Groene koffie is gemaakt van ongeroosterde koffiebonen. Ongeroosterde koffiebonen worden soms gebruikt om een drank te brouwen die gelijk is aan thee. Groene koffiebonen blijven intact omdat ze ongeroosterd zijn. Hierdoor bevatten ze veel meer antioxidanten bevatten. Ook stimuleert het de vetverbranding in lichte mate.

Groene koffie bevat meer dan 800 bioactieve plantaardige stoffen. De meest bekende van deze stoffen zijn cafeïne, chlorogeenzuur, polyfenolen en verschillende antioxidanten. Groene koffie is bekend aan het worden omdat het mogelijk zou helpen bij het verliezen van gewicht. Dit omdat groene koffiebonen een hoge anti-oxidantgehalte hebben. Inmiddels zit groene koffie ook in andere producten. Denk hierbij aan pillen en groene koffiebonen die fijn zijn gemaakt tot een poeder.

De groene koffiebonen worden gebrand tot donkerbruine tot zwarte koffiebonen om vervolgens gemaald en gefilterd te worden. Tijdens het branden van ruwe koffiebonen worden meer dan 800 smaakcomponenten gemaakt die aan de boon worden afgegeven. Wanneer deze gebrande koffiebonen lange tijd niet worden geconsumeerd verliest het zijn smaak. De gebrande koffiebonen moet je dus binnen een week gebruiken om te kunnen genieten van de smaak. De gebrande koffiebonen of koffiepoeder in bijvoorbeeld de supermarkt kunnen al maandenlang in de schappen liggen waardoor de echte verse koffiesmaak verloren is gegaan. Hou hier dus rekening mee.

Groene koffie drinken

Gelukkig kun je ook gewoon lekker genieten van groene koffie. Groene koffiebonen vind je het meest in bio-winkels en koffiespeciaalzaken. Groene koffie smaakt ook als normale koffie, alleen is de smaak wat sterker en licht zoet. Nadat de bonen zijn gemalen en je een kopje koffie hebt gemaakt is de kleur ook hetzelfde. Groene koffie is ook een gezond drankje. Het geeft enorm veel energie. Veel sporters drinken groene koffie vlak voor het sporten voor meer energie. Ook groene koffie bevat cafeïne. Omdat de bonen niet worden geroosterd is er meer cafeïne aanwezig dan in geroosterde koffiebonen. Dit geeft meer energie.

Je moet niet plotseling overstappen naar groene koffie. Je kan mogelijk last krijgen van slaapproblemen of je draaierig voelen. Dit kun je voorkomen door de groene koffie te drinken in combinatie met eten. Probeer groene koffie voor de eerste keer voorzichtig met kleine slokjes en drink niet meer dan een kopje. Wil je graag op een gezonde manier koffie gaan drinken, is groene koffie ideaal. Het geeft meer gezonde voordelen, en levert extra energie als je dat nodig hebt. Hou de kopjes klein en drinkt niet te veel. Zo blijft het ook veel lekkerder. Wil je dus echte verse koffie ervaren? Probeer dan eens groene ongebrande koffiebonen.