Racefiets

Wil jij graag een goed racefiets kopen? Bekijk dan snel onze top 10 beste racefietsen!

Laatste update 20 april 2023

 • Beste keuze

  Cube Attain Race Disc 2023

  Meer informatie
  Samenvatting

  De Cube Attain Race Disc is speciaal voor degenen die een stap hoger gaan in de racecarrière. Deze racefiets heeft een Shimano Tiagra schakelset met 20 versnellingen en hydraulische schijfremmen.

  Voordelen

  20 versnellingen

  Een superlicht frame

  Nadelen

  Het komt zonder pedalen

 • Beste prijsklasse

  Cube Attain SL Disc 2017

  Meer informatie
  Samenvatting

  Met de Cube Attain SL Disc is geen enkele uitdaging teveel. Deze fiets is voorzien van hydraulische schijremmen en Shimano 105 schakelsysteem. Verder heeft hij een Superlite alimunium frame, die behandeld is om de framestijfheid te vergroten.

  Voordelen

  Hydraulische schijremmen

  22 versnellingen

  Nadelen

  Het heeft geen pedalen

 • Favoriete keuze

  Scott Solace 30 FB Disc

  Meer informatie
  Samenvatting

  De Scott Solace 30 FB Disc is ideal voor lange ritten. Hij is uitgerust met een comfortabel zadel waardoor de rijder rechtop zit. Dit zorgt voor minder belasting in de rug en nek. Verder heeft deze fiets een licht carbon frame.

  Voordelen

  Ideaal voor lange afstandsritten

  Carbon frame is erg licht

  Nadelen

  Geen pedalen

Beste Racefiets 2023

Op zoek naar de beste racefiets voor jou? Bekijk dan eens onze top 10 met de beste racefietsen. In deze racefiets review krijg je een goed beeld van welke fietsen er allemaal zijn en kun je verschillende race fiets vergelijken met elkaar. Een racefiets, ook wel wielrenfiets of koersfiets genoemd, is een fiets die zodanig is geoptimaliseerd zodat hij gebruikt kan worden in wielrenwedstrijden. Bij deze fietsen zijn de lage luchtweerstand en het laag gewicht belangrijk. Deze 2 punten hangen natuurlijk af van het reglement. Er zijn verschillende soorten racefietsen die zijn bestemd voor de baan, de weg, het veld en ruw terrein. In dit artikel zullen we het hebben over de top 10 beste racefietsen. Beste racefiets te koop vinden? Bekijk hieronder de top 10 racefietsen uit onze racefiets test en laat ga verschillende racefiets vergelijken met elkaar, om de beste racefiets prijs kwaliteit verhouding te vinden!

Racefiets Vergelijken | Top 10 Beste Racefietsen 2023

NaamGewicht (in kg)Type frameMeer informatie
Cube Attain Race Disc 20179,8Superlight alimunium
Ks Cycling Racefiets8-10Staal
Scott Solace 30 FB Disc8,88Carbon
Giant Contend 39,75Aluminium
Sensa Romagna Comp9,5Alimunium
Sensa Trentino SL Ultegra 20188,1Alimunium
Scott Solace 308,88Carbon
Cube Attain Pro Disc10,5Aluminium
Sensia Umbria 2410Alimunium
 • 1. Cube Attain Race Disc 2023

  Meer informatie

  De Cube Attain Race Disc is speciaal voor degenen die een stap hoger gaan in de racecarrière. Deze racefiets heeft een Shimano Tiagra schakelset met 20 versnellingen en hydraulische schijfremmen. Verder heeft deze fiets een Superlite alimunium frame, waardoor het gewicht van de fiets op slechts 9,8 kg komt. Pluspunt van de Cube Attain Race Disc is dat hij een superlicht frame heeft, dat het totaalgewicht van de fiets brengt op 9,8 kilogram.

  Een minpunt van deze fiets is dat hij komt zonder pedalen. Die zult u dan apart moeten bijbestellen. De Cube Attain Race Disc heeft een wielmaat van 28 inch. Het totaalgewicht van de fiets is 9,8 kilogram. Verder beschikt deze fiets over een Shimano Tiagra schakelsysteem en hydraulische schijfremmen. Verder is de Cube Attain Race Disc voorzien van 20 versnellingen. Ook heeft hij een Superlite alimunium frame. Cube Attain Race Disc 2017 kopen? Ga meteen naar de voordeligste aanbieder.

  Voordelen

  20 versnellingen

  Een superlicht frame

  Nadelen

  Het komt zonder pedalen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Cube Attain SL Disc 2017

  Meer informatie

  Met de Cube Attain SL Disc is geen enkele uitdaging teveel. Deze fiets is voorzien van hydraulische schijremmen en Shimano 105 schakelsysteem. Verder heeft hij een Superlite alimunium frame, die behandeld is om de framestijfheid te vergroten. Verder heeft de fiets 22 versnellingen. Een pluspunt van de Cube Attain SL Disc is dat hij door het Superlite alimunium frame een totaalgewicht heeft van 9,45 kilogram.

  Een minpunt is dat deze fiets niet komt met pedalen. die moet u zelf erbij bestellen. De Cube Attain SL Disc heeft een wielmaat van 28 inch. Het totaal gewicht van deze fiets is 9,45 kilogram. Hij heeft een Shimano 105 schakelsysteem en hydraulische schijfremmen. Verder heeft hij een Superlite alimunium frame en 22 versnellingen. De Cube Attain SL Disc komt niet met pedalen. die moet u zelf bijbestellen. Cube Attain SL Disc 2017 racefiets bestellen? Bekijk deze bij de voordeligste aanbieder.

  Voordelen

  Hydraulische schijremmen

  22 versnellingen

  Nadelen

  Het heeft geen pedalen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Scott Solace 30 FB Disc

  Meer informatie

  De Scott Solace 30 FB Disc is ideal voor lange ritten. Hij is uitgerust met een comfortabel zadel waardoor de rijder rechtop zit. Dit zorgt voor minder belasting in de rug en nek. Verder heeft deze fiets een licht carbon frame. Hij is voorzien van Shimano Tiagra schakelsysteem met 20 versnellingen en hydraulische schijfremmen. Een pluspunt van de Scott Solace 30 FB Disc is dat hij door het carbon frame erg licht is. Een ander pluspunt is dat hij zeer geschikt is voor lange afstandsritten.

  Een minpunt is dat hij wordt gelever zonder pedalen. Als u die wil hebben zult u ze apart moeten bijbestellen. De Scott Solace 30 FB disc heeft een wielmaat van 28 inch. Hij is voorzien van een Shimano Tiagra schakelsysteem met 20 versnellingen. Ook heeft hij hydraulische schijfremmen. De Scott Solace 30 FB Disc heeft een carbon frame met carbon voorvork, waardoor de fiets op een totaalgewicht van 8,88 kilogram komt. Scott Solace 30 FB Disc beste racefiets voor jou? Bekijk deze eens bij de voordeligste aanbieder.

  Voordelen

  Ideaal voor lange afstandsritten

  Carbon frame is erg licht

  Nadelen

  Geen pedalen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Cube Litening C:68 Race

  Meer informatie

  De Cube Litening C:68 Race is een racefiets speciaal voor professionele ritten of voor degenen die beter willen presteren. Hij heeft een zeer licht en geavanceerd carbon frame met interne kabelbegeleiding. Met de ultralichte Shimano Dura Ace versnellingssysteem kunt u op elk moment robleemloos schakelen. Deze fiets is door zijn ergonomisch design ideaal voor lange ritten. Een pluspunt van de Cube Litening C:68 Race is dat hij een licht carbon frame heeft die zeer ergonomisch is waardoor hij goed van pas komt tijdens langere ritten. Nog een pluspunt is het Shimano Dura Ace versnellingssysteem waarmee u probleemloos schakelt.

  Een minpunt van de Cube Litening C:68 Race is dat hij niet komt met pedalen, die moet u zelf bij bestellen. De Cube Litening C:68 Race heeft een heel licht carbon frame met ergonomisch design en weegt totaal 6,9 kilogram. Hij bechikt over een Shimano Dura Ace versnellingssysteem met 22 versnellingen. hij heeft een Race remhoef remsysteem. Dit model komt, net als de voorgaande modellen, niet met eigen pedalen. Die moet u zelf bijbestellen. Cube Litening C:68 Race racefiets is misschien wel iets voor jou. Deze is niet voor niks opgenomen in onze top 10 beste racefietsen.

  Voordelen

  Ergonomisch design ideaal voor lange ritten

  Een licht carbon frame

  Nadelen

  Geen pedalen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Sensa Veneto Veloce 54cm Tweedekansje

  Meer informatie

  De Sensa Veneto Veloce 54cm is de perecte racefiets voor mooie fietstochten. Hij heeft een lichtgewicht alimunium frame met strakke afwerkingen waardoor hij perfect is voor pittige ritten op het asfalt. Ook heeft hij 20 versnellingen die ervoor zorgen dat zelfs de steile beklimmingen moeizaam kunnen verlopen. Verder heeft hij een Race remhoef remsysteem en een Campagnolo Veloce versnellingssysteem. De Sensa Veneto Veloce 54cm is een tweedekansje, omdat het gaat om een showroommodel. Hij is dus nog zo goed als nieuw. Deze racefiets heeft een framemaat van 54 cm en is geschikt voor personen met als lichaamslengte 165 cm tot 174 cm. Het pluspunt van de Sensa Veneto Veloce 54cm is dat hij een lichtgewicht alimunium frame heeft met strakke afwerking.

  Een minpunt van deze fiets is dat hij zonder pedalen komt. Die moeten zelf bijgekocht worden. De Sensa Veneto Veloce 54cm heeft een alimunium frame en heeft 20 versnellingen. Verder beschikt deze racefiets over een Race remhoef remsysteem en een Campagnolo versnellingssysteem. Deze fiets komt zonder pedalen. Die kunt u zelf bij bestellen. Sensa Veneto Veloce 54cm Tweedekansje. Deze racefiets kopen? Bekijk deze dan eens bij de voordeligste aanbieder.

  Voordelen

  Een lichtgewicht alimunium frame

  20 versnellingen

  Nadelen

  Het heeft geen pedalen

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Sensa Trentino SL Ultegra 2018

  Meer informatie

  De Sensa Trentino SL Ultegra is de perfecte fiets voor de fanatieke racer of wedstrijdwielrenner. Deze racefiets heeft een licht alimunium frame waardoor het gewicht van de fiets totaal komt op 8,1 kilogram. De racefiets is voorzien van een Shimano Ultegra versnellingssysteem met 22 versnellingen waarmee u altijd het juiste verzet heeft. Een plustpunt van de Sensa Trentino SL Ultegra is het alimunium frame en carbon voorvork, waardoor de racefiets heel licht is.

  Een minpunt is, net als vele andere modellen is dat hij niet komt met pedalen. die moet u namelijk zelf bijkopen. De Sensa Trentino SL Ultegra heeft een alimunium frame en een totaal gewicht van 8,1 kilogram. Verder heeft deze racefiets een Shimano Ultegra schakelsysteem met 22 versnellingen. ook is hij voorzien van een Race remhoef remsysteem. Let er wel op dat deze fiets niet komt met pedalen, die moet u zelf erbij bestellen. Sensa Trentino SL Ultegra 2018 racefiets online bestellen? Ga meteen naar de beste aanbieder.

  Voordelen

  Een lichte aluminium frame

  22 versnellingen

  Nadelen

  Komt zonder pedalen

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Sensa Umbria 105 LTD 2017

  Meer informatie

  De Sensa Umbria 105 LTD is de perfecte fiets voor beginnende wielrenners. Maar ook gevorderde wielrenners kunnen zich amuseren met deze racefiets. Hij heeft een lichtgewicht alimunium frame en een Shimano 105 schakelsysteem met 22 versnellingen. Verder heeft hij een gewicht van 9,5 kilogram. Een pluspunt van de Sensa Umbria 105 LTD is dat hij vanwege zijn design perfect is voor zowel de geoefende wielrenners als beginners. Een ander pluspunt is dat hij heel licht is.

  Het minpunt is dat deze racefiets niet komt met pedalen. De Sensa Umbria 105 LTD heeft een alimunium frame en weegt 9,5 kilogram. Verder heeft hij een Shimano 105 schakelsysteem met 22 versnellingen. Ook is hij voorzien van een Race remhoef remsysteem. Hij heeft een wielmaat van 28 inch en komt hij zonder pedalen. Sensa Umbria 105 LTD 2017 racefiets? In onze review is deze fiets niet zo maar opgenomen, het gaat namelijk om de beste racefiets voor beginners. Bekijk deze bij de aanbieder.

  Voordelen

  Ideaal voor zowel geoefende wielrenners als beginners

  Het weegt niet zwaar

  Nadelen

  Geen pedalen

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Cube Attain Sale

  Meer informatie

  De Cube Attain is de beste recefiets voor beginnende wielrenners. Hij heeft een double butted alimunium ergonomisch gebouwde frame zodat u altijd comfortabel zit op de fiets. Verder heeft hij een sportief en ergonomisch design. Ook heeft hij een Shimano Claris versnellingssysteem met 16 versnellingen. Ook is hij voorzien van een Race remhoef remsysteem. Het pluspunt van de Cube Attain is dat hij een ergonomische alimunium frame heeft dat ideaal is voor beginnende wielrenners.

  Het minpunt is dat hij niet standaard komt met pedalen. De Cube Attain heeft een double fitted alimunium frame en weegt slechts 9,6 kilogram. Hij is voorzien van een Shimano Claris versnellingssysteem met 16 versnellingen. ook heeft een een Race remhoef remsysteem. Racefietsen komen standaard zonder pedalen, zo ook dit model. U kunt de pedalen wel bijbestellen. Cube Attain Sale racefiets bestellen? Racefietsen vergelijken doe je bij 10beste.com.

  Voordelen

  Weegt slechts 9,6 kilogram

  Een ergonomische aluminium frame

  Nadelen

  Geen pedalen

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Giant Road-E+ 1 2017

  Meer informatie

  De Giant Road-E+ is een van de eerste elektrische racefietsen. Deze racefiets is ideaal voor sportieve personen die graag lange afstanden afleggen. Hij heeft een ergonomisch design die speciaal is ontworpen voor mensen die lang en comfortabel op de fiets willen zitten. Verder heeft de Giant Road-E+ hydraulische schijfremmen en een Shimano Ultegra schakelsysteem met 22 versnellingen. Het pluspunt van de Giant Road-E+ is dat hij ideaal is voor lange tochten. Nog een pluspunt is dat hij zodanig is ontworpen dat u altijd comfortabel zit, hoe lang de tocht ook is.

  Het enige minpunt is dat hij, net zoals alle andere racefietsen, niet standaard wordt geleverd met pedalen. Die moeten apart gekocht worden. De Giant Road-E+ 1 heeft een alimunium frame en heeft een uitneembare accu. Verder heeft deze fiets een Shimano Ultegra versnellingssysteem met 22 versnellingen. Om af te remmen maakt u gebruik van een hydraulische schijfrem. De accu kan worden opgeladen tijdens het fietsen. Giant Road-E+ 1 2017 racefiets kopen? Ga meteen naar de beste aanbieder.

  Voordelen

  22 versnellingen

  Ideaal voor sportieve mensen

  Nadelen

  Geen pedalen

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste racefiets

De racefietsen die hier zijn beschreven zijn goed te gebruiken in het veld. De meeste hebben een extra comfortabel en ergonomisch design zodat u in alle comfort kunt genieten van lange fietstochten. Door de versnellingen heeft u minder verzet wanneer u bijvoorbeeld een steile helling opgaat. Zoals u wel al zult hebben gemerkt komen racefietsen niet met pedalen. Indien nodig, kunt u ze altijd kopen of bestellen bij de fietswinkel in uw buurt of online. Van alle fietsen die er zijn besproken, is de Giant Road-E+ 1 de enige in de reeks met een accu. Er zijn natuurlijk veel meer modellen te koop met accu, maar deze racefiets behoort tot een van de eersten en behoort ook nog tot de populaire fietsen. De meeste fietsen hebben een alimunium frame, zodat de fiets lekker licht aanvoelt en u ook prettiger kunt rijden. Er zijn nog lichtere modellen, namelijk die met een carbon frame. Tegenwoordig worden ook de meeste modellen gemaakt van dat materiaal vanwege zijn lichtgewicht. De beste racefiets vind je met onze top 10 en review. Deze review is zorgvuldig samengesteld op basis van klantervaringen, zodat je altijd de beste fiets voor jou besteld.

Welke racefiets kopen waar op letten?

Het is altijd prettig als u een racefiets heeft dat bij u past en u weet welke racefiets kopen waar op letten? om er voor te zorgen dat u een racefiets koopt, waarmee u heel goed kunt werken. Het is daarom voor een beginnende wielrenner altijd aangeraden om met een eenvoudige racefiets te beginnen. Een voorbeeld hiervan is de Sensa Umbria 105 LTD 2017. Als u meer ervaring wilt opdoen, kunt u dan overstappen naar een iets moeilijker model. Als u van plan bent om vooral lange ritten te maken met de fiets is het handig om een fiets te nemen die een comfort design heeft, zodat u ook tijdens het fietsen comfortabel zit. Om de weersand te verkleinen hebben racefietsen een bepaald aantal versnellingen zodat u ook op die momenten feilloos en met weinig moeite het traject kunt afeggen waarmee u bezig bent. De meeste fietsen worden in elkaar gezet in gewichtsklassen en lengte. Let u er bij het kopen dus op dat uw fiets is afgestemd op uw lichaamslengte zodat u ook de juiste fietshouding heeft tijdens het rijden. Bij de meeste fietswinkels bestaat de mogelijkheid om de fiets uit te testen door middel van een proefrit. Zo weet u ook direct of het model bij u past of niet. Kijkt u ook altijd naar de garantieperiode van uw racefiets. Vaak hebben de onderdelen ook een aparte garantieperiode. Let u altijd daarop zodat u ongestoord kunt genieten van uw racefiets. Heeft u inmiddels een mooie gevonden op onze top 10 racefiets review?

Interessante pagina’s:

Welke racefiets is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over racefietsen?

De consumentenbond beste koop racefiets is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.