Beste Stofzuiger

Een huis moet je wel vaker schoonmaken. Een stofzuiger is dus niet weg te denken.

Laatste update 25 april 2023

 • Beste keuze

  Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline- Stofzuiger met zak

  Meer informatie
  Samenvatting

  Deze stofzuiger is ideaal voor mensen die hun interieur zo stofvrij mogelijk willen hebben. De C3 black diamond heeft een Air- Clean filtersysteem, bestaande uit 12 lagen, die ervoor zorgt dat 99,9% van de stofdeeltjes worden gefilterd.

  Voordelen

  Het is milieuvriendelijk

  99,9% van de stofdeeltjes worden gefilterd

  Nadelen

  Het heeft een geluidsvermogen van 75 decibel

 • Beste prijsklasse

  Siemens Synchropower VS00C100 – Stofzuiger met zak

  Meer informatie
  Samenvatting

  Als je op zoek bent naar een stofzuiger die makkelijk op te bergen is, makkelijk te tillen is en soepel beweegt, dan is de Siemens Synchropower VS00C100 de geschikte stofzuiger voor jou.

  Voordelen

  Het is gemakkelijk op te bergen en te verplaatsen

  Zuinige energieverbruik

  Nadelen

  Hoog geluidsniveau

 • Favoriete keuze

  Philips PowerPro Compact FC8477/91 – Stofzuiger zonder zak

  Meer informatie
  Samenvatting

  De Philips PowerPro Compact FC8477/91 is ideaal bij het schoonmaken van die moeilijk bereikbare hoeken. Dit model heeft een 3- in -1 TriActive mondstuk waarmee je de kleinste hoelen kunt schoonmaken.

  Voordelen

  3- in -1 TriActive mondstuk

  Het stofzakje hoef je niet te verwisselen

  Nadelen

  Filter niet krachtig genoeg is voor mensen met een stof allergie

Beste Stofzuiger

De beste stofzuiger kopen? Zoek dan niet verder, want in onze top 10 beste stofzuigers vind je het meest geschikte apparaat voor jou. Stofzuigers zijn bedoeld om (een deel) van het huishouden iets comfortabeler en sneller te doen. Er worden daarom ook steeds nieuwe, geavanceerdere modellen op de markt gebracht die meerdere mensen en huishoudens aanspreken. Er zijn nu keuzes zat, van stofzuigers met en zonder stofzakken, tot stofzuigers die alleen bestaan uit uit een staaf. Energiezuinige stofzuigers, maar ook grote verbruikers. Vaak genoeg is het heel moeilijk om een keus te maken tussen al die verschillende modellen. Hieronder is daarom een top 10 lijst van de beste stofzuigers op de markt. U krijgt u hiermee antwoord op wat de beste stofzuiger koop 2023 is. Bekijk hieronder onze beste stofzuigers review. Met behulp van onze top 10 best geteste stofzuiger is het kopen nog eenvoudiger geworden.

Beste stofzuiger top 10 en review

Hieronder vind je een top 10 lijst van de beste stofzuigers van 2023 in de markt. Indien je dus afvroeg ‘wat is de beste stofzuiger’? Dan heb je hier je antwoord. Dit is de stofzuiger top 10, gebaseerd op prijs, kwaliteit, functies en ervaringen van gebruikers. Het is een lijst van de best geteste stofzuigers, zodat jij als consument direct de stofzuiger kan vinden zonder hier uren op zoek naar hoeft te zijn. De beste stofzuiger te koop hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn met onze top 10 en review.

 • 1. Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline- Stofzuiger met zak

  Meer informatie

  Deze stofzuiger is ideaal voor mensen die hun interieur zo stofvrij mogelijk willen hebben. De C3 black diamond heeft een Air- Clean filtersysteem, bestaande uit 12 lagen, die ervoor zorgt dat 99,9% van de stofdeeltjes worden gefilterd. Verder heeft de C3 black diamond een snoer van 7,5 meter waardoor het mogelijk is om, zonder van stopcontact te wisselen, meedere ruimtes te stofzuigen. Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline is misschien wel de beste stofzuiger voor jou.

  De voordelen van de C3 zijn onder andere dat het stofzakje makkelijk te verwisselen is, de accessoires onder het kapje van de stofzuiger zijn altijd bij de hand. Verder kunt u door de lange lange snoer zonder onderbrekingen schoonmaken. Een nadeel is dat de C3 Black Diamond best wel luid is met een geluidsvermogen van 75 decibel.

  Naats de stofzuiger, krijgt u nog een meubelzuigmond, kierenzuiger en een borsteltje met zacht natuurhaar mee. Ze zijn opgeborgen onder de kap van de stofzuiger, dus altijd bij de hand. Ook krijgt u er een stofzuigerzak en een handleidig erbij.

  De C3 Black Diamond heeft een vermogen van 800 watt en een geludsomvang van 75 db. Verder is deze stofzuiger ook milieuvriendelijk.

  Voordelen

  Het is milieuvriendelijk

  99,9% van de stofdeeltjes worden gefilterd

  Nadelen

  Het heeft een geluidsvermogen van 75 decibel

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Siemens Synchropower VS00C100 – Stofzuiger met zak

  Meer informatie

  Als je op zoek bent naar een stofzuiger die makkelijk op te bergen is, makkelijk te tillen is en soepel beweegt, dan is de Siemens Synchropower VS00C100 de geschikte stofzuiger voor jou.

  De Siemens Synchropower VS00C100 heeft een gewicht van 4,7 kilogram, waardoor je hem makkelijk kunt tillen. Verder kun je hem gemakkelijk vervoeren door de soepele wielen en de handige handgrepen. Net als de Miele Complete C3 Black Diamond heeft deze stofzuiger ook een hygiënefilter voor schone en gefilterde uitblaaslucht. De Siemens Synchropower VS00C100 heeft een vermogen van 75 watt en een geluidsniveau van 81 db. De snoerlengte is wel korter dan de vorige namelijk 7 meter. Verder neemt de zuigkracht niet af, ook al is de stofzuigerzak aan het vullen. Siemens Synchropower VS00C100 stofzuiger kopen? Bekijk de voordeligste aanbieder.

  De Siemens Synchropower VS00C100 heeft vele voordelen. Zo is hij makkelijk op te bergen en te verplaatsen, is hij erg licht en is heel zuinig in energieverbruik. Een nadeel is echter dat hij net als de vorige toch wel een hoog geluidsniveau heeft.

  Met de Siemens Synchropower VS00C100 krijgt u standaard een omschakelbaar zuigmondstuk en een kieren- en meubelmondstuk.

  Voordelen

  Het is gemakkelijk op te bergen en te verplaatsen

  Zuinige energieverbruik

  Nadelen

  Hoog geluidsniveau

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Philips PowerPro Compact FC8477/91 – Stofzuiger zonder zak

  Meer informatie

  De Philips PowerPro Compact FC8477/91 is ideaal bij het schoonmaken van die moeilijk bereikbare hoeken. Dit model heeft een 3- in -1 TriActive mondstuk waarmee je de kleinste hoelen kunt schoonmaken. Vergeleken met de voorgaand stofzuigers heeft dit model geen stofzak. Wel is er een stofbak waarin al het vuil wordt opgevangen tijdens het stofzuigen.

  Het snoer van de Philips PowerPro Compact FC8477/91 is niet erg lang, het is slechts 6 meter lang. Maar doordat het erg licht is, 4,5 kiligram, kun jij de stofzuiger gemakkelijk optillen en verplaatsen. Philips PowerPro Compact FC8477/91 kopen? Bekijk en vergelijk aanbieders.

  Enkele voordelen van de Philips PowerPro Compact FC8477/91 zijn: hij is zeer licht, verder hoef je geen stofzakje te verwisselen. Het is wel aangeraden om de bak regelmatig te ledigen. Ook kan je met de Philips PowerPro Compact FC8477/91 schoonmaken tot in de kleinste hoeken. Een nadeel is echter dat de filter niet krachtig genoeg is voor mensen met een stof allergie.

  De Philips PowerPro Compact FC8477/91heeft een vermogen van 750 watt. Bij het kopen van deze stofzuiger krijgt u een TriActive-monstuk, een spleetmondstuk en een klein mondstuk erbij.

   

  Voordelen

  3- in -1 TriActive mondstuk

  Het stofzakje hoef je niet te verwisselen

  Nadelen

  Filter niet krachtig genoeg is voor mensen met een stof allergie

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Philips PowerPro FC8769/91 – Stofzuiger zonder zak

  Meer informatie

  Voor het grondig stofzuigen op harde vloeren ids de Philips PowerPro FC8769/91 de geschikte stofzuiger.

  De Philips PowerPro FC8769/91 heeft door zijn TriActiveMax- mondstuk een maximale stofopname op harde vloeren. Dit model heeft net als het vorige ook geen stofzak, maar een stofbak van 2 liter die eenvoudig te ledigen is. Door het grote mondstuk kun je zowel de kleinste hoeken, als langs muren en kasten schoonmaken.

  Net als bij het vorig model, gebruikt u bij de Philips PowerPro FC8769/91 geen stofzakken. Dat scheelt alweer wat geld. Een ander voordeel is dat het harde vloeren 100% schoonmaakt. Verder is hij ook zuinig. Een nadeel is wel dat hij niet goed werkt op tapijten. Philips PowerPro FC8769/91 beste stofzuiger kopen? Bekijk voordeligste aanbieder.

  De Philips PowerPro FC8769/91 is heel zuinig in energieverbruik en heeft een vermogen van 750 watt. Verder heeft hij een snoer van 7 meter. Bij het kopen van de Philips PowerPro FC8769/91 krijgt u een TriActiveMax- mondstuk, een parket mondstuk, een spleetmondstuk en een klein mondstuk erbij.

  Voordelen

  De stofbak van 2 liter is eenvoudig te ledigen

  Het is zuinig in energieverbruik

  Nadelen

  Het werkt niet goed op tapijten

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Dyson DC62 Pro – Steelstofzuiger

  Meer informatie

  De Dyson DC62 Pro ia een steelstofzuiger die vooral gebruikt kan worden voor het verwijderen van dierenhaartjes en fijne stofdeeltjes. Dit model heeft een accu waarmee jij, indien volledig opgeladen, ongeveer 26 minuten krachtig kunt schoonmaken. In de Max modus stand duurt dat ongeveer 6 minuten. Doordat de Dyson DC62 Pro alleen draait wanneer je de knop indrukt, draait de accu echt alleen maar wanneer je stofzuigt. De Dyson DC62 Pro kan ook gebruikt worden als kruimeldief door de steel weg te halen en een van de mondstukken aan het handvat te bevestigen. Dyson DC62 Pro bestellen? Vergelijk de beste aanbieders online.

  Door zijn design kan je de Dyson DC62 Pro makkelijk opbergen. Een ander voordeel is dat hij moeilijk weg te halen dierenhaartjes kan verwijderen. Verder kun je bijna van alles schoonmaken dankzij de accessoires die je erbij geleverd krijgt. Maar er zijn ook nadelen. Zo kun je de stand van de batterij niet zien, waardoor je geen idee hebt hoelang je nog kunt schoonmaken. En met een geluidsniveau van 87 db is hij best wel luid.

  Bij het kopen vn de Dyson DC62 Pro krijgt u de volgende accessoires standaard erbij: een turboborstel, een combinatie zuigmond, een kierenzuigmond, een up top borstel, een oplaadstation en een handleiding. De Dyson DC62 Pro heeft verder een vermogen van 350 watt en een oplaadtijd van 210 minuten.
  Video review:

  Voordelen

  Hij kan moeilijk weg te halen dierenhaartjes verwijderen

  Je krijgt diverse accessoires mee

  Nadelen

  Je kan de stand van de accu niet zien

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. AEG VX6- 1-IW-5 – Stofzuiger met zak

  Meer informatie

  Met de AEG VX6- 1-IW-5 kun je makkelijk rond spullen heen stofzuigen, dankzij de zwenkwielen. Met het DustPro mondstuk kun je zowel harde als zachte vloeren goed schoonmaken. Doordat de AEG VX6- 1-IW-5 een deksel heeft die 180 graden opengaat, kun jij de stofzak heel snel wisselen. Met een gewicht van 4,3 kilo is de AEG VX6- 1-IW-5 heel makkelijk te vervoeren. Dit model heeft een HEPA-12 filter die zeker 99,5% van alle stof en vuil tegenhoud.

  Een voordeel van de AEG VX6- 1-IW-5 is dat hij een zuinig energieverbruik heeft. Verder kun je het fiter wassen, dat scheelt weer het kopen van nieuwe filters. De AEG VX6- 1-IW-5 weegt maar 4,3 kilogram dus je kan het gemakkelijk optillen. Een nadeel is dat dit model niet wordt geleverd met een parketborstel, waardoor het stofzuigen op een harde vloer een beetje lastiger is. AEG VX6- 1-IW-5 is een krachtige stofzuiger, welke tegen een scherpe prijs wordt aangeboden.

  De AEG VX6- 1-IW-5 heeft een vermogen van 600 watt. Standaard krijg je bij dit model een meubel- en kierenzuigmond en 5 extra s-bag classic long performance stofzuigerzakken meegeleverd. Deze zakken hebben een capaciteit van 3,5 liter en de stogzuiger verliest ook minder zuigkracht.

  Voordelen

  De stofzak is heel snel te wisselen

  Weegt niet te zwaar

  Nadelen

  Het wordt niet geleverd met een parketborstel

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Philips Performer Expert FC8723/09 – Stofzuiger met zak

  Meer informatie

  De Philips Performer Expert FC8723/09 is een energiezuinige stofzuiger met een hoog zuigvermogen. Dit model kan gebruikt worden op alle soorten vloeren. De Philips Performer Expert FC8723/09 beschikt over een AirflowMax- technologie, waardoor de zuigkacht niet daalt, ookal vult de zak zich. Verder neemt deze stofzuiger zeker 1005 van alle stof in het huis op. De Philips Performer Expert FC8723/09 heeft een HEPA- 13 filter, waardoor zeker 99,95% van de opblaaslucht wordt gezuiverd. Dit is, vergeleken met de AEG VX6- 1-IW-5, veel beter voor mensen die allergisch zijn tegen stof.

  De voordelen van de Philips Performer Expert FC8723/09 zijn: de stofzakken kunnen makkelijk en snel worden gewisseld, de zuigkracht daalt niet wanneer de stofzak vult, dit model is geschikt voor mensen met een stofallergie. Verder is de de Philips Performer Expert FC8723/09 heel milieuvriendelijk. Een nadeel is echter dat het inkorten van de telescopische steel een beetje stroef gaat. Philips Performer Expert FC8723/09 stofzuiger kopen? Bekijk prijzen en vergelijk aanbieders.

  De Philips Performer Expert FC8723/09 heeft een vermogen van 650 watt en een snoerlengte van 8 meter. De capaciteit van de stofzak is 5 liter, verder heeft de stofzuiger een energiezuinige motor. De Philips Performer Expert FC8723/09 wordt standard geleverd met de volgende accessoires: TriActive Max mondstuk, een mondstuk voor harde vloeren, een spleetmondstuk, 2- in-1 borstel, s- bag stofzak en een handleiding.

  Voordelen

  99,95% van de opblaaslucht wordt gezuiverd

  Het is heel milieuvriendelijk

  Nadelen

  Het inkorten van de telescopische steel gaat een beetje stroef

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline – Stofzuiger met zak

  Meer informatie

  De Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline heeft een Active AirClean Filter, die ervoor zorgt dat de opblaaslucht gezuiverd wordt. Deze stofzuiger is vooral geschikt als u huisdieren heeft en kan het gebruikt worden op zowel harde als zachte vloeren. Door de Turbo borstel worden de haren van uw huisdieren opgezogen, zonder dat ze gaan klitten met het stof.

  Enkele voordelen van de Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline zijn: haartjes van de huisdieren worden makkelijk opgezogen door de Turbobostel. Verder zorgt de Active AirClean Filter ervoor dat lastige geuren in huis worden gezuiverd. De stofzak is heel snel en makkelijk te verwisselen. Een nadeel is echter dat de zuigkracht afneemt, als de stofzak voller raakt. In dit geval is het dus aangeraden om de zak regelmatig te wisselen. Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline is een stofzuigapparaat, welke tegen een goede prijs wordt aangeboden.

  Met een vermogenvan 1200 watt mag u de Miele Complete C3 Cat & Dog Powerlinebest wel een krachtige stofzuiger noemen. Dit model heeft en geluidsniveau van 73 db, dus toch niet zo luid, als u hem vergelijkt met de Miele C3 Black Diamond Ecoline. Bij de Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline worden de volgende accessoires standaard meegeleverd: een parketborstel, en turboborstel, een kieren- en meubelzuigmond, stofzuigerzak en een handleiding. De accessoires vindt u, net als de Miele C3 Black Diamond Ecoline, onder de kap van de stofzuiger, waardoor ze altijd bij de hand zijn bij het schoonmaken.

  Voordelen

  De Active AirClean Filter

  Haartjes van de huisdieren worden makkelijk opgezogen door de Turbobostel

  Nadelen

  Als de stofzak voller raakt, neemt de zuigkracht af

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Dyson DC37C Ball Parquet – Stofzuiger zonder zak

  Meer informatie

  De Dyson DC37C Ball Parquet is ontworpen om zelfs de kleinste stofdeeltjes te filteren. Dit maakt dat deze stofzuiger erg geschikt voor mensen met een stofallergie. Hij is het best te gebruiken op harde vloeren. De Dyson DC37C Ball Parquet heeft geen stofzak, maar heeft een cilinder waarin het stof wordt opgeslagen met een inhoud van 2 liter.

  Voordelen van de Dyson DC37C Ball Parquet: dit model gebruikt geen stofzuigzakken, de zuigkracht verminderd niet als de bak voller raakt, er wordt een parketborstel standaard meegeleverd om te voorkomen dat er krassen komen op de harde vloeren. Nog een voordeel is dat u het filter gewoon kunt wassen wanneer dat vuil is. Een nadeel is dat met 81 db deze stofzuiger best wel luid is. Dyson DC37C Ball Parquet is een kwalitatieve stofzuiger, welke de nodige prestaties levert.

  De Dyson DC37C Ball Parquet heeft een vermogen van 1200 watt en heeft een snoerlengte van 6,6 meter. Met een gewicht van 5,2 kilogram kunt u de Dyson DC37C Ball Parquet makkelijk optillen. Standaard krijgt u bij het kopen van deze stofzuiger een Dual Mode borstel met zuigkrachtregeling en een parketborstel meegeleverd.

  Voordelen

  De zuigkracht verminderd niet als de bak voller raakt

  Het heeft een licht gewicht

  Nadelen

  Het is wel best luid

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Bosch BSGL53192 Free’e – Stofzuiger met zak

  Meer informatie

  De Bosch BSGL53192 Free’e is door de consumentenbond het best beoordeeld op haar degelijkheid en veelzijdigheid in februari 2016. Uit de volgende eigenschappen zult u wel merken dat het een terechte titel is.

  De Bosch BSGL53192 Free’e is heel goed te gebruiken op harde vloeren, vooral parketvloeren. en heeft een snoerlengte van 12 meter.hierdoor kunt u schoonmaken, zonder dat u van stopcntact hoeft te wisselen. Verder heeft het zwenkwielen en een doorzichtige stootrand, zodat u kunt manouvreren tussen uw meubelds, zonder dat u die beschadigd. De vorige stofzuigers die waren besproken hadden allemaal een kunststofslang. De Bosch BSGL53192 Free’e heeft een heel stevige textielslang die heel lang meegaat. De stofzak heeft een inhoud van 4,5 liter, waardoor u niet zo vaak nieuwe zakken met kopen. Door de filter komt er gezuiverde lucht naar buiten. Als het vuil is, kun je het makkelijk weghalen en wassen.

  Bij dit byzonder model zijn er ook voordelen. Zo daalt de zuigkracht niet als de stofzak zich vult. De Bosch BSGL53192 Free’e heeft een textielslang die langer meegaat dan de gemiddelde kunststofslangen. Door de capacitet van 4,5 liter van de stofzakken, hoeft u deze minder vaak te kopen. Bosch BSGL53192 Free’e stofzuiger bestellen? Ga meteen door naar de voordeligste aanbieder.

  De Bosch BSGL53192 Free’e heeft een vermogen van 700 watt en weegt 5,3 kilogram. Verder geeft het u een indicatie als de stofzak volraakt. Het geleuidsniveau is 74 db. Bij het kopen van de Bosch BSGL53192 Free’e krijgt u een combizuigmond, parketborstel, kierenzuiger, meubelmondstuk en een handleiding bij.

  Voordelen

  Ideaal voor harde vloeren, vooral parketvloeren

  Lange snoerlengte

  Nadelen

  Geeft geen indicatie wanneer zak vol raakt

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste stofzuiger

U heeft de verschillende typen stofzuigers gezien waaruit u een keus kan maken. Die keuzes hangen weer af van uw omgeving en uw voorkeuren. Als u bijvoorbeld honden hebt is het handiger als u de Miele Complete C3 Cat & Dog Powerlinegebruikt. Dit model filtert vreemde geurtjes tijdens het stfzuigen en ook worden de haartjes van uw huisdieren zonder problemen opgezogen. Als u allergisch bent tegen stof zijn er uit deze lijst een paar keuzes, namelijk de de Philips Performer Expert FC8723/09 of de Dyson DC37C Ball Parquet. Ook kunt u kiezen uit stofzuigers met of zonder zak. Zonder zak heeft u het voordeel dat u niet steeds stofzakken hoeft te kopen. Bij elke keus is het dus handig dat u de verschillende opties naast elkaar zet en dat u aan de hand van uw voorkeur een keus maakt. De best geteste stofzuiger is zo gevonden met onze top 10 stofzuigers.

Top 10 stofzuigersAls u zoekt naar stofzuigers is het handiger als u uw zoekopdracht specificeert: – welk model wilt u graag gebruiken, het gewicht, de prijsklasse of het vermogen van de stofzuigers en ook of het een zuinig energieverbruik heeft. Als u voorkeur heeft voor een bepaald merk kunt u dat ook bij uw zoekopdrachten plaatsen. Let er wel altijd op dat u een stofzuiger uitkiest waarop er garantie is. In onze beste stofzuiger review ben je veel te weten gekomen over de beste stofzuigapparaten.

wat is de beste stofzuiger voor thuisBronnen:

Wat is nog meer interessant voor mij?:

Welke stofzuiger is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over stofzuigers?

De consumentenbond beste koop stofzuiger is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.