Wifi Versterker

Met een goede wifi versterker ben je verzekerd van een sterke verbinding in elk kamer van uw woning. De beste wifi versterker 2023 vind je hier!

Laatste update 9 mei 2023

 • Beste keuze

  TP-Link RE200

  Meer informatie
  Samenvatting

  De functie van zo een wifi versterker dient altijd naar verwachting te zijn en zorgt de TP-Link RE200 met haar dual band daar wel voor. Wie over een router met dezelfde dualband eigenschappen beschikt, zal dus ook bij gebruik van de versterker nog altijd gebruik kunnen maken van een hoge snelheid (300 Mbps op de 2,4 GHz en 450 Mbps op de 5 GHz frequentie).

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

 • Beste prijsklasse

  Netgear EX2700

  Meer informatie
  Samenvatting

  Een wifi extender mag niet veel ruimte in beslag nemen wanneer het aankomt op de plek die het inneemt bij het stopcontact. Andere apparaten kunnen dus ongestoord aangesloten worden en houdt het voordeel van de Netgear EX2700 daar niet op.

  Voordelen

  Wifi versterker stopcontact aansluitbaar

  Nadelen

  x

 • Favoriete keuze

  TP-Link TL-WA850RE

  Meer informatie
  Samenvatting

  Een wifi versterker dient nooit ingewikkeld te zijn wanneer het aankomt op het gebruik en is het bij de TP-Link TL-WA850RE dan ook zo geregeld dat met de druk op een knop alle connecties gemaakt kunnen worden.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

Beste Wifi versterker

Draadloos internet is niet meer weg te denken en moet het bereik overal optimaal zijn. Met een wifi versterker kan een verzwakt signaal weer voldoende kracht bijgezet worden om weer een groot bereik te garanderen. Het is belangrijk om daarom voor een versterker te kiezen die in staat is het signaal ook met behoudt van de nodige kwaliteit door te sturen. Het gemak waarmee zo een goede wifi versterker kan worden geïnstalleerd is veder ook van groot belang. Wil jij graag een goede wifi versterker kopen, bekijk dan gauw onze top 10 met de beste wifi versterker 2023.

Top 10 Beste Wifi Versterker 2023

NaamWifi snelheid totaalExterne wifi antennes Wifi-bandenMeer informatie
TP-Link RE200750 MbpsGeenSimultaneous dual-band
Netgear EX2700300 Mbps2Single-band (2,4 GHz)
TP-Link TL-WA850RE300 MbpsGeenSingle-band (2,4 GHz)
DTRONIC Wifi repeater WR01300 Mbps1Single-band (2,4 GHz)
AVM FRITZ!WLAN 1750E1750 Mbps GeenSimultaneous dual-band
TP-Link RE4501750 Mbps 3Simultaneous dual-band
TP-Link TL-WA860RE300 Mbps2Single-band (2,4 GHz)
TP-Link RE3051200 Mbps 2Simultaneous dual-band
Eminent EM4595300 Mbps1Single-band (2,4 GHz)
Netgear EX61501200 Mbps2Simultaneous dual-band
 • 1. TP-Link RE200

  Meer informatie

  De functie van zo een wifi versterker dient altijd naar verwachting te zijn en zorgt de TP-Link RE200 met haar dual band daar wel voor. Wie over een router met dezelfde dualband eigenschappen beschikt, zal dus ook bij gebruik van de versterker nog altijd gebruik kunnen maken van een hoge snelheid (300 Mbps op de 2,4 GHz en 450 Mbps op de 5 GHz frequentie). Naast de draadloze verbinding, is het ook mogelijk om via de ethernetaansluitpoorten apparaten aan de versterker te koppelen. Dat biedt veel mogelijkheden voor bijvoorbeeld kantoren om op grote afstand van de router hun computers toch aan te sluiten op het internet. Het bespaart ook een hoop op de bekabeling en wordt de snelheid van de verbinding grotendeels behouden.

  Een handige hulp bij het zoeken naar de juiste plek voor het plaatsen van de versterker zijn de indicatielampjes die aan de hand van de sterkte van het ontvangen signaal aan zullen geven waar het apparaat te plaatsen. Let er wel op dat om gebruik te kunnen maken van het volle potentieel van dit apparaat, de router ook met een bandbreedte van 5 GHz moet werken.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Netgear EX2700

  Meer informatie

  Een wifi extender mag niet veel ruimte in beslag nemen wanneer het aankomt op de plek die het inneemt bij het stopcontact. Andere apparaten kunnen dus ongestoord aangesloten worden en houdt het voordeel van de Netgear EX2700 daar niet op. Het gebruik van de extender is gericht op het versterken van signalen in de single band op een frequentie 2,4 GHz. Daarmee kunnen snelheden tot 300 Mbps worden bereikt en geldt een snelheid van 100 Mbps voor apparaten die middels een kabel worden aangesloten op de extender. Met de twee externe antennes wordt niet alleen een groot bereik gegarandeerd, maar worden ook de signalen van de router beter ontvangen. Door gebruik te maken van de LED-indicatielampjes, kan het plaatsen van de extender plaatsvinden op de juiste locatie. Dankzij een speciale app kan het beheer over de extender worden gevoerd en zal de installatie ook geen probleem opleveren. Een belangrijk punt waar je bij het gebruik van elke wifi extender rekening mee moet houden, is dat de snelheid van het signaal gehalveerd wordt kan dat in sommige situaties wel voor wat ongerief zorgen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. TP-Link TL-WA850RE

  Meer informatie

  Een wifi versterker dient nooit ingewikkeld te zijn wanneer het aankomt op het gebruik en is het bij de TP-Link TL-WA850RE dan ook zo geregeld dat met de druk op een knop alle connecties gemaakt kunnen worden. Voor de installatie wordt het apparaat in een stopcontact gezet en kan er vervolgens met de 5 indicatielampjes bepaald worden of er sprake is van een sterk signaal. Over de uiteindelijke plek zal je dus zeker zijn van een sterk signaal, niet alleen bij het versturen, maar dus ook bij het ontvangen van het origineel signaal van de router. Met een 4-tal ethernetpoorten kunnen ook een aantal apparaten rechtstreeks aangesloten worden. Wireless wordt een snelheid van 300 Mbps bereikt en is de versterker alleen te gebruiken met een single band netwerk. Het intern geheugen slaat alle gegevens op van de aangesloten apparaten en hoeft niet alles weer geprogrammeerd te worden. Met een druk op de WPS toets wordt er niet alleen gelijk een verbinding gemaakt met alle relevante apparaten, maar gebeurt dat ook nog beveiligd. Het netwerk wordt zo nooit in gevaar gebracht door virussen en zullen onwelwillende ogen er ook geen toegang krijgen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. DTRONIC Wifi repeater WR01 Best verkocht

  Meer informatie

  Het klinkt bijna ongeloofwaardig in de oren, maar is het bereik met deze extender inderdaad een grote afstand uit te breiden. Ruim voldoende om alle apparaten niet alleen in het huis van een sterk signaal te voorzien, maar ook die daarbuiten. Gebruik maken van jouw smartphone in de tuin zal dus geen problemen meer opleveren. Het is mogelijk om met behulp van DTRONIC meerdere apparaten vanuit jouw mobiel met behulp van de repeater te bedienen. Hiervoor kunnen de speciale slimme stekkers van DTRONIC gebruikt worden. Wie een groot netwerk op wilt zetten, kan ook meerdere repeaters plaatsen. Voor de installatie hoef je geen hulp in te roepen omdat de te volgen stappen duidelijk zijn om binnen een mum van tijd de DTRONIC Wifi repeater WR01 aan de praat te krijgen. De signaalsterkte wordt gegarandeerd omdat de verbinding tussen de repeater en router niet wireless, maar gewoon met een kabel plaatsvindt. Er is dus nooit sprake van een verzwakt opgevangen signaal van de router. Het netwerk is ook WEP | WPA | WPA2 beveiligd.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. AVM FRITZ!WLAN 1750E – Repeater

  Meer informatie

  Tegenwoordig komen de meeste routers wel in een dual band uitvoering omdat op zo een manier de bandbreedte eerlijk verdeeld kan worden. De grootste snelheid wordt bij een frequentie van 5 GHz bereikt en zal een extender ook over de eigenschap moeten beschikken om ook deze frequentie op te vangen en versterkt door te sturen. De AVM FRITZ!WLAN 1750E – Repeater beschikt over de mogelijkheid om zowel voor 2,4 alsook 5 GHz de signalen van de router versterkt door te sturen. Verbinding met de router kan wireless gebeuren, maar ook middels een kabel. De laatste optie maakt het mogelijk om op nog grotere afstanden van de router de extender te kunnen gebruiken. De maximale snelheid welke bereikt kan worden bij 5 GHz, is 1300 Mbps en is dat snel genoeg om helemaal in de zolder of de tuin te genieten van streaming video’s of te zitten gamen. Ook het eenvoudig met de kabel aansluiten op de versterker is mogelijk met de ethernetpoort. Zo kunnen ook apparaten die niet over een wifi optie beschikken toch eenvoudig op het netwerk aangesloten worden.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. TP-Link RE450

  Meer informatie

  Bereik van het wireless signaal is van groot belang om probleemloos gebruik te blijven maken van de vele mogelijkheden van het internet. De TP-Link RE450 range extender laat zich binnen een paar minuten installeren en dien je daartoe het apparaat alleen in een stopcontact te plaatsen. Een slim indicatorlampje aan de voorzijde geeft doormiddel van kleursignalen weer of het signaal van de router goed ontvangen kan worden. Door gebruik te maken van de WPS-knop kan vervolgens de link worden gelegd met verschillende apparaten. Deze range extender versterkt zowel in de 2,4 als de 5 GHz frequentie en kunnen snelheden van respectievelijk 450 om 1300 Mbps worden behaald. Met behulp van de app zie je gelijk ook welke apparaten allemaal gebruik maken van de “diensten” van de wifi extender. Er zijn ook ethernetpoorten aanwezig om met kabels apparaten op het netwerk aan te sluiten. Zo wordt de printer of game console in het netwerk opgenomen en zorgt dit voor meer mogelijkheden van de aangesloten apparaten. Voor het draadloos aansluiten van alle benodigde apparaten op de versterker wifi is er geen ingewikkelde procedure nodig en kan eenvoudig de WPS knop worden gebruikt. Een groot voordeel is dat deze Wifi versterker draadloos gebruikt kan worden.

  Voordelen

  Wifi versterker draadloos

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. TP-Link TL-WA860RE

  Meer informatie

  Het gebruik van een extender heeft vaak wel als nadeel dat het stopcontact waar het op aangesloten is niet meer beschikbaar is voor andere apparaten. Daar hebben ze bij TP-Link wel wat op bedacht en is de TL-WA860RE als het ware om een stopcontact heen gemaakt. Eenmaal ingeplugd, kan elk ander apparaat gewoon gebruik maken van het ingebouwd stopcontact. Naast deze praktische constructie, is er natuurlijk ook alle aandacht besteed aan de prestaties van de TP-Link TL-WA860RE en worden signalen met een frequentie 2,4 GHz versterkt tot een maximale snelheid van 300 Mbps. Dat is ruim voldoende voor de meeste toepassingen. Wie wat meer snelheid nodig heeft, kan ervoor kiezen om middels bekabeling en de aanwezige Fast ethernetpoorten een verbinding tot stand te brengen. Verbinden van wireless apparaten met de extender kan eenvoudig middels een druk op de WPS knop plaatsvinden. Om het bereik een extra “boost” te geven, is er een range extender toets op het apparaat te vinden. Het versterkte signaal wordt ook door elk apparaat herkend en kunnen allemaal op één netwerk worden aangesloten.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. TP-Link RE305

  Meer informatie

  Omdat elke router nu een beperkt bereik heeft, zal het gebruik van een extender geen overbodige luxe zijn en het gebruiksgemak ook niet voor hoofdbrekens moeten zorgen. De TP-Link RE305 behoeft geen speciale procedures en stop je hem gewoon in het contact en worden signalen op de frequentie van 2,4 en 5 GHz moeiteloos versterkt. Bij de 5 GHz frequentie kunnen snelheden tot zelfs 1200 Mbps worden bereikt. Dat is wel ruim voldoende online te gamen of grote bestanden moeiteloos te downloaden. Om ervoor te zorgen dat alle apparaten gelijk met de extender contact zullen maken, is er een WPS knop aanwezig. Zoek bij het plaatsen van de extender een plek uit met het beste bereik en helpen de LED lampjes met knippersignalen je daarbij wel een handje. Beleef ook het gevoel van een netwerkbeheerder door met behulp van de TP-link Tether app een overzicht te krijgen op alle apparaten die gebruik maken van de signalen van de TP-Link RE305.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Eminent EM4595

  Meer informatie

  De mogelijkheden die een moderne repeater biedt zijn uitgebreid en kunnen ze ook worden gebruikt om als router (access point) te dienen. Het komt er op neer dat middels het aansluiten van het internet via de ethernetpoort, er een wifi signaal door de Eminent EM4595 wordt gecreëerd. Vanuit één aansluitpunt kunnen dus een groot aantal apparaten draadloos aangesloten worden en is dat een gemak die zeker wel gewaardeerd zal worden. Naast het kunnen fungeren als acces point, is de Eminent EM4595 ook gewoon als signaal versterker te gebruiken. Het klein apparaat stop je daarvoor in elk contact dat zich niet te ver van de router bevindt en maak je daarbij gebruik van de handige LED-indicatorlampjes. De single band signaalversterker is voldoende om in alle behoeftes te voorzien en mogen daarbij snelheden tot 300 Mbps verwacht worden. Ook de beveiliging is helemaal in orde met de WPA2 | WPA. Om optimaal gebruik te kunnen maken van het netwerk, is er een speciale app beschikbaar. Zo kan elk apparaat aangesloten op het netwerk beheerd worden. De snelste verbinding krijg je wanneer je gebruik maakt van de Gigabit ethernetpoort.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Netgear EX6150

  Meer informatie

  Het multifunctioneel karakter van deze extender wordt gelijk duidelijk wanneer de dualband functie, de mogelijkheid om via de ethernetpoorten meerdere apparaten aan te sluiten en de handige wifi analytics app meegenomen wordt. Uit zo een klein apparaat valt er dus veel te halen en komt dat ook door gebruik te maken van de wifi AC standaard. Die maakt snelheden tot 1200 Mbps mogelijk en geldt dat totaal voor de 2,4 GHz en 5 GHz bandbreedtes. De twee externe wifi antennes zorgen ervoor dat de versterkte signalen ver genoeg worden doorgestuurd om in het geheel huis en zelfs de tuin een optimaal bereik te hebben. Voor het plaatsen helpen de LED indicatorlampjes een aardig handje mee en kan voor een snelle verbinding nog altijd voor een directe aansluiting op de Gigabit ethernetpoort worden gekozen. Met de beveiliging van het systeem zit het wel goed dankzij de WPA2 standaard waar er voor gekozen is.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste wifi versterker

Het ruim aanbod van wifi versterkers liegt er niet om: er is een grote behoefte ernaar en worden ze daarom ook geleverd met tal van opties. Zo is de DTRONIC Wifi repeater WR01 Best verkocht – 300 meter bereik sterk genoeg om tot in de tuin een sterk signaal te bewerkstelligen. Het verbruiksgemak van de aangeboden versterkers zoals de Netgear EX6150 en de TP-Link RE305 wordt verhoogd dankzij de speciale app waarmee het netwerk kan worden bediend. Zo behoudt je niet alleen controle over alle aangesloten apparaten, maar kan ook de efficiëntie nagegaan worden. Naast de draadloze aansluiting, beschikken de versterkers ook nog over ethernetpoorten om apparaten die niet wifi ready zijn toch nog op het netwerk aan te sluiten. De TP-Link TL-WA850RE heeft er zelfs 4 en kunnen verschillende apparaten zoals een printer en Dvd-speler op aangesloten worden. Apart is dan ook de DTRONIC Wifi repeater WR01 Best verkocht – 300 meter bereik omdat die ook middels speciale stekkers draadloos verbonden kan worden met apparaten zonder een ingebouwde wifi optie. Voor de juiste plek, zijn er op alle versterkers LED indicatielampjes te vinden die aan de hand van knippersignalen aangeven waar het signaal het sterkst is. Welke vindt je leuk uit onze top 10 wifi versterker review?

Hoe werkt een wifi versterker?

De werking van een wifi versterker berust ten eerste op het goed kunnen opvangen van het primair signaal. Die wordt verzonden door de wifi router en heeft maar een beperkt bereik. Reken maar op een 15 tot 20 meter waarna de sterkte snel zal afnemen. Ook de aanwezigheid van muren en andere obstructies, kan het signaal belemmeren waardoor een optimaal gebruik niet mogelijk is. Nu is het niet mogelijk om overal een aparte router te plaatsen en komt de wifi versterker dan dus in. Met behulp van ingebouwde antennes wordt het verzwakt signaal opgevangen en vervolgens door te sturen. Het gaat echter om een one-way communicatie waarbij de signalen niet tegelijk opgevangen en verzonden kunnen worden. Om alles de nodige boost te geven, is er wat tijd nodig (in de meeste gevallen verwaarloosbaar), maar kan er soms wel stremming ondervonden worden. Dat gebeurt echter in gevallen dat er veel data gebruikt wordt en heeft allemaal te maken met de capaciteit van de versterker.

Welke wifi versterker kopen?

Omdat het bereik van niet alleen de router, maar ook van de beste wifi extender beperkt is, zal het in sommige gevallen nodig zijn om meerdere versterkers te gebruiken. Zo kunnen ze door verspreidt te staan, volledige dekking bieden in niet alleen de woning, maar ook bijvoorbeeld de tuin. Van een echte installatie is er trouwens geen sprake omdat er alleen maar een stopcontact voor nodig is. De rest vindt immers draadloos plaats. Dit is ook weer zo een sterk punt van zo een versterker wifi. Het is belangrijk om te weten dat de signalen geen interferentie veroorzaken. Wie echter gaat voor maximale kwaliteit van de signalen, kan ook gewoon voor een versterker die middels een kabel verbonden is met de router. Dat elimineert alle mogelijk veroorzakers die het signaal kunnen verstoren en garandeert altijd een sterk signaal.

De capaciteit wordt weergegeven in Mbps en komen sommige versterkers met software die het mogelijk maakt om probleemloos muziek of filmpjes te streamen. Apart zijn ook de versterkers die overal naartoe mee te nemen zijn en gebruikt kunnen worden om bij hotspots een optimaal bereik te hebben.

Bekijk ook eens: 

Wat is de beste wifi versterker?

Om nou echt te zeggen wat is de beste wifi versterker, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een draadloze wifi versterker terwijl andere gewoon de beste wifi versterker kopen willen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 beste wifiversterkers samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over wifi versterkers?

De consumentenbond beste koop wifi versterker is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.