Detox Kuur

Een goede detox kuur bestellen en gebruiken kan jouw lichaam helpen ontgiften. Wat de beste detox kuur is, vind je terug in deze detox kuur review.

Laatste update 14 april 2023

 • Beste keuze

  SlimTEA Detox thee

  Meer informatie
  Samenvatting

  Detoxen kan op verschillende manieren en dat zie je gelijk aan ons eerste product, een detox thee. SlimTEA detox thee is een op kruiden gebaseerde detox kuur, ook wel een teatox genoemd. Het is de bedoeling dat je deze teatox gebruikt als aanvulling op een gezond en aangepast dieet. De SlimTEA is een kuur voor 14 of 28 dagen.

  Voordelen

  Goede prijs/kwaliteit

  Milde smaak

  Handige verpakking

  Nadelen

  Geen

 • Beste prijsklasse

  VitaSup Detox

  Meer informatie
  Samenvatting

  Detoxen kan ook op een minder intensieve manier met behulp van een supplement. Zo een supplement is de VitaSup Detox. De VitaSup Detox is een hoeveelheid aan capsules die helpen bij ontgiften van het lichaam. Deze capsules eisen niet dat je alleen sappen of vers fruit gebruikt, je blijft dus gewoon normaal eten.

  Voordelen

  Gemakkelijk in gebruik

  Minder intensief

  Nadelen

  Geen

 • Favoriete keuze

  Jacob Hooy – Detoxthee

  Meer informatie
  Samenvatting

  Jacob Hooy is bij vrijwel elke Nederlander bekend als een van de beste merken op het gebied van superfoods, gezonde supplementen en andere producten. Het is dus bijna ondenkbaar dat ze niet in onze top 5 van detox kuren zitten.

  Voordelen

  Boordevol nutrienten

  Natuurlijke ingredienten

  Makkelijk te gebruiken

  Nadelen

  Geen

Beste Detox Kuur 2023

Detox, het is een ware rage geworden; iedereen is ermee bezig of wilt eraan beginnen. Maar wat is detox precies en waarom zou je zoiets moeten overwegen? Detox is een afkorting voor de engelse detoxification en vrij vertaald staat dat voor ontgiften of ontslakken. Met een detox kuur help je jouw lichaam afvalstoffen op te ruimen, men noemt het ook wel een reset van je lichaam. Ook kun je van een goede detox kuur afvallen. Op dit moment zijn er vele verschillende detox kuren beschikbaar. Wil je weten wat voor voordelen een goede detox kuur allemaal heeft en wat de beste detox kuur is? Lees dan verder om te zien welke de beste detox kuur te koop is op het moment!

Top 10 Detox | Beste Detox Kuur 2023

NaamPeriodeSmaak Doelgroep Meer informatie
SlimTEA Detox thee14 dagenKaneel Alle
Maatje Lichter detox kuur30 dagenZonder smaakAlle
Jacob Hooy - Detoxthee-Zonder smaakAlle
Hendels Garden Detoxic-Zonder smaakAlle
Intensieve Detoxkuur7 dagenZonder smaak Alle
 • 1. SlimTEA Detox thee

  Meer informatie

  Detoxen kan op verschillende manieren en dat zie je gelijk aan ons eerste product, dit is een detox thee kuur. SlimTEA detox thee is een op kruiden gebaseerde detox thee kuur, ook wel een teatox genoemd. Het is de bedoeling dat je deze detox thee kuur gebruikt als aanvulling op een gezond en aangepast dieet. De SlimTEA is een kuur voor 14 of 28 dagen.

  Wat zit er allemaal in de SlimTEA teatox? Aangezien het een product op natuurbasis is, vind je in de SlimTEA een aantal, zeer gezonde kruiden. Dit zijn onder andere kurkuma, paardenbloemwortel, maretak, gember, kaneel en zoethout. Deze combinatie is ideaal voor de reiniging van je lichaam, 100% natuurlijk en in tegenstelling tot andere teatox kuren, is SlimTEA niet laxerend.

  De SlimTEA teatox is gebaseerd op de rode Pu Erh thee vanuit China, een thee die bekend staat om zijn hoog gehalte aan mineralen, anti – oxidanten en vetverbrandende invloed. Ook krijg je bij deze thee niet te maken met gewenning. Al met al een prima manier om je lichaam te helpen aan een hoognodige ontgifting en de probiotica binnen je lichaam te herstellen.

  Let er wel op, dat de SlimTEA zoethout bevat, mensen die last hebben van hoge bloeddruk mogen niet al teveel van deze detox thee kuur gebruiken. Met de thee krijg je tevens een infuser en de nodige instructies voor bereiding mee.

  Voordelen

  Goede prijs/kwaliteit

  Milde smaak

  Handige verpakking

  Beste detox thee

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. VitaSup Detox

  Meer informatie

  Detoxen of een ontslakken kuur, kan ook op een minder intensieve manier met behulp van een supplement. Zo een supplement is de VitaSup Detox. De VitaSup Detox is een hoeveelheid aan capsules die helpen bij ontgiften van het lichaam.

  Deze capsules eisen niet dat je alleen sappen of vers fruit gebruikt, je blijft dus gewoon normaal eten. De werkzame stoffen in zo een VitaSup Detox capsule ondersteunen het natuurlijke ontgiftingsmechanisme van je lichaam. Zo een verpakking VitaSup Detox bevat in totaal 60 capsules.

  Behalve het reinigen, blijken deze capsules ook te werken aan gewichtverlies. Bij gebruik van een VitaSup Detox capsule wordt het hongergevoel minder, zodat je minder vaak last krijgt van vreetbuien. Tegelijkertijd zorgt de combinatie van ingredienten, waaronder Garcinia Cambogia extracten, voor verbranden van calorien. Al met al een zeer effectief middel voor wanneer je je stofwisseling een boost wilt geven, calorien wilt verbranden, vreetbuien wilt verminderen en meer energie nodig hebt.

  VitaSup Detox wordt gebruikt als voedingssupplement, het is dus nog steeds van belang dat je goed en gezond blijft eten. Ook geldt er een aanbevolen, maximale dosering van 2 capsules per dag. Deze kunnen tijdens een maaltijd met water worden ingenomen. VitaSup Detox is niet te gebruiken bij zwangerschap of geven van borstvoeding.

  Voordelen

  Gemakkelijk in gebruik

  Minder intensief

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Jacob Hooy – Detoxthee

  Meer informatie

  Jacob Hooy is bij vrijwel elke Nederlander bekend als een van de beste merken op het gebied van superfoods, gezonde supplementen en andere producten. Het is dus bijna ondenkbaar dat ze niet in onze top 5 van detox kuren zitten. Van Jacob Hooy hebben we deze keer, de Jacob Hooy detoxthee gehaald. Detoxen kan ook met behulp van een thee, wat ook wel teatox wordt genoemd.

  Opvallend en zeer positief is, dat de detoxthee van Jacob Hooy boordevol natuurlijke ingredienten zit, wat dus ook de bedoeling is van een detox. Een kopje van deze detox thee is goed voor een flinke hoeveelheid gezonde kruiden zoals mariadistel, paardebloem en brandnetel. Van deze kruiden is bekend, dat ze helpen bij het reinigingsproces van het lichaam. Daarnaast bevat de Jacob Hooy detox thee ook extracten van groene thee, citroengras, gember, sinaasappelschil, rozenbottel, enz.

  In zo een pakje zitten er 50 theezakjes. Het is de bedoeling dat je de thee, 3 keren per dag mag gebruiken. De theezakjes bewaar je het liefst op een donkere, koele en droge plek. Zo blijven ze langer goed.

  Voordelen

  Boordevol nutrienten

  Natuurlijke ingredienten

  Makkelijk te gebruiken

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Hendels Garden Detoxic

  Meer informatie

  Op de vierde plek hebben we weer een detox kuur in de vorm van detox pillen. Het handige aan deze vorm van detox is, dat het minder intensief is. Hendels Garden Detoxic vereist namelijk geen speciaal dieet, je blijft gewoon normaal eten. De bedoeling van deze capsules is, om het natuurlijke reinigingsproces van het lichaam te ondersteunen.

  Een potje Detoxic is goed voor 20 detox pillen, waarbij elke capsule onder andere duizenblad, kruidnagel en duizendguldenkruid. Allemaal ingredienten die de natuurlijke ontgifting ondersteunen. De capsules hebben geen smaak, je krijgt dus niet te maken met een onaangename bijsmaak tijdens het gebruik.

  Hendels Garden Detoxic gebruik je het liefst na een maaltijd, 2 keren per dag. Voor goede hydratie neem je de capsules met voldoende water in.

  Voordelen

  Makkelijk te gebruiken

  Geen smaak

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. DrDetoxBox No3

  Meer informatie

  De meest intensieve vorm van detoxen is met behulp van sappen oftewel sapvasten. De producten van Dr.DetoxBox zijn gebaseerd op deze vorm van detox. Voor deze top 5 hebben we de Dr.DetoxBox No3, een detox kuur voor 3 dagen.

  Bij het aanschaffen van deze detox box krijg je echte sappen, in totaal zijn het er 6 sappen van 250 ml en 3 shots van 60 ml. De bedoeling is dat je deze sappen op vaste tijdstippen en verspreid over 3 dagen inneemt. Vanwege hun bereidingsmethode, bevatten alle sappen een grote hoeveelheid aan vitaminen en mineralen, de garantie kan gegeven worden dat je hier 100% fruit en groente gebruikt, geen conserveringsmiddelen en andere toegevoegde stoffen. De sappen komen in de smaken combinatie komkommer, appel, spinazie, wortel, mango, bleekselderij, sinaasappel, gember, kokosnootwater, bieten, pastinaak, kurkuma en granaatappel. De sappen worden gekoeld geleverd en kunnen tot 21 dagen in de koelkast bewaard worden. Het fijne is dat deze detox kuur 3 dagen duurt en geen weken of zelfs maanden.

  Zoals we gewend zijn van sapvasten, ga je bij het gebruiken van deze Dr.DetoxBox No3 voor 3 dagen, alleen nog de sappen drinken. Er wordt daarom geadviseerd enkele dagen voor en na de detox, je voedingspatroon aan te passen. Hierdoor zal het lichaam beter wennen aan de sapdagen. Uiteindelijk zorgt zo een pakket van Dr.DetoxBox voor een echte reset, waarbij je darmen enkele dagen tot rust worden gebracht. Geloof ons maar; je lichaam zal je hier dankbaar voor zijn!

  Voordelen

  Heerlijke sappen

  Zonder conserveringsmiddelen

  Makkelijk in gebruik

  Detox kuur 3 dagen

  Nadelen

  Vasten is intensief

  Verkrijgbaar bij:

Wat is een detox kuur?

Ons lichaam heeft van nature mechanismen om afvalstoffen op te ruimen. Toch kan het soms voorkomen dat bepaalde van deze gifstoffen zich opstapelen in het lichaam of dat je in 1 keer, grote hoeveelheden afvalstoffen naar binnen krijgt, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen. In deze gevallen is het nodig, de afvoermechanismen van jouw lichaam een handje te helpen, door zelf een detox kuur te beginnen. Deze detox kuren beinvloeden de natuurlijke mechanismen op geen enkele manier, die gaan dus gewoon door.

Dat een detox kuur echt helpt, is tot nu toe niet wetenschappelijk bewezen. Desondanks zijn een heleboel mensen fan van zo een kuur, veelal omdat men na zo een detox kuur merkt dat klachten als vermoeidheid en overgewicht zijn afgenomen. Tel daarbij op dat je huid er veel stralender uitziet en je zelfs afgekickt of bewuster bent van slechte eetgewoonten, en je hebt alle redenen voor de populariteit van detox kuren.

Waarom detoxen?

Wat een detox zo populair maakt, zetten we hier nog even op een rijtje. Detox staat voor ontgiften van het lichaam, maar je hebt er eigenlijk veel meer aan. Zo blijkt uit ervaring van meerdere mensen, dat een detoxkuur helpt:

 • Bij mentale alsook fysieke reset van je lichaam
 • Bewustwording van verkeerde of slechte eetgewoonten (suiker, vet, roken, alcohol, enz.)
 • Rustmoment voor je spijsvertering
 • Als boost voor je lichaam in de vorm van een heleboel groenten, fruit, voedingsvezel en vocht

Uiteindelijk voel en zie je er gewoon veel beter uit. Bepaalde mensen verliezen enkele kilo’s, terwijl bij anderen huidklachten en andere onzuiverheden verdwijnen. Af en toe een detox kuur doen, kan dus geen kwaad!

Wanneer zou je een detox kuur moeten overwegen? Alhoewel dit niet vast is en een detox ook geen garantie geeft op verbetering, blijkt over het algemeen dat de volgende klachten behoorlijk verminderd kunnen worden door een detox:

 • Slapeloosheid
 • Futloosheid
 • Allergieklachten
 • Depressie
 • Chronische hoofdpijn of migraine
 • Pijnlijke gewrichten en/of spieren

Helaas is een detox kuur niet altijd en bij iedereen even effectief. Ook zijn er bepaalde mensen, die liever niet moeten beginnen aan een detox. We denken daarbij aan zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, mensen met ondergewicht, hart – en vaatziekten, diabetes, hartklachten en wanneer je bepaalde medicamenten gebruikt. Een detox kuur kan behoorlijk intensief zijn en als je reeds een bepaalde ziekte hebt of medicijnen drinkt, kan dit je ziekte zelfs verergeren. Overleg daarom eerst met je huisarst als je toch aan een detox kuur wilt beginnen.

Wat is een goede detox kuur?

Wat een detox kuur voor je doet, weten we nu, maar wat is een goede detox kuur? In feite zijn er verschillende detoxmethoden die van korte of lange duur kunnen zijn. Korte detox kuren zijn meestal voor 3 – 5 dagen, terwijl een lange detoxkuur vaak iets minder dan een maand duurt. Over het algemeen heb je de volgende detox kuren/methoden:

Smoothie en raw food

De basis voor alle detoxkuren is het gebruiken van een heleboel verse groente en fruit, daarom de term raw food. De bedoeling is dat je deze producten zonder enige verwerking of toevoeging van stoffen gebruikt, zodat je lichaam alle nodige nutrienten naar binnen krijgt. Dit kan dan in de vorm van salade, rauwkost, sappen of smooties.

Sapvasten

Sapvasten is een extreme vorm van detoxen, waarbij je voor een week geen vast voedsel mag eten. Je gebruikt alleen sappen op basis van groenten en fruit, water en kruidenthee. De bedoeling hiervan is dat je darmen schoongespoeld worden, zodat je uiteindelijk energieker en fitter voelt. Sapvasten is niet voor een ieder geschikt.

Pillen en supplementen

Detox pillen en supplementen bevatten meestal ingredienten die je normaal, als vers fruit, groente of kruiden zou gebruiken. Zulke pillen hebben dan extracten van deze planten en kruiden, maar dan in een geconcentreerde hoeveelheid. Deze pillen maken het detoxen makkelijker en ondersteunen het lichaam tijdens de reiniging. Echter is het hier oppassen geblazen, niet alle detoxsupplementen zijn goed of effectief.

Een standaard bij detoxen is, dat je geen sterk bewerkte voeding en suikers, zoals koek, snoep en kant – en – klare maaltijden mag gebruiken. Afhankelijk van het type detoxkuur komen daar nog een aantal dingen bij, waaronder koffie, alcohol, vlees, zuivel, kruiden & zout, brood en andere deegwaren.

Detox kuur kopen

Welke detox kuur kopen het beste bij je past bepaal je uiteindelijk zelf. Ga voor jezelf na wat jouw lichaam echt nodig heeft en aankan, overleg eventueel met je huisarts en geef je lichaam dan die hoognodige reset! Wat namelijk wel vaststaat, is dat een detox kuur geen kwaad kan! Onze top 5 detox kuur geeft je tevens een aantal veilige en goede opties voor wat betreft detox kuren.

Welke detox kuur is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 5 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over detox kuren?

De consumentenbond beste koop detox kuur is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.