In de wereld van marketing is er sprake van één constante en ironisch genoeg is dat verandering. De voortdurende verandering van technologie en consumentengedrag is enorm belangrijk in marketing. Hiermee blijf je namelijk op de hoogte van de nieuwste trends en strategieën. Zo weet je als bedrijf precies hoe je moet inspelen op je doelgroep. Ben jij een startende ondernemer of gewoon benieuwd naar wat er speelt in de huidige marketingwereld? Lees dan verder en vergroot je marketingkennis middels deze 7 beste marketingtechnieken (in 2024).  

Het opbouwen van naamsbekendheid 

Marketing zal vrij weinig effect hebben als er geen sprake is van naamsbekendheid. Dit is dan ook een enorm belangrijke bouwsteen van jouw marketingstrategie. Voornamelijk in de huidige competitieve markt is de focus op naamsbekendheid van belang. Investeer dus voldoende tijd in marketingtechnieken als storytelling of persoonlijke marketing om je merk te versterken. Zo laat je een blijvende indruk achter bij de doelgroep. Lees hier verder als je meer over gepersonaliseerde marketing te weten wilt komen. Vraag het ook gerust aan experts in je omgeving of aan een professioneel marketingbureau. Zij weten je gegarandeerd waardevolle kennis bij te spijkeren.  

Investeer in SEA 

SEA, ook wel zoekmachine adverteren, is een enorm effectieve marketingtechniek. Anno 2024 is dit niet meer weg te denken! De kracht van google ads speelt hier een grote rol in. Het is en blijft een van de meest effectieve betaalde advertentieplatforms. Het biedt mogelijkheden tot uitgebreide targetting, gedetailleerde rapportages en meer. Hierdoor biedt de tool de mogelijkheid om je doelgroep goed te kunnen bereiken. Dit heeft het gewenste gevolg van een geoptimaliseerde ROI. Vooral als je een beginnende ondernemer bent is dit een interessante marketingtechniek. Zoekmachine adverteren zorgt namelijk voor meer websiteverkeer op korte termijn. Hierdoor start je met een goede zichtbaarheid om meer leads te genereren.  

Video content 

Een social media platform dat alsmaar in zijn populariteit blijft stijgen, is TikTok. Dit heeft de app te danken aan video content. In 2024 is het dan ook een slimme marketingtechniek om in te zetten, gezien het van velen aandacht trekt. Kom er zelf achter welk type video content het best bij jou past, door verschillende soorten te testen.  

Duurzaamheid is onmisbaar in 2024 

Is duurzaamheid nog steeds geen unique selling point binnen jouw bedrijf? Word dan gauw wakker! Je loopt namelijk wat kansen mis. Er is tegenwoordig bijna geen enkel bedrijf meer te zien dat zich hier niet mee associeert. Een onderdeel van marketing is om relevant te blijven door mee te gaan met trends en ontwikkelingen. Zorg er dan ook voor dat je dit ook doet. Door het bieden van transparante communicatie over duurzaamheid, kan de klantloyaliteit worden versterkt. 

Webhosting voor een kortere laadtijd 

Een ander onderdeel dat vaak invloed heeft op marketing is de gebruiksvriendelijkheid van je website. De snelheid heeft hier de meeste invloed op. Kies daarom voor een webhostingprovider die je snelle laadtijden kan garanderen. Een snelle website wekt vertrouwen op en houdt de bezoekers op de website om zo de conversie te stimuleren. Dit is bovendien ook de reden waarom webhosting een belangrijk onderdeel van SEO is

Data gedreven marketing 

Marketingcampagnes optimaliseren is vrijwel onmogelijk zonder het gebruik van data. Onderschat het gebruik van data in marketing dus niet. Analysetools en AI bieden marketeers de mogelijkheid om diepgaande inzichten te verkrijgen. Deze inzichten zijn van waarde omdat ze een beeld geven van het gedrag van klanten en campagneprestaties. Door het nemen van data gedreven beslissingen, stel je continu je marketingstrategie bij. Op deze manier behaal je telkens betere resultaten. 

Social commerce 

Een andere belangrijke marketingtechniek is social commerce. Met de groeiende invloed van social media wordt het steeds belangrijker om deze platforms te gebruiken in je verkoopstrategie. Maak bijvoorbeeld gebruik van ‘shoppable posts’ of directe aankoopmogelijkheden op je verschillende social media-accounts. Social commerce stimuleert impulsaankopen doordat jouw aanbod direct aan de doelgroep wordt getoond. Maak dus vooral gebruik van deze marketingtechniek! 

Dit waren een aantal tips die onmisbaar zijn voor een succesvol jaar. Maak dus vooral gebruik van alle genoemde marketingtechnieken. Ze zullen jouw bedrijf absoluut naar nieuwe hoogten brengen. Veel succes!