Het is alweer bijna een jaar geleden dat de coronacrisis begon, wat vliegt de tijd! Waarschijnlijk heb je inmiddels Netflix uitgebreid uitgeplozen, en inspiratie voor een leuke avond thuis lijkt ver te zoeken. Zit je een beetje vast en ben je op zoek naar een speciale avondbesteding, alleen of met vrienden? Lees dan verder en ontdek de 10 beste ideeën voor een avondje thuis in deze gekke tijden!

1. Bake off

Ben je een zoetekauw en hou je van bakken? Wil je meteen een planning hebben voor de komende weken? Organiseer dan een bake off challenge met je vrienden! Het is natuurlijk geen doen om alles op één avond te maken, en de avond te eindigen met drie grote taarten.

Stel je voor dat je met z’n drieën de competitie aangaat. Plan bijvoorbeeld de komende drie vrijdagavonden in voor de challenge. Maak van tevoren een scoreformulier en print deze uit. Iedereen krijgt een willekeurig bakrecept en moet deze op de geplande avond uitvoeren. De gastheer of vrouw zorgt voor hapjes en drankjes naast het (hopelijk) heerlijke dessert. Vul achteraf het formulier in. De winnaar wordt getrakteerd op een etentje, als het weer mag. Deze bake off garandeert gezelligheid, creativiteit en lekkere smaken!

2. The floor is lava

Maak je klaar voor een actieve avond en vergeet niet de breekbare spullen in de kast te zetten! De naam zegt het al, de vloer verandert in lava en mag dus niet aangeraakt worden. Je moet in beweging blijven, omdat de objecten zogezegd in de lava verdwijnen. Wie blijft er het langste in leven?

3. Marathon in je thuisbioscoop

Deze filmavond gaat even een stapje verder dan eindeloos door Netflix scrollen. Zoek een leuke filmreeks uit, zoals Harry Potter, Bridget Jones of James Bond… Tover je huis om tot een echt bioscoop. Leg matrassen op de grond, hang leuke sfeerverlichting op en haal lekkere snacks in huis. Wie weet heb je een beamer in huis, anders is het misschien een idee om er een aan te schaffen, dat geeft namelijk wel de tofste thuisbioscoop ervaring!

4. Kamperen

Buiten is het helaas een beetje te koud om een tent op te zetten en de nacht door te brengen, maar wat houd je tegen om dat niet binnen te doen? Bouw samen met je vrienden een tent in de woonkamer, met hapjes, drankjes en sfeerverlichting. Er zullen gegarandeerd nostalgische jeugdherinneringen naar boven komen!

5. Nummertjes schilderij

Creatief of niet, door een nummertjes schilderij wordt iedereen een kunstenaar. Doe je dit met vrienden of je familie, zoek dan een grote uit om aan te werken. Of kies een kleinere per persoon. Zo’n avond creatief aan de slag gaan is heel ontspannend en maakt je hoofd lekker leeg.

6. Vuurtje stoken

Heb je een vuurkorf in de tuin staan? Nodig dan wat mensen uit voor een borrel buiten. Veilig en op afstand! Je kunt zelfs marshmallows roosteren, of Amerikaanse s’mores maken. Hopelijk is het een heldere avond, zodat je met z’n allen kunt genieten van de winterse sterrenhemel!

7. Een keer wat anders eten

Hou je van koken en lekker eten? Dan is dit een leuk idee voor jou! Kies een cuisine uit die helemaal buiten je comfortzone ligt, en ga aan de slag. Je kunt ook mensen uitnodigen om samen te koken en hopelijk achteraf te smullen van andere smaken. Denk aan bijvoorbeeld de Ethiopische keuken, die bestaat vaak uit allemaal kleine gerechtjes die op een soort pannenkoek liggen. Eten doe je met je handen, en deel je met z’n allen!

8.Spelletjesavond

Groepsspelletjes waar veel denkwerk, berekeningen en concentratie aan te pas komen, zijn altijd populair! Denk bijvoorbeeld aan Trivial Pursuit of aan roulette, waar tijdens het spelen veel aandacht naar de getallen gaat. Het berekenen van de uitkomst van de getallen spelen hier een grote rol. Er bestaan verschillende varianten van het spel, van Frans en Europees roulette, tot Amerikaans roulette. Het grote verschil tussen de varianten is het extra getal 0 op het Amerikaanse roulettewiel.

9. Speurtocht

Kies een paar objecten uit en verstop deze. Vervolgens gaat iedereen op jacht. Wie als eerste de meeste objecten gevonden heeft, wint. De winnaar wordt getrakteerd op een drankje als de kroegen weer open gaan, en de verliezer trakteert… Speel meerdere rondes, zodat iedereen een kans krijgt om te zoeken!

10. Openhartig met OpenUp!

Leer elkaar beter kennen met het kaartspel OpenUp. Je kunt verschillende varianten in huis halen, die zich allemaal op verschillende manieren focussen op contact, vriendschap en liefde. Een echte aanrader.