moeten houden met opbergruimte. Het voordeel aan dit type handmixers is, dat je zelf niet hoeft te mengen, waardoor je tegelijkertijd andere dingen kunt doen in de keuken. Ook is het makkelijk om ingredienten toe te voegen tijdens het mengen, omdat je handen vrij zijn. Handmixers met een mengkom vind je meestal in bakkerijen en op plekken waar deeg of beslag meerdere keren per dag en in grote hoeveelheden wordt gemaakt.

Belangrijke eigenschappen elektrische handmixer

Zo op het eerste gezicht lijkt het niet zo moeilijk een handmixer aan te schaffen. Toch moet je even goed opletten, om te voorkomen dat je iets koopt, wat je eigenlijk niet nodig hebt of welke niet voldoet aan je eisen. Eigenschappen die hierbij van belang zijn, zijn onder andere:

Vermogen

Vermogen wordt aangegeven in een aantal watt. Bij handmixers geeft het vermogen in feite aan, hoeveel kracht zo een apparaat heeft en wat je dus ermee kan doen. Op basis van vermogen, zijn handmixers te verdelen in modellen met een vermogen tot 400 watt en handmixers met meer dan 400 watt. Handmixers met minder dan 400 watt aan vermogen, hebben een lichte motor die gevoelig is voor overbelasting. Deze handmixers zijn het best geschikt voor kleine hoeveelheden ingredienten, bijvoorbeeld als je voor je gezin een cake of taart wilt maken.

Meer dan 400 watt aan vermogen staat dus voor een veel zwaardere motor, waar je meer ingredienten mee kan mengen. Deze handmixers vind je meestal in professionele settings, zoals wanneer je een kleine bakkerij of cakery hebt.

Snelheid

De meeste deeg – en beslagsoorten vereisen, dat je tijdens het mengen op verschillende snelheden werkt. Het is dus handig als je een handmixer aanschaft, die op meerdere snelheden kan werken.

Turbofunctie

Heel soms moet beslag of deeg op extra grote snelheid gekneed of gemengd worden. In deze gevallen is extra power nodig, welke komt in de vorm van een turbo functie. Bedenk daarom goed waarvoor je de handmixer gaat gebruiken en of je dus een turboknop nodig gaat hebben.

Vaatwasserbestendig 

Na het kneden of mengen van beslag, moet je natuurlijk alles weer schoonmaken en opbergen. Degenen die daar bekend mee zijn, weten dat het knap lastig is om de kloppers en deeghaken met de hand schoon te krijgen. Kijk daarom uit naar modellen, waarvan deze onderdelen ook in de vaatwasser kunnen.

Handmixer kopen

Voordat je een handmixer kopen gaat vraag je jezelf eerst af. Wat is de beste handmixer voor mij? Dat bepaal je door vooraf na te gaan wat je precies wilt doen. Wil je behalve het pureren van fruit of groente, ook een cake of taart bakken? Dan is een handmixer een aanrader. Kijk naar de bijbehorende functies zoals het vermogen, turboknop en of je eentje met of zonder mengkom koopt. Voor een compleet overzicht van enkele goede handmixers kijk je naar onze top 5 handmixer review.

Welke handmixer is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over handmixers?

De consumentenbond beste koop handmixer is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.