E-sigaret staat voor elektrische sigaret. Veel mensen die tabaks sigaretten roken stappen langzaam maar zeker over naar de e-sigaret. Ze willen af van het roken van tabak en kiezen dus voor elektrisch roken. Deze sigaret maakt namelijk geen gebruik van tabak, maar van een speciale vloeistof dat e-liquid wordt genoemd. E-sigaretten zijn er in vele soorten modellen, vormen en kleuren. Er is een groot assortiment aan batterijen, verstuivers en mondstukken. Elke fabrikant maakt het anders, waardoor je een verschil hebt met de luchtstroomsnelheid, de drukval en de productie van de damp. Hieronder volgt een overzicht van de top beste e sigaret.

  1. Justfog Q16

Voor zij die pas overstappen naar een e-sigaret kunnen het beste beginnen met de Justfog modellen. Deze e-sigaret is klein van formaat waardoor je het makkelijk kan meenemen in je broekzak of tas. Het heeft een lange batterijduur en je kunt zelf het dampgehalte instellen. De dampproductie en manier van inhaleren geeft je het gevoel dat je een traditionele tabakssigaret aan het roken bent.

  1. Vaptio Cosmo kit

De vaptio cosmo kit is geschikt voor zowel de beginneling als de gevorderde e-sigaret gebruiker. Deze kit krijg je meegeleverd met een cosmo tank. De luchttoeverring kan je afstellen op gaten of op een gleuf. De batterij gaat makkelijk een dag of twee mee voordat je het weer moet opladen. Opladen doe je door middel van de usb-poort. De voltage kun je ook zelf instellen.

  1. SMOK Spiecies V2

Het unieke van de SMOK – Species V2 Kit is de touchscreen. Deze kit bestaat uit een species mod en een Mini V2 Tank. De mod werkt op twee mod batterijen die je zelf moet plaatsen. Voor de tank zijn er verschillende mesh coils beschikbaar. Aan de onderkant van de tank vindt je een ruime airflow die je naar eigen wens kan afstellen. Het mondstuk is een speciale 16 mm delrin en deze kun je niet vervangen.

  1. Justfog FOG1

De FOG1 Kit is een all-in-one systeem. Dit houdt in dat je de tank niet hoeft los te draaien van de batterij. De batterij  gaat wel een dag mee en de tank beschikt over een veilige kindersluiting. De FOG1 heeft een top-fill systeem waardoor je je e-sigaret vanaf boven vullen. Mocht er iets gebeuren met het glas dan is er de Justfog – FOG1 als reserveglas beschikbaar.Tenslotte kun je de luchttoeverring afstellen naar eigen voorkeur.

  1. Eleaf iJust ECM

De Eleaf  iJust ECM beschikt over twee typen mesh coils. Het heeft een model van een pen waardoor het onopvallend is en makkelijk mee te nemen. De tank van de iJust ECM  heeft een inhoud van 2 ml. Het bijvullen van de tank doe je door middel van het top fill systeem. De onderkant van de tank heeft een ruime luchttoevoer. Deze kun je zelf stellen door aan de ring te draaien.