Wasmiddel

Het beste wasmiddel gebruiken zorgt ervoor dat je kleren schoon worden en lekker gaan ruiken. Het beste wasmiddel van 2023 vind je hier.

Laatste update 9 mei 2023

 • Beste wasmiddel voor baby

  Ariel 3in1 Pods

  Meer informatie
  Samenvatting

  De was doen is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij de komst van capsules die het gebruik van een apart wasmiddel overbodig hebben gemaakt. Ook de dosering is steeds weer helemaal in orde en kan je bij elke wasbeurt een perfect resultaat verwachten.

  Voordelen

  Beste wasmiddel voor baby

  Nadelen

  x

 • Beste wasmiddel gekleurde was

  Robijn Klein & Krachtig

  Meer informatie
  Samenvatting

  Robijn is op het gebied van wasmiddelen geen onbekende en komt dit merk steeds met nieuwe producten op de markt. Zo ook de Robijn Klein & Krachtig Wasmiddel Color 2 x 42 wasbeurten en is de inhoud van zo een fles al voldoende voor 42 wasbeurten.

  Voordelen

  Beste wasmiddel gekleurde was

  Nadelen

  x

 • Beste wasmiddel zwarte was

  Robijn Black Velvet Klein & Krachtig

  Meer informatie
  Samenvatting

  Elke kleur kleding heeft een apart wasmiddel nodig om een optimaal resultaat te garanderen en zal met de Robijn Black Velvet Klein & Krachtig wasmiddel – 84 wasbeurten – 2 x 1,47 lniet alleen zwarte, maar elke donkergekleurde kleding gelijk een ander voorkomen krijgen.

  Voordelen

  Beste wasmiddel zwarte was

  Nadelen

  x

Beste Wasmiddel 2023

Om de kleren altijd weer schoon te krijgen, mag een goed wasmiddel zeker niet ontbreken. Aan die worden er nogal hoge eisen gesteld en mogen ze bijvoorbeeld niet agressief zijn om de kleding te kunnen beschadigingen. Al het vuil dienen ze echter wel los te zien te krijgen en is dat een taak die alleen weggelegd is voor het beste wasmiddel. De verschillende grote merken beschikken over jarenlange ervaring op dit gebied en is dat ook te merken aan de wijze waarop hun wasmiddelen zelfs de vuilste kleding schoon weten te krijgen. Benieuwd naar wat het best geteste wasmiddel van 2023 is? Lees dan verder in deze wasmiddel review. Hier vind je zowel het beste wasmiddel voor gekleurde als voor zwarte was.

Top 10 Beste Wasmiddel 2023

NaamGeschikt voor type wasAantal wasbehandelingenHypo-allergeen Meer informatie
Ariel 3in1 PodsGekleurde was108Nee
Robijn Klein & KrachtigGekleurde was 84Nee
Robijn Black VelvetDonkere was 84Nee
Robijn Klein & KrachtigAlle kleuren was 84Nee
Robijn Color Pink SensationGekleurde was60Nee
Baby Reus GelAlle kleuren was 100Ja
Color Reus GelGekleurde was 75Nee
DYLON Textielverf PodsZwarte was-Nee
Robijn Stralend WitWitte was 84Ja
Robijn Color Klein & KrachtigGekleurde was 63Nee
 • 1. Ariel 3in1 Pods

  Meer informatie

  De was doen is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij de komst van capsules die het gebruik van een apart wasmiddel overbodig hebben gemaakt. Ook de dosering is steeds weer helemaal in orde en kan je bij elke wasbeurt een perfect resultaat verwachten. DeAriel 3in1 Pods Colour & Style wasmiddel capsules- 108 stuks combineren 3 effectieve stoffen in een capsule en kan die gewoon bij de was gedaan worden. Compleet oplossen is gegarandeerd en komt er tijdens het wassen ook een heerlijke geur vrij. Zelfs de vuilste kleding wordt schoon gekregen met de capsules van Ariel en zijn ze ook geschikt voor gekleurde was. De verpakking is lekker ruim en garanderen de 108 capsules wel vele geurige wasbeurten. Er zijn bovendien verschillende geuren beschikbaar. Zelfs bij een lage temperatuur van het waswater wordt een goed resultaat bereikt en levert dat zeker een besparing op. Ookis het gebruik van zo een capsule voordeliger ten opzichte van een gewoon wasmiddel.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Robijn Klein & Krachtig

  Meer informatie

  Robijn is op het gebied van wasmiddelen geen onbekende en komt dit merk steeds met nieuwe producten op de markt. Zo ook de Robijn Klein & Krachtig Wasmiddel Color 2 x 42 wasbeurten en is de inhoud van zo een fles al voldoende voor 42 wasbeurten. Daar gaat een gemiddeld huishouden wel lang mee kunnen gaan en is dit wasmiddel bestemd voor gekleurde was. Niet alleen zorgt het voor behoud van alle kleuren, maar worden de vezels bescherm en gaat de stof dus langer mee. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te gebruiken en wordt het beste resultaat in combinatie met Robijn wasverzachter bereikt. Voor wol en zijde wordt vanwege hun aparte vezelstructuur Robijn Wol en Fijn aangeraden. De dop kan als doseer kan worden gebruikt en is dit wasmiddel ook verkrijgbaar in capsule of poedervorm.De werking blijft, ongeacht de vorm van het middel, even effectief.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Robijn Black Velvet Klein & Krachtig

  Meer informatie

  Elke kleur kleding heeft een apart wasmiddel nodig om een optimaal resultaat te garanderen en zal met de Robijn Black Velvet Klein & Krachtig wasmiddel – 84 wasbeurten – 2 x 1,47 lniet alleen zwarte, maar elke donkergekleurde kleding gelijk een ander voorkomen krijgen. Dat komt de actieve stoffen in het wasmiddel welke de vezels van de stof niet alleen beschermen, maar de kleur ook een beter tot uiting laten komen. Zelfs na een groot aantal wasbeurten zal zo en zwarte spijkerbroek of donkerblauwe shirt er nog als nieuw eruitzien, natuurlijk wel altijd gewassen met het erbij horend programma. Ook een prachtige geur komt er vrij bij het wassen met Robijn Black Velvet Klein & Krachtig wasmiddel en is het middel geconcentreerd genoeg om 84 wasbeurten te garanderen. Wie voor het beste resultaat gaat, zal ook gebruik maken van Robijn wasverzachter en biedt die extra bescherming aan de kleding.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Robijn Klein & Krachtig

  Meer informatie

  Een wasverzachter mag bij geen enkele wasbeurt ontbreken omdat het behalve voor een lekker geurtje, ook nog voor de nodige bescherming. Het middel hecht zich namelijk vast aan de vezels en zorgt ervoor dat die gladder aan zullen voelen. Dat zorgt voor minder weerstand tijdens het wassen (dus minder slijtage) en vlekt de kleding ook minder snel. Ook tijdens het strijken merk je dat het ijzer veel sneller over de kleding zal glijden. Bij de Robijn Klein & Krachtig Wasmiddel Zwitsal Color 2 X 42 wasbeurten – 2 x 1,47L is er nog een bijzonderheid erbij: de onweerstaanbare geur van Zwitsal. Deze geur is geliefd bij een ieder en komt de geur je al van verre tegemoet bij gebruik van deze wasverzachter. In elke fles bevindt zich genoeg wasverzachter voor 42 wasbeurten en zorg je er natuurlijk wel voor om een erbij passend wasmiddel te gebruiken.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Robijn Color Pink Sensation

  Meer informatie

  De kleur zegt al genoeg: Robijn Color Pink Sensation Vloeibaar wasmiddel – 60 wasbeurten is bestemd voor het bonte was en komen na een wasbeurt alle kleuren beter tot uiting. Samen met het fleurig uiterlijk van de kleding zal er gelijk een prettige geur verbonden zijn. Dat draagt zeker ook aardig bij aan het genot welke een wasbeurt met Robijn Color Pink Sensation Vloeibaar wasmiddel geeft. De dosering is variabel en zal natuurlijk afhangen van de hoeveelheid kleding die je wenst te wassen, maar gaat zo een fles gemiddeld 60 wasbeurten mee. Het middel kan alleen gebruikt worden of ook in combinatie met een wasverzachter. De laatste zal voor een “boterzachte” was zorgen en een extra geurtje achterlaten. Let er wel altijd op dat nieuwe kleding het liefst eerst grondig voorgespoeld dient te worden om eventuele resten van de textielverf eruit te krijgen. Robijn Color Pink Sensation heeft ook beschermende werking op alle vezels van de kleding waardoor die niet zullen verkleuren.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Baby Reus Gel

  Meer informatie

  Ook weer zo een topper wanneer het op wasmiddelen aankomt, is Baby Reus. Uit de naam valt al af te leiden dat dit baby wasmiddel speciaal bedoeld is voor babykleren. Die hebben nog een extra gevoelige huid en kan gebruik van een gewoon wasmiddel al voor irritaties zorgen. Baby Reus Gel wasmiddel – 100 wasbeurten is zacht voor de kleren en het babyhuidje en bevat het een hypoallergene formule. Die is ook nog dermatologisch getest en bevat het wasmiddel geen parfum. De was komt dus stralend uit de automaat en zal er een neutrale geur aan verbonden zijn. De fles met een inhoud van 6,6L biedt genoeg van het middel voor zeker 20 wasbeurten en is dat zeker geen luxe gezien de frequentie waarmee de babykleren nu eenmaal gewassen dienen te worden. Bij het bestellen wordt er echter een box met 5 flessen opgestuurd en heb je voor de komende maanden (ongeveer een kwartaal) al genoeg wasmiddel voor de babykleren in voorraad.

  Voordelen

  Beste hypoallergeen wasmiddel

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Color Reus Gel

  Meer informatie

  Belangrijk voor elke wasbeurt, is de effectieve werking die verwijdering van al het vuil garandeert, ook hardnekkige vlekken. MetColor Reus Gel Wasmiddel – 75 wasbeurten – Kwartaalverpakking is dat zeker geen probleem en is dit wasmiddel speciaal bestemd voor de gekleurde was. De sterke werking op het gebied van het verwijderen van vuil heeft echter geen schadelijke invloed op de kleren. Integendeel, worden de kleuren juist beschermd. De handig grote fles bevat genoeg middel voor 75 wasbeurten en is de vloeistof ook nog geconcentreerd. Een lekker geurtje hoort er natuurlijk ook bij en blijft die nog lang rondhangen. Indien gewenst kan er ook gebruik worden gemaakt van een wasverzachter en is Color Reus Gel Wasmiddel ook als poeder te verkrijgen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. DYLON Textielverf Pods

  Meer informatie

  Niet geheel in het rijtje van wasmiddelen passende, maar wel uit te voeren met behulp van de wasautomaat, is de DYLON Textielverf Pods Intense Black – 350g. deze textielverf is bijzonder handig in gebruik en zorgt ervoor dat je geen vuile handen aan zal overhouden. De stof welke geverfd dient te worden moet eerst vochtig worden gemaakt en kan het volledig pakketje zonder hoes en deksel erop worden geplaatst. Na een volledig wasprogramma dient de stof nog een keer door de verf gehaald te worden en gebeurd dit vervolgens door de verpakking er helemaal uit te halen, wasmiddel bij te voegen en de automaat weer een volledig programma te laten draaien. Het eindresultaat is dan ook een zwart gekleurde stof die niet af zal geven. Dat is belangrijk om te voorkomen dat bij toekomstige wasbeurten de verf andere kleren zal gaan vlekken. De kleur welke uiteindelijk bereikt zal worden is ook afhankelijk van het soort stof en de kleur welke het van herkomst had.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Robijn Stralend Wit Klein & Krachtig

  Meer informatie

  Het volledig weer schoonkrijgen van witte kleding zorgt vaak wel voor de nodige hoofdbrekens, maar zullen die tot het verleden tijd behoren bij gebruik van Robijn Stralend Wit Klein & Krachtig wasmiddel – 84 wasbeurten – 2 x 1,47 l. deze bevat namelijk de nodige actieve stoffen om zelfs het hardnekkigste vuil uit de vezels los te krijgen. Hiervoor is er trouwens geen lang wasprogramma of een bepaalde temperatuur nodig en is het middel geschikt voor elke wasprogramma. Er bevinden zich bovendien witversterkers in Robijn Stralend Wit Klein & Krachtig wasmiddel en zorgt dit voor een extra stralende was. Belangrijk is wel om het liefst geen gekleurde kleding mee te laten wassen en die te selecteren voor een aparte wasbeurt, eventueel met een erbij horende kleurwas van Robijn.In combinatie met een wasverzachter bereik je natuurlijk het beste resultaat, maar geeft het wasmiddel alleen ook een heerlijke geur.De hoeveelheid in de verpakking is voldoende voor 84 wasbeurten en is dat al ruim voldoende voor een hele poos.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Robijn Color Klein & Krachtig

  Meer informatie

  De was doen in combinatie met een wasmiddel en wasverzachter levert altijd het beste resultaat op en wordt Robijn Color Klein & Krachtig wasmiddel en wasverzachter color – 5 stuks daarom ook als één pakket geleverd. beide producten zijn op elkaar afgestemd en zorgt het wasmiddel ervoor dat alle vuil verwijderd wordt en alles ook een heerlijk geurtje krijgt. Ook worden de vezels beschermd waardoor de kleuren langer behouden zullen blijven. Voeg de wasverzachter toe om de vezels zacht aan te laten voelen en zal je bij het vouwen en strijken daar zeker het voordeel van merken. Bovendien geeft de wasverzachter ook nog eens een lekkere geur af. Dit product komt in een verpakking met in totaal 5 flessen en is deze combinatie goed voor in totaal 65 wasbeurten. Verder is het speciaal bestemd voor de gekleurde was.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste wasmiddel

Wie dus op zoek is naar een wasmiddel welke eenvoudig doseer baar is en ook nog sterk geconcentreerd is, zal met bovenstaande wasmiddelen zeker aan zijn trekken komen. apart zijn de capsules van Ariel 3in1 Pods Colour & Style wasmiddel capsules- 108 stuks en is één al voldoende voor een volle was. de sterk geconcentreerde wasmiddelen van Color Reus Gel Wasmiddel – 75 wasbeurten – Kwartaalverpakking en Robijn Stralend Wit Klein & Krachtig wasmiddel – 84 wasbeurten – 2 x 1,47 l zorgen ook voor langdurig was plezier en laten ze allemaal ook een prettig geurtje achter. ook met zo een heerlijke geur is de Robijn Color Pink Sensation Vloeibaar wasmiddel – 60 wasbeurten en is die speciaal bestemd voor de gekleurde was. wie alle donkere kleding het liefst apart wast, kan voor de Robijn Black Velvet Klein & Krachtig wasmiddel – 84 wasbeurten – 2 x 1,47 l kiezen terwijl zij die van zo een heerlijke Zwitsalgeur houden de Robijn Klein & Krachtig Wasmiddel Zwitsal Color 2 X 42 wasbeurten – 2 x 1,47L zeker een keertje moeten proberen. om de jouw kledingstukken te voorzien van een donkere (zwarte) kleur, zal de DYLON Textielverf Pods Intense Black – 350g in de automaat geplaatst moeten worden en zijn twee wasbeurten ermee al voldoende om het beoogt resultaat te bereiken. Welke wasmiddel uit onze top 10 wasmiddel review is ideaal?

Wasmiddel voor kleuren

De eigenschappen van de verschillende kleuren van de was, verschillen nigal en zorgt dit ervoor dat men een onderscheidt maakt tussen de donkere kleuren en de wat bontere. Door ze apart te wassen wordt het beste resultaat verkregen, maar zal dat alleen bereikt worden door een erbij passend wasmiddel te gebruiken. Zo zijn er speciaal voor de donkere was aparte wasmiddelen te verkrijgen die de kleuren helpen beschermen en die niet zo gauw zullen loslaten van de stof. Zelfs na een groot aantal wasbeurten, zal de kleur er nog even donker als in het begin eruitzien. Dezelfde eigenschappen heeft ook het wasmiddel bestemd voor lichtgekleurde kleding. Het gebruik van een goed wasmiddel zal je dus helpen om de kleren nog lang mee te laten gaan. Een goed wasmiddel gebruiken zorgt er voor dat een wasmachine langer mee gaat.

Een goede wasverzachter mag niet ontbreken

Het wassen van kleren met een wasmiddel alleen is meestal wel voldoende en laten de meeste ok nog een prettig geurtje achter. Niets komt echter in de buurt van een wasverzachter wanneer het aankomt op niet alleen een sterke geur, maar ook de wijze waarop de was zacht aan zal voelen. Zo een wasverzachter hecht zich namelijk vast aan de vezels waardoor die langs elkaar glijden en vuil zich ook niet makkelijk kan hechten aan de stof.

Er zijn ook speciale wasmiddelen voor babykleren omdat de huid van zo een baby nu eenmaal gevoelig is. Zo bevat het wasmiddel dan ook geen parfum of aggresieve stoffen. Het ruim aanbod aan wasmiddelen zorgt ervoor dat elke was een perfect resultaat zal hebben. Voor de toepassing kan het middel verkrijgbaar zijn in vloeibare vorm of in capsules. De laatste zijn wel handig omdat jij je geen zorgen hoeft te maken om de dosering. Lees verder om te zien welke beste wasmiddel te koop zijn van nu.

Welke wasmiddel is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een beste goedkope wasmiddel terwijl andere beste wasmiddel voor baby willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

 

Wat zegt de consumenten bond over wasmiddelen?

De consumentenbond beste koop wasmiddel is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.