De horecabranche is voortdurend in beweging, en elk jaar brengen nieuwe trends en ontwikkelingen veranderingen met zich mee. In deze inspirerende blog zullen we enkele van de populaire trends in de horeca onder de loep nemen, van duurzaamheid en digitalisering tot unieke en persoonlijke ervaringen. Met een groeiende duurzaamheid en een toenemende vraag naar gezonde en voedzame gerechten, zien we dat veel restaurants erg vaak hun menu’s hierop aanpassen, wat natuurlijk een positieve ontwikkeling is. Daarnaast speelt ook het personeelstekort in de horeca helaas een erg grote rol en worden digitalisering en de opkomst van QR-codes voor menu’s steeds vaker ingezet. We zullen er in deze blog wat dieper op in gaan.

Duurzaamheid van vandaag de dag is een populaire horeca trend

Een bijkomend aspect van duurzaamheid in de horeca is de opkomst van vegetarische restaurants in Rotterdam. Deze restaurants dragen bij aan een duurzamere voedselindustrie door te focussen op plantaardige gerechten, waarbij ze dus denken aan het milieu. Ze bieden een gevarieerd menu aan met creatieve en smaakvolle vegetarische en veganistische opties. Door het verminderen van vleesconsumptie dragen deze restaurants bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Daarnaast steunen ze vaak lokale boeren en producenten, waardoor ze bijdragen aan de groei en ontwikkeling van duurzame landbouwpraktijken. Vegetarische restaurants in Rotterdam zijn dus niet alleen een heerlijke culinaire ervaring, maar ook een bewuste keuze voor duurzaamheid.

Inflatie die een belangrijke rol speelt

Inflatie is de stijging van de prijzen van goederen en diensten. Het kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben. Een beetje inflatie kan wijzen op economische groei en hogere inkomsten. Dit stimuleert bedrijven om te investeren en draagt bij aan economische vooruitgang. Het kan ook helpen bij het aflossen van schulden, omdat de waarde ervan afneemt. Inflatie moedigt mensen aan om hun geld uit te geven of te investeren. Dit bevordert de consumptie en kan de economie stimuleren. Aan de andere kant kan hoge inflatie problemen veroorzaken.

Het vermindert de koopkracht en maakt het moeilijker voor mensen om hun dagelijkse kosten te betalen. Het kan ook spaargeld in waarde doen dalen, wat nadelig is voor toekomstige uitgaven. Om inflatie te beheersen, nemen centrale banken en overheden maatregelen zoals het aanpassen van rentetarieven en begrotingsbeleid. Kortom, inflatie kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben voor de economie. Een evenwichtige inflatie is belangrijk voor een gezonde economie en welvaart voor de bevolking.

Personeelstekort die enorm is

Het personeelstekort in de horeca is een belangrijke uitdaging. De gevolgen zijn onder andere langere wachttijden, verminderde klanttevredenheid en overbelasting van het bestaande personeel. Horecabedrijven kunnen dit probleem aanpakken door te investeren in aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, flexibele werkschema’s en samenwerking met onderwijsinstellingen. Door aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een competitief salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, te bieden, kunnen horecabedrijven potentiële werknemers aantrekken.

Flexibele werkschema’s kunnen ook helpen om meer mensen aan te trekken, vooral degenen die op zoek zijn naar een goede werk-privébalans. Samenwerking met onderwijsinstellingen kan zorgen voor een betere instroom van gekwalificeerd personeel. Het ontwikkelen en implementeren van beleid dat gericht is op de werving en behoud van personeel is eveneens belangrijk. Door deze maatregelen te nemen en samen te werken met relevante partijen, kan de horecasector een evenwichtige en bloeiende sector worden. onderwijsinstellingen. Daarnaast is het belangrijk dat overheden en sectororganisaties beleid ontwikkelen dat de werving en behoud van personeel stimuleert. Samenwerking is belangrijk om een evenwichtige en bloeiende horecasector te creëren.

populaire horeca trends

Digitalisering dat populairder wordt

Digitalisering wordt steeds populairder in de horecasector. Horecabedrijven maken bijvoorbeeld gebruik van QR-codes voor hun menu’s. Dit stelt klanten in staat om het menu eenvoudig te bekijken door simpelweg de code te scannen met hun smartphone. Op deze manier kunnen restaurants hun menu’s gemakkelijk aanpassen en bijwerken zonder de noodzaak van gedrukte exemplaren. Bovendien kunnen QR-codes ook worden gebruikt om klantrecensies of aanbiedingen te delen.

QR-codes voor restaurantsmenu’s als populaire horeca trend

In de periode van corona een paar jaar geleden is de populariteit van QR-codes voor restaurantsmenu’s echt naar voren gekomen en ze zijn nu niet meer weg te denken. Gasten zijn steeds meer op zoek naar veilige en hygiënische opties om te gaan uiteten en vooral ook een makkelijkere manier, en de QR-code biedt precies dat.

Daarnaast bieden QR-codes voor menu’s ook het voordeel van flexibiliteit. Restaurants kunnen gemakkelijk hun menu’s updaten en aanpassen zonder gedoe van het herdrukken van fysieke exemplaren. Met een snelle digitale update kunnen seizoensgebonden specials, prijswijzigingen of nieuwe gerechten direct worden toegevoegd, zodat gasten altijd de meest actuele opties hebben.

Dus hoe kun je als restaurant het meeste halen uit het gebruik van QR-codes voor menu’s?

Hier zijn een paar tips:

1. Zorg voor een duidelijk zichtbare QR-code op elke tafel, zodat gasten deze gemakkelijk kunnen scannen.

2. Zorg voor een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke digitale menukaart die gemakkelijk te navigeren is.

3. Voeg extra informatie toe aan de digitale menukaart, zoals foto’s, gerechtbeschrijvingen en mogelijk zelfs beoordelingen van andere klanten.

4. Overweeg om een selectie aan te bieden van verschillende talen op de digitale menukaart, om gasten van verschillende nationaliteiten te bedienen.

5. Blijf de menukaart regelmatig updaten en vernieuwen om gasten te verrassen en geïnteresseerd te houden.

Al met al bieden QR-codes voor restaurantsmenu’s een veilige, flexibele en moderne benadering van het tonen van menu’s. Het is een trend die in deze technologische tijd niet meer weg te denken is en zeker de moeite waard is om te overwegen voor elk restaurant.

Een openkeuken is een populaire horeca trend

Het openen van keukens is een opkomende trend in de horeca. Een van de beste broodjes in Amsterdam? Dat zijn dus de broodjes die worden bereid in de open keukens van lokale restaurants. Het openen van de keuken is niet alleen een opkomende trend in de horeca, maar ook een geweldige manier om authentieke en heerlijke broodjes te ervaren.

Door de open keuken kunnen gasten zien hoe hun broodjes vers worden bereid en kunnen ze zelfs communiceren met de chefs. Dit zorgt voor een interactieve en boeiende eetervaring. Of je nu kiest voor een klassiek broodje gezond of een creatieve en unieke samenstelling, de open keuken draagt bij aan de kwaliteit en smaak van de broodjes. Dus als je op zoek bent naar de beste broodjes in Amsterdam, ga dan naar de restaurants met een open keuken en geniet van een smaakvolle en persoonlijke dinerervaring.