Steelstofzuiger

Met een goede steelstofzuiger zorg je ervoor dat je huis er altijd piekfijn uitziet. Lees verder om te zien wat de beste steelstofzuiger 2023 is

Laatste update 20 april 2023

 • Beste keuze

  Dyson V7 Animal Extra

  Meer informatie
  Samenvatting

  Een stofzuiger dient gewoon zoveel als mogelijk alle loszittend vuil eenvoudig op te ruimen en is dat een taak die de Dyson V7 Animal Extra – Steelstofzuiger als geen ander kan uitvoeren.Ongeacht de vloer of ruimte waar dat moet gebeuren, het resultaat zal altijd naar behoren zijn dankzij de filter van deze goede steelstofzuiger, dat voor bijna 100% alle stofdeeltjes vasthoudt zonder de prestatie van de krachtige motor aan te tasten.

  Voordelen

  Nadelen

 • Beste prijsklasse

  Dyson V6 Cord-free Extra

  Meer informatie
  Samenvatting

  Stofzuigen behoort met de Dyson V6 Cord-free Extra – Steelstofzuiger niet meer tot een van de vervelendste klusjes in het huis. Neem bijvoorbeeld het gewicht van maar 2 kg die het gebruik voor een ieder probleemloos maakt.

  Voordelen

  Nadelen

 • Favoriete keuze

  Dyson V8 Absolute

  Meer informatie
  Samenvatting

  Een ieder die weleens geprobeerd heeft om haren vanuit een tapijt te verwijderen, weet als geen ander hoe lastig kan zijn om dat klaar te spelen. Een knap vermoeiende klus is dat, vooral voor zij die dat regelmatig moeten doen om te voorkomen dat er zich anders nare luchtjes zullen ontwikkelen.

  Voordelen

  Nadelen

Beste Steelstofzuiger 2023

Voor de schoonmaak in vooral het huis, is een goede stofzuiger onmisbaar. Alle stof en vuil worden zo tot in de kleinste hoekjes verwijderd. Belangrijk hierbij is het wel dat de stofzuiger wel gebruiksvriendelijk moet zijn. Niemand zit uit te kijken naar een machine waar je na het gebruik last zal krijgen van rugklachten. Het gewicht van de stofzuiger dient dus zo laag als mogelijk te zijn, maar moeten er ook voldoende hulpstukken aanwezig zijn om zonder al te veel moeite het gebruik op lastig bereikbare plekken klaar te kunnen spelen. We hebben een lijst gemaakt met de beste steelstofzuiger te koop. Hier bieden wij de mogelijk verschillende steelstofzuiger vergelijken met elkaar.

Beste Steelstofzuigers Vergelijken

NaamVermogen OplaadbaarOplaadtijdMeer informatie
Dyson V7 Animal Extra350 wattJa210 minuten
Dyson V6 Cord-free Extra350 wattJa210 minuten
Dyson V8 Absolute425 wattJa300 minuten
Dyson V7 Motorhead Plus350 wattJa210 minuten
Dyson V10 Absolute525 wattJa210 minuten
Bosch Readyyy BBH2204220,4 wattJa960 minuten
Philips PowerPro Duo FC6162/0260 wattJa960 minuten
Tristar SZ1918 Upright400 wattNee-
Philips FC6168/012000 wattJa300 minuten
TurboTronic VS6600 wattNee-
 • 1. Dyson V7 Animal Extra

  Meer informatie

  Een stofzuiger dient gewoon zoveel als mogelijk alle loszittend vuil eenvoudig op te ruimen en is dat een taak die de Dyson V7 Animal Extra – Steelstofzuiger als geen ander kan uitvoeren. Ongeacht de vloer of ruimte waar dat moet gebeuren, het resultaat zal altijd naar behoren zijn dankzij de filter dat voor bijna 100% alle stofdeeltjes vasthoudt zonder de prestatie van de krachtige motor aan te tasten. De motor wordt met behulp van een batterij gevoed en kan deze snoerloze steelstofzuiger met alle gemak zonder een snoer worden bediend. Haren van dieren in het huis of de auto worden moeiteloos door de gemotoriseerde borstel verwijderd. Lang bezig zijn met een stuk zal dus niet nodig zijn en is de batterijduur van 30 min dus ruim voldoende. De Dyson V7 Animal Extra – Steelstofzuiger snoerloos is snel om te bouwen naar een handige kruimelzuiger en kan het met gemak gebruikt worden op lastig te bereiken plekken. De vele bijgeleverde hulpstukken maken ook het verwijderen van vuil onder het meubilair of bij kieren mogelijk. Het opladen gebeurt trouwens ook snel (3,5u) en zit de opvangbak voor het vuil zodanig in elkaar dat zelfs het meest hardnekkige vuil met gemak uit verwijderd kan worden.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Dyson V6 Cord-free Extra

  Meer informatie

  Stofzuigen behoort met de Dyson V6 Cord-free Extra – Steelstofzuiger niet meer tot een van de vervelendste klusjes in het huis. Neem bijvoorbeeld het gewicht van maar 2 kg die het gebruik voor een ieder probleemloos maakt. Ondanks het laag gewicht, beschikt de steelstofzuiger over een combinatie van een krachtige motor en batterij. Die zorgt voor een sterke zuigkracht welke moeiteloos niet alleen haartjes of stof op kan nemen, maar ook zand en etensresten. Om de veelzijdigheid van de Dyson V6 Cord-free Extra – Steelstofzuiger te vergroten, is die met een paar eenvoudige handelingen om te bouwen naar een kruimelzuiger. Dat komt zeker van te pas bij het schoonmaken van de auto, maar ook wat moeilijk te bereikbare plekken zoals op de kasten. De kantelbare steel en de slanke zuigmond maken ook het schoonmaken onder kasten mogelijk. Eenmaal klaar plaats je de stofzuiger gelijk op het oplaadstation welke aan de muur bevestigd kan worden. Zo beschik je op elk moment over een gebruiksklare stofzuiger en kan die met een volledig opgeladen batterij zo een 20 min op volle kracht gebruikt worden.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Dyson V8 Absolute

  Meer informatie

  Een ieder die weleens geprobeerd heeft om haren vanuit een tapijt te verwijderen, weet als geen ander hoe lastig kan zijn om dat klaar te spelen. Een knap vermoeiende klus is dat, vooral voor zij die dat regelmatig moeten doen om te voorkomen dat er zich anders nare luchtjes zullen ontwikkelen. De gemotoriseerde borstel van de Dyson V8 Absolute – Steelstofzuiger komt in zulke gevallen als geroepen omdat in combinatie met de krachtige zuigkracht alle haren moeiteloos worden verwijderd samen met al het stof en vuil. Niet alleen voor tapijten, maar ook elke andere vloerbedekking leent deze steelstofzuiger zich prima en houdt het daar niet bij op. Deze snoerloze steelstofzuiger kan namelijk ook tot een kruimelzuiger omgetoverd worden en vormt het een onmisbaar hulpmiddel voor het schoonmaken van de auto. Omdat er eenmaal geen snoer voor nodig is, kan het ook overal naartoe meegenomen worden. Ouders met kinderen zullen de snelle beschikbaarheid zeker wel weten te waarderen. Met een oplaadtijd van 5 uren bij het handig oplaadstation en een effectieve werking van 40 minuten, zal de Dyson V8 Absolute – Steelstofzuiger ook voor veelvuldig dagelijks gebruik goed van te pas komen.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Dyson V7 Motorhead Plus

  Meer informatie

  Op het gebied van steelstofzuigers, is Dyson bepaald geen onbekende speler en zijn de aangeboden modellen ook bedoeld voor een wijde doelgroep. Dat is ook te merken aan de Dyson V7 Motorhead Plus – Steelstofzuiger draadloos omdat die niet alleen over een krachtige motor beschikt, maar tegelijk ook licht genoeg is om met gemak door een ieder te worden gebruikt. Zelfs de kinderen kunnen met de 2,4kg zware Dyson V7 Motorhead Plus prima het gebruik zelf ter hand nemen en kan het ook als kruimelzuiger gebruikt worden door het verwijderen van de steel en zuigmond. Die is gemotoriseerd en halen de draaiende borstelharen met gemak alle vastzittende stofdeeltjes weg. De batterij is ruim voldoende om bij de hoogste zuigkracht 30 minuten lang het huis of de auto schoon te maken.

  Na gebruik hoeft de stofzuiger niet in de kast, maar plaats je het gelijk aan het oplaadstation. Die is prachtig vormgegeven en op elk elke plek eenvoudig te bevestigen. Schoonmaken van de opvangbak levert ook geen problemen op en kan de filter ook gewoon gewassen worden. Vervangen is niet nodig omdat het stevig genoeg is om een leven lang mee te gaan.

  Voordelen

  Steelstofzuiger draadloos

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Dyson V10 Absolute

  Meer informatie

  Een krachtige motor is vereist om zelfs het meest hardnekkig vuil wel los te krijgen en is de Dyson V10 Absolute – Steelstofzuiger wel helemaal op deze taak berekend. De batterij aangedreven motor kan een zuigkracht van maximaal 150 airwatts bereiken, waarbij de lucht door maar liefst 14 cyclonen rondgedraaid wordt. Zelfs microscopische stofdeeltjes worden de sterk centrifugerende werking in de filter gesmeten en kunnen vooral personen met een stofallergie letterlijk opgehaald adem halen met de HEPA filter. Om het gebruik voor elk type vloer te bewerkstelligen, wordt er ook een zuigmond met een zachte rand geleverd. Deze kan gebruikt worden voor het stofzuigen van vloeren die relatief eenvoudig krasschade kunnen vertonen. Ook te gebruiken als kruimelzuiger, is de Dyson V10 Absolute licht te noemen met een gewicht van 2,67 kg. De grote opvangbak met een inhoud van 0.76l is genoeg om al het vuil op te vangen bij het continu kunnen stofzuigen tot zelfs 60 min. Volledig opladen van de batterij is al in 3,5u gedaan en wordt er daarvoor een speciaal oplaadstation bij de aankoop meegeleverd. Daar hang je de hele stofzuiger aan en blijft die dus steeds beschikbaar voor het kunnen geven van een grondige schoonmaakbeurt.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Bosch Readyy'y BBH22042

  Meer informatie

  Op het gebied van elektronica, is Bosch geen onbekende en mogen ook de stofzuigers van dit merk tot de besten worden gerekend. Met de kwaliteit is het dus wel helemaal in orde en zijn de prestaties ook goed te noemen. Zo kan met een volledig opgeladen batterij ongeveer 44min worden gewerkt en zorgen de verschillende mondstukken er wel voor dat voor elke ondergrond al het stof wel opgezogen wordt. Zelfs haartjes worden moeiteloos verwijderd en komt dat door de roterende borstels. Voor die zijn er twee standen beschikbaar en is het dus te gebruiken voor elk type vloer. Een aparte kruimelzuiger aanschaffen is niet nodig omdat de Bosch Readyy’y BBH22042 – Steelstofzuiger – Wit ook met een paar eenvoudige handelingen tot eentje om te toveren is. veel ruimte neemt de stofzuiger ook niet in en vindt je altijd wel een geschikte plek. Voor het opladen van de batterij wordt er een snoer bijgeleverd en is de batterij na 16 uurtjes weer volledig opgeladen. Ook het ledigen van het opslagreservoir levert geen problemen op en is de filter wasbaar.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Philips PowerPro Duo FC6162/02

  Meer informatie

  Een Philips apparaat aanschaffen is altijd een wijs besluit en zal de PowerPro Duo FC6162/02 – Steelstofzuiger 2-in-1 daar geen uitzondering op zijn. Met de prachtige vormgeving en de fraaie kleur, is het zeker een apparaat dat in geen enkel huis mag ontbreken. Niet alleen het uiterlijk is echter belangrijk, maar natuurlijk ook de werking. Daar komt de krachtige motor in die op een volledig opgeladen batterij 25min lang het zwaarste vuil met gemak zal kunnen opzuigen. Om de motor een handje mee te helpen, zijn er een aantal borstels beschikbaar en kunnen ook haartjes met behulp van de turboborstel verwijderd worden. Van de krachtige werking kan er ook gebruik worden gemaakt op moeilijk te bereiken plekken omdat er ook een geïntegreerde kruimelzuiger aanwezig is. Eenvoudig verwijderen van de steel en de Philips PowerPro Duo FC6162/02 – Steelstofzuiger 2-in-1 neem je zo mee naar de auto of andere plek met een beperkte werkruimte. Voor het opladen plaats je de steelstofzuiger gewoon aan het contact en blijft het zo beschikbaar om snel weer gebruikt te worden.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Tristar SZ1918 Upright

  Meer informatie

  Een stofzuiger moet niet alleen handig zijn in het gebruik, maar ook nog krachtig genoeg zijn om de meeste hardnekkige vuildeeltjes op te kunnen zuigen . Doordat de Tristar SZ1918 Upright geen batterij heeft, kan je gelijk het heel huis in een keer mee schoonkrijgen. Het snoer is lekker lang en hoef je niet steeds naar een ander stopcontact over te stappen. Ook het moeten wachten tot de batterij weer opgeladen is, hoeft dus niet. De motor van de Tristar is krachtig, maar tegelijk ook licht genoeg om het apparaatje een handige 2,1kg te laten wegen. Dit maakt het handig genoeg om in alle ruimtes van het huis en ook daarbuiten te gebruiken. De Tristar SZ1918 Upright is namelijk ook snel tot een kruimelzuiger om te “bouwen” en is het stofreservoir ruim met 0,9l. Omdat er verschillende hulpstukken meegeleverd worden, is elk oppervlak, ook harde vloeren, eenvoudig schoon te krijgen. Ook personen met huisdieren kunnen deze steelstofzuiger goed gebruiken omdat zelfs haren welke vastzitten op het tapijt door de borstelharen opgenomen worden. Eenmaal klaar met het gebruik, zal het opbergen ook geen problemen opleveren.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Philips FC6168/01

  Meer informatie

  In en rond het huis zijn er vele manieren waarop een stofzuiger kan worden gebruikt voor het verwijderen van niet alleen stof, maar ook haren. Deze zijn het hardnekkigst op te zuigen, vooral wanneer die zich bevinden op de bekleding van het meubilair of de tapijten. Met de Philips FC6168/01 – Steelstofzuiger 2-in-1 zal dat echter niet zo eenvoudig lopen omdat het TriActive-mondstuk met een gemotoriseerde borstel op een efficiënte wijze de vastzittende haren losmaakt en die vervolgens gelijk worden opgezogen. De filter zorgt ervoor dat de kleinste stofdeeltjes uit de opgezogen lucht worden verwijderd. Het opslagbakje van 0,6L is voldoende om alle stof en vuil op te slaan. Voor het ledigen, is er geen ingewikkelde procedure nodig en is de filter ook wasbaar. Het apparaat schakelt zichzelf trouwens ook zelf uit wanneer de bak vol. Dat zal wel nodig zijn omdat de looptijd 40min bedraagt bij een volle accu. Voor het opladen is er 5u nodig en kan dat eenvoudig bij het speciaal station welke aan de muur kan worden bevestigd worden gedaan.

  Ondanks de krachtige motor en batterij, is het gewicht laag gehouden met 2,9 kg en is het gebruik op de meest moeilijk te bereiken plekken dan ook geen probleem.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. TurboTronic VS6

  Meer informatie

  Stof kan zich op veel meer dan de vloer afzetten en zijn de meubels, maar ook de gordijnen grote “verzamelaars” van stof en vuil. Vooral personen die last hebben van allergieën, zullen dus regelmatig alles schoon moeten maken en is de TurboTronic VS6 – Steelstofzuiger met snoer – Rood daar de juiste voor. Het wordt namelijk geleverd met een speciale borstel die niet alleen het stof van al de meubels los weet te krijgen, maar ook die van de gordijnen. Het gemak om overal ermee te komen wordt vergroot door het lang snoer en het laag gewicht van maar 1kg! Daar kan een ieder dus zonder moeite mee werken en is de TurboTronic VS6 – Steelstofzuiger met snoer – Rood ook binnen een handomdraai omgetoverd tot een kruimelzuiger. Het HEPA filter maakt deze stofzuiger compleet en geschikt voor personen met een stofallergie. Bevestiging kan aan de bijgeleverde muurbevestiging en blijft de TurboTronic VS6 dus altijd binnen handbereik.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste steelstofzuiger

Er is dus geen excuus meer mogelijk om de was niet schoon te krijgen wanneer gekozen is uit de beste vaatwastabletten van Bol.com. de effectieve werking heeft niet alleen betrekking op de etensresten welke er verwijderd dienen te worden, maar ook de vaatwasser zelf. Zo laat de Sun Classic Vaatwastabletten – 76 stuks de machine fris ruiken dankzij de geïntegreerde citroengeur en verspreidt deze prettige geur zich door de hele keuken. Met extra zorg wordt er omgegaan met al het delicaat glaswerk en zullen de tabletten van Finish All in 1 Regular – Vaatwastabletten – 85 tabs ervoor zorgen dat er geen sprake zal zijn van glascorrosie. Kalkresten worden opgelost en in het spoelwater meegenomen door de Dreft Platinum Blue – Kwartaalbox 5×22 Stuks – Vaatwastabletten te gebruiken. Deze zijn ook effectief in het verwijderen van de hardnekkigste vetresten. Het hardnekkigst vuil, ook aangebrande resten, worden met de speciale weekmiddelen van de Finish All in 1 Regular – Vaatwastabletten – 85 tabs moeiteloos verwijderd. Een lang wasprogramma is dus in de meeste gevallen niet nodig en betekent dit een aardige besparing op de water en vooral energierekening.

Gebruik van een goede steelstofzuiger

Het gebruik van een goede steelstofzuiger kan vergeleken worden met die van een gemotoriseerde bezem. Je staat immers gewoon rechtop en is zo een stofzuiger licht genoeg om met hetzelfde gemak als bij een bezem te gebruiken. Omdat de motor zich ook aan de bovenzijde bevindt, is het bewegen van de onderste zuigmond eenvoudig. Onder het meubilair al het stof verwijderen kan door de slanke constructie van de zuigkop en bespaart dat jou de moeite om alles op te schuiven. De beste steelstofzuiger beschikt bovendien over een gemotoriseerde borstel in de zuigmond waardoor het hardnekkigste vuil waaronder haren verwijderd zullen worden. Dit is een ware uitkomst voor zij die huisdieren hebben en er het grootste belang aan hechten dat het huis hygiënisch wordt gehouden.

Snoerloze steelstofzuiger of steelstofzuiger met snoer?

De meeste steelstofzuigers komen tegenwoordig zonder een snoer en biedt dat tal van voordelen. Zo staat er geen snoer in de weg bij het stofzuigen van lastig bereikbare plekken zoals aan de bovenzijde van een kast. Ook kan zo een steelstofzuiger meegenomen worden in de auto of andere plekken waar er geen stopcontact voorhanden is. Met een batterij is de werking echter beperkt en begint de zuigkracht op vol vermogen meestal al na een half uurtje af te nemen. In de tussentijd zal er wel flink wat stof verwijderd zijn omdat de batterij aangedreven motor in geen enkel opzicht onderdoet voor die aangesloten op de netspanning. Met een snoer kan er wel langer worden gestofzuigd en kunnen grote ruimtes in één keer worden schoongemaakt. Ook blijft de machine steeds beschikbaar omdat je niet hoeft te wachten tot de batterij weer opgeladen is.

Een extraatje bij de beste steelstofzuigers is ook, dat ze met een paar eenvoudige handelingen tot een kruimelzuiger zijn om te bouwen. Ook komen de meeste snoerloze steelstofzuigers met een handig oplaadstation waar je na gebruik de stofzuiger op plaatst en de batterij gelijk wordt opgeladen.

Bekijk ook eens :

Wat is de beste steelstofzuiger?

Om nou echt te zeggen wat is de beste steelstofzuiger, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een draadloze steelstofzuiger terwijl andere een steelstofzuiger met snoer willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 steelstofzuiger test op te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over steelstofzuigers?

De consumentenbond beste koop steelstofzuiger is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen steelstofzuiger test. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.