Heb je een Fitbit? Dan wil je natuurlijk dat deze goed om je pols blijft zitten. Of je nu op zoek bent naar een bandje voor een Fitbit Charge, Fitbit Versa of een ander model: voor elk ontwerp is er wel een bijpassend bandje te vinden. Omdat er zoveel verschillende soorten zijn, kan het ingewikkeld zijn om het juiste bandje te vinden. Daarom geven we je graag een paar tips.

Kies een bandje dat goed past

Kijk allereerst goed naar de maat van het bandje. De meeste Fitbit bandjes hebben twee maten: small en large. Kies je voor small, dan is deze geschikt voor een polsomtrek van 130 tot 180 mm. De grootste bandjes zijn geschikt voor een polsomtrek van 180 tot 220 mm. Wanneer je twijfelt over je maat, kan je heel gemakkelijk de omtrek van de pols meten met een reepje papier. Vouw deze helemaal om je pols en zet een streepje waar het papier overlapt om vervolgens met een liniaal na te meten wat de omvang dan precies is. Of als je een meetlint in huis hebt, dan gebruik je die natuurlijk. Daarmee kun je precies je omvang meten.

Denk ook na over de materialen waarvan het bandje is gemaakt. Een goed bandje kan tegen water en is geschikt voor weersomstandigheden buitenshuis. Ook is het een goed idee om rekening te houden met eventuele slijtage. Aluminium slijt bijvoorbeeld sneller, maar past wel beter bij een sportieve look. Edelstaal en leer zijn dan weer wat duurzamer, maar mogelijk ook duurder. Het is een kwestie van keuzes maken.

Welk bandje voor welke activiteit?

Welk bandje je kiest, hangt ook af van wat je van plan bent om te doen. Wil je bijvoorbeeld kunnen zwemmen met je Fitbit, dan moet je een bandje hebben waarmee je in het water kunt. Ga je hardlopen, dan moet het bandje vooral goed sluiten, zodat deze niet van je arm valt als je deze heen en weer beweegt.

En zo zijn er voor de verschillende activiteiten een bandje te vinden. Met het juiste bandje kun je je Fitbit altijd als activity tracker gebruiken. Handig, want dan weet je bijvoorbeeld hoe lang je een work-out hebt gedaan en hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Let op verstelbaarheid

Goed om te weten: de meeste Fitbit-bandjes zijn verstelbaar. Dat betekent niet dat alle bandjes verstelbaar zijn. Kijk daarom goed naar hoe je het bandje bevestigt. Is er een gesp of een sluiting? Hoe kun je het bandje om je pols verstellen? Het is heel belangrijk dat je bandje goed past en mooi blijft zitten.

Te strak is ook niet goed. Zeker niet met leer, want dan kan het gaan zweten. Dat resulteert in uitslag om je arm, en dat voelt niet fijn. Zorg er daarom voor dat het bandje precies past en van het juiste materiaal is gemaakt.