Mobiele airco kopen? Maak het jezelf gemakkelijk en lees de top 10 gids vol met reviews om de beste keuze te maken. Begin direct en bespaar!

Mobiele airco vergelijken was nog nooit zo makkelijk. Bekijk de beste (stille) modellen voor thuis, in de slaapkamer, caravan, kleine ruimtes of kies voor een split airco.

Mobiele airco review in 2019 | Best getest en beste koop

Wil je de beste mobiele airco kopen van dit moment? Zoek dan niet langer en bekijk eens onze mobiele airco’s top 10. Een mobiele airco is al helemaal geen luxe meer en brengt de benodigde verkoeling, vooral in de warme zomermaanden.

Behalve voor de nodige koeling zorgen airco’s ook ervoor dat de lucht in de gekoelde ruimte droog blijft, wat erg belangrijk is in de zomer maanden. Ideaal dus voor alles dat niet goed tegen vocht kan zoals elektronica en papierwerk.

Mobiele airco vergelijken is een makkie

Een nieuwe mobiele airco kopen? Hieronder vindt je een top 10 beste mobiele airco’s selectie, gebaseerd op reviews en ervaringen van gebruikers. Allemaal uitvoerig getest door vele gebruikers. Zorg dat je klaar bent voor de zomer van 2019. Lees de uitgebreide airco reviews.

De kosten variëren behoorlijk, aansluiten is zo gedaan

Een airco kopen kost wel wat en zijn de kosten niet alleen beperkt tot de aanschaf, maar ook tot de installatie in sommige gevallen. Deze is ook sterk afhankelijk van de locatie waar de airco zal moeten worden geplaatst.

Het nadeel van zo een dure aanschaf en installatie is dat de koeling zich maar zal beperken tot een bepaalde vaste plek en je niet de vrijheid zal hebben om die overal naar toe “mee” te nemen. In de meeste gevallen is een mobiele airco aansluiten erg eenvoudig en hoef je hier dus ook geen zorgen over te maken.

Bekijk direct met je onderzoek door onze MEGA gids te gebruiken om de beste of goedkope mobiele airco te vinden, gebruik de inhoudsopgave of button om aan de slag te gaan.

we are professional for replica watches with cheap price.

Inhoud Top 10 lijst

Top 10 mobiele airco’s 2019

Merk & TypeAirco optieAircooler optieIngebouwd filterMeer informatie
Airco Eurem 7000janeeja
Bestron AAC7000 neeneeja
Eurom pac 7.2neejaja
Trotec pac 2000 xneejanee
Mobiele Airco Eurem 9000janeenee
Tip: Trotec PAC 3500 Xjaneeja
Qlima P 528jajaja
Honeywell Cs10xeneejaja
Trotec pac 3200neejaja
Whirlpool PACW12HPneejaja

Waar moet je op letten bij mobiele airco kopen?

Mobiele airco’s zijn heel compact uitgevoerd, maar betekent dat niet dat ze alleen maar geschikt zijn om er kleine ruimtes mee te kunnen koelen. Het is altijd goed om eerst een evaluatie te maken van de verschillende ruimtes die gekoeld zullen moeten worden en bereken de capaciteit die nodig is. Deze berekening kan je laten uitvoeren door de het bedrijf die de airco’s verkoopt of gewoon een online beschikbare calculator te gebruiken.

Hou er echter ook rekening mee dat de berekeningsformule ervan uitgaat dat de ruimte goed is geïsoleerd. Indien dat niet het geval is (grote ramen, ligging op de zolder) dan dien je zeker wat extra koelcapaciteit mee te berekenen.
Er is ook een verschil tussen mobiele airco’s en luchtkoelers.

Je kunt ook kiezen voor een aircooler

Bij een luchtkoeler wordt de temperatuur van de lucht omlaag gebracht door water te vernevelen. Deze koelers hebben ook geen afvoer nodig en zijn daardoor echte wel helemaal mobiel en direct te gebruiken. De koeling is echter wel minder dan bij een airco en zorgt het er ook niet voor dat de lucht droog blijft.

Kijk direct naar de beste mobiele airco’s

Met bovenstaande selectie van mobiele airco’s kan je zeker mee aan de slag voor wanneer je naar eentje op zoek bent. Je hebt direct antwoord op de vraag ‘wat is de beste mobiele airco’ hiermee. De aircoolers zijn allemaal eenvoudig online te bestellen tevens, waarna je het snel in huis hebt. Zo heb je direct een luchtkoeler in huis.

Mobiele airco test, de beste modellen op een rijtje

In dit artikel vindt je daarom alleen goede mobiele airco’s welke al zijn getest. De mobiele airco test is actueel en hieronder vindt je de best geteste mobiele airco.

Met een mobiele airco heb je wel degelijk de mogelijkheid om overal te kunnen genieten van gekoelde lucht zonder dat je dus plaatsgebonden bent. Dit handig apparaat kan je moeiteloos verplaatsen en dien je er alleen voor te zorgen dat de afvoer van de warme lucht naar buiten toe plaats vindt. Dit zorgt vaker wel voor wat ongerief omdat de buis relatief dik is uitgevoerd.

Indien je echter beschikt over vaste ruimtes waar je de unit steeds naar verplaatst is het mogelijk voorzieningen te treffen zodat de buis moeiteloos naar buiten kan worden geleid. Ook kan je de afvoer zo beter isoleren waardoor er niet veel van de gekoelde lucht kan ontsnappen.

De afvoer moet immers laag liggen vanwege het condenswater dat ook moet worden weggevoerd. Koude lucht is ook relatief zwaarder dan warme lucht en zal bij een slechte isolatie de koude (en dus zwaardere) lucht het liefst via de opening van de afvoerbuis willen ontsnappen.

Beste mobiele airco top 10 uit 2019

 1.  Airco Eurem 7000
 2. Bestron AAC7000
 3. Eurom PAC 7.2
 4. Trotec PAC 2000X
 5. Airco Eurem 9000
 6. Trotec PAC 3500 X
 7. Qlima P 528
 8. Honeywell Cs10XE
 9. Trotec PAC 3200
 10. Whirlpool PACW12HP

 

 

Beste mobiele airco slaapkamer

Ben je op zoek naar een kleine airco voor slaapkamer? Of wil je vooral een stille mobiele airco slaapkamer aanschaffen? Om je op weg te helpen hebben we een selectie gemaakt van de beste mobiele airco slaapkamer van 2019, we hebben vooral rekening gehouden met de criteria grootte en het geluid wat vrijkomt bij het gebruik van de airco. De grootte spreekt natuurlijk voor zichzelf, in je slaapkamer wil je niet enorm veel ruimte kwijt zijn of een lomp ding moeten plaatsen.

Stille mobiele airco slaapkamer

Een andere belangrijke factor is dus geluid, als je een koele ruimte hebt wil je natuurlijk niet wakker blijven liggen van het harde geluid dat je mobiele airco maakt. Op dit moment is het fabrikanten nog niet helemaal gelukt om een volledig stille airco te maken, dat komt omdat er een processor aanwezig is in de airco die het bekende zoemende geluid veroorzaakt. Veel mensen denken dat het aan de ventilator ligt maar dit is vaak niet het geval, de ventilators zijn over het algemeen een stuk stiller dan de processor.

Een stille mobiele airco slaapkamer vinden blijft daarbij een subjectief onderwerp. Sommige mensen kunnen behoorlijk wat lawaai verdragen terwijl anderen om het minste of geringste wakker liggen. Om je een goed beeld te geven voor de beste keuzes hebben we airco’s gekozen die voldoen aan een aantal eisen zoals:

 • De beschikking over een slaapstand, daardoor kan de airco het geluidsniveau onderdrukken en onder controle houden. Stille airco’s zijn tegenwoordig al behoorlijk geluidsarm geworden.
 • We kijken alleen naar stille airco’s die zichzelf bewezen hebben door reviews, gebruikers en bekendheid in de wereld van airco’s.
 • Als een mobiele airco de ISO certificering heeft gekregen is er een officiele test gedaan waarbij de airco in een echovrije ruimte wordt getest. Daardoor weet je precies wat de maximale geluidsniveau’s zullen zijn in de hoogste stand

 

Beste mobiele airco slaapkamer top 3

Als je echt op zoek bent naar een airco voor je slaapkamer helpen we je alvast op weg. Bekijk de handige top 3 die is samengesteld uit modellen die geluidsarm zijn en beschikken over krachtige specificaties

1. DeLonghi AN112 Silent

Als je op zoek bent naar een van de meest stille mobiele airco slaapkamer kom je al snel uit bij de topper van DeLonghi. De AN112 Silent, dit model is nog uitgeroepen tot beste airco ten opzichte van 8 andere bekende modellen in het Haus & Garten Magazine.

Op het gebied van stilte behaalde de AN112 een 9 en ook op de algemene score haalde dit model een 9. Het geluidsniveau van de AN112 in de laagste stand ligt rond de 47 tot 50 dB en het model beschikt ook over een officiele ISO certificering waarbij de laagste geluidsuitstoot werd gemeten met 63dB. Nog een voordeel is dat de AN112 ook nog eens een A+ energielabel heeft waardoor hij ook nog eens energiezuinig is.

Bekijk hier de beste slaapkamer airco’s van 2019

2. Trotec PAC 2010 S

Een ware airco die geschikt is om ruimtes tot een volume van 65 m3 te kunnen koelen. Deze capaciteit zorgt ervoor dat het ook ideaal is om in vooral appartement voor de nodige complete koeling te zorgen.
Ook een goede optie om tijdens de vakantie mee te nemen in de camper.

Het hart van deze mobiele airco wordt gevormd door een krachtige 2kW compressor die echter in alle stilte het zware werk verricht. Hierdoor is de Trotec PAC 2010 S ook geschikt om te gebruiken in de slaapkamer of zelfs een kantoorruimte.

Eenmaal aangeschakeld heb je er verder geen omkijken naar omdat de ingebouwde thermostaat de ingestelde temperatuur constant houdt. Hierdoor bespaar je ook nog flink op de energierekening omdat de compressor pas wordt ingeschakeld wanneer de temperatuur weer begint te stijgen.

De bediening is trouwens ook met een bijgeleverde afstandsbediening te regelen en kan je vanuit het gemak en comfort van je luie stoel of bed het apparaat naar wens instellen. Het blijft echter belangrijk om een geschikte plek te zoeken voor de luchtslang die maar 1,5m lang is. Je bent hierdoor wel wat beperkt over de plekken waar je het apparaat kan plaatsen.

Bekijk hier de beste slaapkamer airco’s van 2019

 3. DeLonghi EX100 Silent

Als je op zoek bent naar een van de zuinigste en stille airco’s van dit moment kom je al snel uit bij de DeLongi EX100 Silent. Deze mobiele airco voor slaapkamer heeft de beschikking over een A++ energielabel en de maximale geluidsuitstoot ligt op een luttele 49 dB.

Je betaalt voor deze airco een wat hogere prijs, maar die verdien je makkelijk terug door het lage energieverbruik, een echte aanrader voor mensen die een stille mobiele airco op de slaapkamer willen hebben en ook rekening willen houden met het verbruik.

De EX100 Silent heeft 3 verschillende ventilatiestanden en past zich automatisch aan de omstandigheden aan. Ook heb je de beschikking over een digitale timer, wieltjes en een handig handvat om de mobiele airco makkelijk door je slaapkamer te verplaatsen.

Bekijk hier de airco voor slaapkamers van 2019

Beste kleine airco kopen in 2019

Wil jij vooral een kleine airco kopen? Dat kunnen we ons voorstellen, niet iedereen heeft behoefte aan een groot voorwerp in een huiskamer of slaapkamer en gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om een airco voor kleine ruimte te vinden. Tegenwoordig is er een breed scala aan mini airco’s beschikbaar gekomen en kan iedereen een kleine airco kopen voor elke ruimte in het huis.

Kleine airco heeft wat minder vermogen

Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat een kleine airco wat minder kracht heeft als zijn grote broertjes, dat is logisch want in een mini airco past nu eenmaal minder vermogen.

Mini airco heeft weinig onderhoud en is makkelijk verplaatsbaar

Toch wil dat zeker niet zeggen dat een kleine airco kopen een slecht idee is, tegenwoordig zijn de modellen zo geavanceerd geworden dat een kleine mobiele airco meer dan genoeg vermogen heeft om een ruimte goed te koelen.

Een mini airco is niet alleen makkelijk in een ruimte te plaatsen maar ook een stuk zuiniger als zijn grote broer, daarnaast heb je een stuk minder onderhoud en kunnen airco’s voor kleine ruimtes worden aangepast aan ieder klimaat. Het is dus ook mogelijk om een mini airco te plaatsen op een kantoor of patio.

Hoe weet ik of een kleine airco geschikt is voor de ruimte die ik wil koelen?

Als je een kleine airco wil kopen is het wel slim om te kijken naar de ruimte die je wil verkoelen. Het totale koelvermogen van een mobiele airco wordt namelijk gemeten in de zogenoemde BTU(British Thermal Units). Deze eenheid wordt doorgaans doorvertaald naar kubieke meters op een oppervlakte in vierkante meters.

Om in te schatten of een mobiele airco klein geschikt genoeg is voor de ruimte die je wil verkoelen is het dus belangrijk dat je goed naar de specificaties gaat kijken. Het is belangrijk dat je de volgende waarde in acht neemt bij het bekijken of een mini airco geschikt is voor je doel:

 • De maximum inhoud volgens de fabrikant in kubieke meter (m3)
 • De maximum oppervlakte (m2) bij een gemiddelde plafondhoogte van 2,5 meter
 • De maximum oppervlakte (m2) bij lage warmtelasten, Goede zonwering, weinig ramen, goede isolatie
 • De maximum oppervlakte (m2) bij hoge warmtelasten, Ramen op het zuiden, slechte isolatie, ruimte op hoge verdieping

 

Beste mini airco top 2

Als je op zoek bent naar de beste kleine airco kun je eens kijken naar de volgende 2 modellen. Deze zijn bij uitstek gemakkelijk te verplaatsen, koelen nog steeds meer dan voldoende en zijn scherp geprijsd.

1. Honeywell CS10XE

Ook weer een goed product van Honeywell. Deze grote elektronica fabrikant heeft met de Honeywell CS10XE een ware uitkomst te bieden voor degenen die op zoek zijn naar wat meer verkoeling dan van een ventilator alleen.

Deze extra koeling wordt verkregen door water via een speciaal koelmembraan te laten verdampen. De lucht die erdoor wordt geblazen koelt zo met een aantal graden af en zorgt deze ervoor dat het afkoelend effect direct merkbaar is. Omdat de lucht ook in elke gewenste richting kan worden geblazen dankzij de oscillerende lamellen en kan een ruimte tot 16m2 met de Honeywell CS10XE worden gekoeld.

Het verplaatsen van de air cooler vindt moeiteloos plaats dankzij het lage gewicht. Om te voorkomen dat het water in het reservoir opraakt en de koelfunctie niet meer zal kunnen functioneren, laat het apparaat een waarschuwingssignaal horen voordat het reservoir helemaal leg raakt

Met de timerfunctie kan de air cooler zichzelf automatisch op elk gewenst tijdstip aan- en uitschakelen.

Het apparaat dient, vanwege de hoge luchtvochtigheid, alleen gebruikt te worden in ruimtes die goed zijn geventileerd. Dit in tegenstelling tot een airco waar het juist belangrijk is dat de ruimte goed geïsoleerd moet zijn.

Bekijk hier de beste mini airco’s van 2019

2. Sencor SFN 9011SL

Een air cooler dient makkelijk te verplaatsen zijn omdat het de bedoeling is dat het snel voor verkoeling kan zorgen op plekken waar het doorgaans wat benauwd kan worden zoals een terras. Met een gewicht van 3 kg en voorzien van 4 wielen kan de Sencor SFN 9011SL – MobieleAircooler zonder inspanning worden verplaatst.

Het opbergen kan ook heel handig gebeuren dankzij het opbergbaar snoer en het compact formaat . Het waterreservoir is afneembaar zodat het bijvullen moeiteloos kan gebeuren. Ook het onderhoud wordt hierdoor vergemakkelijkt. De werking van de air cooler is overigens heel stil te noemen en val je er moeiteloos mee op het terras in slaap op een hete zomerdag.

Overigens heeft de Sencor SFN 9011SL het vermogen een ruimte met een oppervlakte van 25 m2 af te kunnen koelen waardoor het ook bijvoorbeeld in de woonkamer kan worden gebruikt.

Zorg er wel voor dat er dan sprake is van genoeg ventilatie om vochtophoping te voorkomen. De bediening kan op afstand gebeuren en is het apparaat geheel kindvriendelijk uitgevoerd. Sencor SFN 9011SL – MobieleAircooler kopen? Ga meteen naar de beste aanbieder.Het nadeel is wel dat het niet mogelijk is om de air cooler aan de wand te bevestigen en de luchtuitlaat niet instelbaar is.

Bekijk hier de beste kleine airco’s van 2019

Beste split airco kopen in 2019

Een mobiele split airco kopen is tegenwoordig ook steeds populairder aan het worden. Ok, toegegeven ze zijn natuurlijk niet echt mobiel maar brengen wel veel voordelen met zich mee. Als je een split airco kopen serieus overweegt hoef je nog maar weinig te doen om je huis te koelen, het enigste wat er moet gebeuren is dat de split unit mobiele airco gemonteerd wordt.

Hoe werkt split unit airco precies?

Door te kiezen voor een split unit airco kopen kun je in elke ruimte in huis genieten van een perfect binnenklimaat, je hebt de perfecte temperatuur zo gevonden. Als je kiest voor een multi split systeem dat bestaat uit meerdere binnen units kun je makkelijk heel je huis koelen of verwarmen. Dat is makkelijk want zo kun je in diverse ruimtes in je huis zorgen voor een perfect klimaat.

Geschikt voor woningen & kantoren

Zo heb je niet alleen een koele slaapkamer of woonkamer maar kun je ook andere ruimtes makkelijk koelen of verwarmen. Een split airco is bij uitstek prima geschikt voor bedrijven omdat je dus meerdere ruimtes tegelijkertijd kan voorzien van een uitstekend binnenklimaat. Door de airconditioning kun je verschillende werkplekken van kantoren tegelijkertijd verkoelen of verwarmen.

Doorgaans hebben kleine bedrijven al genoeg aan een buitenunit. Als je een groter kantoor ter beschikking hebt kun je heel eenvoudig meerdere buitenunits inschakelen. Een airco split unit kan uit verschillende maten bestaan, dat is doorgaans geen probleem want de units die je buiten plaatst zijn natuurlijk een stuk anders in vergelijking met de units die binnen gemonteerd worden.

Verschillende soorten en modellen split unit airco’s

Gelukkig zijn er enorm veel verschillende airco split units beschikbaar voor iedere woning of kantoor zodat je altijd kunt genieten van een heerlijk klimaat.
Ok, om het nog even samen te vatten voor je hebben we een conclusie opgesteld met een aantal kenmerken van een split unit airco.

Conclusie en samenvatting split airco

Als je een split airco kopen serieus overweegt weet je nu dus dat deze bestaat uit 2 verschillende elementen, een binnen- en buitenunit. De buitenunit monteer je dus aan de gevel op een vaste plek, en hetzelfde is het geval voor de binnenunit.

Zodra de split airco geinstalleerd is heb je een hoog rendement en beschik je over een airco met een laag energieverbruik terwijl je ruimtes een stuk sneller worden gekoeld. Als je je ramen en deuren gesloten hebt kun je binnen no-time beschikken over een koele of warme ruimte. Aangezien split unit airco’s ook vocht uit de ruimte ontrekken, is het klamme gevoel ook snel verdwenen.

Kenmerken van een split airco:

 • Installatie is vereist.
 • Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Energieverbruik is relatief laag.
 • De capaciteit is hoog ten opzichte van een mobiele airco.

 

Beste split airco top 3

Als je een split airco goedkoop wil aanschaffen of je op zoek bent naar de perfecte split airco aanbieding kun je wellicht eens kijken naar onze top 3 split unit airco’s. We hebben de beste modellen voor je geselecteerd en een selectie gemaakt van interessante split airco aanbiedingen die wellicht goed bij je wensen passen.

1. LG Standard Plus PC09SQ.NSJ 2,5KW

De LG Standard Plus PC09SQ.NSJ is een van de beste split airco units van LG, je zult merken dat je de met deze split airco de beschikking hebt over innovatieve klimaatbeheersings-oplossingen die je comfort geven op het hoogste niveau. Daarnaast kun je er vanuit gaan dat de LG split airco energiezuinig is en altijd betrouwbaar is.

De afgelopen jaren is LG de naam geworden op het gebied van energiezuinigheid, bijna alle split airco’s hebben het label A+++ waardoor je energierekening niet eens echt omhoog gaat met deze top airco.

Door de Active Energy Control-technologie heb je de beschikking over luchtzuiveringstechnologie die er voor zorgt dat door de lucht verspreide virussen en allergenen en zelfs vieze luchtjes verwijderd worden.

 • De PC09SQ.NSJ is te bedienen met je telefoon door een app te gebruiken
 • Je kunt deze split airco makkelijk instellen met een timer
 • Je hebt de beschikking over een meegeleverde afstandsbediening

Bekijk hier de beste split unit airco’s van 2019

2. Mitsubishi SRK/SRC 20 ZS-W 2KW

Je kent Mitsubishi waarschijnlijk wel van de vele auto’s die het merk produceert, maar ook op het gebied van split airco’s is Mitsubishi flink aan de weg aan het timmeren.

De SRK/SRC 20 ZS-W is een van de betere split unit airco’s van dit moment. Je hebt de beschikking over een standaard inverter warmtepomp waardoor je ruimtes makkelijk en snel kunt verwarmen, koelen, ventileren of ontvochtigen.

 • Op dit moment is het SRK model zelfs de meest verkochte split unit airco ter wereld.
 • Je kunt de split unit airco makkelijk instellen met een timer
 • Deze split unit airco heeft een meegeleverde afstandsbediening

3. Eurom Split Airco AC12QiCH

Als je kiest voor de Eurom AC12QiCH split airco is er een ding zeker. Elke ruimte tot ongeveer 40m2 is makkelijk te koelen of verwarmen. Het prettige van de Eurom AC12QiCH split airco is dat je deze makkelijk zelf kunt installeren, je moet dan wel over een klein beetje technisch inzicht beschikken maar in principe moet het makkelijk lukken. Het is mogelijk om de airco aan te sturen met een afstandsbediening, je hebt dan de keuze uit 3 handige standen.

 • Deze split unit airco heeft 3 verschillende standen, zo kun je elke ruimte koelen zoals jij dat wil
 • Door het geluidsniveau van 56 decibel is de mobiele airco relatief stil
 • De ontvochtigingsfunctie verwijderd het drukkende gevoel van de warme, vochtige lucht.

Bekijk hier de beste split unit airco’s van 2019

Beste mobiele airco voor caravan

Op zoek naar een mobiele airco voor caravan? Ben je al lang op zoek? Dat kunnen we ons voorstellen want een kleine airco voor caravan vinden is zo makkelijk nog niet. Als je een airco kiest voor een caravan moet je namelijk rekening houden met een aantal zaken.

Let goed op bij een airco voor caravans

Een koelleiding verbind de beide units namelijk met elkaar. Daardoor is het belangrijk dat de leidingen enigszins flexibel en vooral kort zijn. Doorgaans zijn afstanden van 100 tot 125 centimeter gebruikelijk.

Het is dus belangrijk dat de indoor unit van de airco in je caravan dicht bij het raam hangt. Doorgaans zie je dat de unit er net onder hangt. Je ziet bij veel mobiele airco voor caravans dat de haken voor de indoor- als outdoor unit bevestigd worden aan de binnenkant van de caravan om de airco zo goed vast te koppelen.

Nadelen mobiele airco caravan

Doorgaans hebben de airco’s voor caravans een beperkte capaciteit, dat is zo geregeld omdat de stroomsterkte uit een paal op bijvoorbeeld een camping vaak beperkt is. Als je te veel stroom vraagt kun je er vanuit gaan dat de zekering springt. Om deze reden is de stroomtoevoer beperkt tot 1,5 ampere.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je geen goede koeling hebt, het vermogen is vaak meer dan genoeg om een caravan goed te koelen. Het nadeel van een airco voor caravans is de geluidsproductie, door de korte leiding van de twee units kan het zijn dat je de airco behoorlijk goed hoort. Daarnaast kan het zijn dat je je raam dicht wil doen, het komt dan vaak voor dat je de airco eerst moet verwijderen voordat dit mogelijk is. Ook neemt de airco best wat ruimte in beslag, zeker in een caravan of camper. 

Beste kleine airco voor caravan top 3

Op dit moment heb je een echt populaire mobiele airco voor caravan, je kunt de Eurom AC2401 Caravan bij alle grote aanbieders in Nederland vinden. Op dit moment is het een van de weinige airco’s die echt geschikt is voor gebruik in een caravan.

 1. Eurom AC2401 Caravan

Op dit moment is de beste airco voor caravans simpel te vinden. De Eurom AC2401 Caravan is een perfecte split airco die gemaakt is voor het campingleven. Je kunt hem makkelijk bevestigen door de binnenunit aan het ophangframe. Ook is het mogelijk om de split airco op de tafel te plaatsen. Het prettige is dat je hem makkelijk kunt bedienen met een aantal knoppen op de unit.

De buitenunit kun je met 2 montagehaken aan de buitenzijde van je caravan plaatsen. Door gebruik te maken van de 1,2 meter lange koelleiding kun je de 2 elementen gemakkelijk met elkaar verbinden. Als je een ruimte hebt met een maximale afmeting van 9m2 kun je deze gemakkelijk verkoelen.

De Eurom AC2401 heeft 4 instelbare standen en heeft een koelvermogen van maximaal 450 watt. Het geluidsniveau van de Eurom AC2401 ligt op ongeveer 49dB voor de binnenunit en de buitenunit heeft een geluidsniveau van 55 dB. Naast het verkoelen van de ruimte, zorgt deze airco er voor dat er 24 liter vocht per uur uit de ruimte wordt getrokken. Daardoor heb je geen last meer van een klam gevoel in je caravan.

 • Maximaal koelvermogen van (BTU) 2600 BTU
 • Stroom van deze airco’s beperkt zijn tot 1,5 Ampère
 • De units zien er behoorlijk stijlvol uit voor een split airco

Bekijk hier de beste airco’s voor caravans in 2019

Beste stille mobiele airco

Een stille mobiele airco vinden was een aantal jaren geleden nog ondenkbaar. Misschien heb je zelf nog nachtmerries van alle nachten wakker liggen van het harde gezoem van je mobiele airco. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer nodig want er zijn genoeg geluidsarme mobiele airco’s beschikbaar die maximaal 50 dB aan geluid uitstoten.

50 decibel is over het algemeen de stilste mobiele airco

Je kunt 50dB vergelijken met een koelkast die aanstaat of een pruttelend koffieapparaat. Door te kiezen voor de stilste mobiele airco weet je in ieder geval zeker dat je lekker door kunt slapen in een heerlijk gekoelde slaapkamer.

Het is natuurlijk niet gek dat mensen op zoek zijn naar een geluidsarme mobiele airco, tijdens een warme zomerse nacht is het soms moeilijk om in slaap te vallen door de hitte. Als je dan een airco hebt aangeschaft wil je natuurlijk niet wakker liggen door de herrie van je mobiele airco.

Het is echter wel belangrijk om te weten dat er geen mobiele airco’s beschikbaar zijn die volledig geluidsstil zijn. Op dit moment zijn de meeste mobiele airco stil tot een geluidsniveau van maximaal 50 dB tot 60 decibel.

Welke stille airco kan ik het beste kiezen?

Als je echt een stille airco wil kun je wellicht toch beter voor een vaste airco kiezen. Deze noemen we ook wel de split unit airco’s. Deze vorm van airconditioning is over het algemeen duurzamer, stiller en krachtiger maar ook een stukje duurder.

Kijk in onze gids naar alle split unit airco’s als je echt geluidsarme airco’s zoekt. Als je kiest voor een vaste airco moet je deze wel laten monteren door een monteur aan zowel de binnen- en buitenunit.

Bedenk dus goed waar je naar op zoek bent in de zoektocht naar een stille airco. Wil je snel een verkoelende ruimte en is geluid tot 50dB niet vervelend voor je? Dan kun je prima kiezen voor een stille mobiele airco. Wil je liever een oplossing voor de lange termijn en beschikken over de stilste airco? Kies dan voor een split unit airco.

Geluidsarme mobiele airco top 3

Om je op weg te helpen met de zoektocht naar de meest stille mobiele airco hebben we een handige top 3 voor je samengesteld. Zo heb je binnen de kortste keren de beste geluidsarme mobiele airco gevonden. Alle stille mobiele airco’s in deze lijst hebben een geluidsniveau van maximaal 50dB en op nummer 3 staat een split unit airco die je kunt aanschaffen als je definitief besluit om bepaalde (grote) ruimtes te verkoelen.

1. De’Longhi Pinguino PAC N82

Als je geruisloos en verantwoord ruimtes in je woning wil verkoelen kun je kiezen voor de DeLonghi PAC N82. Deze stille mobiele airco heeft naast zijn geluidsarme verkoeling ook nog een energielabel met klasse A waardoor je ook nog een lagere energierekening kunt verwachten. De PAC N82 koelt, ontvochtigt en reinigt de lucht en heeft een innovatief design en is uitermate geschikt voor ruimtes tot 31 m² – 78 m³

De PAC N82 verwijderd tot ongeveer 20 liter vocht per dag en heeft dus ook de beschikking over een ontvochtigingsfunctie. Je hebt daarnaast de mogelijkheid over een handige ventilatiefunctie waardoor je 3 ventilatiesnelheden kunt instellen.

De PAC N82 ECO bedien je gemakkelijk met het soft touch controlepaneel, daarnaast heb je een infrarood afstandsbediening met LCD-display waar je alle functies makkelijk mee kunt aansturen.

Bekijk hier de beste stille mobiele airco’s in 2019

 2. Aspen Xtra

De Aspen Xtra35 is een van de nieuwste mobiele airconditioning systemen, het grote voordeel is dat deze mobiele airco stil is en dat je kunt kiezen uit een luchtstroom regeling, slaapinstellingen, eco instellingen en een handige timer. Het prettige van de Aspen Xtra 35 is dat je deze kunt gebruiken voor ruimtes tot 40 m² – 100 m³.Je hebt de beschikking over 3,55 kW koelvermogen en je hebt de mogelijkheid om de ruimte te ontvochtigen. Ook heb je natuurlijk een handige afstandsbediening om deze stille airco aan te sturen. Je krijgt bij de Aspen Xtra35 direct een afvoerslang met raam & muur bevestiging meegeleverd.

3. Chigo CS-25V3G

Als je op zoek bent naar een stille split unit airco kom je al snel uit bij de Chigo CS-25V3G. Door gebruik te maken van de innovatieve inverter techniek kun je met een handomdraai ruimtes verkoelen of verwarmen. Het revolutionaire is dat deze stille airco zelfs goedkoper kan verwarmen als een CV ketel. De airco heeft een laag energieverbruik en energielabel A+++ waardoor hij ook nog eens super zuinig is.

Bekijk hier de beste stille airco in 2019

Beste mobiele airco zonder afvoerslang

Een mobiele airco zonder afvoerslang is natuurlijk erg handig omdat je geen lastig gedoe meer hebt met je airco. Toch is dit niet te vergelijken met een mobiele airco of split unit airco.

Airco zonder slang naar buiten wordt ook wel aircooler genoemd

Een mobiele airco zonder slang wordt ook wel een aircooler genoemd. Het ligt een beetje aan je eigen behoeften betreft verkoeling, een aircooler kan een prima oplossing zijn om wat verkoeling te vinden maar indien je echt krachtige koeling wil kun je beter kiezen voor een mobiele airco met opvangbak.

De beste oplossing is natuurlijk om te kiezen voor een vaste airco, deze zijn echter wel een behoorlijk stuk duurder dan een airco zonder slang naar buiten. Het feit is dat je een afvoer nodig hebt om echt goed gebruik te kunnen maken van een krachtige airco.

Waar ben je naar op zoek bij een mobiele airco zonder slang?

Als je echt op zoek bent naar een mobiele airco zonder afvoerslang kun je dus kiezen voor een aircooler. Dit is eigenlijk geen echte mobiele airco maar meer een luchtkoeler die er voor zorgt dat lucht als het ware verdampt. Daardoor kan de ruimte gekoeld worden omdat er droge en warme lucht tegen de filter wordt aangeblazen, deze aircooler vul je vooraf met water waardoor de warme lucht verwarmd wordt.

Het is dus slim om jezelf af te vragen waar je echt naar op zoek bent, een mobiele airco zonder afvoerslang is natuurlijk mogelijk als je gewoon wat verkoeling wil. Op dat moment is een aircooler een prima oplossing, ook kun je nog kiezen voor een mobiele airco met opvangbak alleen dan moet je dus regelmatig een opvangbak legen.

Wil je echt dikke verkoeling zonder gedoe? Dan raden we je aan om te kiezen voor een van de betere mobiele airco’s of als je budget wat groter is kun je kiezen voor de permanente oplossing, een split unit airco.

Beste airco zonder slang naar buiten top 3

Geen behoefte aan een dure airco? Of wil je gewoon een soort mobiele airco zonder slang? Dat kunnen we ons voorstellen, gelukkig zijn er genoeg alternatieven op de markt beschikbaar om een airco zonder slang te gebruiken. De naam voor deze producten is over het algemeen een aircooler of een luchtkoeler, bekijk de top 3 om direct de best beschikbare aircooler uit te kiezen.

1. Tristar AT-5450 – Luchtkoeler/Aircooler

Heb je een ventilator die niet verkoelend genoeg werkt of vind je een airco gewoon te duur? Dan is de Tristar AT 5450 een van de beste oplossingen, deze aircooler of mobiele luchtkoeler zorgt er voor dat je door middel van koud water je binnentemperatuur in enkele minuten naar beneden brengt.

Een lekker koud briesje is natuurlijk erg prettig als het warm is.
Het werkt heel gemakkelijk, maak gebruik van de tank van 4,5 liter, vul deze met koud water en kies een van de 5 verschillende soorten luchtstroomstanden om je ruimte te verkoelen. Hoe kouder het water in de tank, hoe kouder de uitgeblazen lucht is. Dat is prettig als je in een warme slaapkamer ligt terwijl je op zoek bent naar wat verkoeling.

Bekijk hier de beste mobiele airco zonder slang in 2019

2. Honeywell TC10PM – Aircooler

De Honeywell TC10PM is een aircooler die je kan helpen bij het verkoelen van je slaapkamer of woonkamer, door de wieltjes onder ze aircooler kun je hem gemakkelijk verplaatsen en is hij lekker mobiel. Ook het design is dik in orde want de Honeywell TC10PM ziet er strak uit met het mooie witte design. Ook kun je het waterreservoir makkelijk vullen met koud water en je hebt in een handomdraai direct een koud briesje te pakken.

Nog een voordeel van de Honeywell TC10PM aircooler is dat hij behoorlijk energiezuinig is, dat scheelt je weer geld op de maandelijkse energierekening. Je moet er echter wel rekening mee houden dat deze aircooler niet zo actief is als een airco en vooral verfrist, doorgaans werken deze aircoolers een stuk effectiever dan een ventilator

Bekijk hier de beste aircooler in 2019

3. AEG LK 5689 – Luchtkoeler

AEG is tegenwoordig in bijna iedere markt actief, ook op het gebied van aircoolers heeft het bedrijf de afgelopen jaren flinke stappen gemaakt. Door te kiezen voor de AEG LK 5689 heb je de beschikking over een 3in1 aircooler waarbij de luchtkoeler gecombineerd wordt met een luchtbevochtiger en luchtreiniger. Daardoor kun je met een handomdraai een fijn binnenklimaat creëren voor uw woonruimte of kantoor.

De AEG LK 5689 heeft een zwenkfunctie van 90 graden en je kunt het 4,5 liter waterreservoir zo’n 20 uur aan een stuk gebruiken zonder dat je deze hoeft bij te vullen. Door de luchtreiniger worden stof, deeltjes en vervelende geurtjes weggefilterd. Je zult merken dat allergenen, pollen, stofmijt, microben en virussen significant worden verminderd waardoor je een stuk gezondere lucht inademt.

Bekijk hier de beste airco zonder slang in 2019