Selecteer een pagina

De beste transportfiets vinden? Bekijk dan eens deze review met de top 10 transportfietsen. De transportfiets is aan het begin van de vorige eeuw ontwikkeld om het vervoeren van goederen gemakkelijk te maken. Om dit te doen is de transportfiets iets zwaarder gemaakt met grotere wielen. Een bekend kenmerk aan de transportfiets is de voordrager op de fiets, waarop er meestal een mand wordt bevestigd. Tegenwoordig maakt de transportfiets weer een opmars. Vooral om de boodschappen te doen, als kindervervoer en binnen bedrijven. De nieuwere modellen worden kleiner en lichter gemaakt dan de oudere modellen. In deze review worden de beste transportfietsen met elkaar vergeleken.

Beste transportfiets top 10

NaamFrame materiaalAantal versnellingenRemsysteemKinderzitjeExtra kenmerkenMeer informatie
Cortina U5 Transport RN3Alimunium3Terugtrapremzowel voor- als achterinVoorzitje in combinatie met voordrager niet mogelijk
Sparta Pick-Up RN3 HerenStaal3TerugtrapremZowel voor- als achteringesloten kettingkast
Cortina U4 Transport RN3 2018 DamesAlimunium3TerugtrapremZowel voor- als achterinverlichting werkt met batterijen
Gazelle Puur_NL 3 DamesAlimunium3TerugtrapremZowel voor- als achterinvoorzien van een stuurslot
Gazelle PUUR_NL 7 2018 DamesAlimunium7Terugtraprem en RollerbrakesZowel voor- als achterinkomt niet met snelbinders
Puch Drum-S Heren 51cm TweedekansjeAlimunium7RollerbrakesAlleen voorinkomt standaard zonder bagagedrager. Tweedekanje heeft geen voordrager
Batavus Diva Plus N7 2018 DamesAlimunium7RollerbrakesZowel voorin- als achterinEr kan een krat of mand bevestigd worden aan de voordrager
Puch Beat-S 2018 HerenAlimunium7RollerbrakesZowel voor- als achterinvoorzien van een stuurslot
Gazelle DutyNL RN3 DamesAlimunium3TerugtrapremAlleen voorinkomt zonder bagagedrager
Cortina U4 Transport RN3 2017 DamesAlimunium3TerugtrapremZowel voor- als achterinbeschikt niet over snelbinders

Cortina U5 Transport RN3

De Cortina U5 Transport RN3 is precies gevormd als een goede transportfiets met een stevige alimunium frame, maar door de druppelvormige buizen krijgt hij een verfijnd uiterlijk. Door de handige, smalle voordrager kunt u uw bagage makkelijk meenemen of de fiets goed parkeren. Hij heeft 3 Shimano versnellingen en is ook voorzien van verlichting.

Voordeel van de Cortina U5 Transport RN3 is dat hij een handige voordrager heeft, die het makkelijk maakt om boodschappen mee te nemen. Nog een voordeel is dat hij door zijn alimunium frame onderhoudsarm is. Een nadeel is dat u geen kinderzitje in combinatie met de voordrager kunt zetten. Nog een nadeel is dat de lampen werken met batterijen.

De Cortina U5 Transport RN3 is een herenfiets met 3 Nexus Shimano versnellingen en een wielmaat van 28 inch. Dankzij zijn alimunium frame is hij zeer onderhoudsvriendelijk. Er is een mogelijkheid om zowel voorin als achterin een kinderzitje te monteren, achterin door middel van een Easy- fit window.

Sparta Pick-Up RN3 Heren

De stoer uitziende Sparta Pick-Up RN3 is een stevige en goede transportfiets die heel geschikt is voor ritten in het dorp of in de stad. Hij is voorzien van een stevige bagagedrager en voordrager zodat u al uw boodschappen gemakkelijk kunt meenemen. Om ondanks hevig verzet prettig te rijden, is deze fiets voorzien van 3 versnellingen. Verder is deze fiets voorzien van een terugtraprem, zodat u gecontroleerd tot stilstand komt.

Een pluspunt van de Sparta Pick-Up RN3 is dat u dankzij de 3 versnellingen heel prettig kunt rijden. Een ander pluspunt is dat hij een stevige voor- en achterdrager heeft waarop u al uw bagage kwijt kunt. Een minpunt is dat deze fiets geen verende voorvork en zadelpen heeft.

De Sparta Pick-Up RN3 heeft een stalen frame en een wielmaat van 28 inch. Verder is hij voorzien van 3 versnellingen en een terugtraprem zodat u heel rustig tot stilstand komt. Ook heeft hij een gesloten kettingkast en kunt u zowel voorin als achterin een kinderzitje bevestigen.

Cortina U4 Transport RN3 2018 Dames

De Cortina U4 Transport RN3 is een stoere transportfiets die ook bekend staatom haar prettige rijeigenschappen. Hij heeft een handige voordrager die er heel stoer uitziet. Verder is de Cortina U4 Transport RN3 voorzien van een terugtraprem en 3 versnellingen.

Een pluspunt van de Cortina U4 Transport RN3 is dat hij een stevig alimunium frame heeft die de fiets ideaal maakt voor dagelijks gebruik. Nog een pluspunt is dat hij een handige voor- en achterdrager heeft. Een minpunt is dat de zadelpen niet geveerd is.

De Cortina U4 Transport RN3 heeft een alimunium frame en een wielmaat van 28 inch. Verder heeft hij een terugtraprem en 3 versnellingen.  Ook kunt u zowel voorin als op de bagagedrager een kinderzitje bevestigen. Ook wordt er verlicht door middel van batterijen.

Gazelle Puur_NL 3 Dames

De Gazelle Puur_NL 3 is een stevige en stoer uitziende transportfiets met een alimunium frame. Dankzij de handige voordrager kunt u nog meer bagage meenemen. Verder is hij voorzien van 3 versnellingen en een terugtraprem. Verder kunt u zowel voorin als op de bagagedrager een kinderzitje bevestigen.

Een pluspunt van de Gazelle Puur_NL 3 is dat u zowel voorin als op de bagagedrager een kinderzitje kunt monteren. Het minpunt is dat de zadelpen niet geveerd is. Nog een minpunt is dat de lampen worden gevoed via batterijen. Dat is een nadeel aan deze transportfietsen.

De Gazelle Puur_NL 3 heeft een alimunium frame met een wielmaat van 28 inch. Verder heeft hij zowel een voor- als achterdrager.  Zowel voorin als op de bagagedrager kunt u een kinderzitje monteren. Verder heeft deze fiets 3 versnellingen en een terugtraprem.

Gazelle PUUR_NL 7 2018 Dames

Net als de Gazelle Puur_NL 3 is de Gazelle PUUR_NL 7 een stevige transportfiets met een sportieve uitstraling. Hij heeft vergeleken met het voorgaande meer versnellingen, namelijk 7. Zo bent u ook voorzien van extra gemak bij het fietsen. Verder is hij voorzien van een terugtraprem en rollerbrakes, zodat u altijd veilig tot stilstand komt.

Het pluspunt van de Gazelle PUUR_NL 7 is dat u met de 7 versnellingen extra bestand bent tegen verzet. Een ander pluspunt is dat u optijd stilstaat dankzij de terugtraprem en rollerbrakes. Een minpunt is dat dit model geen geveerde zadelpen heeft. Nog een minpunt is dat deze transportfiets niet komt met snelbinders. Die zult u dan erbij moeten kopen. Toch behoort deze fiets tot de beste transportfietsen van dit moment.

De Gazelle PUUR_NL 7 heeft een alimunium frame en een wielmaat van 28 inch. Verder is hij voorzien van 7 versnellingen en een terugtraprem en rollerbrakes. Ook heeft hij zowel voor- als achterin een bagagedrager. De Gazelle PUUR_NL 7 heeft ook de optie om zowel voorin als op de bagagedrager een kinderzitje gemonteerd kan worden.

Puch Drum-S Heren 51cm Tweedekansje

De Puch Drum-S Heren is een stevige transportfiets met een stoere uitstraling. Hij heeft geen bagagedrager achterin. Dit model is een tweedekansje, dus zo goed als nieuw. Hij is extra voordelig geprijsd, omdat hij niet wordt geleverd met de voordrager. De Puch Drum-S Heren is verder voorzien van 7 versnellingen en rollerbrakes.

Een pluspunt van de Puch Drum-S Heren is dat hij is voorzien van 7 versnellingen waarmee u ondanks verzet toch wel prettig kunt fietsen. Een ander pluspunt  dat hij is voorzien van rollerbrakes. Een minpunt is dat hij geen bagagedrager heeft achterin waardoor u niet erg veel kunt dragen.

De Puch Drum-S Heren is een stevige fiets met alimunium frame en een wielmaat van 28 inch. Hij heeft geen bagagedrager achterin. Dit model is een tweedekansje, dus zo goed als nieuw. Hij wordt niet geleverd met voordrager. Verder is deze beste transportfiets voorzien van 7 versnellingen en rollerbrakes.

Batavus Diva Plus N7 2018 Dames

De Batavus Diva Plus N7 is een stevige transportfiets met alimunium frame. Hij is voorzien van 7 versnellingen en rollerbrakes. Zowel voor- als achterin is er een bagagedrager waarmee u heel wat mee kunt nemen. De voordrager ziet er heel modern uit en u kunt ook een mand of krat erop bevestigen.

Een pluspunt van de Batavus Diva Plus N7 is dat hij is voorzien van 7 versnellingen waarmee u ondanks harde tegenwind lekker licht fiets. Nog een pluspunt is dat u een leuke mand of krat kunt zetten op de voordrager. Een minpunt is dat u geen geveerde zadelpen heeft. Een ander minpunt is dat de fiets iets zwaarder stuurt als u bagage op de voordrager zet. Echter is deze goede transportfiets, volgens velen, het meer dan waard om te kopen.

De Batavus Diva Plus N7 heeft een stevig alimunium frame en een wielmaat van 28 inch. Verder heeft u zowel voor- als chterin een bagagedrager. Ook is deze transportfiets voorzien van 7 versnellingen en rollerbrakes. Zowel voorin als op de bagagedrager kunt u een kinderzitje bevestigen.

Puch Beat-S 2018 Heren

De Puch Beat-S is de ideale fiets als u in de stad woont. U kunt met deze transportfiets regelmatig veel spullen vervoeren. Het voorrek maakt het mogelijk om extra bagage mee te nemen. De fiets is voorzien van krachtige handremmen waarmee u altijd veilig tot stilstand komt. Verder is de fiets voorzien van 7 versnellingen.

Het pluspunt van de Puch Beat-S is dat u ondanks een zwaar beladen fiets toch veilig kunt afremmen. Een nadeel is dat u de zadelpen en het stuur niet zonder gereedschappen kunt verstellen.

De Puch Beat-S heeft een stevig alimunium zadel en een wielmaat van 28 inch. Verder is hij voorzien van rollerbrakes waarmee de fiets rustig tot stilstand komt. Ook heeft de fiets 7 versnellingen. Het is mogelijk om een kinderzitje te monteren zowel voorin als op de bagagedrager.

Gazelle DutyNL RN3 Dames

De Gazelle DutyNL RN3 is een stoer uitziende en stevige transportfiets. Hij is voorzien van 3 versnellingen en een krachtige terugtraprem. Ook beschikt deze fiets over een voordrager waarop u uw bagage kunt vervoeren.

Een pluspunt van de Gazelle DutyNL RN3 is dat hij een voordrager heeft waarmee u uw bagage gemakkelijk kunt vervoeren. Een minpunt is wel dat dit model niet komt met een bagagedrager. Die kunt u wel apart bijkopen.

De Gazelle DutyNL RN3 heeft een stevig alimunium frame en een wielmaat van 28 inch. Verder heeft hij 3 versnellingen en een terugtraprem. Ook komt hij standaard met een voordrager. U kunt voorin een kinderzitje monteren. Dat kan ook op de bagagedrager, maar die moet dan eerst aangeschaft worden.

Cortina U4 Transport RN3 2017 Dames

De Cortina U4 Transport RN3 is een stevige fiets met metalen frame en staat vooral bekend om de stoere uitstraling en comfortabel rijden. Deze fiets is voorzien van 3 versnellingen en een terugtraprem. Verder heeft de Cortina U4 Transport RN3 2017 een stevige voordrager waardoor u extra boodschappen of andere bagage kunt meenemen.

Een pluspunt van de Cortina U4 Transport RN3 2017 is dat u op de voordrager een mand of krat kunt bevestigen, waarin u uw bagage kwijt kunt . Een minpunt is dat deze fiets niet beschikt over snelbinders. Die zult u wel bij moeten kopen. Een andere minpunt is dat u de voordrager moet verwijderen indien u een kinderzitje voorin wil bevestigen.

De Cortina U4 Transport RN3 2017 heeft een alimunium frame en een wielmaat van 28 inch. Hij is voorzien van zowel een voor- als achterdrager. Verder heeft de fiets een terugtraprem en 3 versnellingen. U kunt zowel aan de voorkant als op de bagagedrager een kinderzitje monteren. Indien u het kinderzitje aan de voorkant wil plaatsen, zult u wel eerst de voordrager moeten verwijderen.

Beste transportfiets conclusie

Zoals al duidelijk werd zijn er diverse goede transportfietsen te verkrijgen. Echter ligt de keuze altijd nog steeds bij jezelf. Waar ben je nou echt naar op zoek? En waar moet een transportfiets aan voldoen. Ook vragen als: “Wat is je budget voor een goede transportfiets, en welk merk heeft je voorkeur?”, komen dan aan bod.

Goede transportfiets aanbiedingen

Online zijn er diverse transportfiets aanbiedingen te vinden, hiermee kun je een hoop geld besparen. In dit geval hebben we het niet alleen om kortingen, maar ook aan leuke acties. Soms kun je zelfs een fiets winnen, dat zou helemaal mooi zijn toch? Echter blijft het wel gewoon belangrijk om de beste transportfietsen met elkaar te vergelijken. Zo kun je immers een weloverwogen keuze maken.

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens de volgende pagina’s met relevante informatie: