Autostoel

Een kind zit veiliger in een goede autostoel. De beste autostoel 2023 vind je hier.

Laatste update 4 april 2023

 • Autostoel best getest

  Kidsriver Liz autostoel

  Meer informatie
  Samenvatting

  Dit autostoeltje is bestemd voor kinderen met een gewicht van 9 tot 36 kg, dus kinderen van 1 tot 11 jaar. autostoel kidsriver kopen? Bekijk hieronder de aanbieders

  Voordelen

  Bevat een 5-puntsgordel

  Voor kinderen van 1 tot 11 jaar

  Autostoel best getest

  Nadelen

  Kan niet met Isofix geinstalleerd worden

 • Beste prijsklasse

  Maxi-Cosi CabrioFix autostoel

  Meer informatie
  Samenvatting

  Het handige van een Maxi-Cosi is dat je het zowel in je auto kan plaatsen en het uit de auto kan halen zodat je het ook buiten kunt gebruiken. Het is bestemd voor baby’s vanaf geboorte tot 12 maanden (13 kg).

  Voordelen

  De geïntegreerde zonnekap is uitneembaar

  Vanaf geboorte te gebruiken

  Nadelen

  Geen

 • Favoriete keuze

  Kidsriver Liz autostoel – Taupe

  Meer informatie
  Samenvatting

  Deze Kidsriver kinderstoel is bestemd voor kinderen van 1 tot 11 jaar. Dit is hetzelfde stoeltje als de vorige Kidsriver stoeltje, maar alleen in een ander kleur. Kidsriver liz autostoeltje – Taupe is een voordelige en kwalitatieve kids river autostoel voor jou.

  Voordelen

  Installatie gebeurt met de rijrichting mee

  Bevat een 5-puntsgordel

  Nadelen

  Niet met Isofix te installeren

Beste Autostoeltje 2023

Bekijk onze beste autostoeltje top 10 en laat je verassen. Het gaat hier om een autostoeltjes review met de beste autostoeltjes van dit moment. Kinderen zijn een heel kostbaar bezit. Vooral wanneer ze nog klein zijn en nog helemaal van jouw afhankelijk zijn. Je probeert ze zo goed mogelijk te beschermen en één van de taken die daaruit deel van uitmaken, is het plaatsen van een stevige en veilige autostoeltje in je wagen. Het beschermt je kind tegen allerlei situaties waar je kind anders een ongeluk zou krijgen. Neem onze autostoeltjes test eens door om te zien welke de beste autostoeltjes zijn die je voor je kind zou kunnen aanschaffen. Bestel vandaag nog jouw eigen beste autostoeltje te koop.

Top 10 Beste Autostoeltjes Test 2023

NaamGewichtsklasseInstallatieMeer informatie
Kidsriver Liz autostoel9-36 kg (1 tot 11 jaar)Met rijrichting mee
Maxi-Cosi CabrioFix0-30 kg (0 tot 12 maanden)Tegen rijrichting in
Kidsriver Liz autostoel – Taupe9-36 kg (1 tot 11 jaar)Met rijrichting mee
Britax Römer KING II9-18 kg (1 tot 4 jaar)Met rijrichting mee
Joie Trillo Shield9-36 kg (1 tot 11 jaar)Met rijrichting mee
Maxi-Cosi Tobi9-18 kg (1 tot 4 jaar)Met rijrichting mee
Kidsriver Liz autostoel – Antraciet9-36 kg (1 tot 11 jaar)Met rijrichting mee
Kidsriver Autostoel Evi9-25 kg (9 maanden - 6 jaar)Met rijrichting mee
Nania Racer SP9-36 kg (1-12 jaar)Met rijrichting mee
Kidsriver Liz ISOfix9-36 kg (9 maanden - 11 jaar)Met rijrichting mee
 • 1. Kidsriver Liz autostoel

  Meer informatie

  Dit autostoeltje is bestemd voor kinderen met een gewicht van 9 tot 36 kg, dus kinderen van 1 tot 11 jaar. Kidsriver Liz autostoel kopen? Bekijk hieronder de aanbieders.

  Veiligheid is natuurlijk de belangrijkste reden waarom je een autostoel koopt, maar je kind moet behalve veilig ook comfortabel in zijn of haar stoel kunnen zitten. De stoel komt met een uitneembare verkleinkussen die ervoor zorgt dat een kind van elk leeftijd comfortabel erin zal zitten. tevens kunnen de hoofdsteun en de rugleuning versteld worden.

  Dankzij de 5-puntsgordel zal je kind stevig in de stoel blijven zitten. De gordel heeft gevoerde gordelpads zodat het je kind niet zal knellen. De stoel is voorzien van stevige zijwanden die je kind tijdens een zijwaartse botsing zullen beschermen.

  Installatie ervan is heel gemakkelijk. Dat doe je gewoon met de hulp van een 3-punts autogordel. Het moet voorwaarts in de auto bevestigd worden. De autogordel kan extra strak gespannen worden dankzij de gordelspanner. De bekleding van het stoeltje kan eenvoudig verwijdert worden en gewassen worden tot 30 graden Celsius.

  Jammer genoeg kun je het niet met Isofix installeren. Ook heeft de stoel geen zonnekap.

  De verstelbare hoofdsteun heeft 4 standen en de slaapstand komt met 3 standen. Het is goedgekeurd volgens de Europese Normen.

  Voordelen

  Bevat een 5-puntsgordel

  Voor kinderen van 1 tot 11 jaar

  Nadelen

  Kan niet met Isofix geinstalleerd worden

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Maxi-Cosi CabrioFix autostoel

  Meer informatie

  Het handige van een Maxi-Cosi is dat je het zowel in je auto kan plaatsen en het uit de auto kan halen zodat je het ook buiten kunt gebruiken. Het is bestemd voor baby’s vanaf geboorte tot 12 maanden (13 kg). Maxi-Cosi CabrioFix autostoel bestellen? Bekijk aanbieders.

  Het is een comfortabel Maxi Cosi best getest stoeltje, want het is van de beste materialen gemaakt. je kunt de gordel stevig vastmaken en je kindje zal toch comfortabel blijven dankzij de gordelpads. Het komt met een uitneembare zitverkleiner zodat baby’s ook erin kunnen passen. De geïntegreerde zonnekap is ook uitneembaar en beschermt je kind tegen de schadelijke zonnestralen.

  Als we naar veiligheid kijken, dan zien we dat het aan alle Europese Veiligheidseisen voldoet. De ergonomische kuipvorm en het Side Protection System zijn zo gemaakt dat ze je baby zullen beschermen tegen aanrijdingen. Je mag dit stoeltje ook gebruiken in combinatie met de FamilyFix of EasyFix.

  Het monteren ervan is ook heel eenvoudig. Het kan door middel van de FamilyFix base (Isofix), de EasyBase 2 of de autogordel. Je hebt meerdere mogelijkheden. De gordelhaken kunnen ook te pas komen.

  Het heeft een ergonomische draagbeugel. De baby zal achteruit geplaatst worden in de auto. Het komt ook met een slaapstand en de bekleding is wasbaar. Het weegt 3.5 kg en de afmetingen zijn bxdxh: 44 x 71 x 40 cm.

  Voordelen

  De geïntegreerde zonnekap is uitneembaar

  Vanaf geboorte te gebruiken

  Maxi Cosi best getest

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Kidsriver Liz autostoel – Taupe

  Meer informatie

  Dit stoeltje van Kidsriver is bestemd voor kinderen van 1 tot 11 jaar. Dit is hetzelfde stoeltje als de vorige Kidsriver stoeltje, maar alleen in een ander kleur. Kidsriver Liz autostoel – Taupe is een voordelige en kwalitatieve autostoel voor jou.

  Ook deze stoel komt met stevige zijwanden die je kind tegen een zijwaartse aanrijding zal beschermen. Je kind zal stevig in zijn of haar stoeltje zitten dankzij de 5-puntsgordel die ook lekker comfortabel is die voorzien zijn van gordelpads.

  De rugleuning en hoofdsteun zijn verstelbaar zodat je kind lekker comfortabel zit. De hoofdsteun komt met 4 standen. Daarnaast heeft het ook een slaapstand die verstelbaar is in 3 standen.

  Het installeren ervan gaat heel snel dankzij de 3-punts autogordel. Door de gordelspanner kun je de autogordel extra strak aanspannen. De bekleding van de stoel is eenvoudig te verwijderen zodat je het gemakkelijk kunt wassen op 30 graden Celsius.

  Jammer genoeg kun je het niet met Isofix installeren. Ook heeft de stoel geen zonnekap.

  De installatie van de stoel gebeurt met de rijrichting mee. Het is goedgekeurd volgens de Europese Normen.

  Voordelen

  Installatie gebeurt met de rijrichting mee

  Bevat een 5-puntsgordel

  Nadelen

  Niet met Isofix te installeren

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Britax Römer KING II

  Meer informatie

  Dit is de geschikte autostoel voor peuters van 9 maanden tot 4 jaar, dus 9 tot 18 kg.

  Je kunt de hoofdsteun in hoogte verstellen om je kind van de juiste comfort te voorzien. Het is verder in meerdere standen verstelbaar zodat je kind altijd comfortabel zit en slaapt. De veiligheidsgordel kan maar met 1 hand verstellen. Het is voorzien van een vijfpunts-veiligheidsgordel.

  Dit stoeltje heeft een handige gordelindicator die met licht en geluid aangeeft wanneer je je kind met de juiste spanning vast hebt gezet. Installatie is heel eenvoudig dankzij de kant-en-klare zitting. Britax Römer KING II is misschien wel het beste autostoeltje voor jou.

  Het zorgt er natuurlijk ook voor dat je kindje veilig blijft. Hij of zij is aan de zijkant beschermt tegen botsingen dankzij de zacht gevoerde zijsteunen. Tevens zorgen de veiligheidsschouderkussens ervoor dat de voorwaartse bewegingen vermindert worden. de bekleding kun je gemakkelijk afnemen om het te wassen.

  Wat wel jammer is, is dat het best zwaar is en je veel moeite gaat kosten om het in en uit je auto te plaatsen. Je krijgt ook geen instructies mee.

  Het is voorwaarts gericht. Het weegt 10.3 kg en de afmetingen zijn (hxbxd) 67 x 45 x 54 cm. Het is goedgekeurd volgens de Europese Normen.

  Voordelen

  Bevat een handige gordelindicator

  Zacht gevoerde zijsteunen

  Nadelen

  Best een beetje zwaar

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Joie Trillo Shield

  Meer informatie

  De volgende autostoel is bestemd voor kinderen van 1 tot 12 jaar (9-36 kg). Joie Trillo Shield autostoel kopen? Bekijk onze vergelijking.

  Dit stoeltje komt met memory foam waardoor je kind altijd comfortabel in zijn of haar stoeltje zal zitten. Verder is de stoel voorzien van 9 standen zodat de stoel nog een tijdje versteld kan worden zodat het zich tot het groeiende lichaam kan aanpassen.

  Het Advanced Side Impact Protection system zal je kindje goed beschermen tegen zijwaartse botsingen. Ook heeft de stoel een veiligheidskussen die de krachten van de aanrijding over het hele lichaam verdeeld zodat het nekje minder druk krijgt.

  Bevestiging verloopt snel en gemakkelijk. Je kunt het doen via de normale 3-punts veiligheidsgordel of met de ISOfix connectoren. Je kind zal ook met de 3-punts veiligheidsgordel in het stoeltje vastgezet worden. Hiervoor moet je het veiligheidskussen gebruiken bij kinderen van 9 tot 15 kg.

  Om de bekleding te verschonen hoef je niet veel te doen, want je kunt het gemakkelijk verwijderen. De stoel is wel wat aan de brede kant.

  Het is voorzien van handige gordelgeleiders. Ook handig zijn de 2 bekerhouders die met de stoel meekomen. De stoel wordt met de rijrichting mee geïnstalleerd. Het weegt 5.7 kg en het is goedgekeurd volgens de Europese Normen.

  Voordelen

  Advanced Side Impact Protection system beschermt tegen zijwaartse botsingen

  Voor kinderen van 1 tot 12 jaar

  Nadelen

  Stoel is een beetje aan de brede kant

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Maxi-Cosi Tobi

  Meer informatie

  Deze Maxi-Cosi is voor kinderen van 1 tot 4 jaar (9-18 kg). De Maxi-Cosi Tobi autostoel is voordelig in de aanschaf. Daarnaast behoort dit beste autostoeltje zeker tot onze top 10.

  Dit stoeltje voldoet helemaal aan de Europese veiligheidseisen. De autostoel zit altijd goed op zijn plek. Het beschikt over een gordelspanner waarmee je de autogordel lekker strak kan vasttrekken. Verder komt het indicatoren die je melden wanneer je de stoel bevestigd hebt. Als er een botsing mocht plaatsvinden, zal je kindje ook van de zijkant beschermt worden.

  Men heeft ook gekeken naar het comfort van je kind. De stoel is ergonomisch gevormd en voelt heel comfortabel aan. Het beschikt ook over een hoofdsteun en 5 slaapstanden.

  De stoel wordt met de richting mee geplaatst. Je bevestigd de stoel met behulp van de autogordel. De openstaande gordels zorgen voor een snelle instap gemak. De stoel zit lekker hoog zodat je kind rond kan kijken.

  Het heeft jammer genoeg geen zonnekap en kan niet via Isofix vastgemaakt worden.

  De Maxi-Cosi weegt 8.8 kg. Het heeft een 5-puntsgordel en komt met een verstelbare hoofdsteun en schoudergordel.

  Voordelen

  Zijkant bescherming

  Bevat een hoofdsteun en 5 slaapstanden

  Nadelen

  Geen zonnekap of isofix installatie

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Kidsriver Liz autostoel – Antraciet

  Meer informatie

  Deze is nogmaals bedoelt voor kinderen van 1 tot 11 jaar (9-36 kg). Kidsriver Liz autostoel – Antraciet is een voordelig autostoeltje, welke natuurlijk is opgenomen in onze beste autostoeltjes review.

  Dankzij de 5-puntgordel zal je kindje stevig en toch comfortabel in zijn of haar stoeltje zitten. De stoel is zo gemaakt dat je kind van de zijkant beschermt zal zijn tegen zijwaartse botsingen. Je kan de bekleding van de stoel gemakkelijk verwijderen zodat je het kunt wassen.

  Het komt met een uitneembare verkleinkussen zodat kinderen van alle leeftijden comfortabel erin zullen zitten. Ook heeft het een hoofdsteun en rugleuning die verstelbaar is. de hoofdsteun heeft 4 standen en je hebt ook nog een slaapstand met 3 standen.

  Installatie ervan is heel eenvoudig. Dit gebeurt snel met de 3-punts autogordel. De autogordel kan dankzij de gordelspanner extra strak aanspannen worden.

  Zoals bij de vorige versies, kun je de stoel niet met Isofix vastmaken en komt met zonder een zonnekap.

  De stoel is goedgekeurd volgens de Europese Normen. Het moet met de rijrichting mee geïnstalleerd worden.

  Voordelen

  Voor kinderen van 1 tot 11 jaar

  Bevat diverse standen

  Nadelen

  Geen isofix of zonnekap

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Kidsriver Autostoel Evi

  Meer informatie

  Deze Kidsriver autostoel is bestemd voor kinderen van 9 maanden tot 6 jaar (9-25 kg).

  Dit stoeltje gebruikt een 3-puntgordel om je kindje veilig te houden. De kuip kun je naar voren kantelen zodat je genoeg ruimte hebt om het stoeltje goed te vestigen. De gordelspanner zorgt voor extra stevigheid en de gordelgeleiders houden de gordels op de juiste plaats. Het voldoet helemaal aan de Europese veiligheidsnorm, dus je kunt de stoel met een gerust hart gebruiken. Kidsriver Autostoel Evi autostoeltje is misschien wel de beste voor jou.

  Dankzij de ergonomische plekken en zachte bekleding van het zitje zal je kind altijd comfortabel zitten. De rugleuning komt met 4 standen en de hoofdleuning ondersteunt zijn of haar hoofdje goed. Ook hebben de gordels gordelpads zodat ze je kind geen pijn kunnen doen.

  De hoofdsteun van de kidsriver autostoel kun je jammer genoeg niet verstellen en het komt niet met een Isofix aansluiting.

  De stoel wordt met de rijrichting mee geïnstalleerd. De bekleding is te verwijderen en te wassen op 30 graden Celsius.

  Voordelen

  Bevat ergonomische plekken en zachte bekleding

  Het voldoet helemaal aan de Europese veiligheidsnorm

  Nadelen

  Hoofdsteun is niet te verstellen

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Nania Racer SP

  Meer informatie

  Dit stoeltje is bedoeld voor kinderen van ongeveer 1 tot 12 jaar, dus 9 tot 36 kg.

  De 5-puntsgodel kan gemakkelijk en ook stevig vastgemaakt worden zodat de stoel altijd goed op zijn plaats zit. Vanaf 15 kg wordt de 5-puntsgordel verwijdert en moet de 3-puntsgordel op zijn plaats gebruikt worden. Nania Racer SP autostoeltje voor jouw kinderen geschikt? Bekijk de aanbieders.

  Comfort is natuurlijk ook belangrijk onderdeel. Je kind zal zich altijd lekker voelen in dit zitje dankzij de verstelbare hoofdsteun en de gordelpads die om de gordels zitten. Je kind zal zonder moeite een dutje erin kunnen doen.

  Het is geschikt voor kinderen van diverse leeftijden, dus je gaat het nog lang kunnen gebruiken. De bekleding van de stoel kan verwijdert worden zodat je het kunt wassen in de wasmachine.

  Het komt jammer genoeg zonder Isofix.

  Het weegt 4.55 kg en de afmetingen zijn (bxlxh) 45 x 50 x 71 cm. Het is goedgekeurd volgens de laatste Europese veiligheidseisen.

  Voordelen

  Lekker comfortabel

  Voor kinderen van ongeveer 1 tot 12 jaar

  Nadelen

  Het komt jammer genoeg zonder Isofix

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Kidsriver Liz ISOfix

  Meer informatie

  Dit stoeltje is geschikt voor kinderen vanaf 1 tot 11 jaar, dus 9 tot 36 kg. Kidsriver Liz ISOfix autostoel kopen? Doe je hier.

  Het maakt gebruik van een 5-puntsgordel om de stoel stevig vast te maken. Dankzij de stevige wanden zal je kind tegen zijwaartse botsingen beschermen.

  De uitneembare verkleinkussen maakt het mogelijk om kinderen van diverse leeftijden te accommoderen. Zowel de rugleuning als de hoofdsteun zijn verstelbaar zodat je kind nog jarenlang gebruik ervan kan maken. De bekleding kun je gemakkelijk verwijderen om het te wassen.

  Het komt met de handige Isofix bevestigingspunten voor een snelle installering. Tevens is het daarnaast voorzien van een ‘Top Tether’ (bevestigingsband).

  Het komt wel met Isofix, maar je hebt de optie niet om het ook met de autogordel vast te maken. Ook heeft het geen zonnekap.

  Het is goedgekeurd volgens de Europese Normen en moet met de rijrichting mee geïnstalleerd worden.

  Voordelen

  5-puntsgordel

  Komt wel met isofix

  Nadelen

  Geen zonnekap

  Verkrijgbaar bij:

Autostoeltje best getest

Een klein kind en een auto gaan niet zo goed samen. Daarom is het nodig om een autostoel aan te schaffen om ervoor te zorgen dat hun veiligheid wordt gegarandeerd. Er zijn autostoeltjes voor kinderen van diverse leeftijden. Vanaf ze baby zijn totdat ze 12 jaar zijn geworden. Sommige stoelen zijn zo gemaakt dat het vanaf peuter tot 12 jaar gebruikt kan worden. Ze zijn verstelbaar en kunnen zich aanpassen tot het groeiende lichaam van een kind. Zo kun je het nog jarenlang gebruiken. Er zijn de gewone autostoelen en je hebt daarnaast ook de Maxi-Cosi stoeltjes die je gemakkelijk uit de auto kunt halen en met je mee kan dragen. Ideaal voor een baby, want dan hoef je hem of haar niet wakker te maken en je kunt hem of haar gewoon in dat zitje bij jou in de buurt plaatsen. Voordat je een goede autostoel koopt, moet je eerst nagaan of ze goedgekeurd zijn voor gebruik. Het beste autostoeltje voor jou gevonden? Nee? Bekijk dan nog eens de top 10 beste autostoeltjes.

Wanneer je gaat shoppen voor zo een goede autostoel, dan moet je op een aantal dingen letten. Hoe wordt dat zitje nou precies geplaatst. Er zijn diverse autostoeltjes en sommige van ze worden voorwaarts en anderen weer achterwaarts geplaatst. Kies liever voor een goede autostoel die achterwaarts geplaatst wordt. De kans is klein dat je kind een letsel zal oplopen in geval van een aanrijding. Kies alleen voor voorwaarts wanneer je kind al een beetje ouder is. Wanneer ze al een beetje zwaar zijn en hun hoofd boven het zitje uitkomt. Tevens moet je naar de gordels kijken. Er zijn 3-puntsgordels en 5-puntsgordels. Hoe meer gordels je hebt, hoe steviger je kind in de stoel zal zitten. Het bevestigingsmethode is ook belangrijk. De meeste komen met een gordelbevestiging, maar een Isofix is eigenlijk beter. Het is een stuk veiliger en gemakkelijker, omdat het met bevestigingshaken aan de carrosserie van de auto verankerd wordt. Het is ook handig wanneer je de bekleding er vanaf kunt halen zodat je het kan wassen. Onze beste top 10 autostoel test review is nauwkeurig samengesteld, zodat jij je beste autostoeltje kunt vinden.

Relevant:

Wat is het beste autostoeltje

Om nou echt te zeggen wat is het beste autostoeltje, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een goedkoop autostoeltje terwijl andere gewoon de beste autostoel kopen willen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 autostoel test samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over autostoeltjes?

De consumentenbond beste koop autostoeltje is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie van de autostoel test. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.