Essentiele Olie

Goede essentiële olie kopen draagt bij aan de gezondheid van een mens. Lees verder om er achter te komen wat de beste essentiële olie van 2023 is.

Laatste update 18 april 2023

 • Beste keuze

  SensaHome Essential Oil

  Meer informatie
  Samenvatting

  Tegenwoordige bestaan er ontelbare soorten essentiele olien, met een heleboel aantrekkelijke geuren. Zodoende kan je het knap lastig krijgen om te kiezen, maar waarom kiezen als je er een hele set kan krijgen! De SensaHome Essential Oil is een setje van in totaal 14 verschillende etherische olien die allemaal van de beste natuurlijke grondstoffen zijn gemaakt.

  Voordelen

  Goede kwaliteit

  Veel variatie

  Geconcentreerd

  Nadelen

  Geen

 • Beste prijsklasse

  Naturapharma Tea Tree Olie

  Meer informatie
  Samenvatting

  Tea tree olie is een van de meest bekende namen als het aankomt op essentiele olien. Uit de vele klantenreviews hebben we kunnen halen dat de tea tree olien van Naturapharma het bijzonder goed doen! Dit merk maakt haar tea tree olie van de Australische theeboom oftewel Melaleuca alternifolia.

  Voordelen

  Zuiver

  Trekt goed in

  Multifunctioneel

  Nadelen

  Geen

 • Favoriete keuze

  Simia Essential Oils

  Meer informatie
  Samenvatting

  Het is heel handig en voordelig om een setje essentiele olien te kopen of aan iemand Cadeau te doen, daarom hebben we als derde in de top 5 weer een set van etherische olien, deze keer van het merk Simia.

  Voordelen

  Zuiver

  Goede prijs/kwaliteit

  Heerlijke geuren

  Nadelen

  Geen

Beste Essentiele Olie

Heeft je huis altijd zo een onfrisse geur en zoek je naar een geschikte oplossing? De kans is groot dat je al tegen een heleboel adviezen voor essentiële oliën bent gelopen. Inderdaad zijn deze, zeer krachtige olien een goede manier om een ruimte een aangename geur te geven. Maar essentiële oliën zijn voor veel meer dingen te gebruiken. Wat deze dingen precies zijn en hoe het komt dat essentiele olien zoveel voordelen hebben, lees je hier. Ook geven we je een selectie van de beste 5 essentiele olien te koop van het moment. Veel leesplezier!

Top 10 Beste Essentiële Olie 2023

NaamAantal stuksBestanddeel Inhoud Meer informatie
SensaHome olien14Tea Tree140 ml
L’Oréal Paris Extraordinary Oil1Lavendel en Rozemarijn30 ml
SIMIA premium oil6Eucalyptus 60 ml
O'dor® Essentiële Etherische Olie4Lemoengras, Eucalyptus, Lavendel, Orange40 ml
AS Garden olien6Lavendel, Pepermunt, Eucalyptus, Orange, Tea Tree, Lemongrass 60 ml
 • 1. SensaHome Essential Oil

  Meer informatie

  Tegenwoordige bestaan er ontelbare soorten essentiele olien, met een heleboel aantrekkelijke geuren. Zodoende kan je het knap lastig krijgen om te kiezen, maar waarom kiezen als je er een hele set kan krijgen!

  De SensaHome Essential Oil is een setje van in totaal 14 verschillende etherische olien die allemaal van de beste natuurlijke grondstoffen zijn gemaakt. De olien zijn het best te gebruiken met een aroma diffuser voor in huis of op kantoor. Behalve een heerlijke geur, staan deze olien erom bekend dat ze een kalmerend en stress verminderend effect hebben. Grieperig of verkouden? Probeer dan enkele druppels van een zo een olie en je zult er versteld van staan!

  In het setje zitten in totaal 14 flesjes, elk met een inhoud van 10 ml. Zo een flesje gaat zelfs bij regelmatig gebruik, een aantal maanden mee. Het gaat hier specifiek om de volgende geurtjes: pepermunt, Tea Tree, eucalyptus, sinaasappel, limoen, bergamot, jasmijn, roos, lavendel, grapefruit, frankincense, kaneel, citroengras en rozemarijn.

  Gezien de prijs en het groot aantal variaties in geuren, is dit een heel voordelige koop, om iemand of jezelf cadeau te doen.

  Voordelen

  Goede kwaliteit

  Veel variatie

  Geconcentreerd

  Beste merk etherische olie

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Naturapharma Tea Tree Olie

  Meer informatie

  Tea tree olie is een van de meest bekende namen als het aankomt op essentiele olien. Uit de vele klantenreviews hebben we kunnen halen dat de tea tree olien van Naturapharma het bijzonder goed doen! Dit merk maakt haar tea tree olie van de Australische theeboom oftewel Melaleuca alternifolia. Deze gegevens vind je trouwens ook allemaal op het etiket, wat kenmerkend is voor een kwalitatief goed product.

  Tea tree olie van Naturapharma is vooral te gebruiken voor verzorging en zuivering van de huid. Ook wordt deze olie vaak gebruikt bij het behandelen van schimmelnagels, het verfrissen van de mond en keelholte en de verzorging van vermoeide spieren en gewrichten. Zeer functioneel en heerlijk geurend, deze Tea Tree olie van Naturapharma. De olie zit verder in een donkere, glazen flesje met een inhoud van 30 ml.

  Voordelen

  Zuiver

  Trekt goed in

  Multifunctioneel

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Simia Essential Oils

  Meer informatie

  Het is heel handig en voordelig om een setje essentiele olien te kopen of aan iemand Cadeau te doen, daarom hebben we als derde in de top 5 weer een set van etherische olien, deze keer van het merk Simia.

  Wat maakt Simia essentiele olien zo populair? Voornamelijk de kwaliteit van de aromatische oliesoorten, ze zijn allemaal zuiver en biologisch, er zitten dus geen toegevoegde stoffen aan, de olie is niet verdund. Dit betekent echter wel, dat je erop moet letten niet allergisch of overgevoelig te zijn voor een van de olien, in zuivere vorm komt dit namelijk weleens voor. Je kan dit makkelijk testen door een klein beetje te verdunnen en in je elleboogholte te doen.

  De Simia set van essential oils bestaat uit 6 verschillende geurvarianten die in flesjes van 10 ml zitten. Het gaat om de geuren lavendel, eucalyptus, pepermunt, citroengras, teatree en zoete sinaasappel Alle flesjes zijn donkergekleurd, zodat zonlicht er niet doorheen kan. Dit houdt de olie langer goed. Het flesje heeft tevens een handige druppelpipet.

  Het opmerkelijke aan de Simia set is dat de olien allemaal helpen bij het bevorderen van je gezondheid. Lavendel is bijvoorbeeld goed voor allergies, het werkt kalmerend, anti – bacterieel en je kan het gebruiken bij verkoudheid. Eucalyptus olie heeft alles te maken met bacterien en virussen, het wordt daarom vaker gebruikt bij verlichting van de luchtwegen.

  Zo hebben alle andere olien een bepaalde functie en zijn ze zeer effectief om je elke dag weer in een goed humeur en goede gezondheid te houden. De Simia olien kan je in een luchtbevochtiger of aroma diffuser gebruiken. Gezien de prijs en het aantal geurvarianten dat je krijgt, is dit een zeer voordelige koop, die we je zeker aanraden!

  Voordelen

  Zuiver

  Goede prijs/kwaliteit

  Heerlijke geuren

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. O'dor Essential Oils

  Meer informatie

  Nog zo een handige set van essentiele olien is deze van het merk O’dor. De set bestaat uit 4 verschillende geurvarianten en kan gezien worden als een leuke starterkit voor jezelf, maar ook als je iemand een mooi Cadeau wilt geven.

  Ook deze olien zijn qua kwaliteit niet achter, allemaal zijn ze zuiver en van kwaliteits grondstoffen gemaakt. Het gaat om de geuren citroengras, eucalyptus, lavendel en sinaasappel. De olien komen in amberkleurige flesjes met een inhoud van 10 ml.

  Waarvoor zijn de O’dor essential oils te gebruiken? Je kunt het toevoegen aan je luchtbevochtiger, aroma diffuser, oliebrander, vernevelaar, badwater of verdunnen met massageolie. In alle gevallen wordt je getrakteerd op een heerlijke geur die kalmerend en ontstressend werkt. Let er wel op, dat deze olien niet geschikt zijn voor oraal gebruik, je mag ze dus niet innemen.

  Handig, heel zuiver en geconcentreerd en vooral voordelig, deze set van O’dor Essential Oils. Als cadeautje voor een ander of gewoon voor jezelf, moet ook eens kunnen!

  Voordelen

  Voordelige koop

  Goede kwaliteit

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. AS Garden Essential Oils

  Meer informatie

  Het zal je inmiddels al zijn opgevallen dat het super handig is, om in plaats van 1 geurtje, een mooie set van een aantal essentiele olien te kopen. De prijs valt vaak reuze mee en je kan genieten van meerdere geuren. De laatste voor deze top 5 is van het bekende merk AS Garden.

  Het eerst dat opvalt, is dat AS Garden haar setje in een mooie verpakking zet, zodat het ook als Cadeau gegeven kan worden. Deze AS Garden set bestaat uit 6 geurvarianten, te weten lavendel, pepermunt, eucalyptus, sinaasappel, Tea Tree en citroengras. Allemaal zitten in donkerkleurige flesjes van 10 ml. Je kan ervan verzekerd zijn dat deze olien lang meegaan, ook al gebruik je het regelmatig. Per keer heb je meestal net 1 – 3 druppels nodig, omdat de olien allemaal in zuivere vorm en dus zeer geconcentreerd zijn.

  Maar waarvoor zijn ze te gebruiken? In de eerste plaats samen met je aroma diffuser, verdund met massage olie, alsook in bad. Verder zijn de olien heel goed te gebruiken in de sauna, alleen moet je ze eerst verdunnen met water.

  Al met al weer een geweldige set, voordelige kwaliteit/prijs verhouding en natuurlijk, heerlijk geurende en zuivere essentiele olien van het merk AS Garden.

  Voordelen

  Zuiver

  Ruikt heerlijk

  Gaat lang mee

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:

Wat is essentiele olie?

Essentiele olien zijn mengsels van sterk geurende en vluchtige moleculen. Kenmerkend voor een essentiele olie is dat ze heel snel verdampen en behoorlijk geconcentreerd zijn, de geur is al bij kleine hoeveelheden goed te ruiken. Essentiele olien worden daarom ook wel aromatische of etherische olie genoemd. Ze hebben de geur van de plant, waarvan ze gemaakt zijn. Dit kan uit verschillende plantendelen: bladeren, bloesem, de schil, schors, stam, enz. Bekende aromatische oliesoorten zijn onder andere: bergamot, citroen, kruidnagel, lavendel, pepermunt, rozenolie, sinaasappel, theeboom, enz. Andere bekende soorten olie waaraan positieve gezondheidseffecten aanzitten zijn bijvoorbeeld CBD olie.

Opvallend is dat bijna alle planten slechts 1% aan essentiele olie bevatten. Hierdoor zijn bepaalde van deze olien erg duur, omdat je grote hoeveelheden plantmateriaal nodig hebt om een klein beetje etherische olie te krijgen. Rozenolie is bijvoorbeeld behoorlijk duur, omdat er speciale rozen in grote aantallen nodig zijn. Vele malen goedkoper is sinaasappelolie. Bij dit type zit de olie in de sinaasschillen en deze kan je in grote hoeveelheden vinden als afvalproduct binnen de sapindustrie.

Opvallend is dat bijna alle planten slechts 1% aan essentiele olie bevatten. Hierdoor zijn bepaalde van deze olien erg duur; je hebt grote hoeveelheden plantmateriaal nodig om een klein beetje etherische olie te krijgen. Rozenolie is bijvoorbeeld behoorlijk duur, omdat er speciale rozen in grote aantallen nodig zijn. Vele malen goedkoper is sinaasappelolie. Bij dit type zit de olie in de sinaasschillen en deze vind je tegen relatief lagere prijs, omdat ze meestal als afvalproduct zijn binnen de sapindustrie.

Gebruik essentiele olie

Ondanks deze olien behoorlijk wat kosten, zijn ze overal gevraagd. Terecht ook, essentiele olien kun je namelijk op een aantal verschillende manieren gebruiken. Behalve dat ze effectief zijn, zijn ze ook multi inzetbaar. Enkele toepassingen zijn:

Smaakstof

We hebben het vaak niet door, maar essentiele olien zitten in een heleboel voedingsmiddelen verwerkt. Van snoepgoed tot soepen en sauzen, de heerlijke en aantrekkelijke geur die je bij bepaalde van deze gerechten waarneemt, komt meestal van een aromatische olie.

Geurstof

Vind je je makeup, schoonmaakmiddelen, massageolie of luchtverfrisser toch echt heerlijk ruiken? Grote kans dat deze producten ook bepaalde essentiele olien bevatten. Zelf kan je voor thuis een aromabrander of diffuser met bijbehorende essentiele olie aanschaffen. 2 – 3 druppels van de olie geven je huis al een hele andere geur.

Essentiele olien zijn verder heel goed voor het lichaam en emotioneel welzijn. Ze werken als krachtige anti – oxidanten, zijn antibacterieel, werken ontstekingremmend en helpen het bloed en lichaamscellen te ontgiften.

Essentiële olie kopen

Zoals bij een heleboel andere producten, heb je dat men neppe essentiele olien op de markt brengt. Deze zijn vaak van veel lagere kwaliteit en goedkoper. Zorg ervoor dat je de fout niet maakt om zoiets te kopen, denkende dat het qua kwaliteit wel zal meevallen; goedkoop is duurkoop! Om je te helpen, de goede van de slechte te kunnen ondersteunen, hebben we een aantal tips:

Let op de prijs

Verkoopt een bepaald merk al haar essentiele olien tegen dezelfde prijs, dan is er waarschijnlijk iets niet goed aan de kwaliteit. Elke essentiele olie wordt op een andere manier gemaakt en heeft andere vereisten. Het is dus totaal onlogisch dat rozenolie dezelfde prijs heeft als sinaasappelolie.

Koop zuivere olie

Probeer essentiele olien, die aangelengd zijn met een plantaardige oliesoort, te vermijden. Deze producten zijn veel minder gecocontreerd maar worden wel tegen dezelfde prijs verkocht. Een makkelijke manier om te testen of de olie verdund is, is door een paar druppels op een stuk papier te laten vallen. Blijft er een olie ring achter, dan is er grote kans dat de essentiele olie verdund is.

Productgegevens

Het is aangeraden om eerder olien te kopen, waarbij op het etiket de volledige Latijnse en algemene naam van de olie vermeld staan. Het liefst staat ook het land van herkomst vermeld. Zo heb je zekerheid dat je de juiste olie aanschaft.

Verpakking

Een goede essentiele olie komt altijd in een donkergekleurde, glazen fles. Is de fles doorzichtig of van plastic, dan gaat de olie sneller achteruit in kwaliteit. Dit kan bijvoorbeeld door zonlicht, maar ook omdat de bestanddelen in de olie, plastic kunnen aantasten, waardoor de deeltjes in het product terechtkomen.

Kleine hoeveelheden

Het leuke aan essentiele olien is, dat je liever te weinig dan teveel koopt. Een heleboel mensen hebben al genoeg aan een klein flesje van 10 ml. Zo een fles gaat zelfs bij regelmatig gebruik, een aantal maanden mee, omdat je net 2 – 3 druppels per keer nodig hebt. Koop je een grote hoeveelheid, dan is de kans groot, dat de olie bij te lang bewaren, niet meer goed is.

Essential oil kopen

Essentiele olien, je komt ze vaker tegen in de winkel en schrikt misschien van de prijs. Echter zijn ze hun prijs helemaal waard; deze sterk geurende olien helpen je niet alleen bij het verfrissen van je huis, maar kunnen ook qua gezondheid heel wat betekenen. Heeft u al eentje uitgekozen uit onze top 5 essentiele olie review?

Welke essentiele olie is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top  samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over essentiele olieen?

De consumentenbond beste koop essentiele olie is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.