Broodbakmachine

Je eigen brood maken? Dat kan met een broodbakmachine! Bekijk hier de beste broodbakmachine uit onze broodbakmachine test.

Laatste update 27 mei 2020

 • Beste Keuze

  Inventum BM90

  Meer informatie
  Samenvatting

  Met dit handig apparaat kan je elke ochtend genieten van een heerlijks vers gebakken brood. Er zit namelijk een timer op die gebruikt kan worden om de machine op de gewenste tijd op te laten starten en het brood te laten bakken. Uiteraard dien je wel van te voren alle ingrediënten erin te plaatsen en kan je naast brood er ook voor kiezen om er bijvoorbeeld een cake mee te kunnen bakken.

  Voordelen

  Het is ook geschikt voor het maken van jam

  Je hoeft geen ervaring te hebben om het te gebruiken

  Nadelen

  Jammer genoeg kun je geen andere lekkers maken ermee

 • Beste Prijsklasse

  Inventum BM55

  Meer informatie
  Samenvatting

  Naast het zelf toevoegen van alle benodigde ingrediënten aan de broodbakmachine kan er ook voor worden gekozen om kant-en- klare broodmix te kopen. Combineer dit gemak met de juiste broodbakmachine en je hebt altijd op tijd de heerlijkste broden voor je neus. De Inventum BM55 – Broodbakmachine heeft namelijk ook de optie om er gewoon de mix in te gooien.

  Voordelen

  Je kan het 90 minuten lang gebruiken

  Het is ook mogelijk om kleinere broden ermee te maken

  Nadelen

  Het kan geen jam of andere producten maken

 • Favoriete Keuze

  Domo B3970

  Samenvatting

  Tijdens het bakken van brood is het altijd leuk om zelf even door het kijkvenster te piepen om te zien hoe het brood nu goudbruin wordt gebakken. Het grote kijkvenster waar de Domo B3970 – Broodbakmachine mee wordt geleverd biedt hiertoe ruim de mogelijkheid. Op de lcd-display zijn bovendien alle instellingen goed af te lezen en kan niets dus misgaan.

  Voordelen

  Er zijn 12 verschillende bakprogramma’s om uit te kiezen

  Je kan ook cake en jam en andere lekkernijen maken

  Nadelen

  Bak is niet uitneembaar

Beste Broodbakmachine 2020

Brood is nog altijd het meest gebruikt bij het ontbijt of soms gewoon als tussendoortje. Het is heel gezond en bovendien licht verteerbaar. Dat maakt het ook ideaal voor degenen die op hun slanke lijn letten of willen afvallen. Natuurlijk is brood een algemene naam voor een product waarmee er eindeloos mee kan worden gevarieerd. Denk maar aan de verschillende soorten die er aanwezig bent als je naar de bakker gaat. Maar het smaakt ook altijd het best wanneer het letterlijk pas uit de oven wordt gehaald en alle aroma’s nog aanwezig zijn in het knapperig brood. Gelukkig hoef je daarvoor niet meer bij de bakkerij in de rij te gaan staan en bak jij de lekkerste broodvarianten gewoon lekker thuis. Met de beschikbare broodbakmachines voor huishoudelijk gebruik kan je als broodliefhebber altijd een ovenvers broodje klaarmaken waarbij jij je geen zorgen hoeft te maken of het nou gaat lukken of niet.

De moderne broodbakmachine regelt alles elektronisch

Het wegen van de bloem, kneden met de verschillende ingrediënten, het laten rijzen en vervolgens laten bakken van het brood waren in het verleden tijdrovend waardoor men niet vaak geneigd was zelf brood te bakken. Langsgaan bij de bakker was een betere optie omdat je niet alleen veel tijd hierdoor bespaarde, maar ook nog verzekerd was dat het voldeed aan alle verwachtingen. Met de komst van de slimme broodbakmachine worden alle werkzaamheden door de machine zelf verricht en heb je er verder geen omkijken naar. Het proces wordt in zijn geheel door de elektronica gecontroleerd en dien je alleen te wachten op het vers gebakken brood. Ondertussen blijft er genoeg tijd over om andere klusjes in het huis te doen.

Naast brood bakt de machine ook nog andere gerechten

De naam mag dan broodbakmachine zijn, maar de functie ervan is veel ruimer. Een cake bakken kan er bijvoorbeeld ook mee. Er zijn zelfs modellen waarmee er yoghurt of jam gemaakt kan worden. Het is dus een veelzijdige machine waarmee er altijd wat lekkers klaargemaakt kan worden. Als gewoon gekeken wordt naar het brood dat gebakken kan worden is er vaker ook nog de keuze om te kiezen uit verschillende soorten. Let er bij de aanschaf ook op dat de machine wel over de optie beschikt om glutenvrije broden te bakken, vooral wanneer er leden binnen het gezin zijn met een allergie.

Bij een broodmachine kiezen voor gezinnen is het natuurlijk ook belangrijk te kijken naar het formaat van de broodbakplaat. Het bakken van een brood duurt op zijn minst een uurtje en wil je er dus zeker van zijn over voldoende brood te kunnen beschikken.
Meer informatie over de beste broodbakmachine te koop vindt je in onderstaande table. De beste broodmachine kiezen wordt zo heel eenvoudig gemaakt.

 • 1. Inventum BM90

  Meer informatie

  Met dit handig apparaat kan je elke ochtend genieten van een heerlijks vers gebakken brood. Er zit namelijk een timer op die gebruikt kan worden om de machine op de gewenste tijd op te laten starten en het brood te laten bakken. Uiteraard dien je wel van te voren alle ingrediënten erin te plaatsen en kan je naast brood er ook voor kiezen om er bijvoorbeeld een cake mee te kunnen bakken. Er kan ook uit twee verschillende formaten broden gekozen worden en zit je niet met grote hoeveelheden brood restjes. Heel handig is de snelbak optie welke ervoor zorgt dat er binnen een uur vers brood op tafel komt.
  Naast het bakken van brood is de Inventum BM90 – Broodbakmachine ook geschikt voor het maken van jam. Je hoeft er helemaal geen ervaring mee te hebben omdat de machine een speciale programmeerstand heeft waarmee alles vanzelf wordt geregeld. Wat smaakt nou beter dan vers gemaakte jam op een krokant broodje als ontbijt?
  De Inventum BM90 – Broodbakmachine heeft wel geen optie om er behalve jam andere snacks zoals een lekkere yoghurt mee klaar te maken. Voor de rest biedt het genoeg opties aan en beschikt het zelfs over een waarschuwingstoon welke aangeeft dat er nog ingrediënten zoals rozijnen en noten in het deeg bij moeten komen.

  Voordelen

  Het is ook geschikt voor het maken van jam

  Je hoeft geen ervaring te hebben om het te gebruiken

  Nadelen

  Jammer genoeg kun je geen andere lekkers maken ermee

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Inventum BM55

  Meer informatie

  Naast het zelf toevoegen van alle benodigde ingrediënten aan de broodbakmachine kan er ook voor worden gekozen om kant-en- klare broodmix te kopen. Combineer dit gemak met de juiste broodbakmachine en je hebt altijd op tijd de heerlijkste broden voor je neus. De Inventum BM55 – Broodbakmachine heeft namelijk ook de optie om er gewoon de mix in te gooien. Heel handig is ook de optie om deeg dat al gekneed en gerezen is in de machine te plaatsen en vervolgens te laten bakken. Deze optie zal vooral worden gebruikt wanneer je over een eigen recept beschikt voor het maken van een broodmix of er gewoon iets nieuws wil uitproberen.
  Het bakken kan overigens binnen 90 minuten gebeuren en wordt het brood daarna ook nog warm gehouden dankzij de speciale warmhoudstand. Er is bij het bakken de keuze tussen 650 en 800 gram brood zodat ook kleinere broden kunnen worden gebakken.
  De Inventum BM55 – Broodbakmachine kan wel niet worden gebruikt om andere gerechten zoals jam mee klaar te maken. Voor de rest is het wel een handige broodbakmachine waar je ook nog glutenvrij brood mee kan bakken.

  Voordelen

  Je kan het 90 minuten lang gebruiken

  Het is ook mogelijk om kleinere broden ermee te maken

  Nadelen

  Het kan geen jam of andere producten maken

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Domo B3970

  Meer informatie

  Tijdens het bakken van brood is het altijd leuk om zelf even door het kijkvenster te piepen om te zien hoe het brood nu goudbruin wordt gebakken. Het grote kijkvenster waar de Domo B3970 – Broodbakmachine mee wordt geleverd biedt hiertoe ruim de mogelijkheid. Op de lcd-display zijn bovendien alle instellingen goed af te lezen en kan niets dus misgaan. Maar ook zonder controle loopt alles gesmeerd omdat de elektronica ervoor zorgt dat alle broden precies zoals is gewenst worden gebakken. Er zij hiertoe 12 verschillende bakprogramma’s om uit te kiezen en slaat het apparaat automatisch af nadat het brood al gebakken is.Overigens kunnen er broden tot zelfs 1000 gram mee worden gebakken.
  Ook cake en jam kunnen ermee worden bereid en kan de Domo B3970 – Broodbakmachine worden gebruikt om een compleet ontbijt mee te bereiden. Alle gerechten kunnen volledig automatisch door het apparaat worden vervaardigd en kan je er ook voor kiezen de bereiding te laten starten op een door jou gewenst tijdstip.
  Er is wel alleen maar de keuze uit een kleur waardoor het apparaat soms moeilijk te combineren valt met andere apparaten in de keuken. Ook is de bak waarin het brood wordt gebakken niet uitneembaar en duurt het wat langer om het apparaat weer schoon te krijgen.

  Voordelen

  Er zijn 12 verschillende bakprogramma’s om uit te kiezen

  Je kan ook cake en jam en andere lekkernijen maken

  Nadelen

  Bak is niet uitneembaar

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Panasonic Broodbakmachine SD-2500WXE

  Meer informatie

  Het eten van normaal brood is voor mensen die aan een dieet doen niet altijd een optie. Bij een glutenvrij dieet is het immers heel belangrijk dat de gebakken broden glutenvrij zijn. Gelukkig kan dit brood hu ook gewoon thuis worden gebakken met de Panasonic Broodbakmachine SD-2500WXE. Deze biedt gelijk de mogelijkheid het brood nog meer naar wens aan te passen door het bijvoorbeeld vezelrijk of zoutarm te maken. Een eigen broodbakmachine dus waarmee je broden kunt bakken die aansluiten op jouw voedingspatroon. De verschillende broodcombinaties kan je zelf bedenken of gewoon kiezen vanuit de voorgeprogrammeerbare opties.
  De broodbak is ook voorzien van een speciale antiaanbaklaag die extra duurzaam is vervaardigd waardoor de laag ook langer meegaat en je niet snel te maken krijgt met aangekoekte broodresten die moeilijk te verwijderen zijn.
  Maak trouwens ook de heerlijkste jam en compote mee dankzij de verschillende recepten die te vinden zijn in de bijgeleverde gebruiksaanwijzing. Ook kan je er met verschillende soorten granen brood mee bakken dankzij het uitgebreid aantal instellingen. Let er echter wel op dat het energieverbruik in bepaalde instellingen hoger uitvalt omdat het apparaat een maximaal vermogen heeft van maar liefst 2500W.

  Voordelen

  Je kunt het recept naar wens aanpassen

  Je kan ook verschillende soorten granen brood ermee maken

  Nadelen

  Het energieverbruik kan in bepaalde instellingen hoger uitvallen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. PRINCESS 152007 Homemade Deluxe

  Meer informatie

  Ooit gedacht dat je met een broodbakmachine ook nog instaat zou zijn om ook pap of rijstwijn mee te kunnen te maken? Blijkbaar niet, maar het is met de PRINCESS 152007 Homemade Deluxe – Broodbakmachine nu dus wel mogelijk. Je kunt hiermee dus behoorlijk variëren met je ontbijt en steeds voor een ander gerecht kiezen. Ook personen met een glutenallergie komen aan bod omdat er een speciale stand is waarmee er glutenvrij brood kan worden gebakken. De dikte van de korst kan ook worden ingesteld en komen de liefhebbers van een superkrokant broodje zeker aan hun trekken.
  De PRINCESS 152007 Homemade Deluxe – Broodbakmachine kan ook met alle ingrediënten worden gevuld en zodanig worden geprogrammeerd dat je in de ochtend met de geur van vers gebakken brood in de keuken verwelkomd zal worden.
  Indien je vergeten bent het apparaat te programmeren voor vers brood in de ochtend kan je gelukkig nog altijd kiezen voor de snelbak optie waarbij je gebruik kan maken van kant-en- klaar deeg.
  Na het gebruik kan het apparaat ook worden opgeborgen dankzij het klein formaat, maar dat is wel niet bedoeling omdat het een fraai vormgegeven uiterlijk heeft van RVS.
  Er kunnen wel geen grotere broden mee worden gebakken en gaat dat zeker wel parten spelen voor grotere gezinnen.

  Voordelen

  Je kan pap en rijstwijn ermee maken

  Gemakkelijk op te bergen dankzij het kleine formaat

  Nadelen

  Niet ideal voor grotere gezinnen

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Panasonic SD-ZB2512KXE

  Meer informatie

  Voor de liefhebber van vers gebakken brood die echter niet de tijd heeft om al het werk zelf te doen is de Panasonic SD-ZB2512KXE – Broodbakmachine een heel geschikte optie. Deze is vrij eenvoudig uitgevoerd, maar beschikt gelukkig over maar liefst 33 verschillende broodbak opties. Na het bakken van brood schakelt het apparaat zichzelf uit en hoef je dus niet steeds ervoor te waken dat het brood zal gaan aanbranden. Ook kan je er apart deeg in laten kneden en rijzen. Handig voor gerechten die je liever niet in het apparaat wilt bakken, maar waarvoor het deeg wel moeten worden gekneed. Dit werk wordt je nu dus geheel uit handen genomen.
  De ingrediënten worden allemaal automatisch aan de machine gevoed door middel van een automatische dispenser. Gecombineert met de diverse instelbare programma’s zorgt dit steeds weer voor een perfect resultaat.
  Uiteraard heeft ook de Panasonic SD-ZB2512KXE de optie om jam mee te kunnen maken en is het bakken van een cake ook geen probleem. Het apparaat heeft wel geen warmhoudfunctie en zal het brood direct genuttigd dienen te worden of opnieuw opgewarmd. Ook is er geen kijkvenster aanwezig om de voortgang van het bakproces te kunnen volgen.

  Voordelen

  Het heeft maar liefst 33 verschillende broodbak opties

  Je kan er apart deeg in laten kneden en rijzen

  Nadelen

  Het heeft geen kijkvenster of warmhoudfunctie

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Princess 152006

  Meer informatie

  Aan het bakken van brood gaat er heel wat werk vooraf en is het, vooral in de ochtend, niet aan te raden om te beginnen ermee wanneer het tijd is voor het ontbijt. De ingrediënten moeten eerst worden vermengd en gekneed waarna het geheel nog de tijd moet krijgen om te rijzen. Dit is een heel belangrijke stap die ervoor zorgt dat het brood lekker luchtig wordt. Helaas neemt dit alles wel tijd in beslag en zal je met een rammelende maag zeker niet de tijd hebben om zo lang te wachten tot het brood al gebakken is. De makers van de Princess 152006 – Broodbakmachine hebben hiermee rekening gehouden en ervoor gezorgd dat er een timer is ingebouwd die je maar liefst 13 uren van te voren kan instellen. Hierdoor is het mogelijk dat je voor het slapen gaan alle ingrediënten in het apparaat doet en de machine daarna geheel automatisch ervoor zorgt dat terwijl je slaapt het geheel proces van kneden, rijzen en bakken plaatsvindt. Bovendien wordt het gebakken brood nog voor 60 minuten warm gehouden.
  Er wordt echter geen receptenboek bijgeleverd voor het maken van de verschillende soorten brood en zal je maar moeten kiezen uit de voorgeprogrammeerde instellingen.

  Voordelen

  Het komt met een timer die je 13 uren van tevoren kan instellen

  Het kan brood 60 minuten lang warm houden

  Nadelen

  Er wordt echter geen receptenboek bijgeleverd

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Kenwood BM450

  Meer informatie

  Van het welbekende merk Kenwood is er nu ook een broodbakmachine te vinden welke naast de heerlijkste broden ook nog cake en jam kan klaarmaken. De instellingen kunnen handmatig worden aangepast zodat je zelf kunt variëren door zelf te bepalen hoe lang het kneden, rijzen en bakken zal moeten duren. Wil je echter snel over een knapperig broodje beschikken dan zijn er altijd nog 15 bakprogramma’s waar je uit zal kunnen kiezen. Deze bieden al genoeg mogelijkheden om steeds van een ander soort brood te kunnen genieten. Allemaal komen trouwens met een korst die aan alle zijden volkomen gelijk is. Dit wordt bereikt door middel van een speciale ventilator die de warme lucht gelijkmatig over het bakblik verspreid. Het bakken kan je trouwens maar liefst 15 uren van te voren met de timer laten instellen.
  In de keuken vormt de Kenwood BM450 – Broodbakmachine zeker wel het middelpunt van belangstelling dankzij de vormgeving waarbij er gebruik is gemaakt van RVS en glas.Dit zorgt er ook voor dat het apparaat eenvoudig schoon te maken is aan de buitenkant. Ook aan de binnenkant is het bakblik makkelijk schoon te maken.
  De prijs is wel wat aan de hoge kant, maar daarvoor in de plaats krijg je wel een goed uitziende broodbakmachine met een ruim aantal opties.

  Voordelen

  Het bevat 15 bakprogramma’s

  Timer kan 15 uren van tevoren ingesteld worden

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Domo B3990

  Meer informatie

  Voor het kunnen bakken van grote broden geschikt voor wat grotere gezinnen is de Domo B3990 – Broodbakmachine heel geschikt omdat het broden tot een gewicht van 1350 gram kan bakken. Dankzij de dubbele kneedhaken wordt het benodigd hoeveelheid deeg moeiteloos en snel gekneed waarna het kan gaan rijzen. Met behulp van de 12 uur timer kan het brood op nagenoeg elk gewenst tijdstip ovenvers uit de machine worden gehaald. Met de warmhoudfunctie van 60 minuten blijft het brood ook na het bakken heerlijk vers.
  Het schoonmaken van de machine is helemaal geen probleem omdat de bak heel makkelijk met een vochtige doek schoon te maken is. Je hoeft er trouwens niet voor te vrezen dat je aangebakte broodresten zult tegenkomen omdat de speciale anti-aanbaklaag dat voorkomt. Ook schakeld het apparaat zichzelf uit als het werk al klaar is. Alle instellingen zijn op een helder LCD scherm af lezen zodat je er ook altijd zeker van bent het juiste programma te hebben gekozen. Daarvan zijn er 12 om uit te kunnen kiezen en is het daarnaast altijd nog mogelijk je eigen instellingen te zetten.
  De Domo B3990 beschikt wel niet over een verklikker die aangeeft dat je nog wat ingredienten moet toevoegen. Gelukkig krijg je bij de aankoop een receptenboek erbij.

  Voordelen

  Het houdt je brood 60 minute lang warm

  Schoonmaken is heel gemakkelijk

  Nadelen

  Het heeft geen verklikker die aangeeft dat je nog wat ingredienten moet toevoegen

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Philips Daily HD9015/30

  Meer informatie

  Elk ontbijt kan nu een waar genot zijn dankzij vers brood dat met de Philips Daily HD9015/30 – Broodbakmachine wordt gebakken. Dit wordt ook nog heel rustig gedaan zonder dat je daar veel van opmerkt. Deze broodbakmachine heeft namelijk een laag geluidsniveau waardoor je rustig nog in de keuken al je ander werk kan doen. De 12 programma’s die er zijn maken het mogelijk om verschillende soorten brood te bakken. Het is ook mogelijk apart deeg voor te bereiden in de machine. Dit deeg kan later worden gebruikt om er later andere gerechten mee te kunnen maken zoals een heerlijke pasta.
  Ook glutenvrije broden kunnen er probleemloos mee worden gebakken omdat de Philips Daily HD9015/30 over een speciale optie hiervoor beschikt. De kleur van de korst kan met een eenvoudige druk op de knop in met liefst 3 verschillende standen worden aangepast.
  Je hoeft er ook geen zorgen om te maken dat je wat ingredienten zal vergeten omdat de Philips Daily HD9015/30 – Broodbakmachine door middel van pieptonen duidelijk zal laten maken dat er wat mankeert en dient te worden aangevuld.
  De broodbakmachine is wel bestemd om er groot formaat broden mee te kunne bakken van 750 om 1000 gram en is hierdoor in het bijzonder geschikt voor wat grotere gezinnen.

  Voordelen

  Het kan ook glutenvrije broden klaarmaken

  Het geeft aan wanneer je meer ingredienten moet toevoegen

  Nadelen

  Het kan geen andere lekkernijen maken

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste broodbakmachine

Een broodbakmachine is dus een geschikte optie voor het zelf kunnen maken van oververs brood waarbij je ook nog de vrijheid hebt om zelf te kunnen bepalen wat voor soort brood je graag wilt hebben. Vooral personen die een glutenallergie hebben kunnen nu gewoon zelf hun glutenvrij brood bakken. Het handige is ook dat naast het bakken van brood de meeste broodbakmachines ook nog de optie hebben om er jam, cake en nog heel wat meer te kunnen maken. De kampioenen onder de broodbakmachines betreffende de veelzijdigheid aan gerechten die ermee bereid kunnen worden zijn ongetwijfeld de Panasonic Broodbakmachine SD-2500WXE en de Panasonic SD-ZB2512KXE – Broodbakmachine. Ook de PRINCESS 152007 Homemade Deluxe is hiervoor geschikt omdat het verschillende snacks kan klaarmaken.
Voor een eenvoudige machine waarmee je snel kan beschikken over vers brood is de Inventum BM90
juist heel geschikt. Grotere gezinnen komen zeker aan hun trekken met de Philips Daily HD9015/30 en Domo B3990 broodbakmachines die broden kunnen bakken waar het heel gezin van kan genieten.
Het verschil van de meeste broodbakmachines ligt dus in de verschillende gerechten/broodsoorten die ermee kunnen worden voorbereid en de grote ervan.

Hopelijk heeft onze top 10 broodbakmachine u een beetje geholpen in uw zoektocht naar de perfecte machine.

Welke broodbakmachine is het beste?

Om nou echt te zeggen wat de beste broodbakmachines zijn, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget broodmachine kiezen, terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumentenbond over broodbakmachines?

De broodbakmachine consumentenbond opinie is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.