De slaapkamer is na de woonkamer toch wel de belangrijkste ruimte in een woning. Zorg daarom dat het er lekker sfeervol is! Dat is makkelijker dan je wellicht denkt. Of je nu een kleine of een grote slaapkamer hebt, er zijn altijd oplossingen te bedenken. Lees gauw verder voor sfeervolle kamer inspiratie.

Een mooie lamp

Denk goed na over de verlichting in de slaapkamer. Een lamp aan het plafond is lekker praktisch, maar zorgt niet altijd voor het mooiste licht. Zorg naast de plafondlamp het liefst voor nog meer verlichting. Een lampje op het nachtkastje is een goed voorbeeld. Zo kun je ook meteen wat lezen voor het slapengaan, zonder dat er direct een grote lichtbron aan hoeft te staan. Heb je wat meer ruimte in de slaapkamer en ben je op zoek naar een eyecatcher? Plaats dan een vloerlamp in de kamer, in de hoek naast het bed bijvoorbeeld. Ga natuurlijk op zoek naar je favoriete design: van een stoere stalen lamp tot een warme bamboe lamp.

Knus beddengoed

Of je een sfeervolle kamer kunt maken met beddengoed? Zeker weten! Beddengoed dient op die manier niet alleen een praktisch doel, maar is ook nog eens leuk om naar te kijken. Ga op zoek naar beddengoed in een fraai design: denk aan een gezellige kleur of een unieke print. Naast de standaard set bestaande uit een dekbedovertrek en twee kussenslopen, kun je ook nog aan extra’s denken om je bed mee op te maken. Plaats wat sierkussentjes bij de gewone kussens. En leg een sprei over het dekbed heen, in ieder geval tijdens de koude maanden van het jaar. Dat is een plaatje!

Een heerlijk bed: Kijk ook goed naar het bed dat in de slaapkamer staat. Er zijn namelijk veel bedden in fraaie designs te vinden, met een stijlvol onderstel en hoofdbord. Kies een 2-persoonsbed in je stijl, want er is voor ieder wat wils. Wat vind je bijvoorbeeld van een houten hoofdbord, of juist een fluwelen bedframe? Het is ook maar net wat er goed past bij de rest van de inrichting. Houd hier ook rekening mee als het aankomt op bijvoorbeeld het kleurgebruik. Je kunt je bed zowel een minimalistische als juist een opvallende uitstraling toekennen. Zorg ook dat het beddengoed mooi staat in combinatie met het bed in de kamer.

Een comfortabel vloerkleed

Een hele simpele manier om meer sfeer toe te kennen aan de slaapkamer? Plaats een vloerkleed in de ruimte, onder het bed bijvoorbeeld. Door deze toevoeging geef je meteen meer karakter aan de kamer: dat is natuurlijk altijd welkom. Het kleed mag lekker groot zijn, zodat het nog uitsteekt onder het bed. Dat is ook nog eens comfortabel bij het opstaan ’s ochtends, aangezien een vloerkleed lekker warm en zacht aan de voeten is – met name als je een hoogpolig tapijt uitkiest. Denk verder weer na over de gewenste stijl. Een vintage vloerkleed met een multicolor print ziet er immers heel anders uit dan een strak vloerkleed in een enkele kleur. De stof van het kleed oogt in ieder geval gezellig, voor welk kleed je ook kiest.

Een handig bankje

Mocht er nog een beetje ruimte vrij zijn, zet dan nog een bankje neer in de slaapkamer. Denk aan een klein houten bankje, dat je in een hoek van de kamer of tegen het voeteneind van het bed plaatst. Je kunt er nog wat kussentjes of een plaid op plaatsen, voor extra decoratie. Het bankje oogt knus, onder andere door het houten materiaal: dit is de materiaalsoort bij uitstek voor dit accessoire. Praktisch is zo’n bankje ook, want je kunt er bijvoorbeeld wat kleding op klaarleggen voor de volgende dag of er plaats opnemen om je schoenen aan te doen.

Welke tip kies jij om de slaapkamer in een sfeervolle kamer te veranderen? Of je nu een enkele aanpassing doorvoert of juist meerdere: grote kans dat je je straks alleen maar meer thuis voelt in je slaapkamer.

Lees hier ook over andere leuke toevoegingen aan je woonkamer. Ook benieuwd hoe je eindelijk een overzicht krijgt van al je zorgproducten? Lees dan hier verder.

Lees ook Populaire trends in de horeca