Het gaat goed met het Nederlandse bedrijfsleven. Ondanks corona zijn er bijvoorbeeld in 2020 alleen al 68 duizend nieuwe bedrijven opgericht in ons kikkerlandje. Dat aantal blijft nog steeds groeien! Om tussen al die bedrijven op te vallen als ondernemer is het nodig om een goede website te hebben.

Sterker nog: de juiste webhosting is zelfs hét fundament voor de vindbaarheid van je website in Google. Hoe dat precies zit, lees je in dit artikel.

Wat houdt goede hosting precies in?

Wanneer we het hebben over SEO (vindbaarheid in Google) dan weet je misschien al dat daar heel veel bij komt kijken. Om ervoor te zorgen dat je website goed te vinden is in de zoekmachines is er een aantal stappen dat je kunt ondernemen. Naast het hebben van kwalitatieve content en unieke beelden is het bijvoorbeeld van groot belang om goede hosting te hebben. Veel mensen weten niet dat de juiste hosting een stevig fundament is voor betere rankings in Google.

Dat zit namelijk zo: je positie in de zoekmachine is onder andere afhankelijk van hoe gebruiksvriendelijk je website is. Hierbij wordt de snelheid van je website bijvoorbeeld gerekend als een basisonderdeel voor SEO. Hoe snel je website is, is mede afhankelijk van bij welke webhosting je zit. Is de locatie van de server bijvoorbeeld ver weg van de locatie van je doelgroep dan zal je website al trager laden. Een online marketing bureau kan je helpen bij het zoeken naar een goede webhosting, mocht je daar hulp bij nodig hebben.

Voordelen van een goede webhosting

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen om voor een betrouwbare webhosting te gaan. Het is als eerst belangrijk om als ondernemer gevonden te worden in de zoekmachine. Daar moet je echter nog veel meer voor doen dan het regelen van een goede webhosting. Ook daarbij kan een online marketing bureau je van dienst zijn. Andere redenen om voor een kwalitatieve hosting te gaan zijn onder andere:

  • Beschikt je website over de juiste hosting dan heb je waarschijnlijk minder te maken met zogeheten downtime. Dat betekent dat je website tijdelijk niet bereikbaar is. Geen enkele ondernemer zit daar op te wachten, want dit betekent dat je tijdelijk klanten en zo dus ook inkomsten misloopt.
  • Bij veel aanbieders van goede webhosting ontvang je een totaalpakket met allerlei gratis extra’s zoals de mogelijkheid om een mailadres te maken en/of gratis extra opslagruimte. Op die manier bespaar je redelijk wat geld op dergelijke handige extraatjes.
  • Een goede webhosting beschikt vaak ook over een gebruiksvriendelijke websitebouwer waarmee je zelf kunt beginnen. Met dergelijke webshop software kan zelfs de grootste leek nog aan de slag gaan.
  • Je hoeft je bij een goede hosting geen zorgen te maken over de kwaliteit van de service en hulp die je kunt krijgen. Over het algemeen geldt namelijk: des te lager de prijs voor webhosting des te lager het niveau van service is dat je krijgt. Dat is natuurlijk niet heel vreemd, aangezien een hostingbedrijf ook geld moet verdienen. Met een paar euro per maand kun je geen 24/7 service verwachten.
  • Tot slot is het goed om te weten dat wanneer je bij een goede hosting zit je binnen no time gemakkelijk (en zonder al te veel extra kosten) kunt opschalen als dat nodig is. Wanneer je zelf een server draaiende moet houden, is het bijvoorbeeld ineens veel werk als je veel klanten erbij krijgt. Een hostingbedrijf met kwalitatieve hosting heeft al de juiste gear in huis om je daar direct bij te helpen. Vergeet uiteraard niet om een online marketing bureau in te schakelen voor de rest van de SEO van de website.