Een avondje uit met onder andere een bezoekje aan de bios. Heerlijk dat geluid en het groot scherm. Kun je dergelijke entertainment thuis ook ervaren? Natuurlijk kan dat met de juiste producten afgestemd op de ruimte die je thuis hebt. Zeker betreffende geluidsapparatuur want hoe uitgebreider, hoe meer mogelijkheden om te genieten van die film of die favoriete TV serie.

Beeld

Home entertainment zonder beeldapparatuur is echt niet denkbaar. Tegenwoordig draait het allemaal om de nieuwste OLED-tv’s. Alhoewel QLED recenter is dan OLED, zijn de OLED-tv’s ook wel verbeterd. Zo zouden de nieuwste OLED-tv’s efficiënter zijn in stroomverbruik en gezonder voor de ogen. Trouwens, deze zijn ook als smart tv’s te krijgen zoals de LG OLED77C9. Zodat je niet allerlei apparaatje hoeft te koppelen aan je tv om naar je favoriete tv-serie te genieten.

Receiver

Naast het beeld hoort er natuurlijk goed geluid bij, zoals met een goede receiver. Dat wil zeggen dat de receiver voldoende kanalen moet hebben voor het koppelen van bijvoorbeeld tenminste een 5.1 speaker systeem. En ook voor het koppelen van de TV voor prachtig geluid tijdens de film. De Yamaha HTR-4071 is zo een goede receiver met een prijs van onder de EUR 300.

Speakers

Reeds een tijdje voeren de draadloze speakers de boventoon. Deze wegen niet zo veel en passen vrijwel op elke plek in huis. Dankzij bluetooth kun je je favoriete muziek afspelen met jouw (mobiele) smart apparaten. De speakers zijn in diverse uitvoeringen te krijgen. Ook is aan de mensen gedacht die houden van een klassiek uiterlijk. Een van de beste draadloze speakers momenteel is de Sonos PLAY:1.

Beamers

Er zijn verschillende typen beamers. Voor in huis kijk je natuurlijk uit naar de home cinema beamers. Het doel van deze apparaten is om een bioscoop gevoel te creëren in huis. Niet gek, want ook in de bios maakt men gebruik van een beamer. Hiermee kun je in huis een video afspelen, foto’s bekijken of een presentatie geven

Home cinema systemen

Het neusje van de zalm van beeld- en geluidsystemen voor in huis, de home cinema system. Je huis kan niet ontbreken zonder de beste surround set. Verbeter het geluid in je woonkamer, alsof je zelf ook in de film een rolletje vervult. Geniet met volle teugen van je favoriete muziek, alsof je aanwezig bent bij het live concert. Ongekende mogelijkheden met dergelijke systemen zoals de momenteel populaire Sony BDV-N7200W.

Met bovengenoemde systemen in huis maak je een bezoek aan de bios overbodig. En waan je in de live concerten van je favoriete artiesten in jouw woonkamer.