Naamsbekendheid is één van de belangrijkste dingen om je bedrijf te laten groeien. Hoe meer mensen bekend zijn met je bedrijf, product of dienst, hoe meer klanten het je kan opleveren. En dat is iets dat elke (beginnende) ondernemer uiteindelijk wil. Meer naamsbekendheid creëren zit hem in de kracht van herhaling. Hoe vaker mensen jouw bedrijfsnaam of logo voorbij zien komen, hoe beter ze hem onthouden. 

Een goed marketingplan

Het opbouwen van je naamsbekendheid maar zeker ook het opbouwen van een goede naam als bedrijf staat of valt met een goed marketingplan. Voordat je zomaar aan de slag gaat met je onderneming is het van belang na te denken over wat je doelgroep is. Hierop moet jij namelijk je marketingstrategie toepassen. Wie wil je bereiken? In het wilde weg beginnen met reclame maken heeft weinig zin en levert je op de lange termijn niks op. Waarschijnlijk kost het je alleen maar een hoop geld. Dit is dus stap één in jouw marketingstrategie.

Kleding met jouw logo of naam

Wat voor soort bedrijf je ook hebt, bedrijfskleding met je eigen logo erop is altijd een goed idee. Op TextieldrukShop kun je kleding laten bedrukken hoe jij het wilt. Je hebt de keuze uit fijne, zachte hoodies, t-shirts, maar ook petten of jassen. Genoeg opties dus om jouw bedrijfsnaam of logo op te laten afdrukken. Hierdoor wordt deze op vele plekken zichtbaar en verspreidt het zich op een natuurlijke manier. Ook handig om bijvoorbeeld cadeau te doen als promotiemateriaal of relatiegeschenk.

Social media

Niet meer weg te denken uit de meeste marketingstrategieën is het gebruik van social media. Het wordt niet voor niets social media genoemd omdat het een enorm bereik heeft en het als heel persoonlijk wordt gezien. Ieder medium heeft z’n eigen voor- en nadelen en je moet dus goed nadenken over hoe jij je potentiële klant wilt aanspreken. Wat mensen ook aanspreekt is het persoonlijk aspect achter jouw onderneming. Met wie hebben ze te maken en wat is het verhaal dat erachter zit? Wees dus ook niet bang om jezelf te laten zien. 

Overzichtelijke website

Wanneer mensen eenmaal op de hoogte zijn van je bestaan gaan ze zeer waarschijnlijk via een zoekmachine op zoek naar je website. Een overzichtelijke en professionele website is hierbij enorm belangrijk. Is het niet duidelijk waar mensen op de website naartoe moeten of ziet het er niet professioneel uit? Dan haken ze ook al snel weer af. 

Sponsoring

Een goede manier om je naam onder de aandacht te brengen is door sponsoring. Je kunt bijvoorbeeld een lokale sportclub of een evenement sponsoren. Houd hierbij wel in je achterhoofd wat je doelgroep is en dat deze wel vertegenwoordigd is bij datgene wat je sponsort. Bedenk ook wat je terug wilt voor de sponsoring. Je kunt bijvoorbeeld genoemd worden in een clubblad of een bord langs het veld plaatsen of tijdens een evenement zichtbaar maken. 

Promotiemateriaal

Promotiemateriaal zijn producten die worden gebruikt om jouw naam onder de aandacht te brengen. Denk hierbij aan kleinere dingen zoals pennen, waterflesjes of een tasje, maar ook grotere zaken zoals kleding of elektronica. Je kunt dit uitdelen op bijvoorbeeld beurzen of netwerkevenementen, maar ook op stations, in supermarkten of andere locaties die aansluiten bij jouw doelgroep. Een klein gebaar kan al heel wat opleveren, zeker wanneer je kiest voor een nuttig product dat de ontvanger ook echt kan gebruiken. Op die manier komt jouw bedrijfslogo vaak in beeld en blijft het onbewust goed hangen.  

Mond-tot-mond reclame

Misschien is mond-tot-mond reclame wel de meest effectieve vorm van reclame die je kunt hebben. Wanneer je van iemand die je kent en vertrouwd een bepaald bedrijf of product getipt krijgt dan ga je ervan uit dat dat product ook daadwerkelijk goed is. Je hoort het ten slotte van iemand die je goed kent. Daarom maken veel bedrijven ook gebruik van bijvoorbeeld influencer marketing. Door middel van social media bouwen mensen een soort persoonlijke band op, waardoor een mening over een product veel sneller als betrouwbaar wordt gezien. Positieve klanten zijn daarom ook erg belangrijk omdat ze sneller geneigd zijn om over je bedrijf te vertellen aan anderen. 

Regioreclame

Afhankelijk van je bedrijf kan het ook erg zinvol zijn om jezelf kenbaar te maken in lokale media uit je regio. Denk hierbij aan een regionale krant of huis-aan-huisblad. Zeker wanneer je bedrijf locatie gebonden is, zoals bijvoorbeeld een schildersbedrijf of lokale glazenwasser, kan dat erg effectief zijn. Je hebt immers het meeste baat bij potentiële klanten uit de omgeving.