Selecteer een pagina

Wil je de beste mobiele airco kopen van dit moment? Zoek dan niet langer en bekijk eens onze mobiele airco’s top 10. Een mobiele airco is al helemaal geen luxe meer en brengt de benodigde verkoeling, vooral in de warme zomermaanden. Behalve voor de nodige koeling zorgen airco’s ook ervoor dat de lucht in de gekoelde ruimte droog blijft, wat erg belangrijk is in de zomer maanden. Ideaal dus voor alles dat niet goed tegen vocht kan zoals elektronica en papierwerk. Een nieuwe mobiele airco kopen? Hieronder vindt je een top 10 beste mobiele airco’s selectie, gebaseerd op reviews en ervaringen van gebruikers. Mobiele airco kopen? Vergelijk hieronder de beste airco’s.

Beste mobiele airco top 10 van 2019

Bekijk de top 10 mobiele airco’s bij Bol.com

Merk & TypeAirco optieAircooler optieIngebouwd filterMeer informatie
Airco Eurem 7000janeeja
Carrier Mobiele airconeeneeja
Eurom pac 7.2neejaja
Trotec pac 2000 xneejanee
Mobiele Airco Eurem 9000janeenee
Tip: Trotec PAC 3500 Xjaneeja
Qlima P 528jajaja
Honeywell Cs10xeneejaja
Trotec pac 3200neejaja
Whirlpool PACW12HPneejaja

Een airco kopen kost wel wat en zijn de kosten niet alleen beperkt tot de aanschaf, maar ook tot de installatie in sommige gevallen. Deze is ook sterk afhankelijk van de locatie waar de airco zal moeten worden geplaatst. Het nadeel van zo een dure aanschaf en installatie is dat de koeling zich maar zal beperken tot een bepaalde vaste plek en je niet de vrijheid zal hebben om die overal naar toe “mee” te nemen. In de meeste gevallen is een mobiele airco aansluiten erg eenvoudig en hoef je hier dus ook geen zorgen over te maken. In dit artikel vindt je daarom alleen goede mobiele airco’s welke al zijn getest. De mobiele airco test is actueel en hieronder vindt je de best geteste mobiele airco.

Waarom een verplaatsbare airco?

Met een mobiele airco heb je wel degelijk de mogelijkheid om overal te kunnen genieten van gekoelde lucht zonder dat je dus plaatsgebonden bent. Dit handig apparaat kan je moeiteloos verplaatsen en dien je er alleen voor te zorgen dat de afvoer van de warme lucht naar buiten toe plaats vindt. Dit zorgt vaker wel voor wat ongerief omdat de buis relatief dik is uitgevoerd. Indien je echter beschikt over vaste ruimtes waar je de unit steeds naar verplaatst is het mogelijk voorzieningen te treffen zodat de buis moeiteloos naar buiten kan worden geleid. Ook kan je de afvoer zo beter isoleren waardoor er niet veel van de gekoelde lucht kan ontsnappen. De afvoer moet immers laag liggen vanwege het condenswater dat ook moet worden weggevoerd. Koude lucht is ook relatief zwaarder dan warme lucht en zal bij een slechte isolatie de koude (en dus zwaardere) lucht het liefst via de opening van de afvoerbuis willen ontsnappen.

Kiezen voor voldoende capaciteit

Mobiele airco’s zijn heel compact uitgevoerd, maar betekent dat niet dat ze alleen maar geschikt zijn om er kleine ruimtes mee te kunnen koelen. Het is altijd goed om eerst een evaluatie te maken van de verschillende ruimtes die gekoeld zullen moeten worden en bereken de capaciteit die nodig is. Deze berekening kan je laten uitvoeren door de het bedrijf die de airco’s verkoopt of gewoon een online beschikbare calculator te gebruiken. Hou er echter ook rekening mee dat de berekeningsformule ervan uitgaat dat de ruimte goed is geïsoleerd. Indien dat niet het geval is (grote ramen, ligging op de zolder) dan dien je zeker wat extra koelcapaciteit mee te berekenen.

Er is ook een verschil tussen mobiele airco’s en luchtkoelers. Bij een luchtkoeler wordt de temperatuur van de lucht omlaag gebracht door water te vernevelen. Deze koelers hebben ook geen afvoer nodig en zijn daardoor echte wel helemaal mobiel en direct te gebruiken. De koeling is echter wel minder dan bij een airco en zorgt het er ook niet voor dat de lucht droog blijft.

Met onderstaande selectie van mobiele airco’s kan je zeker mee aan de slag voor wanneer je naar eentje op zoek bent. Je hebt direct antwoord op de vraag ‘wat is de beste mobiele airco’ hiermee. De aircoolers zijn allemaal eenvoudig online te bestellen tevens, waarna je het snel in huis hebt. Zo heb je direct een luchtkoeler in huis.

Domo DO151A – MobieleAircooler

Dit apparaat valt onder de categorie luchtkoelers en is er dus geen compressor aanwezig om het aircogas te laten circuleren. Dit zorgt voor een merkbare stille koeling en wordt de temperatuur aangenamer omdat het met een aantal graden wordt omlaag gebracht. De koeling vindt plaats door de lucht te geleiden door een speciaal filter gevuld met water of langs de bijgeleverde koelelementen die met ijs kunnen worden gevuld. Indien er geen extra koeling gewenst is kan de DOMO DO151A ook gewoon worden gebruikt als ventilator. Met de ingebouwde timer kan je ook gerust in slaap vallen en zal het apparaat zichzelf wel uitschakelen wanneer de tijd verlopen is.

Een leuke extra optie van de DOMO DO151A is dat het over een speciale filter beschikt welke onzuiverheden in de lucht verwijderd door gebruik te maken van negatief geladen ionen. Stofdeeltjes zijn vaker positief geladen en zullen ze op de negatief geladen filter achter blijven. Een heel handige optie, vooral in de zomertijd wanneer er sprake is van relatief meer stof in de lucht.

Het apparaat heeft wel maar een koelcapaciteit voor een ruimte van ongeveer 20m2 en is dus niet geschikt voor een grotere ruimte als de woonkamer. Ook is de koeling zeker niet op het niveau als dat van een airco. Domo DO151A – MobieleAircooler kopen? ga meteen naar de voordeligste aanbieder.

Voor het snel en eenvoudig omlaag kunnen brengen van de kamertemperatuur is het echter een heel goede optie en zal het zeker voor de nodige verkoeling zorgen.

EuromCoolstar – MobieleAircooler

Ook een luchtkoeler die gebruikt maakt van water om de luchttemperatuur omlaag te brengen. Het voordeel is ook dat de werking fluisterstil is vanwege de afwezigheid van een compressor en je moeiteloos in slaap kan vallen wanneer het apparaat in werking is. Dat kan overigens in geheel gezuiverde lucht omdat de EuromCoolstar over een filter beschikt die niet alleen stofdeeltjes, maar ook nicotine verontreiniging uit de lucht haalt. Heel geschikt dus voor ruimtes waar er weleens wordt gerookt en het nodig is om alle onzuiverheden te verwijderen.

Het voordeel van een luchtkoeler is ook dat het niet speciaal in een gesloten ruimte hoeft te zijn om te kunnen genieten van de werking ervan. De lucht die in de ruimte wordt geblazen is aangenaam fris door de verdamping van het koelwater en kan de werking gewoon worden gezien als een ventilator welke koele lucht om zich heen blaast. De EuromCoolstar kan daarom ook worden gebruikt op een terrasje in de hete zomermaanden.

Het verdampte water zorgt er echter wel voor dat de luchtvochtigheid toeneemt wat niet bevorderlijk is voor de transpiratie. Bij zweten is het namelijk belangrijk dat die verdampt om de nodige afkoeling te krijgen en zal een hoge luchtvochtigheid dat juist tegengaan. EuromCoolstar – MobieleAircooler bestellen? Bekijk deze bij de aanbieder.

De EuromCoolstar is daarom beter voor gebruik in open ruimtes om de vochtopbouw in de lucht te voorkomen.

Trotec PAC 2010 S – Mobiele airco

Een ware airco die geschikt is om ruimtes tot een volume van 65 m3 te kunnen koelen. Deze capaciteit zorgt ervoor dat het ook ideaal is om in vooral appartement voor de nodige complete koeling te zorgen. Ook een goede optie om tijdens de vakantie mee te nemen in de camper. Het hart van deze mobiele airco wordt gevormd door een krachtige 2kW compressor die echter in alle stilte het zware werk verricht. Hierdoor is de Trotec PAC 2010 S ook geschikt om te gebruiken in de slaapkamer of zelfs een kantoorruimte. Eenmaal aangeschakeld heb je er verder geen omkijken naar omdat de ingebouwde thermostaat de ingestelde temperatuur constant houdt. Hierdoor bespaar je ook nog flink op de energierekening omdat de compressor pas wordt ingeschakeld wanneer de temperatuur weer begint te stijgen. Trotec PAC 2010 S – Mobiele airco kopen? Vergelijk prijzen en bestel online.

De bediening is trouwens ook met een bijgeleverde afstandsbediening te regelen en kan je vanuit het gemak en comfort van je luie stoel of bed het apparaat naar wens instellen.

Het blijft echter belangrijk om een geschikte plek te zoeken voor de luchtslang die maar 1,5m lang is. Je bent hierdoor wel wat beperkt over de plekken waar je het apparaat kan plaatsen.

Tristar AC-5477 Mobiele Airco

Droge lucht is altijd makkelijker om er in te vertoeven omdat het immers ervoor zorgt dat alle zweet snel verdampt en het ook makkelijker is om af te koelen. De Tristar AC-5477 Mobiele Airco heeft een extra functie die ervoor zorgt dat het vocht in een gesloten ruimte voor een groot deel wordt verwijderd. Dit opgevangen vocht wordt in een speciaal reservoir opgeslagen en is er een speciale verklikker aanwezig die aangeeft wanneer het bakje vol is.

Natuurlijk is het ook mogelijk de ruimte gewoon af te laten koelen door de compressor aan te zetten en te genieten van heerlijke koele lucht. De temperatuur instelling kan worden gevarieerd tussen de 16 en 31 ⁰C en wordt die verder constant gehouden door de speciale temperatuurregeling. Wanneer de behoefte er niet is om de lucht te koelen kan het apparaat ook gewoon als ventilator worden gebruikt. Het verplaatsen vindt trouwens moeiteloos plaats omdat het apparaat zich op wielen bevindt. Er komt dus nooit tilwerk aan te pas en is de airco door een ieder te verplaatsen. Tristar AC-5477 Mobiele Airco online bestellen? De voordeligste aanbieder vind je hier.

De airco heeft wel een hoger energiegebruik dan een ventilator en zal je stroomrekening ook hoger uitvallen bij continu gebruik. Je kunt gelukkig met de timer ook zelf bepalen wanneer het apparaat zichzelf aan- en uitschakelt.

Qlima P426 – Mobiele Airco

Voor de koeling van grotere ruimtes zoals de woonkamer is de Qlima P426 – Mobiele Airco heel geschikt omdat het een capaciteit heeft van maar liefst 9000 BTU. Ondanks dit fors vermogen is de compressor relatief stil wanneer hij aanslaat en kan je moeiteloos een gesprek voeren of in slaap vallen zonder het hinderlijke geluid van de airco. Wanneer de behoefte voor gekoelde lucht er niet meer is kan de Qlima P426 ook worden gebruikt om frisse lucht te blazen. Combineer dit met de speciale ontvochtigings functie en je creëert een heel prettige atmosfeer om in te vertoeven. De lage luchtvochtigheid zorgt er ook voor dat er minder kans is op corrosie aan elektrische apparaten en de kans op schimmelvorming sterk wordt verkleind. Goed om dus te gebruiken in ruimtes waar er sprake is van veel vocht zoals de kelder. De luchtkwaliteit wordt nog verder verbeterd door de ingebouwde filter die fijne stofdeeltjes vasthoudt.

Ondanks het groot vermogen van de compressor is het energiegebruik acceptabel, zozeer zelfs dat het een energie-efficiëntieklasse A heeft. Qlima P426 kopen? Bekijk en vergelijk hier de beste mobiele airco’s van dit moment.

Het nadeel is wel dat bij het plaatsen van de airco je ook rekening dient te houden met de leidingen van de luchtafvoer en condenswater.

Voor de rest is de Qlima P426 een complete mobiele airco die bovendien ook nog, dankzij het special filter en luchtontvochtiger, zorgt voor een aanmerkelijke verbetering van de luchtkwaliteit.

De’LonghiPinguino PAC N81 – Mobiele Airco

Het gemak dient de mens en met het handige LED controlepaneel en de bijhorende afstandsbediening van de De’LonghiPinguino PAC N81 – Mobiele Airco kunnen alle opties probleemloos worden geselecteerd. En dat zijn er een heleboel omdat behalve koelen dit apparaat ook nog kan worden gebruikt als ontvochtiger of als een eenvoudige ventilator. Vooral de functie als ontvochtiger neemt de De’LonghiPinguino PAC N81 heel serieus met de mogelijkheid om tot 32 liter water per dag te verwijderen! De droge lucht die hierdoor verkregen wordt is ook ideaal om er voor te zorgen dat er geen schimmelvorming optreedt bij gevoelige documenten. De’LonghiPinguino PAC N81 behoort ook tot onze airco top 10 en review.

Het koelvermogen van 9.400 BTU zorgt voor een optimale koeling van grotere ruimtes. Dit alles gebeurt heel milieuvriendelijk omdat het gebruikte R410A gas niet schadelijk is en de koeling dankzij het speciale ontwerp heel efficiënt plaatsvindt. Ook de aanwezige timer en thermostaat zorgen ervoor dat de compressor niet overbodig lang blijft draaien.

De De’LonghiPinguino PAC N81 is wel wat zwaarder uitgevoerd dankzij het groter vermogen en vergt wat meer moeite om te verplaatsen. Gelukkig zijn er naast de wielen ook nog handgrepen om het verplaatsen te vergemakkelijken. De afvoerslang voor de warme lucht is met 1.2m wel wat kort uitgevallen en laat het soms niet daarom niet toe de airco op een gewenste plaats te zetten.

Honeywell CS071AE – mobieleAircooler

In de warme zomermaanden kan een ieder wat extra verkoeling gebruiken. Gelukkig is deze nu beschikbaar in de vorm van de Honeywell CS071AE – mobieleAircooler. Deze maakt gebruik van de eigenschap van water om de temperatuur van de lucht omlaag te brengen wanneer het verdampt. Speciaal hiervoor is er een groot reservoir van 7 liter water welke ruim voldoende is voor het koelen van een ruimte met een oppervlak tot 9m2. Met de beschikbare timer kan je ook nog bepalen tot hoelang je de koeloptie wilt blijven gebruiken. Zo bespaar je nog verder op de stroomrekening omdat de Honeywell CS071AE een verbruik heeft van maar 50W.

Naast het energiezuinig gebruik is deze air cooler ook nog heel rustig bij gebruik ervan. Een goede optie dus voor degenen die niet graag gestoord willen worden en toch willen genieten van koele lucht.

Met een gewicht van 7,4 kg is dit apparaat heel licht en kan je makkelijk zelf overal neerzetten. Dat kan echt wel overal omdat er geen behoefte voor de afvoer van lucht of condenswater en de air cooler gewoon ook op een open terras gebruikt kan worden. Honeywell CS071AE – mobieleAircooler is een goed apparaat en niet voor niks opgenomen in onze beste mobiele airco top 10.

De koeling blijft echter afhankelijk van het laten verdampen van water waardoor de temperatuur op echt hete dagen niet toereikend zal zijn. Bovendien helpt de verhoogde luchtvochtigheid juist dan ook niet bij het goed kunnen transpireren en kan je al gauw een benauwd gevoel krijgen.

Coolstar – Mobiele Air cooler Luchtkoeler 6L 60W

Voor het altijd snel kunnen koelen van lucht zonder daarvoor een mobiele airco aan te moeten schaffen biedt een air cooler natuurlijk altijd ook de nodige verkoeling. Naast de verkoelende functie heeft de Coolstar – Mobiele Air cooler Luchtkoeler 6L 60W ook een belangrijke filterfunctie voor de gekoelde lucht. Personen met allergieën kunnen zo ook gewoon blijven genieten van de frisse lucht. Voornamelijk in de zomer is er sprake van grote concentraties aan fijn stof in de lucht en is zo een filterfunctie helemaal geen luxe. Coolstar – Mobiele Air cooler Luchtkoeler 6L 60W is een goede airco, welke verplaatsbaar is.

Doordat de air cooler ook nog kan zwenken zorgt het voor de koeling van grote ruimtes waarbij ook nog de blaassnelheid aangepast kan worden. Wanneer er geen behoefte meer is aan de gekoelde lucht en er gewoon luchtcirculatie is vereist kan er voor worden gekozen de ventilatorstand te gebruiken.Het nadeel is wel dat het waterreservoir steeds moet worden bijgevuld omdat het water steeds blijft verdampen. Ook wordt de luchtvochtigheid omhoog gestuwd en kan dat in bepaalde situaties leiden tot overmatig zweten.

De Coolstar – Mobiele Air cooler Luchtkoeler 6L 60W is dus meer bedoeld om te worden gebruikt niet hermetisch afgesloten ruimtes zoals een kampeertent of gewoon op het terras.

Honeywell CS10XE – MobieleAircooler

Ook weer een goed product van Honeywell. Deze grote elektronica fabrikant heeft met de Honeywell CS10XE – MobieleAircooler een ware uitkomst te bieden voor degenen die op zoek zijn naar wat meer verkoeling dan van een ventilator alleen. Deze extra koeling wordt verkregen door water via een speciaal koelmembraan te laten verdampen. De lucht die erdoor wordt geblazen koelt zo met een aantal graden af en zorgt deze ervoor dat het afkoelend effect direct merkbaar is. Omdat de lucht ook in elke gewenste richting kan worden geblazen dankzij de oscillerende lamellen en kan een ruimte tot 16m2 met de Honeywell CS10XE – MobieleAircooler worden gekoeld.

Het verplaatsen van de air cooler vindt moeiteloos plaats dankzij het lage gewicht. Om te voorkomen dat het water in het reservoir opraakt en de koelfunctie niet meer zal kunnen functioneren, laat het apparaat een waarschuwingssignaal horen voordat het reservoir helemaal leg raakt.

Met de timerfunctie kan de air cooler zichzelf automatisch op elk gewenst tijdstip aan- en uitschakelen. Honeywell CS10XE – MobieleAircooler is ook opgenomen in onze mobiele airco review. Bekijk prijzen en aanbieders.

De frissen lucht welke door de Honeywell CS10XE de ruimte in wordt geblazen passeert eerst filter dat de lucht direct ontdoet van allerlei onzuiverheden.

Het apparaat dient, vanwege de hoge luchtvochtigheid, alleen gebruikt te worden in ruimtes die goed zijn geventileerd. Dit in tegenstelling tot een airco waar het juist belangrijk is dat de ruimte goed geïsoleerd moet zijn.

Sencor SFN 9011SL – MobieleAircooler

Een air cooler dient makkelijk te verplaatsen zijn omdat het de bedoeling is dat het snel voor verkoeling kan zorgen op plekken waar het doorgaans wat benauwd kan worden zoals een terras. Met een gewicht van 3 kg en voorzien van 4 wielen kan de Sencor SFN 9011SL – MobieleAircooler zonder inspanning worden verplaatst. Het opbergen kan ook heel handig gebeuren dankzij het opbergbaar snoer en het compact formaat . Het waterreservoir is afneembaar zodat het bijvullen moeiteloos kan gebeuren. Ook het onderhoud wordt hierdoor vergemakkelijkt. De werking van de air cooler is overigens heel stil te noemen en val je er moeiteloos mee op het terras in slaap op een hete zomerdag.

Overigens heeft de Sencor SFN 9011SL het vermogen een ruimte met een oppervlakte van 25 m2 af te kunnen koelen waardoor het ook bijvoorbeeld in de woonkamer kan worden gebruikt. Zorg er wel voor dat er dan sprake is van genoeg ventilatie om vochtophoping te voorkomen. De bediening kan op afstand gebeuren en is het apparaat geheel kindvriendelijk uitgevoerd. Sencor SFN 9011SL – MobieleAircooler kopen? Ga meteen naar de beste aanbieder.

Het nadeel is wel dat het niet mogelijk is om de air cooler aan de wand te bevestigen en de luchtuitlaat niet instelbaar is.

Conclusie: wat is de beste mobiele airco?

Voor de keuze uit gekoelde lucht is het een afweging te moeten gaan voor een airco of een air cooler. Een airco biedt zeker wel de grootste afkoeling, maar heeft ook een veel hoger geluidsniveau en energiegebruik dan een air cooler. Helaas is een airco alleen te gebruiken in een goed afgesloten ruimte om te voorkomen dat er warme lucht zal binnendringen. Een air cooler zorgt er juiste voor dat je in open en goed geventileerde ruimtes de nodige verkoeling krijgt. Je kunt dus gewoon op een open terras de air cooler plaatsen en genieten van een koele bries. Voor wat de mobiele airco’ s betreft is de Qlima P426 – Mobiele Airco wel de kampioen wat betreft de koelcapaciteit van maar liefst 9000 BTU. Dit maakt deze airco heel geschikt voor grotere ruimtes. Voor het kunnen koelen van een kleinere ruimte zoals een slaapkamer kan voor de Trotec PAC 2010 S – Mobiele airco worden gekozen. Deze heeft een lager energiegebruik en komt ook nog met een afvoerslang van 1,5m. De beste mobiele airco vind je met onze top 10. Niet overtuigd, dan is het verstandig om onze review nog eens door te nemen. De beste airco staat er gegarandeerd tussen.

Voor extra droge lucht zorgt de De’LonghiPinguino PAC N81 – Mobiele Airco welke over de optie beschikt om het vocht in de lucht te verwijderen. Dit zorgt er ook voor dat elektrische apparaten niet meer zo snel aan corrosie onderhevig zullen zijn en ook schimmels minder kan smaken. Voor de mobiele air coolers is de Domo DO151A – MobieleAircooler geschikt om ruimtes tot 20m2 af te kunnen koelen waarbij de lucht ook eens gezuiverd wordt. Bovendien kan het ook gewoon als ventilator worden gebruikt. Er is dus keuze zat om wat afkoeling te vinden van een mobiele airco of air cooler.

Interessant:

Beste mobiele airco 2019
4.9 (97.3%) 37 vote[s]