Wij geven jou tien ideeën voor verzorgingsproducten die je makkelijk zelf kunt maken. Het is niet alleen leuk en gezond, maar verkleint ook je footprint op het milieu. Online zijn veel recepten te vinden, dus ga lekker aan de slag!

Do It Yourself

  1. Suikerhars

Je kunt je elektrische scheer- en epileerapparaat de deur uitdoen. Want met wat suiker, water en citroensap maak jij in een handomdraai je eigen suikerhars.

  1. Deodorant

Op internet gaan allerlei verhalen rond over de schadelijke gevolgen van deodorant. Zo zou aluminium in deodorant een no-go zijn en je huid kan er van uitdrogen. Waarom het risico nemen als je je eigen variant kunt maken?

  1. Bodylotion

Laat alle parabenen en sulfaten achterwege en verwen je huid met zelfgemaakte bodylotion. Parabenen kunnen je hormoonbalans in de war schoppen, maar met een pannetje water, amandel- , castor en etherische olie en bijenwas maak jij je eigen lotion.

  1. Scrub

De kleine blauwe bolletjes van je scrub zouden schadelijke stoffen aantrekken nadat ze door het afvoerputje verdwijnen. Niet erg fijn voor de vissen die jouw microbeads vervolgens doorslikken. Maak daarom je eigen scrub met suiker, olie en honing.

  1. Tandpasta

Ook tandpasta’s bezitten vaak microbeads. Om het milieu te sparen, kun je je eigen tandpasta maken. Online vind je allerlei recepten en vaak heb je niet veel nodig.

  1. Dagcrème

In dagcrème zitten vaak conserveermiddelen om het goedje langer houdbaar te maken. Ga zelf aan de slag met je pannetje, garde en maatbeker en verwen je huid.

  1. Haarwax

Haarproducten horen onze haar te beschermen, maar je raadt het al: de meeste bezitten schadelijke stoffen. Gebruik onder andere kokosolie, was en shea butter om je eigen variant te maken.

  1. Oogcrème

De gevoelige huid onder je ogen wil je zeker goed verzorgen. Maak je eigen oogcrème met bijenwas, jojoba en rozenbottelolie om zo alle schadelijke producten te omzeilen.

  1. Handcrème

Vermijd de kunstmatige geurstoffen in handcrème en ga zelf aan de slag. Met shea butter en amandelolie kom je al een heel eind.

  1. Gezichtsreiniger

Sommige gezichtsreinigers bevatten alcohol, een ingrediënt dat je huid uitdroogt en veroudering versnelt. Zonde, want je maakt je eigen en betere gezichtsreiniger net zo makkelijk zelf.

Opstalverzekering

Zoals je ziet, kun je alle kunstmatige geurstoffen, synthetische kleurstoffen emulgatoren, parabenen en andere chemische stoffen prima omzeilen door je eigen verzorgingsproducten te maken. Ga er wel even goed voor zitten, want voor de meeste heb je wel een pannetje nodig en een vlam in de pan is wel het laatste wat je wilt. de opstalverzekering vergelijken is in ieder geval raadzaam alvorens je begint. Waar moet je immers al je zelfgemaakte producten opslaan als je huis is afgebrand?